Interrail i Europa: Stor guide til togrejse i EU (2024)

Når de kolde vintermåneder træder i kraft og dagene synes grå og kedelige, drømmer vi os tilbage til de varmere himmelstrøg, kultur, den smukke natur og oplevelser. Gør du også det, og overvejer du at opleve verdenen på en autentisk og billigere rejsemåde end rutefly fra A til B? Så er Interrail i Europa lige noget for dig! 

Hvorfor skal du tage på interrail?

Interrail er en rejseform, hvor du kan rejse gennem Europa via det store internationale tognet. Det er en rejseform, som er blevet markant mere populær i de seneste år, men som for alvor blev kendt i 1980’erne, hvor en ny generation af backpackers begyndte at rejse Europa tynd med deres interrail pas.

Med et gyldigt Interrail Global Pass er du ved at være good to go! Modsat flyrejser kræver en tur på Interrail i Europa ikke den største planlægning. Dette ville være en klar fordel hvis du ønsker en rejse med mere frie tøjler. Har du tilbragt fire dage med kold sangria, carpaccio og gåture i de smukke gader i Milano, Italien, kan du nemt ændre din togbillet med afrejse til anden dato. Du får meget ud af det land du rejser i eller til, da toget fører dig til fantastiske områder som ikke kan ses fra et fly.

Interrail i Europa - Skotland tog
På Interrail i Europa får du set en masse natur undervejs på din rejse. Netop dét er en af de mange fordele ved at rejse på denne måde.

Hvordan får du fat i en Interrail billet?

Et Interrail Global Pass er din Interrail billet når du rejser på Interrail i Europa. Dit pass kan hurtigt og nemt købes gennem DSB og bliver efter din bestilling sendt til dig med posten. Det er muligt at få det sendt til din telefon også. Mange lande foretrækker den gammeldags facon, så vi anbefaler dig at have et fysisk kort. Dog skal du være opmærksom på at der i nogle lande kan forekomme krav om pladsbillet. Du kan reservere pladsbillet på forhånd hjemmefra. Det nemmeste er at booke en plads på den lokale togstation, da regler for reservation af pladsbillet afhænger af det land du rejser fra eller til.

Hvor meget koster en rejse med interrail?

At rejse med Interrail er en billigere måde at se verden på. Er du stadigvæk på SU men gerne vil have en på opleveren i din ferie, kan Interrail være billigere alternativ. Interrail er også langt bedre for miljøet. Hvad prisen bliver for din tur er i princippet op til dig selv. da prisen afhænger af hvor længe du ønsker at være afsted. Et Interrail Global pass giver dig 30 dages rejse i Europa, og du kan finde priser og holde dig opdateret på ændringer her. En lille reminder er dog, at skulle du komme ud for reservationskrav til pladsbillet, indgår dette ikke i dit pass. Dine ønskede destinationer afhænger naturligvis også af prisen. En tur til det østlige Europa er væsentligt billigere end en rejse til de større byer, såsom til Paris eller Rom.

Endnu en fordel at rejse med Interrail er også, at der ikke er begrænsning på din bagage. Rejser du med kuffert eller rygsæk, skal du ikke bekymre dig om hverken vægt eller størrelse. Dog vil vi anbefale dig at bruge en backpack eller rejserygsæk, så du nemt kan komme til og fra togstationerne. Hvis ikke du allerede har en rygsæk derhjemme der venter på at blive luftet, anbefaler vi en rygsæk med ordentlig støtte omkring hofter samt skuldre for bedre komfort

Har du styr på udstyret til din interrailrejse?

Har du styr på, hvad du skal have med når du tager på interrail? Kunsten er, at pakke det nødvendige og ikke for meget. Du skal selv bære din bagage, så sørg for ikke at pakke din rygsæk for tung. Vi har sammensat forskellige pakketilbud, så du sammen med en backpack modtager diverse udstyr som er essentiel at have med, uanset hvilken interrailrute du tager.

-16% AdventureDK pakke
Pakketilbud
AdventureDK pakke
Fra 849 kr
AdventureDK pakken indeholder:
-15% Camino pakke
-17% Essentials-pakke til backpacking
-21% Gavepakke til backpacking
Pakketilbud
Gavepakke til backpacking
479 kr
Gavepakken til backpacking indeholder:

Hvilke lande kan du rejse til på interrail?

Med dit Interrail Global Pass kan du frit rejse til 31 forskellige Europæiske lande. Du kan selv bestemme om du vil planlægge Interrail i Europa hjemmefra, eller om du vil hoppe på en af de allerede eksisterende ruter. For at give dig et lille overblik, kan du se eksempler på nogle forskellige muligheder her:

Vesteuropa

Interrail ruten gennem Vesteuropa er oplagt til dig, der gerne vil kombinere byliv med kultur. Denne rute byder på alt lige fra storbyliv, kultur. sandstrande, arkitektur og natteliv. Denne Interrail rute fragter dig gennem Hamborg (Tyskland), Frankfurt (Tyskland), Genova (Italien) og Nice (Frankrig). Endestation er Frankrigs smukke hovedstad, Paris.

Østeuropa

En anden mulighed er Interrail ruten gennem Østeuropa. En rute der byder på kulinariske madoplevelser, markeder, billig shopping og massere af kultur. Denne rute er også en der vil planlægge på et billigere budget.

Turen tager dig først til Tysklands hovedstad, Berlin og herefter videre til Warszawa (Polen). Videre Bratislava (Slovakiet) og storbyen Budapest (Ungarn). Ruten har et lille pitstop i Kroatiens hovedstad, Zagreb, på rejsen fra Budapest til Ljunljana (Slovenien), inden turen går videre til Wien (Østrig) og slutter af i Prag (Tjekkiet)

Kystruten

Det tredje forslag på en Interrail rute er en tur langs den smukke kyst strækkende fra Kroatien til Monaco. En rute der bringer smuk natur, høje temperaturer, markeder, kultur og eksklusivitet. Denne rute er til dig, der har et større budget. Det nemmeste vil være her at flyve til Kroatien hvor ruten starter, men det vil også være muligt at tage toget gennem hele rejsen.

Ruten starter i Zagreb (Kroatien) og kører videre til Split (Kroatien). Herefter går turen til Trieste (Italien), smukke Venedi (Italien) Levoro (Italien) og slutligt i Monaco. Frankrig grænser op til Monaco hele tre steder, så ønsker du at fortsætte dit eventyr ville Frankrig være en god mulighed.

Mulighederne er mange når du rejser med Interrail i din ferie, om du rejser alene, med din familie eller med venner. Interrail bringe dig vidt omkring i Europa. For at være helt sikker på at du har husket alt, har vi lavet en pakkeliste med de vigtigste ting.

Vil du have mere rejseinspiration?

Er interrail ikke din kop the? Så frygt ej. Vi har samlet en masse rejseinspiration med destinationer alt fra Danmark til Cambodia.

FAQ – ofte stillede spørgsmål til interrail i 2024

Hvor får jeg fat i en interrailbillet eller kort?

Et Interrail Global Pass er din Interrail billet når du rejser på Interrail i Europa. Dit pass kan hurtigt og nemt købes gennem DSB og bliver efter din bestilling sendt til dig med posten. Det er muligt at få det sendt til din telefon også. Mange lande foretrækker den gammeldags facon, så vi anbefaler dig at have et fysisk kort.

Hvilken interrailrute er den bedste?

Der findes ikke noget entydigt svar, da dette afhænger af dig og dit behov. Er du til kulturelle oplevelser hvor økonomien rækker grundet billige priser, vil turen gennem Østeuropa. Er du omvendt til solrige dage og varmere nætter, kombineret med sydens kulturelle indspark er Sydeuropa mere i din smag,

Skal man have pladsbillet?

I nogle lande kan forekomme krav om pladsbillet. Du kan reservere pladsbillet på forhånd hjemmefra. Det nemmeste er at booke en plads på den lokale togstation, da regler for reservation af pladsbillet afhænger af det land du rejser fra eller til. Sørg derfor at planlægge hvilke lande du vil til, inden afrejse.

3.5/5 - (17 votes)

33 kommentarer

 1. Hollænder

  Hej.
  Er der et interrail til såvel Polen, Ungarn, Rumænien og Ukraine?
  Vil nemlig til Moldova og Transnistrien.
  Hilsen Lars

 2. Sylvia Fredenslund

  Er det muligt at rejse med Interrail pas/billetter til Coimbra, Portugal fra Odense MED min lille hund? Eller er der andre bedre og måske billigere muligheder?

  • Lars Hansen

   Hej Sylvia

   Det er med sikkerhed muligt at rejse ned til Portugal fra Odense, her vil din interrail rute som udgangspunkt hedde:

   Odense –> Hamborg (Tyskland) –> Paris (Frankrig) –> Hendaya (Frankrig) –> Lissabon (Portugal) og herefter enten med bus, tog eller lignende til Coimbra.

   Jeg er usikker på, om du kan tage hund med hele vejen – og for at være sikker vil det sandsynligvis kræve lidt arbejde og planlægning fra din side – her vil du skulle ringe til både DSB, Deutche Bahn (DB), SNCF (Fransk) og herefter sandsynligvis Comboious de Portugal (CP) som er de statslige baner i Portugal.

   Hvis du vil være helt sikker på dit svar, så kan du med fordel sende dem en mail og spørge om det er OK – så har du dokumentation herpå. Dog vil dette sandsynligvis gøre svartiden længere.

   Det bør derfor være muligt hvis du får godkendelse fra de forskellige jernbaneselskaber 🙂 Ellers er det naturligvis også muligt at leje en bil, tage bus (via fx Flixbus) eller tage egen bil ned til Portugal – omend det er en af de længere roadtrips.

   Du ønskes en rigtig god tur!

   Dbh
   Lars, Backpackerlife

 3. Malene

  Hej
  Tak for en god og brugbar side. Vi er en familie på fire, hvoraf to er børn på 5 og 7 år. Vi overvejer at backpacke til sommer. Helst gennem Schweiz, Italien og Frankrig (kyst). Hvilken type billet skal vi så købe?
  Hvis vi gerne vil tage et nattog til fx München, indgår det så typisk eller skal det bookes ved siden af?
  Mvh. Malene

 4. Heidi

  Vi er igang med at planlægge interrail og tænker om der er nogle tog man IKKE kan tage på kortet og når det hedder rejsedage så er det ligegyldigt hvor mange gang man skifter tog på rejsedagen?

  • Lars Hansen

   Hej Heidi

   Tak for din besked. Det lyder som en fed tur i planlægger 🙂

   Generelt set er interrail passet et togkort, som gælder til alle bogforbindelser som den nationale operatør (i det pågældende land) råder over. Derfor kan der i enkelte lande være undtagelser, men helt generelt er togdrift ofte noget der køres på national plan, og derfor kan langt de fleste tog bruges med interrail pas i EU 🙂

   I forhold til rejsedage, så er en rejsedag i “interrail-regi” forstået som en 24-timers periode (fra 00:00 til 23:59). Du vil derfor godt kunne tage en tur fra London til Paris, og så bruge en “travelday” på det, bruge 3 dage i Paris og så rejse videre til Lyon og så bruge en rejsedag på det. Så har du i princippet rejst i 4-5 dage, men kun brugt to “traveldays”, dvs. de dage du har fysisk rejst med toget.

   Hvis i bruger et nattog efter midnat, så gælder dette IKKE som to rejsedage – så der er en del at spare på at finde de gode nattog hvis i har længere strækninger i skal tilbagelægge.

   Jeg håber overstående er svar – safe travels! 🙂

   Dbh
   Lars, Backpackerlife

 5. Victoria

  Hej Lars
  Gælder en interrail billet i alle toge og busser, eller er det kun bestemte tog, hvor man også skal have pladsbillet, eller er der også mulighed for at tage de “lokale” toge, og ikke kun det “store” ruter/tog så som lyn toge

  • Lars Hansen

   Hej Victoria

   Tak for din besked. Jeg er glad for at høre, at du skal på interrail tur :-)!

   Din interrail billet vil ikke gælde til alle busser, nej. Hvis du vil være helt sikker på hvilke connections der gælder, så vil jeg anbefale dig at planlægge den overordnede del af din rute, og bagefter kontakte fx DSB eller Deutche Bahn (DB) og høre hvad der gælder.

   Generelt er regionale tog i Europa også en del af interrail-passet. Generelt set er interrail passet et togkort, som gælder til alle bogforbindelser som den nationale operatør (i det pågældende land) råder over. Derfor kan der i enkelte lande være undtagelser, men helt generelt er togdrift ofte noget der køres på national plan, og derfor kan langt de fleste tog bruges med interrail pas i EU 🙂

   Jeg håber overstående er svar på dit spørgsmål – safe travels!

   Dbh
   Lars, Backpackerlife

 6. Johannes

  Hej
  Tak for en god side. Vi overvejer et interrail One Country Pass i Italien til sommer. Jeg er dog usikker på om passet inkluderer togrejsen fra DK til Italien eller skal den del af rejsen finansieres herudover?

  Venlig hilsen
  Johannes

 7. Nanna

  Hejsa, jeg er i gang med at planlægge en interrail tur gennem Vesteuropa til maj måned, og har forsøgt at lave en rute. Jeg skriver for at høre om ruten lyder rimelig og vil kunne lade sige gøre i forhold til togstrækninger osv?
  Start og slut i Hamborg.
  Frankfurt —> Milano —> Nice —> Paris —> Amsterdam

  Jeg tænker at bruge omkring 3-4 uger. Vil dette giver mening med 6 rejsedage?

  Glæder mig til at høre fra jer 😁😁

  • Lars Kjær

   Hej Nanna

   Tak for din besked. Det lyder som en rigtig fed tur, og jeg håber at du har haft en god tur 🌏 Jeg vil høre om du havde en god tur – og om du holdte dig til ruten fra Hamborg og så rundt i Frankfurt, Milano, Nice m.m. – eller om du lavede nogle ændringer undervejs? 😊

   Dbh
   Lars, Backpackerlife

 8. Brit

  Vi vil gerne på interrail til sommer og har købt flybillet til malaga hvor vi starter med en uge i feriehus og så tager op igennem Europa med toget hjem. Er der noget vi skal være opmærksomme på i den forbindelse. Kan ikke læse mig til det, men regner ikke med at det er et oktober at vi ikke starter turen I vores hjemland?

  • Lars Kjær

   Hej Brit

   Tak for din besked – det lyder som en fed tur 😊 Jeg håber at i fik styr på jeres tur gennem Europa, men der bør ikke være nogle problemer i at tage til Malaga og tage toget hjem. Jeg vil meget gerne høre om hvordan din tur gik – oplevede i nogle problemer med denne form for interrail tur? 🌏

   Dbh
   Lars, Backpackerlife

 9. Lisbeth

  Hej Lars
  Jeg sidder og prøver at planlægge lidt ferie med min datter. Hun vil meget gerne til London ( harrypotter museet) samt en tur til Italien og ellers er vi åbne for gode forslag. Men jeg kan ikke helt gennemskue hvilke billetter der vil være smartest og hvilken rute. Ville du evt kunne være behjælpelig. Tusind tak for en super side

  • Lars Kjær

   Hej Lisbeth

   Tak for din besked. Det lyder som en fed tur 😊 Da i skal rejse til mere end to lande, så vil i skulle bruge et DSB Global Pass – som kan have forskellige rejsedage, alt efter hvor mange rejsedage i har. Du kan se DSB’s Global Pass her: dsb.dk/find-produkter-og-services/interrail2/

   Safe travels 🌏

   Dbh
   Lars, Backpackerlife

 10. Andrea Helsted Sørensen

  Hej
  Og tak for en informativ side.
  Vi er to forældre med børn på 19, 16 og 9, der har købt Global Interrail Passes til en tre ugers tur til sommer.
  Vi har reserveret plads-billetter fra Cph. til Paris, da vi skal være sikre på at nå noget der.
  Men I hvor god tid skal vi booke pladsreservationer ned gennem Frankrig fra Paris og fra Frankrig til Firenze og dernæst rundt i Italien?
  Vi har booket overnatninger de forskellige steder og har derfor særlige datoer, vi skal være bestemte steder, men vi kan også se, at der kan være op til 12-13 afgange pr. dag fra og til de steder, vi skal hen.
  Håber mit spørgsmål giver mening.
  Mvh. Andrea

  • Lars Hansen

   Hej Andrea

   Tak for din besked – dejligt du finder vores side informativ 🙂 Det er svært at svare præcis på hvornår du skal reservere pladsbilletter – da fordelen ved at reservere plads på din interrail tur jo er, at man er “sikker på at komme med” og sikker på at få den rigtige komfort under turen. Men omvendt så låser man sig også fast når man booker pladser.

   Vi forventer, at interrail i sommeren 2022 bliver meget populært, og jeg ville derfor bestille plads i så god tid som muligt i forvejen – så er i sikre på at i kommer med. Men dog med det forbehold, at man skal huske at gøre plads til spontanitet, og til hvis at i finder et område, som er bedre end forventet og at i derfor kan være der længere tid 🙂

   Jeg håber overstående er en hjælp, og hiv endelig fat i mig eller en fra teamet, hvis der er andet vi kan hjælpe med 🙂

   De bedste hilsner
   Lars, Backpackerlife

 11. Camilla

  Hej
  Min bror og jeg vil gerne starte vores interrailrejse fra Paris og derfra videre til Colmar. Dog er vi i tvivl om, hvordan vi angiver dette i vores interrailpass, da vores outbound journey ikke vil starte i Danmark, men i Paris.
  Hvordan forholder vi os til det?
  Venlig hilsen Camilla

  • Lars Kjær

   Hej Camilla

   Tak for din besked. Det bør i godt kunne gøre hvis i har et valgt et DSB Global Pass, som gælder til flere lande, da jeg kun er opmærksom på at Global Pass gælder til én udrejse og én hjemrejse fra DK – så det bør ikke være et problem at starte i udlandet. Jeg er dog lidt usikker på dette, så jeg vil anbefale dig at tage kontakt til DSB’s kundeservice over telefon og få en snak med dem 🙂

   God tur 😊🌏

   Dbh
   Lars, Backpackerlife

 12. Nina Hyldgaard Rasmussen

  Hej Lars.

  Jeg er ved at planlægge en interrail rejse som starter i Berlin og som skal ende i Athen Grækenland. Jeg er begyndt at undersøge de forskellige togrejser med appen rail planer, men her oplever jeg lidt problemer. Vores andet stop på ruten er Budapest, og herfra har jeg svært ved at finde togrejser. Ifølge railplaneren er det fx ikke muligt at vise rejser fra Budapest til Beograd som burde være den direkte rute. Har jeg været for ambitiøs i forhold til min lange rute?

  Mvh Nina

  • Lars Kjær

   Hej Nina

   Tak for din besked. Det lyder som en rigtig fed tur 😊🎉 Så vidt jeg kan læse på nettet, så lader det til at ruten mellem den direkte rute mellem Budapest til Novi Sad (og dermed Beograd) er under ombygning. Kan det være derfor du ikke kan finde ruten?

   En alternativ rute vil være at tage fra Budapest til Zagreb, og så fra Zagreb til Beograd – på den måde undgår du at skulle skifte tog 🌏

   Jeg håber du får en rigtig god tur. Safe travels!

   Dbh
   Lars, Backpackerlife

 13. Jenni

  Hej
  Vi er igang med at planlægge sommerferien som 2 unge mennesker på 24 🙂 Vi har 3-4 uger at gøre godt med og vil gerne runde nogle af landene som Ungarn, Kroatien, Grækenland, Bulgarien og hvad der ellers passer til eller fra. En rute der kan anbefales?

  Mvh Jenni

  • Lars Kjær

   Hej Jenni

   Tak for din besked. Det lyder som en rigtig fed tur i skal på 😊🌏 Det er bestemt muligt at rejse i de lande, som har fantastisk historie, fede attraktioner og billige leveomkostninger – samt gode køkkener.

   Jeg ville overveje at tage en rute som kunne tage udgangspunkt i Budapest og derfra rundt i Ungarn, fx Eger eller Szeged, og så ind i Transylvanien, fx Cluj-Napoca (8 timer væk fra Szeged, så et stykke) over til Brasov og ville jeg nok søge mod Bucharest.

   Tre timer fra Bucharest er der fx byen Ruse, og i Bulgarien er det lidt op til jer hvad i er til at se, men hvis vi holder os til en overkommelig rute kunne det være Ruse -> Pleven -> Sofia. Alternativet er at tage ud mod Sortehavets kyst 😊

   Jeg håber overstående kan hjælpe jer på jeres interrail tur – safe travels!

   Dbh
   Lars, Backpackerlife

 14. Lise-Lotte Waage

  Hej. Vi er en familie på 4 som overvejer Interrail til sommer. Er det muligt at tage til England og de omkringliggende lande og har I et ruteforslag? Mvh Lise-Lotte

  • Lars Kjær

   Hej Lise-Lotte

   Tak for din besked. Det er blevet sensommer, så jeg er usikker på om i er taget afsted på jeres interrail tur – men hvis i fortsætter planlægger jeres tur, så kan i godt bruge interrail billetter i England. Det kan i læse mere om på linket her: https://www.dsb.dk/find-produkter-og-services/dsb-udland/england/ 😊

   Der findes mange flotte ruter som tager udgangspunkt fra fx London, og her vil en flot rute være langs kysten. Jeg vil dog også anbefale dig at overveje om der er andre lande på din interrail tur, som kunne have interesse – fx er det let at tage fra England til Frankrig, Holland eller andre dele af UK som Skotland 😊 Denne guide kan vise dig nogle fede ruter på interrail i England: rail.cc/interrail-in-great-britain

   Jeg håber i får en kanon interrail tur 😊

   Dbh
   Lars, Backpackerlife

 15. Bente kjær

  Bentekmo@gmail.com
  Vi taler om en tur med udgang fra Holbæk til Tjekkiet, Karlovy vari, i ugen efter påske 2023, udrejse 10.4.23 hjem 15.4.23 vi er hhv, 75,65,61,60 og 52 år
  Hvilke interrailkort skal vi bestille, vi påregner ikke ture udover ud-hjemtransport

  De bedste hilsener/bente

 16. Esther

  hej.
  Jeg skal til sommer på interaill i scotland og nord England med min veninden, og jeg vil derfor høre om du ved hvordan det fungere med tunnelen mellem England og Frankrig, og hvor om 10 rejsedag ville være nok når vi også planlægger at blive i nogle af byerne et par dage?

  venlig hilsen Esther

 17. Marie

  Hej 😊
  Jeg og mine børn på 9 og 12 overvejer en 12 dages interrail tur fra Danmark til Italien i uge 28-29 . Det er i den helt tidlige planlægningsfase og jeg kan ud fra jeres fine side her se, at det er et interail Global pass vi skal have fat i.
  Jeg tænker det allerfedeste kunne være, at være helt frie og booke campingplads, men er det realistisk, at der er ledige campingpladser på dagen man kommer frem ? (Fik jeg sagt at det var i den helt tidlige planlægningsfase 😅)
  Er der mon noget jeg skal være særligt opmærksom på ?
  Bedste hilsner Marie

 18. Stinne

  Hej
  Super god hjemmeside.
  Jeg har læst flere steder at et global pass gør at der er en udrede og hjemrejse fra og til Danmark men er det udover det eksempelvis 5 rejse dage man køber med eller indgår ud og hjemrejsen i de 5 rejsedage?
  Med venlig hilsen Stinne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *