Powerbanks til rejse – Guide og tips til dit køb

posted in: Rejseudstyr, Udstyr | 0

Når man rejser er telefonen ofte en uundværlig del af ens rejsegear. På telefonen finder du både din rejseapps, billetter, kontakten med venner og familie, kameraet – og meget mere. Men hvad gør man, når man er væk fra stikkontakter? Man bruger en powerbank! En powerbank til rejsen er dermed med til at holde dig up-to-date, når du er på farten.

Powerbanks kommer i mange forskellige designs og med forskellige features. Skærer man ind til benet skal en power til rejsen have:

 1. Et robust design
 2. Den rigtige baterikapacitet – også kaldet mAH

Robustheden er vigtig, da du ofte har powerbanken liggende i din taske – hvor den uden tvivl får nogle tæsk. Batterikapaciteten er det næste vigtige parameter. MAh er en forkortelse for “milliampere-timer” og er en måling af batteriets kapacitet. Jo flere mAH, jo længere batterilevetid. Men jo højere mAh jo større er powerbanken også. De to overstående egenskaber er dermed de vigtigste pejlemærker, når du vælger din powerbank til rejsen.

Der er ikke noget værre end at stå klar til at tage et billede – og telefonen går død for strøm. Det undgår du ved brug af en powerbank

Hvor meget batterikapacitet skal man så bruge?

Det næste spørgsmål er så hvor meget batterikapacitet, har du brug for? Man tager simpelthen blot ens enheds batterikapacitet og dividerer den med batterikapacitet som din powerbank besidder. Brug følgende kapacitet fra de meste populære enheder som pejlemærker:

iPhone batterikapaciteter:

 • iPhone 6s Plus har en batterikapacitet 2,750 mAh
 • iPhone 6s har en batter kapacitet 1,715 mAh
 • IPhone 6 Plus har en batterikapacitet på 2,915 mAh
 • IPhone 6 har en batterikapacitet på 1,810 mAh
 • IPhone 5S har en batterikapacitet på 1,560mAh
 • IPhone 5C har en batterikapacitet på 1,510mAh
 • IPhone 5 har en batterikapacitet på 1,440mAh
 • IPhone 4S har en batterikapacitet på 1432 mAh

Samsung batterikapaciteter:

 • Samsung Galaxy S6 har en batteri kapacitet 2550 mAh
 • Samsung Galaxy S5 har etnbatteri kapacitet på 2,800mAh
 • Samsung Galaxy S4 har en batteri kapacitet på 2,600mAh
 • Samsung Galaxy S3 har en batterikapacitet på 2,100mA

Tager vi en powerbank med en kapacitet på 16000 mAh så vil den kunne oplade en iPhone 6 ca. ni gange (16000 / 1810 = 8,84). Dette er dog vejledende, da eksempelvis kulde og slidtage har indflydelse på disse tal. En iPad vil typisk have op til 3 gange større batteri end din smartphone, hvilket jo betyder færre mulige opladninger.

Gode råd til når du skal rejse med en Powerbank

Powerbank ombord på flyet
Husk, at et batteri bliver betragtet som en farlig genstand. Du må med langt de fleste flyselskaber godt tage din powerbank med ombord på flyet. Men følg personalets anvisninger, da en powerbank indeholder katoder og anoder, og kan derfor (omend det er meget usandsynligt) gå i brand.

Hvor mange powerbanks må man have med i flyet?
Man må have i alt 20 batterier / powerbanks med i flyet. Powerbanks bliver kategoriseret som ekstrabatteri. Husk at pakke alle powerbanks individuelt.

Opladning med USB
Næsten alle nye powerbanks (vores inklusiv) kommer med opladning via USB kabel. Dog vil du kunne opleve, at gamle powerbanks ikke kommer med den feature. De vil have et seperat kabel. Generelt er vores holdning, at jo færre kabler man har med, jo bedre – og derfor lagerfører vi kun powerbanks med USB opladning.

Overvej hvor let en oppakning du rejser med
Sidste råd er, at du skal overveje hvor let en opbakning du rejser med. At have en stor powerbank er ikke noget problem i din primære rygsæk – men det kan være en smule generende for dem, der vil rejse meget let. Når du vælger batterikapacitet, skal du derfor overveje hvor meget – eller lidt – du kan lide at bære rundt på. For det er klart jo større mAh jo større batteri. Omvendt er nogle netop jagt efter en stor powerbank – for så kan de få endnu flere opladninger!

For at se vores udvalg af powerbanks, som er alle passer rigtig godt til rejse, kan du klikke på dette link.

God rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *