Interrail i Europa 2021 – Guide til dig der vil opleve Europa på Interrail

Når de kolde vintermåneder træder i kraft og dagene synes grå og kedelige, drømmer vi os tilbage til de varmere himmelstrøg, kultur, den smukke natur og oplevelser. Gør du også det, og overvejer du at opleve verdenen på en autentisk og billigere rejsemåde end rutefly fra A til B? Så er Interrail i Europa lige noget for dig! 

Hvorfor skal du tage på interrail?

Interrail er en rejseform, hvor du kan rejse gennem Europa via det store internationale tognet. Det er en rejseform, som er blevet markant mere populær i de seneste år, men som for alvor blev kendt i 1980’erne, hvor en ny generation af backpackers begyndte at rejse Europa tynd med deres interrail pas.

Med et gyldigt Interrail Global Pass er du ved at være good to go! Modsat flyrejser kræver en tur på Interrail i Europa ikke den største planlægning. Dette ville være en klar fordel hvis du ønsker en rejse med mere frie tøjler. Har du tilbragt fire dage med kold sangria, carpaccio og gåture i de smukke gader i Milano, Italien, kan du nemt ændre din togbillet med afrejse til anden dato. Du får meget ud af det land du rejser i eller til, da toget fører dig til fantastiske områder som ikke kan ses fra et fly.

Interrail i Europa - Skotland tog
På Interrail i Europa får du set en masse natur undervejs på din rejse. Netop dét er en af de mange fordele ved at rejse på denne måde.

Hvordan får du fat i en Interrail billet?

Et Interrail Global Pass er din Interrail billet når du rejser på Interrail i Europa. Dit pass kan hurtigt og nemt købes gennem DSB og bliver efter din bestilling sendt til dig med posten. Det er muligt at få det sendt til din telefon også. Mange lande foretrækker den gammeldags facon, så vi anbefaler dig at have et fysisk kort. Dog skal du være opmærksom på at der i nogle lande kan forekomme krav om pladsbillet. Du kan reservere pladsbillet på forhånd hjemmefra. Det nemmeste er at booke en plads på den lokale togstation, da regler for reservation af pladsbillet afhænger af det land du rejser fra eller til.

Hvor meget koster en rejse med interrail?

At rejse med Interrail er en billigere måde at se verden på. Er du stadigvæk på SU men gerne vil have en på opleveren i din ferie, kan Interrail være billigere alternativ. Interrail er også langt bedre for miljøet. Hvad prisen bliver for din tur er i princippet op til dig selv. da prisen afhænger af hvor længe du ønsker at være afsted. Et Interrail Global pass giver dig 30 dages rejse i Europa, og du kan finde priser og holde dig opdateret på ændringer her. En lille reminder er dog, at skulle du komme ud for reservationskrav til pladsbillet, indgår dette ikke i dit pass. Dine ønskede destinationer afhænger naturligvis også af prisen. En tur til det østlige Europa er væsentligt billigere end en rejse til de større byer, såsom til Paris eller Rom.

Endnu en fordel at rejse med Interrail er også, at der ikke er begrænsning på din bagage. Rejser du med kuffert eller rygsæk, skal du ikke bekymre dig om hverken vægt eller størrelse. Dog vil vi anbefale dig at bruge en backpack eller rejserygsæk, så du nemt kan komme til og fra togstationerne. Hvis ikke du allerede har en rygsæk derhjemme der venter på at blive luftet, anbefaler vi en rygsæk med ordentlig støtte omkring hofter samt skuldre for bedre komfort

Har du styr på udstyret til din interrailrejse?

Har du styr på, hvad du skal have med når du tager på interrail? Kunsten er, at pakke det nødvendige og ikke for meget. Du skal selv bære din bagage, så sørg for ikke at pakke din rygsæk for tung. Vi har sammensat forskellige pakketilbud, så du sammen med en backpack modtager diverse udstyr som er essentiel at have med, uanset hvilken interrailrute du tager.

-16% AdventureDK pakke til backpacking
Pakketilbud
AdventureDK pakke
Fra 849 kr
AdventureDK pakken indeholder:
-17% Essentials-pakke til backpacking
-21% Gavepakke til backpacking
Pakketilbud
Gavepakke til backpacking
479 kr
Gavepakken til backpacking indeholder:
-16% Light-pakke til backpacking - Rambler 66 liters rygsæk

Hvilke lande kan du rejse til på interrail?

Med dit Interrail Global Pass kan du frit rejse til 31 forskellige Europæiske lande. Du kan selv bestemme om du vil planlægge Interrail i Europa hjemmefra, eller om du vil hoppe på en af de allerede eksisterende ruter. For at give dig et lille overblik, kan du se eksempler på nogle forskellige muligheder her:

Vesteuropa

Interrail ruten gennem Vesteuropa er oplagt til dig, der gerne vil kombinere byliv med kultur. Denne rute byder på alt lige fra storbyliv, kultur. sandstrande, arkitektur og natteliv. Denne Interrail rute fragter dig gennem Hamborg (Tyskland), Frankfurt (Tyskland), Genova (Italien) og Nice (Frankrig). Endestation er Frankrigs smukke hovedstad, Paris.

Østeuropa

En anden mulighed er Interrail ruten gennem Østeuropa. En rute der byder på kulinariske madoplevelser, markeder, billig shopping og massere af kultur. Denne rute er også en der vil planlægge på et billigere budget.

Turen tager dig først til Tysklands hovedstad, Berlin og herefter videre til Warszawa (Polen). Videre Bratislava (Slovakiet) og storbyen Budapest (Ungarn). Ruten har et lille pitstop i Kroatiens hovedstad, Zagreb, på rejsen fra Budapest til Ljunljana (Slovenien), inden turen går videre til Wien (Østrig) og slutter af i Prag (Tjekkiet)

Kystruten

Det tredje forslag på en Interrail rute er en tur langs den smukke kyst strækkende fra Kroatien til Monaco. En rute der bringer smuk natur, høje temperaturer, markeder, kultur og eksklusivitet. Denne rute er til dig, der har et større budget. Det nemmeste vil være her at flyve til Kroatien hvor ruten starter, men det vil også være muligt at tage toget gennem hele rejsen.

Ruten starter i Zagreb (Kroatien) og kører videre til Split (Kroatien). Herefter går turen til Trieste (Italien), smukke Venedi (Italien) Levoro (Italien) og slutligt i Monaco. Frankrig grænser op til Monaco hele tre steder, så ønsker du at fortsætte dit eventyr ville Frankrig være en god mulighed.

Mulighederne er mange når du rejser med Interrail i din ferie, om du rejser alene, med din familie eller med venner. Interrail bringe dig vidt omkring i Europa. For at være helt sikker på at du har husket alt, har vi lavet en pakkeliste med de vigtigste ting.

Vil du have mere rejseinspiration?

Er interrail ikke din kop the? Så frygt ej. Vi har samlet en masse rejseinspiration med destinationer alt fra Danmark til Cambodia.

FAQ – ofte stillede spørgsmål til interrail i 2021

Hvor får jeg fat i en interrailbillet eller kort?

Et Interrail Global Pass er din Interrail billet når du rejser på Interrail i Europa. Dit pass kan hurtigt og nemt købes gennem DSB og bliver efter din bestilling sendt til dig med posten. Det er muligt at få det sendt til din telefon også. Mange lande foretrækker den gammeldags facon, så vi anbefaler dig at have et fysisk kort.

Hvilken interrailrute er den bedste?

Der findes ikke noget entydigt svar, da dette afhænger af dig og dit behov. Er du til kulturelle oplevelser hvor økonomien rækker grundet billige priser, vil turen gennem Østeuropa. Er du omvendt til solrige dage og varmere nætter, kombineret med sydens kulturelle indspark er Sydeuropa mere i din smag,

Skal man have pladsbillet?

I nogle lande kan forekomme krav om pladsbillet. Du kan reservere pladsbillet på forhånd hjemmefra. Det nemmeste er at booke en plads på den lokale togstation, da regler for reservation af pladsbillet afhænger af det land du rejser fra eller til. Sørg derfor at planlægge hvilke lande du vil til, inden afrejse.

5/5 - (4 votes)

6 kommentarer

 1. Hollænder

  Hej.
  Er der et interrail til såvel Polen, Ungarn, Rumænien og Ukraine?
  Vil nemlig til Moldova og Transnistrien.
  Hilsen Lars

 2. Sylvia Fredenslund

  Er det muligt at rejse med Interrail pas/billetter til Coimbra, Portugal fra Odense MED min lille hund? Eller er der andre bedre og måske billigere muligheder?

  • Lars Hansen

   Hej Sylvia

   Det er med sikkerhed muligt at rejse ned til Portugal fra Odense, her vil din interrail rute som udgangspunkt hedde:

   Odense –> Hamborg (Tyskland) –> Paris (Frankrig) –> Hendaya (Frankrig) –> Lissabon (Portugal) og herefter enten med bus, tog eller lignende til Coimbra.

   Jeg er usikker på, om du kan tage hund med hele vejen – og for at være sikker vil det sandsynligvis kræve lidt arbejde og planlægning fra din side – her vil du skulle ringe til både DSB, Deutche Bahn (DB), SNCF (Fransk) og herefter sandsynligvis Comboious de Portugal (CP) som er de statslige baner i Portugal.

   Hvis du vil være helt sikker på dit svar, så kan du med fordel sende dem en mail og spørge om det er OK – så har du dokumentation herpå. Dog vil dette sandsynligvis gøre svartiden længere.

   Det bør derfor være muligt hvis du får godkendelse fra de forskellige jernbaneselskaber 🙂 Ellers er det naturligvis også muligt at leje en bil, tage bus (via fx Flixbus) eller tage egen bil ned til Portugal – omend det er en af de længere roadtrips.

   Du ønskes en rigtig god tur!

   Dbh
   Lars, Backpackerlife

 3. Malene

  Hej
  Tak for en god og brugbar side. Vi er en familie på fire, hvoraf to er børn på 5 og 7 år. Vi overvejer at backpacke til sommer. Helst gennem Schweiz, Italien og Frankrig (kyst). Hvilken type billet skal vi så købe?
  Hvis vi gerne vil tage et nattog til fx München, indgår det så typisk eller skal det bookes ved siden af?
  Mvh. Malene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *