Backpack til kvinder: Disse ting skal du holde øje med

posted in: Rejseudstyr, Tips | 0

Når man skal vælge sin backpacking rygsæk er der flere karakteristika, som kendetegner en god rejsekompagnon på ens backpacking rejse. Når man skal finde en rygsæk til kvinder, er der imidlertid nogle karakteristika, som er ekstra vigtige for at sikre komforten. Vi har ved Backpackerlife fået en del forespørgsler på netop hvad man skal holde øje med når man vælger en rygsæk som kvinde, og det forsøger vi at svare på med denne korte artikel.

Husk! Når du rejser fungerer din rygsæk som dit hjem!

I vores længere generelle artikel om Valg af rygsæk, som du kan læse her går vi gennem de vigtigste egenskaber for en rygsæk og de generelle overvejelser vi synes, man som rejsende skal gøre sig. Kort fortalt er det:

  1. Indstilling af rygsystemet
  2. Vandafvisende materiale
  3. Polstret hoftespænde
  4. Polstret ryg
  5. Gode og mange stropper til spænd af ting

Når du rejser fungerer din rygsæk som dit hjem!

Disse ting skal man holde for øje når man vælger en backpack til kvinder

Størrelsen på rygsækken – det har betydning!
Det første spørgsmål man skal stille sig er, hvad man skal bruge backpacken til. Er formålet at trekke lange flerdagsturer eller er formålet en klassisk backpacking rejse i Asien? Generelt anbefaler vi ikke kvinder at købe en rygsæk på mere end 65 liter. Dels fordi alt over 65 liter bliver meget tungt at bære rundt på, og generelt bare meget svært at gå med medmindre man er i exceptionel god fysisk form. Husk at den plads man har – den bruger man!

Vi har selv på vores egne rejser set mange eksempler på kvinder der rejser med en ALT for overpakket og al for tung rygsæk – og det tager bare lige toppen af rejseglæden og tilføjer unødig besvær og stress til turen!

Indstilling af rygsystemet (torso mål)
Kvinder har typisk en kortere rygsølje end mænd, så find en rygsæk med indstilling af rygsystemet. Det vil sige du skal kunne indstille rygsystemet, så det tilpasser sig præcis din torso / ryg mål. Der laves backpacks der netop tager højde for en kortere ryg som kvinder ofte har, som eksempelvis Vango’s Sherpa 60+10S, hvor ryglængden er henvendt en ryg mellem 46-56 cm.

Derved kan der generelt siges, at når man taler torso mål, så skal du forstille dig at det er “længden” eller “højden” på rygsækken om man vil. En alt for stor/lang rygsæk der ikke kan indstilles, vil være træls at backpacke med, og du vil gå rundt som et “svævende tårn” så at sige.

Indstilling ved brystet og hoftebælte
Tro det eller ej, men nogle rygsække er lavet uden indstilling af spændet ved brystet. Er du en kvinder med en stor barm vil det uden tvivl blive et irritationsmoment under din rejse, så hold øje med om alle stropper kan spændes ind og ud.

Det er ydermere vigtigt, at dit hoftebælte kan spændes og har en klips, så du kan stramme hoftespændet. Det hjælper med at overføre rygsækkens vægt til din ben og hofte, som kan håndtere betydeligt mere vægt end din ryg kan.

Overvej om du rejser med ekstra rygsække
Det er vores erfaringer, at mange kvinder rejser med et ekstra net, en daypack eller måske en kamerataske. Når du skal vælge din rygsæk, så husk at overvej præcis hvor meget du samlet rejser rundt med, da igen – størrelse og vægt har betydning.

Det er vigtigt at huske det at vælge en rygsæk er subjektivt og kommer an på både ens budget, ens design præferencer og personlige præferencer. Klik på dette link for at se alle vores rygsække, hvor der er en rygsæk til enhver rejse. Vi synes selv ydmygt sagt, at de rygsække vi har valgt at forhandle giver virkelig meget bang for the buck!

Har du yderligere spørgsmål, som ikke er besvaret i artiklen her er vi altid til at få fat på. Klik her for vores kontaktside.

Safe travels!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *