Earth Day (2024): Alt du bør vide om jordens dag

i: Info | 0

Nøglebegreber som ‘bæredygtighed’ og ‘miljøvenlig’ fylder mere og mere i nutidens Danmark og resten af verden. Den danske regering har endda et mål om at reducere CO2-udledningen med 70% inden udgangen af 2030. Derfor vil vi gerne være med til at sprede budskabet om jordens dag, og hvor vigtigt det er at vi passer på jorden – om du er herhjemme eller ude at rejse.

Vær med til at sætte fokus på verdens miljøproblemer på jordens dag

Hvad er Earth Day?

Earth Day er en mærkedag, der blev opført af FN d. 22. april 1970, for at sætte fokus på verdens miljøproblemer. Mærkedagen ligger altid d. 22 april, og i år er det en mandag. De lande der forbruger mest, er faktisk de rige lande. Hvert år beregnes jordens “overshoot day”, dvs. den dag på året hvor verden og de enkelte lande har opbrugt alle sine naturlige ressourcer end jorden kan nå at genskabe. I 2023 lå Danmarks overshoot day d. 28. marts 2023, og var dermed et af de første i verden til at bruge sine naturlige ressourcer. I følge WWF (Verdensnaturfonden) vil det “…kræve over fire jordkloder, hvis alle levede som i Danmark”.

Hvad kan jeg lave på jordens dag?

Tag på en vandretur

Nyd den skønne natur med en god vandretur i den friske forårsluft. Vi anbefaler, at du gør brug af lag-på-lag princippet på din vandretur. Hvis det bliver for varmt, kan du altid tage et af dine lag af. Forevig din vandretur ved at fotografere naturen.

Red verden og saml skrald

Hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet, så kan du hjælpe ved at samle skrald op i dit nærområde. Tag en skraldesæk med og gør en god gerning for naturen.

Er du ude at rejse, så er der også mulighed for at samle skrald der. Mange steder i f.eks. Asien, kan du være med til at samle skrald fra de lokale strande.

Saml skrald i dit nærområde eller mens du er ude at rejse

Udforsk dit lokalområde på cykel

Lad bilen stå og tag i stedet cyklen næste gang du skal noget. På den måde sparer du verden for CO2-udledning, og du får motion. En ægte win-win situation!

Plant et træ

En symbolsk handling på jordens dag, kunne være at plante et træ. Du kan enten donere penge til at plante et træ i Danmark eller plante det på din egen grund. Vær dog opmærksom på, at det kun er lovligt at plante træer på din egen grund.

Miljøvenlige og bionedbrydelige produkter med Sea to Summit

Skal du på backpackerrejse, sheltertur eller noget helt tredje, så anbefaler vi Sea to Summit’s serie “Leave No Trace“, der sikrer miljøvenlige og bionedbrydelige produkter. Serien har altså fokus på miljøet ved at lære og inspirere folk til at nyde udendørslivet på en respektfuld og ansvarlig måde.

Fordele ved “Leave No Trace” serien

  • Bionedbrydelige
  • Sæbebladene er drøj i brug
  • Egner sig godt til rejser, vandreture eller lignende
  • Du får god samvittighed når du bruger disse produkter

Se det fulde udvalg af Sea to Summit serien “Leave No Trace” her.

Menneskelige efterladenskaber: Sådan gør du

Skal du overnatte i det fri og har du ikke adgang til et toilet? Så bør du anskaffe dig en foldbar skovl. Find et sted at grave dit hul mindst 60 meter væk fra søer, vandløb, stier og camps. På den måde sikrer du et godt sted til dine efterladenskaber. Grav nu et godt et hul på minimum 15 cm.

Sea to Summit har en smart foldbar skovl, som du nemt kan have i lommen – og så er der endda også plads til en toiletrulle i skaftet. Med en skovl til dine efterladenskaber, er du med til at opretholde Leave No Trace etikken og holde naturen ren efter dig.

Gode råd til din outdoor tur

Vi tilbyder holdbare kvalitetsprodukter du kan bruge igen og igen.

5/5 - (3 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *