1. Overordnede oplysninger
    • Persondatapolitikken omhandler Backpackerlife IVS (herefter ”Backpackerlife”, ”vi”, ”os” eller ”vores”) indsamling og behandling af personoplysninger, som vi indsamler og behandler om dig.
    • Når du foretager dig et køb ved Backpackerlifes side indtaster du en række personoplysninger, herunder dit navn, adresse, e-mail adresse, telefonnummer og betalingsoplysninger. Du giver ved benyttelse af vores hjemmeside og tilknyttede tjenester lov til, at vi behandler dine personoplysninger.
  2. Dataansvarlighed
    • Vi hos Backpackerlife er dataansvarlige for dine oplysninger. Har du det mindste spørgsmål ift. dine oplysninger skal du kontakte os. Kontaktoplysninger kan findes under punkt 8.
    • Din sikkerhed er meget vigtig for os, og din databeskyttelse tager vi alvorligt.
      • At indsamle data er en naturlig og uundgåelig del af at drive en webshop. Når vi indsamler dataene fortæller denne politik hvordan vi behandler de persondata, vi indsamler og bruger.
  1. Hvilke personlysninger indsamler vi, til hvilket formål og retsgrundlaget
    • Når du besøger Backpackerlife.dk indhenter vi oplysninger om hvilken IP-adresse du benytter dig af, hvad type internet-browser du benytter, din netværkslokation, din computers styresystem og hvilken enhedstype du benytter.
      • Formålet med denne indsamling er at give den bedste brugeroplevelse for både kunder og besøgende. Vi benytter dine oplysninger til at kunne målrette markedsføring på vores kanaler – primært Facebook, Google og Instagram. Dette er bl.a. ved brug af retargeting-annoncering og visning af andre relevante tilbud for at kunne udbrede kendskabsgraden til os og forbedre vores salg.
      • Retsgrundlaget for disse behandlinger er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.
      • Derudover er formålet med at indhente oplysninger om dig så vi kan levere de varer og ydelser, som du har betalt for på Backpackerlife.dk og via vores kanaler. Dvs. så vi kan opretholde vores del af handelsaftalen. Dette gælder eksempelvis levering, returnering og reklamationer.
      • Vi indhenter ligeledes oplysninger om din IP-adresse for at forhindre svindel.
        • Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningens artikel 6, stk. 1, libra b, c og f.
    • Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev indsamler vi dit navn, e-mailadresse og evt. dit teleonnr. Tilmelding kan også ske i forbindelse med udsendelse af rabatkode, en konkurrence på Facebook eller som en afsluttende del af et køb.
      • Formålet er at kunne levere nyhedsbreve og målrette vores markedsføring til dig.
      • Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningen art 6. stk 1, litra b og f.
  1. Modtagere af personoplysninger
    • Dine personoplysninger bliver kun givet videre til nødvendige samarbejdspartnere. Når du eksempelvis foretager dig et køb af en ordre på Backpackerlife.dk er vi nødtsaget til at videregive hele eller dele af dine oplysninger til vores samarbejdspartnere for at kunne forestå leverancen, dvs. vores del af handelsaftalen. Dette gælder GLS, DAO eller PostNord, som er vores transportør og Pakkelabels.dk, som bistår leverancen.
    • Nogle af vores modtagere af persondata eller behandlere af persondata ligger udenfor EU. Det vil typisk være tjenester og samarbejdspartnere vi benytter os af for at kunne drive Backpackerlife.dk. Deres garantier af overførsel af persondata udenfor EU sker gennem databehandlerens certificering under EU-US Privacy Shield jf. EU’s persondataforordning art 45. Benytter vi os af andre databehandlere end nedenstående tre eksempler, sker det altid under iagttagelse af gyldige overførselsgarantier.
  1. Dine rettigheder
    • Vi går ved Backpackerlife ind for at være så transparente og åbne om vores behandling af dine data, som overhovedet muligt. Derfor er her en gennemgang af dine rettigheder ift. os som din databehandler.
    • Indsigelsesretten
      • Du er altid berettiget til at få oplyst hvilke oplysninger vi har om dig, hvorfra vi har disse oplysninger og hvorfor vi har oplysningerne om dig.
      • Du er altid berettiget til at få udleveret de persondataoplysninger vi har om dig. Hvis du ønsker en kopi af dine personoplysninger, bedes du anmode om udlevering af dine personoplysninger på vores kundemail kontakt@backpackerlife.dk med emnefeltet ”Persondataoplysninger”. Du vil blive bedt om at dokumentere, at du er den du giver dig ud for at være, førend vi kan udlevere dine oplysninger – således dine oplysninger ikke bliver udleveret til en forkert person.
    • Retten til berigtigelse
      • Du har altid ret til at få forkerte eller urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget af os. Det kunne eksempelvis være du har fået en ny mail eller nyt telefonnr. Send da blot en mail til kontakt@backpackerlife.dk eller tag telefonisk kontakt til os, hvori du gør os opmærksom på, at der er fejl i de oplysninger, som vi har registreret om dig. Du vil blive bedt om at dokumentere, at du er den du giver dig ud for at være, førend vi kan udlevere dine oplysninger – således dine oplysninger ikke bliver udleveret til en forkert person.
    • Retten til sletning
      • Der kan være tilfælde hvor du har ret og lov til at få alle eller dele af dine personoplysninger slettet af os, fx hvis du tilbagekalder dit samtykke, og vi ikke har andet retsgrundlag for at fortsætte behandlingen. Vi er dog ikke altid forpligtet til at slette dine personoplysninger. Det er fx hvis fortsat behandling af dine oplysninger er nødvendige for, at vi kan overholde vores retslige forpligtelser, eller for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, er vi ikke forpligtet til at slette dine oplysninger. Du vil blive bedt om at dokumentere, at du er den du giver dig ud for at være.
    • Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring
      • Der kan være enkelte tilfælde hvor du kan bede os begrænse behandlingen af dine personoplysninger, så disse udelukkende består af opbevaring. Dette gælder i tilfælde hvor du mener at dine oplysninger ikke er korrekte.
    • Retten til dataportabilitet
      • De personoplysninger, som du selv har givet os, har du i visse tilfælde ret til at få udleveret i et struktureret og maskinlæsbar format og har ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig.
    • Retten til indsigelse
      • Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores brug af dine personoplysninger, med henblik på målrettet markedsføring. Du har ydermere til enhver tid ret til at gøre indsigelse hvis du ikke ønsker, at vi bruger dine personoplysninger til direkte markedsføring, som vi foretager grundet vores legitime interesser jfr. Punkt 2 og 3.
    • Retten til at tilbagekalde samtykke
      • Hvis du har givet et samstykke til os, så kan du til enhver til tilbagekalde sådan et samtykke. For at gøre det skal du skrive til os på kontakt@backpackerlife.dk med emnefeltet ”Tilbagekaldelse af samtykke”.
    • Retten til at klage
      • Du har til enhver tid ret til at indgive klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K over vores behandling af din personoplysninger. Klage kan blandt andet indgives på mail til dt@datatilsynet.dk eller telefon +45 33 19 32 00. Dog vil din klage blive hurtigere klaret hvis du henvender dig til os på kontakt@backpackerlife.dk.
  1. Sletning af persondata
    • De persondata og oplysninger der er nævnt i punkt 1.2 slettes senest, når du ikke har gjort brug af det, efter et år.
    • De oplysninger vi har indsamlet om dig i forbindelse med din tilmelding til vores nyhedsbrev jf. 3.3 slettes når du har trukket dit samtykke tilbage, medmindre vi har et andet grundlag for behandling af oplysningerne.
    • Oplysninger vi har indsamlet i forbindelse med køb du har gennemført på Backpackerlife.dk, jfr. 1.2 vil som udgangspunkt blive slettet efter lidt over 2 år efter dit køb, når retten til at reklamere over varen er udløbet. Oplysninger kan dog blive opbevaret længere tid, såfremt vi har et legitimt behov for længere opbevaring. Dette kunne fx være hvis det er nødvendigt for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvarets – eller hvis opbevaring af oplysninger er nødvendig for, at vi kan opfylde lovkrav. Oplysninger til regnskabsmateriale opbevares i 5 år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde bogføringslovens krav.
  2. Sikkerhed
    • Vi går meget op i din persondatas sikkerhed. Derfor har vi gennemført passende tekniske og sikkerhedsmæssige foranstaltninger mod, at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, bliver fortabt, bliver ændret eller forringes samt mod at uvedkommende skulle få kendskab til eller misbruge dine oplysninger.
    • Der er ydermere kun medarbejdere af Backpackerlife eller samarbejdspartnere, der har et reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger til at udføre deres arbejde, som har adgang til disse oplysninger.
  3. Kontaktoplysninger
    • Backpackerlife IVS, cvr. 38393758 er dataanvarlig for de persondata, som indsamles via Backpackerlife.dk
    • Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger til denne persondatapolitik, så tøv ikke med at kontakte os på:Backpackerlife IVS, Helsingsforsgade 27, 8200 Aarhus N, Tlf. nr: 42 55 59 19, E-Mail: kontakt@backpackerlife.dk
  1. Ændringer i persondatapolitikken
    • Hvis vi laver ændringer i vores persondatapolitik, vil du blive informeret næste gang du besøger Backpackerlife.dk
  2. Versioner
    • Denne persondatapolitik er version 1.1 af Backpackerlife IVS, dateret 10.08.2018