27 tips til backpacking i Asien i 2024

Asien har en speciel plads i mit hjerte, og er en verdensdel jeg samlet har rejst i i mere end ét år, og  er sandsynligvis det mest yndede backpacking rejsemål for danskere – god grund! Asien har det hele! Kontinentet er gearet til rejseri, lokalbefolkningen er søde, festerne er gode, naturen er varieret i alt fra vulkaner til regnskov, maden er fantastisk – og så er alt meget billigere end i Danmark!

Lær af vores dyrt tjente rejseerfaringer, og undgå at se ud som ham fyren her

Der er med andre ord nok at lave i Asien til at holde os rejsende beskæftiget i mange måneder.

Men Asien er også milevidt anderledes end sikre Skandinavien. Er det første gang du skal backpacke i Asien, kan det virke ret skræmmende. For hvad skal man forvente?

Jeg har her samlet de bedste tips og erfaringer, som jeg har lært fra min egen tid som backpacker i Asien. De dækker alt fra hygiejne, råd når du pakker, at spare penge og do’s and don’ts.

Har du supplerende råd, så del meget gerne dine egne tips i kommentaren under artiklen eller få et par råd med på vejen.

Here we go!

7 generelle rejsetips

Planlæg efter vejret

Når man sidder hjemme i Danmark og planlægger ens rejse, så er et godt tip at overveje ens rute og hvordan vejret er undervejs på ruten. Vil du rejse i den asiatiske sommer, hvor priserne er høje og der er flere turister? Vil du rejse i regnsæsonen, hvor der er færre turister? Husk, at når det regner i Asien – så regner det fand’me!

Et godt råd er at købe en rejsebog og planlægge ud fra den. Deres “When to go” sektioner er rigtig gode. Jeg vil anbefale “Rough guides backpacking Southeast Asia” eller Lonely Planets klassiske bøger.

Prøv asiatisk street food

Asien har i min optik verdens absolut bedste gadekøkkener. En stor del af at rejse for mig, har været at spise på deres gadekøkkener. Det er sindssygt billigt, og ofte er det relative sunde måltider. Ved at prøve street food får du også prøvet de lokale retter, som eksempelvis Thailands Pad Thai.

Natmarkeder rundt omkring i Asien er et godt sted at starte.


Mad og drikke er en stor del af at backpacke i Asien

Get off the beaten track

Som jeg skrev i introen, er Asien muligvis danskernes favorit backpackingdestination. Chancerne for, at du møder andre danskerne ved Khao San Road er derfor også stor. Men prøv at udfordre dig selv, og “get off the beaten track”, dvs. prøv at tage hen til nogle af de mindre byer, besøg nogle af de mindre turistede øer og husk at tage bussen eller toget hvor du kan!

Ofte er de fedeste rejseoplevelser dem man forventer mindst af.

Prøv at mingle med de lokale

En af årsagerne til backpacking i Asien er så populær er på grund af lokalbefolkningen. De er søde og ofte meget nysgerrige. At have en lokal asiatisk bytur er en oplevelse udover alle grænser – de kan drikke! Det at mingle med de lokale og forsøge at lære fra dem, er virkelig noget der kan give perspektiv til vores hverdag herhjemme. Mange lokale ejer intet materielt, men de er glade på livet! Det vil du opleve, hvis du trekker i Asien og besøger nogle små lokale stammesamfund.

Prøv at trekke

Apropos trekking, så er det er en fed mulighed for at både få motion og få set noget af den vanvittige flotte asiatiske natur.

Hop rundt på øerne

For at være helt ærlig, så er øerne i Asien, der jeg har brugt mest tid. Viben er chilled, maden er god og dykning i Asien er fuldstændig vanvittig godt – og billigt!

Thailand, Indonesien, Malaysia og Philliperne er de primære dykkerdestinationer i Asien. Du har postkort-smukke strande, palmer og alle er glade. Jeg må snart tilbage på en ø kan jeg mærke 🙂

Tænk en ekstra gang over dit helbred

Asien er generelt et sikkert sted at rejse. De fleste der backpacker i Asien vil kun opleve at få dårlig mave. Og det er hurtig overstået. Men hvis du bliver syg efter du er kommet hjem, så husk at finde en dansk læge og fortæl hvor du har været.

Og husk nu vaccinationerne!

Farverig og fantastisk – Asien har det hele!

20 backpacking Asien tips

Her kommer 20 hurtige backpacking tips til hvis du skal af sted. Lad os bare sige, at du hermed undgår mine dyre lærepenge.

1. Ha’ altid toiletpapir på dig

Verden er i stigende grad ved at blive digital, så husk en rulle toiletpapir.

2. Tag ekstra USD nødvaluta med

Tag amerikanske USD med rundt. Jeg plejede at have 80 USD på mig, hvis der skulle ske noget uventet. USD er gangbar valuta over hele Asien.

3. Forhandl taxaprisen FØR du sætter dig ind

Undgå de dyre taxaturer og forhandl prisen i taxaen eller din TukTuk INDEN du starter turen.

4. Lejer du en bil eller scooter? Så tag billeder af den før i kører

Har du planer om at leje en bil eller en scooter, så tag billeder af skrammer, så du ikke betaler for andres fejl.

5. Husk håndspritten

Hygiejne kan være en by i Rus.. Thailand. Så husk håndspritten!

6. Bum gun for the win

Og nu vi er ved hygiejne, så kan du allerede nu godt Google hvad en bum gun er. For du bliver nød til at bruge den.

7. Alting foregår i forsinket tempo

Alt i Asien foregår i forsinket tempo. Intet er til tiden. Folk i Asien (og Amerika sådan set) er noget mere afslappet ift. tid. Ha’ det i tankerne når du planlægger.

8. Et par gloser “goes a long way”

Lær’ et par gloser på sproget i det land du rejser i. Det viser respekt, og de lokale er vilde med det!

9. Husk at tjekke dit pas

Du skal have ekstra 6 måneders udløbsdato i passet for at få VISA i mange Sydøstasiatiske lande.

10. WiFi er overalt

Asien er efterhånden ret godt forbundet digitalt. Så der er ikke grund til at købe et lokalt SIM kort mere. Men husk at downloade en VPN, hvis du vil have adgang til Facebook og andre sociale medier, når du rejser i Kina.

11. Tjek Visa kravene inden du planlægger

Spar dig selv en forgæves tur på en ambassade ved at læse op på Visa reglerne. Udenrigsministeriets hjemmeside er god og opdateret.

12. Pas på dine værdier

Store dele af Asien er meget fattigere end Danmark. Så pas på dine ting, og tænk over hvor du flasher dit 10k spejlrefleks kamera.

13. Air Asia bliver din ven!

Air Asia er det flyselskab jeg har fløjet mest med i Asien. De har fin service og priserne er lave. Husk at købe indtjekket bagage når du køber billetten og ikke til overpris i lufthavnen.

14. Prut om prisen

Det er okay at være vaskeægte jyde i Asien. For det meste (undtagen mad) kan man prutte om prisen. Og det kan faktisk være en decideret underholdende affære.

15. Drik den lokale bajser

Asiatisk øl er faktisk rigtig fint. Om det er en Chang i Thailand eller en Bintang i Indonesien, så spar kroner og drik den lokale mjød.

16. Pas på med “whitening”

De fleste danskere (specielt jer piger) går efter den brune tan. Men i Asien vil man gerne være hvid. Så de putter whitening i mange af deres cremer og solcreme.

17. Pak let

En ting mange glemmer hjemmefra Danmark er, at tøj er billigt i Asien. Hellere pak lidt lettere, og køb tøj i de asiatiske lande. Så har du en souvenir, og det gør ikke noget, hvis du mister din dyre T-shirt.

18. Køb vand på flaske

Jeg er stor fortaler for street food, men lige med vandet – køb det på flaske. Do not take that chance!

19. Forvent lidt eventyr

Asien har ikke sikkerhedsstandarder som herhjemme. Så forvent at busturen er noget mere spændende, at håndværkerne er total ligeglad med deres rundsav og at bådene ikke har nok redningsveste. Det er en del af oplevelsen.

20. Just go with the flow

Sidst men ikke mindst; tag tingene som de kommer. Mange danskere elsker tingene er skemalagte, men backpacking i Asien er fuld af overraskelser. Så slap lidt mere af, drik den lokale øl og go with the flow.

Det var mine råd til dig, hvis det er din første tur med backpacking i Asien. Jeg er misundelig hvis du skal af sted!

Har du nogle rejsetips jeg har glemt eller erfaringer du vil dele? Så vil jeg elske at høre dem under artiklen.

Safe travels!

4.1/5 - (18 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *