Det at rejse rundt i Europa kan være en meget bekostelig affære. I modsætning til eksempelvis i Asien, så er det ikke altid muligt at finde billige indenrigs- og regionale flybilletter. Hurtig-toge, færger, fly og lignende kan æde ens rejsebudget op på ingen tid. Og det er ærgerligt! Men som alternativ er vores egen “baghave” i Europa perfekt til hurtige såvel som længere backpacking rejser!
Derfor er her 6 konkrete måder hvorpå du kan rejse billigt i Europa. Disse virksomheder og rejsemåder har vi selv benyttet, og har du andre måder eller ideer til hvorledes man kan rejse billigt på, så skriv gerne i kommentarfeltet.
Rejse i Europa med “hop on / hop off” bus-netværket Busabout
Ligesom hop on / hop off busser er specielt populært i Australien og New Zealand, så findes der et lignende koncept med busser i Europa – nemlig Busabout. Konceptet går ud på at man har selvstændigheden og fleksibiliteten af at kunne vælge sine egne ruter, men man har samtidig den sociale del af at rejse i på en guidet tour. Fordelen ved Busabout er at man møder rigtig mange ligesindede, rejseglade mennesker – og det er jo halvdelen af hvad turen handler om! 🙂
Et stort plus ved Busabout er, at man kan ændre ens rejseplan så ofte man vil under ens rejse – uden det koster ekstra. Du kan vælge mellem 47 destinationer i 15 forskellige lande.
Rejse i Europa med Flixbus og Eurolines
Efter Flixbus er kommet til Danmark har de sat sig på en stor del af det danske marked for billige busrejser. Den tyske bus-gigant sidder også på store dele af markedet i resten af Europa – faktisk har de busforbindelser i mere end 20 europæiske lande. Busserne har ofte WiFi, stikkontakter og ofte ganske hæderlig sædekomfort taget prisen i betragtning.
Alternativt til Flixbus er Eurolines, som er samme koncept. Eurolines er ligeledes er høj value-for-money, og har ruter til over 500 destinationer i mere end 25 Europæiske lande. Vi plejer ofte at kombinere de to selskaber, for at få så billig en samlet tur som muligt.
Begge selskaber har typisk knaldtilbud på busbilletter ned til 5 EUR per person, hvis du holder øje med deres hjemmesider, og er ude i god tid!
Rejse i Europa med Interrail billet
At rejse med tog er en af vores favoritmåder at komme rundt på. Der er store sæder, ingen turbulens, og man får typisk rigtig meget landskab at se, som man kun kan se fra et vindue på togskinnerne. Europas tog-net er blandt verdens mest udbyggede, hvilket også er en af grundene til, at Interrail har været en yndet backpacking rejseform siden 1970’erne.
Generelt er det noget dyre at tage et tog i Europa end en bus. Overnat toge kan spare dig for en overnatning på hotel, men vil typisk stadig være meget dyre end en bus.
Interrail er en god rejseform, og en potentielt billig rejseform, men det kræver at man gør sit forarbejde for at undersøge, om du reelt spare penge på din samlede pris for togrejsen ved at købe en interrail-billet. Typisk vil du kunne sammenligne den rute du har tænkt dig ved at ligge togpriserne sammen hvis du køber dem enkeltvis, og så prisen ved at købe en interrail billet. Skal du kun rejse mellem få byer, så vil det ikke kunne betale sig at købe en interrail-billet. Er det en flere uger lang tur med mange stop, vil det typisk godt kunne betale sig at købe en samlet interrail- billet.
De bedste steder at få overblik over togpriser, tider og generel inspiration er:
- Raileurope-world.com
- Travel-b Europe (DSB)
- Seat61.com
- Bahn.com
- Skal du til Berlin er Berlinblog.dk er god inspirationskilde
Rejse i Europa med BlablaCar
Herhjemme kender de fleste GoMore, som er en tjeneste hvor man kan slå en tur i sin bil op, og så kan man tage ekstra passagerer med på turen mod et mindre gebyr. Det er godt for miljøet og for ens pengepung. Det samme er tilfældet med BlaBlaCar, som er blandt Europas førende indenfor bildelings-segmentet. BlablaCar eksisterer i et vælg af lande – lige fra Belgien, Tyskland over til Mexico og Tyrkiet.
Rejs langdistance i Europa med disse billige flyselskaber
Der er få ting der slår tidsbesparelsen og convience-delen i at flyve med budget flyselskaber. Den stigende konkurrence de sidste 10 år har haglet priserne på flybilletter ned, så det i dag er muligt at finde relativt billige flybilletter i Europa. Husk at hold øje med hvor meget prisen på billetten stiger, hvis du tager bagage med i prisen. Ofte kommer den fulde pris på flybilletterne inkl. bagage først frem lige inden du skal betale med kreditkortet.
Vi benytter os ofte af Momondo, Skyscanner og Kayak til at sammenligne flypriserne på tværs af selskaberne. Det kan spare dig for mange penge! I flæng kan nævnes mange budget flyselskaber, men følgende er vores favoritter:
- Norwegian Air
- Ryanair
- Vueling
- Wizz Air
- Easyjet
Et godt tip vi selv benytter os af er, at hvis du rejser med fly og bliver forsinket, så kan du benytte dig af den danske startup Airhelp, hvor du kan få erstatning for forsinkelser på op til 600 EUR. Det har hjulpet rigtig mange af vores kunder, og Airhelps stærke Trustpilot vidner om mange får hjælp. Brug dette link og læs mere info om hjælp til kompensation ved forsinket fly her.
Rejs i Europa som blaffer / hitchhiker
At blaffe er stadig vidtspredt i Europa. Det er ofte gratis, men blaffer du en længere tur, så vil du typisk blive nødt til at betale noget af benzinen. Nogle sværger til at blaffe alene grundet prisen og det faktum, at man møder mange underlige og spændende mennesker. Det er virkelig en måde at leve i nuet på. Dog er det værd at nævne, at blaffe involverer nogle risici, som man skal have for øje. Specielt disse to er vigtige:
- Det kan være usikkert i nogle dele af Europa. Specielt i den østligste del af Europa i grænselandene mod Rusland.
- Det kan være tidskrævende at få et lift
Det at blaffe er generelt mere normalt i eksempelvis den sydlige del af Europa, end vi er vant til i Danmark. Det betyder også, at man vil have mere held med at blaffe i den del i forhold til eksempelvis Skandinavien, hvor det ikke er så normalt at blaffe.
Skriv et svar