Powerbanks til rejse – Guide og tips til dit køb

Når man rejser er telefonen ofte en uundværlig del af ens rejsegear. På telefonen finder du både din rejseapps, billetter, kontakten med venner og familie, kameraet – og meget mere. Men hvad gør man, når man er væk fra stikkontakter? Man bruger en powerbank! En powerbank til rejsen er dermed med til at holde dig up-to-date, når du er på farten.

Powerbanks kommer i mange forskellige designs og med forskellige features. Skærer man ind til benet skal en power til rejsen have:

  1. Den rigtige batterikapacitet – også kaldet mAH
  2. Et robust design

Robustheden er vigtig, da du ofte har powerbanken liggende i din taske – hvor den uden tvivl får nogle tæsk. Batterikapaciteten er det andet vigtige parameter. MAh er en forkortelse for “milliampere-timer” og er en måling af batteriets kapacitet. Jo flere mAH, jo mere kan powerbanken lade op. Men jo højere mAh jo større er powerbanken også. De to overstående egenskaber er dermed de vigtigste pejlemærker, når du vælger din powerbank til rejsen. Desuden hænger prisen også sammen med batterikapaciteten på powerbanken – jo flere mAh, og dyrere.

Der er ikke noget værre end at stå klar til at tage et billede – og telefonen går død for strøm. Det undgår du ved brug af en powerbank

Hvor meget batterikapacitet skal man så bruge?

Det næste spørgsmål er så hvor meget batterikapacitet, har du brug for? Dette kommer helt an på din tur, hvor du skal gøre op med dig selv hvor mange gange du har behov for at oplade din enhed før du igen har mulighed for at oplade selve powerbanken igen. Skal du på lange ture hvor du ikke ved om du får mulighed for at oplade din powerbank giver det god mening at vælge en powerbank med mange mAh, hvorimod hvis det er en tur på et par dage, der kun kræver 1-2 genopladninger af din enhed giver det mening at vælge en mindre. En mindre powerbank fylder og vejer mindre i din rygsæk – og er desuden billigere.

Når du ved nogenlunde hvor mange gange du har brug for at kunne oplade din enhed (smartphone eller tablet) kan du tage et kig på din enheds batterikapacitet for at få et fingerpeg om hvor stor en powerbank du har behov for. Man tager simpelthen blot ens enheds batterikapacitet og dividerer den med batterikapacitet som din powerbank besidder. Brug følgende kapacitet fra de meste populære enheder som pejlemærker:

Batterikapaciteter på populære smartphones og tablets

EnhedBatterikapacitet
iPhone 122.815 mAh
iPhone X, iPhone 8, iPhone 61.716-1.821 mAh
Samsung S204000 mAh
iPad Pro (2020)9720 mAh

Generelle batterikapaciteter for smartphones og tablets

  • Som ovenstående tabel viser vil en typisk smartphone have mellem 2.000-3.000 mAh i batterikapacitet
  • For tablets svinger denne kapacitet mere, men tablets ligger typisk mellem 6.000-10.000 mAh og har dermed ca. 3 gange større kapacitet end en smartphone.

Tager vi en powerbank med en kapacitet på 20.000 mAh, så vil den kunne oplade en iPhone 12 ca. 7 gange (20000 / 2811 = 7,1). Denne udregning skal dog kun benyttes som tommelfingerregel, da eksempelvis kulde og slidtage har indflydelse på disse tal og desuden går noget energi tabt ved selve opladningen – hvilket jo betyder færre mulige opladninger.

Gode råd til når du skal rejse med en powerbank

  • Powerbank ombord på flyet
    Husk, at et batteri bliver betragtet som en farlig genstand. Du må med langt de fleste flyselskaber godt tage din powerbank med ombord på flyet. Men følg personalets anvisninger, da en powerbank indeholder katoder og anoder, og kan derfor (omend det er meget usandsynligt) gå i brand. Ved de fleste flyselskaber må der ikke være lithiumbatterier i den indcheckede baggage, så vær opmærksom på dette.
  • Hvor mange powerbanks må man have med i flyet?
    Som udgangspunkt har flyselskaber ikke et maksimum antal på hvor mange powerbanks man må have med, så længe de er pakket enkeltvis.
  • Opladning med USB
    Næsten alle nye powerbanks kommer med opladning via USB kabel. Dog vil du kunne opleve, at gamle powerbanks ikke kommer med den feature. De vil have et seperat kabel. Generelt er vores holdning, at jo færre kabler man har med, jo bedre – og derfor lagerfører vi kun powerbanks med USB opladning.
  • Overvej hvor let en oppakning du rejser med
    Sidste råd er, at du skal overveje hvor let en oppakning du rejser med. At have en stor powerbank er ikke noget problem i din primære rygsæk – men det kan være en smule generende for dem, der vil rejse meget let. Når du vælger batterikapacitet, skal du derfor overveje hvor meget – eller lidt – du kan lide at bære rundt på. For det er klart jo større mAh jo større batteri. Omvendt er nogle netop jagt efter en stor powerbank – for så kan de få endnu flere opladninger!

Se vores udvalg af powerbanks her.

God rejse!

4.3/5 - (7 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *