Inspiration til vandreture og trekking

Skal du på en trekking eller vandretur, men har ikke helt styr på alt det informative og praktiske til turen? – Så kan du læse med her, hvor vi i vores blogindlæg fortæller om beklædning, destinationer, vandring for ældre, vandringer i og udenfor Danmark, samt hvad man skal huske at pakke af nødvendige ting inden turen.

Skotland er en af de mest populære steder at besøge i 2019


Rejsedestinationer

Noget af det første man bør overveje er hvorvidt vandreturen skal være i Danmark eller udenfor Danmark. Der er utrolig mange vandredestinationer både i Danmark og i Europa. Det ene er nødvendigvis ikke bedre end det andet – det er udelukkende op til ens eget behov og rejselyst. Er tiden og ressourcerne til det, så er der et hav af destinationer i Europa, hvor der er rig mulighed for nogle fantastiske naturoplevelser.

Vandringer i Europa

Der er ufattelig mange vandredestinationer i Europa! Men i stedet for at liste dem alle sammen op, har vi blot udvalgt 3 af stederne, som er blandt de mest populære vandredestinationer med smuk natur – Så er du klar til trekking!

Norge


Er du vild med natur og vil du gerne opleve den helt tæt på? –  så findes der næsten ingen bedre måde at tilbringe sin ferie på, end med en vandretur i Norge. Norge er oplagt at have med som rejsedestination, grundet den korte distance fra Danmark. Uanset om du er en grøn nybegynder eller en erfaren vandrer, findes der vandreture i Norge der matcher dine behov. Kendte vandresteder som f.eks. Preikestolen, Gaustatoppen og Jostedalsbreen er steder, hvor du som begynder kan sikre dig en god vandretur og nogle fantastiske naturoplevelser.

Skotland


En vandretur til Skotland byder på enestående udsigter og fantastiske naturoplevelser. Så mangler du inspiration til den næste vandretur, så behøver du ikke at lede længe. Uanset om det er første gang, at du skal ud at vandre, eller om du allerede har nogle ture i benene, så findes der med garanti en rute, der matcher dit behov og formål med rejsen. Til den mere erfarne vandrer, kan vi anbefale at besøge The Skye Trail, hvor vi for nybegyndere kan anbefale Great Glen Way. Naturen og de fabelagtige udsigter skal nok tage pusten fra dig uanset hvad.

Caminoen

Men en pilgrimsrejse til Caminoen er du omgivet af fascinerende natur hele vejen, hvor du vil komme igennem både øde sletteområder og små og store byer. Det er meget forskelligt, hvorfor folk vælger at gå på Caminoen. En del gør det for at få afprøvet nogle ”grænser” – både fysisk og mentalt. Søger du en længere og langt mere udfordrende vandretur, så kunne Caminoen være valget for dig. En vandretur igennem Caminoen vil nemlig med garanti sætte dig på prøve og give dig en oplevelse for livet uanset om du vælger at vandre en lang eller kort tur. Der er nemlig flere veje som du kan følge, når du går Caminoen, men hvor der er 2 store ruter bestående af den franske rute som er en pilgrimsrute med en længde på 835 km. og yderligere den nordlige pilgrimsrute med en længde på omkring 800 km. Hvis dette er lige i overkanten, så kan vi trøste dig med, at man ikke behøver at gå hele ruten på ens vandretur. Det er nemlig op til en selv, hvor langt man vil gå og hvor turen går hen.


Vandringer i Danmark

Der er faktisk mange fantastiske vandreture, som du kan tage på i Danmark, hvor de ikke altid en nødvendighed at rejse til udlandet. Selv i lille Danmark har vi smukke naturområder. Ønsker du at blive klogere på hvor du kan finde vandresteder i Danmark? Find inspiration her! 

Vandring og rejser for ældre

Når det kommer til vandring, så er dette en disciplin, som alle aldre kan mestre. Men hvilke alternativer er der for ældre som ønsker at tage på en vandretur, grupperejse eller en pilgrimsvandring? – Der findes et hav af forskellige vandreture både i Danmark og i udlandet, men hvor du kan blive klogere og hente inspiration fra rejsenfordig.dk.

Beklædning

Uafhængigt om du skal på en vandretur i varmen eller afsted i de kolde måneder, så er den rette beklædning afgørende for hvordan din vandretur bliver. Det kan blive koldt, isende, vådt og blæsende, så hvordan sikre du dig at du er klædt på til vejret?  – Klæd dig på efter destination og temperatur. F.eks. er det altid en god ide at tjekke vejret for de kommende dage, så du i forvejen kan sikre at du har det rigtige vandre- og rejseudstyr med. Bliver det varmt, så skal du undgå at overpakke for meget tøj, hvor i mod at hvis det bliver koldt, så kan det anbefales at man pakker en ekstra trøje til de kolde nattetimer. Den rette beklædning er også outdoor tøj. Tøjet skal være noget som du følger dig godt tilpas i, og som giver ventilation og sidder løst under din trekking. Da en vandretur kan være en en længere tur, så anbefales det at have nogle gode sokker og støvler at vandre i – Så undgår du at få vabler og ekstra ondt i fødderne, som kan være med til at ødelægge oplevelsen.

Essentielle ting at medbringe på vandreturen

Mangler du også inspiration til udstyr og hvad man skal pakke? – Bare rolig vi har lavet en lille huskeliste med nogle af de mest nødvendige ting at have med på turen.

 1. Gode vandrestøvler / udendørs sko – (Se udvalg af vandrestøvler her)
 2. En backpack / rygsæk – (Se udvalg af Rygsække her)
 3. En sovepose og underlag – (Se udvalg af soveudstyr her)
 4. Et telt, hvis du skal overnatte ude i det fri
 5. Mad og drikke
 6. Nødvendigt tøj 
 7. Førstehjælpssæt

Førstehjælpssæt:

En hyggelig vandretur ude i det fri er typisk forbundet med natur, frihed og oplevelser. Men man kan også være uheldig at komme til skade eller blive syg under ens vandretur. Det er derfor vigtigt at du kan hjælpe dig selv, og ikke mindst andre rejsende på din tur. Det er derfor essentielt at man har pakket den kompakte førstehjælssæt. Vores førstehjælpssæt indholder:

 • 10 x elastisk selvklæbende strimmel 2,5 x 7,5 cm
 • 5 x elastisk selvklæbende bandagebånd 2 x 7,2 cm
 • 5 x elastisk selvklæbende bindestrimmel 4 x 4 cm
 • 3 x antiseptiske rengøringsdude
 • 1 x non-woven pad 5 x 5 cm
 • 1 x gaze 7,5 x 7,5 cm
 • 1 x gaze 4 x 4 tommer
 • 1 x trekantet bandage
 • 2 x sting relief pad
 • 1 x First Aid tape 1,25 cm x 5 m
 • 2 x fingerbandage 3,5 x 3,5 cm
 • 1 x øjen bandage
 • 1 x crepe-bandage 5 cm x 4,5 m
 • 1 x sårforbinding 8 x 10 cm x 4 m
 • 1 x vinylhandsker
 • 6 x sikkerhedsnåle
 • 1 x sikkerhedssaks
 • 1 x fløjte
 • 1 x nødstæppe
 • 1 x førstehjælpsvejledning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *