Rejse til Sri Lanka: Guide over seværdigheder og oplevelser

Hvis Sri Lanka ikke allerede står på din liste over kommende rejsemål, så er der utrolig mange grunde til at få den skrevet på. Sri Lanka har oplevelser for alle, og er et meget mangfoldigt land med massere at byde på. Sri Lanka har også en overkommelig størrelse, hvor du på et par uger kan nå at opleve meget af dette asiatiske land. I dette blogindlæg kan du blive klogere på alle de spændende aktiviteter og seværdigheder, som du kan opleve i dette populære land for backpackere.

Vandaktiviteter for alle

Hvis du er til vandaktiviteter og fart over feltet er Sri Lanka den helt rigtige destination for dig, da landet er omringet af vand. Her kan du afprøve et utal af forskellige aktiviteter i og på vandet, men hvis du er mere til afslapning ved stranden, så er der også rig mulighed for dette.

Surfing i Sri Lanka
Der er rig mulighed for at fange en bølge ved en af Sri Lankas mange strande

Kithulgala og surfing i Sri Lanka

I området ved Kithulgala, finder du især gode muligheder for at afprøve forskellige vandaktiviteter, da der her er mange vandløb og vandfald, perfekt til måske at få et adrealelinkick. En af de populære aktiviteter er riverrafting, hvor man sidder i en gummibåd og sejler gennem både mindre og større vandfald. Derudover har du også mulighed for at prøve cannoying eller at rapelle ned af vandfald og klipper. Husk at pakke dit vandtætte mobilcover eller drybag, så du kan forene disse vilde øjeblikke på kamera.

En anden vandaktivitet, som er populær for turister i Sri Lanka er surfing. Hvis du ønsker at prøve kræfter med at fange en bølge, både for nybegyndere og erfarne, så strandene ved bl.a. Hikkaduwa helt ideale. Her får du store bølger, og massere af muligheder for at få surfer-undervisning af de lokale Sri Lankanere. Hotellerne ligger her helt ned til stranden, og der er derfor også god mulighed for afslapningen og solbadning.

Kulturelle oplevelser i Sri Lanka

Sri Lanka har masser af kulturelle oplevelser at byde på. Op mod 70% af befolkningen er buddhister, men der findes også en del hinduer, muslimer og kristne i landet . En af de mest populære kulturelle oplevelser i Sri Lanka er templet Dalada Maligawa i byen Kandy. Templet er også kendt som “Tandens tempel”, da Buddhas højre hjørnetand ligger godt gemt og beskyttet i det flotte udsmykkede tempel. Over hele landet vil du dog have mulighed for at opleve de smukke og detaljerede udsmykkede templer, ofte med mange farver, overdådighed og flotte buddhistiske figurer.

Traditionsrig te-produktion

Hvis du besøger Sri Lanka, er det næsten også svært at undgå en af deres mange te-plantager. Te-plantagerne er frodige og velplejet, og det er en unik oplevelse at se de hårdtarbejdende kvinder, som går rundt i markerne ofte med farverigt tøj, samt en pose eller kurv omkring hovedet, hvor de samler teblade.

Det er også muligt at få en rundvisning og gennemgang af processen på flere tefabrikker, hvilket er et spændende indblik i en af Sri Lankas mest stolte og traditionsrige eksportvarer. Bl.a. i området omkring byen Nuwara Eliya, har du rig mulighed for at opleve en te-fabrik, da teen her bliver produceret i store mængder. To andre varer som Sri Lanka også er stolte producenter af, er ædelsten og silke. Derfor er der mange butikker, som sælger flotte ædelstens smykker samt silketøj og stoffer til en rigtig god pris.

Enestående natur i Sri Lanka

En fantastisk måde at opleve Sri Lankas enestående natur, er også ved de mange flotte vandreture, som landet byder på. Her er noget for ethvert niveau. Gode endags trekkingture finder du især i området omkring Ella. En fantastisk rute er op mod Ellas gap. På vejen hen mod bjerget fra byen Ella, har du mulighed for at gå langs nogle gamle togskinner, hvor der få gange om dagen stadig kører et tog. Herefter begynder man på opstigningen gennem en grøn og frodig skov, og når man når toppen, bliver man mødt af en helt fantastisk udsigt udover Sri Lankas flotte natur, så langt øjet rækker.

Tog over Nine Arches Bridge i Ella, Sri Lanka
Sri Lanka er kontrasternes land. Her er den flotte kontrast med et tog over Nine Arches Bridge i Ella, Sri Lanka

En anden og mere udfordrende rute er op ad Adams Peak i det sydvestlige Sri Lanka. Bjerget er 2260 meter højt, og det er et valfartssted for både buddhistiske, muslimske og hinduistiske pilgrimme. På toppen er der nemlig en fordybning i klipperne, som de mener er hhv. Buddhas, Adams eller Shivas fodspor. På vejen op mod toppen møder man derfor også mange lokale, som gerne tager denne hellige og hårde vandretur op flere gange i livet. Der er lavet 5200 trappetrin, for at hjælpe både turister og lokale mod toppen, men alligevel er der god garanti for at få sved på panden. Hvis man ønsker at få den fulde og nærmest magiske oplevelse med, så skal man starte sin opstigning om natten, for så at nå toppen 2-4 timer senere ved solopgang. Så vil man kunne opleve den fantastiske udsigt, mens solens stråler titter mere og mere frem med dens varme farver, og oplyser den flotte natur. Sørg dog for at have en varm trøje eller jakke til når du nærmer dig toppen, da temperaturen vil falde en del jo højere du kommer op.

Udsigten er helt unik fra toppen af Adams Peak, hvor solen her er lige ved at stå op. Billedet af Malene fra Backpackerlife.

Læs vores andre artikler for mere rejseinspiration

5/5 - (1 vote)