Rejseadapter: Alt du bør vide om Watt, Volt og El-stik

posted in: Info, Rejseudstyr | 0

Skal du ud og rejse, og er i tvivl om hvilke stik virker hvor – så er denne artikel din redningsmand. Specielt, hvis du skal på en længere rejse til mange forskellige lande i forskellige regioner, vil du opleve, at stikkene er meget forskellige. Japan har ét slags stik, Australien et andet og her i Europa er det et tredje slags stik.

Men hvorfor skal man egentlig bruge en rejseadapter? Den såre simple grund er, at mange har svært ved at forestille sig en rejse uden nogen form for elektronik på sig. Strøm er en nødvendighed for kunne bruge alt fra din computer, kamera, iPhone og iPad til din hårtørrer – og uden en adapter kan du ikke lade dit elektronik op.

Der findes 15 forskellige el-stik i verden

Tro det eller ej, men der findes 15 forskellige elektroniske stik i verden! Forskellige lande har forskellige stik – og du kan se en visuel oversigt over de 15 forskellige stik her og hvor de hører til. En af grundene til, at man har forskellige stik er, at nogle steder i verden har man en anden elektrisk volt i ledningerne end herhjemme. Eksempelvis har store dele af verden (Danmark inklusiv hvor vi bruger 230 volt) 220-240 volt. Men i USA er volten på 110-120 volt. Selve el-stikkene kan også og du ser en udgave af 14 af de 15 stik herunder.

Kilde: Wikiconnections

Pas på dit elektronik ikke overopheder

De to mest åbenlyse grunde til at bruge en rejseadapter er for at undgå overophedning pga. forkert volt. Dernæst at undgå dit opladerkabel ikke vil passe i selve strømstikket.

Men hvorfor kan dit elektronik overophede? Uden at bliver for teknisk, er det pga. watt og volt som i sidste ende ender med at blive ampere. Hvis vi tager din computer som et eksempel, så vil den have en effekt som er målet i Watt (W). Watt siger noget om hvor meget energi din computer bruger pr. sekund. I en ledning løber der ampere i gennem, som siger noget om strømstyrken. Den strømstyrke der er i ledningen måles i Volt (V), som er kraften elektronerne trykkes gennem ledningen med. Lidt ligesom kraften vand ryger igennem en vandslange med.

Denne smule tekniske viden kan du bruge til at undgå dit elektronik overopheder. På din computer (og  alt andet elektronik) vil der står hvad effekten er (hvor mange Watt dit apparat bruger). Dvs. den indgangspænding der kommer fra stikket (som vi ved er mellem 100-230 nu) skal reguleres af din adapter.

Med andre ord, watt indikerer hvor hurtigt du kan ødelægge dit elektronik – og om du får opladet dit elektronik rigtigt.

Det er derfor vigtigt, at man ikke har sat sin computer til et forkert stik natten over, og er det er også derfor vi anbefaler, at man benytter sig af kendte mærke såsom schweisiske SKROSS® der er verdenskendte for deres kvalitets rejseadapter, som kan tage meget forskellige indgangsspændinger (typisk mellem 100-250) og omforme det så det passer til dit apparat.

Der er ikke noget værre end at ens telefon går ud lige inden det gyldne billede

Vores bud på den komplette rejseadapter

Vi har testet mange forskellige rejseadaptere, og har prøvet hvor meget det fylder at tage en regulær jordomrejse med mange forskellige rejseadaptere. Det fylder meget (og er svært at holde styr på), og medmindre du holder dig til én region (hvor du kan bruge et UK rejseadapter, USA rejseadapter eller Australien rejseadapter) vil vi anbefale dig at kigge på SKROSS universal rejseadapter, som gælder til over 220 lande! En multi rejseadapter kan være sin vægt værd i guld, og har man først rejst med en multi rejseadapter går man sjældent tilbage til at have flere rejseadaptere med i rygsækken.

Multiadapter til hele verden

Vores mest populære multi-rejseadapter fra SKROSS der virker til 220 lande.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *