Rejseforsikring (2024) – Tips og eksempler på hvorfor forsikring er en god ide

Målet med Backpackerlife.dk er at hjælpe andre rejsende med at rejse bedre og billigere. Man kan spare på mange områder af ens rejse, men der er desværre ingen vej udenom den dyre backpacker rejseforsikring! Her gælder ordsproget; har du ikke råd til en forsikring, har du ikke råd til at rejse!

Vi har her forsøgt at lave én artikel, som kommer ind på alt det mest relevante, så du er bedre rystet til hvilken backpacker rejseforsikring du skal overveje.

Behøver man overhovedet en rejseforsikring?

Nogle backpackere vil argumentere for, at lægehjælp i fattige lande, er så billigt, at man simpelthen ikke burde købe en rejseforsikring. Jeg vil fraråde på det kraftigste at følge det råd! Efter over 3 år med backpacking har jeg efterhånden selv oplevet og hørt nok skrækhistorier.

Men hvorfor skal du så have en forsikring? Fordi uheld sker! Små uheld kan blive til dyre uheld, men store uheld sker også. I forrige uge fik min spanske kammerat nyresten i Serbien. Jeg har haft influenza i Ungarn og højdesyge i Bolivia. Da jeg rejste i Sydøstasien så jeg folk få dykkersyge uden forsikring, og en dykkersyge koster altså 75.000+ DKK med båd, trykkammer osv!

Og skal du til USA, kan det blive rigtig dyrt. Her er et eksempel fra USA, hvor en et hovedspring i en pool kostede 450.000 USD!

Så du behøver en rejseforsikring. Men spørgsmålet er så, hvilen dækning man skal vælge? Og er man som dansker dækket allerede?

Hvad dækker det gule sygesikringskort?

Det gule sygesikringsbevis dækker ikke udenfor Danmark, Grønland og Færøerne. Så du kan ikke bare ringe efter en ambulance i udlandet – den regning står man selv for hvis uheldet sker.

Hvad dækker det blå sygesikringskort?

Backpacker du i Europa (EU), så kan du bruge det blå sygesikringskort. Det blå sygesikringskort giver ret til den behandling, der gælder for borgerne i det land du rejser i. Og tro mig, det er ikke alle europæiske lande forundt at have sygehusvæsen efter danske standarder. Men hvis du rejser på interrail i Europa (som oftest er under 60 dage) vil du typisk kunne bruge dit blå sygesikringskort hvis du vil spare penge.

Hvilke typer er der af rejseforsikringer?

Alt efter hvilken tur du skal ud på, er der forskellige typer af rejseforsikringer, som er relevante. De to vigtigste faktorer er;
1) Landene du skal rejse til
2) Rejsens længde

Skal du til USA bliver forsikringen typisk noget dyre at tegne. Men skal vi være helt konkrete, er der flere muligheder for valg af rejseforsikring:

Årsrejseforsikring
Det er den mest typiske rejseforsikring at have i Danmark. Den tilladte varighed af ens rejse afhænger af dit forsikringsselskab, men man er typisk dækket ind ved en rejselængde på enten 30, 45 eller 60 dage. Dvs. hvis du skal interraile i Europa i 3 uger, og du har en årsrejseforsikring, så har du sandsynligvis dine forsikringer i orden.

NB! Nogle årsrejseforsikringer dækker ikke bestemte lande, så tjek op om din rejse destination er dækket!

Enkeltrejseforsikring
Skal du derimod ud på en længere rejse (mere end 60 dage) så vil du skulle bruge en enkeltrejseforsikring. Du tegner ofte en forsikring ved ét selskab, så har du lettere sagsbehandling.

Forsikringer gennem kreditkort
Nogle bankaftaler / kreditkortaftaler inkluderer en forsikring. Eksempelvis giver Mastercard ofte bagageforsikring med hvis du køber din rejse med dit Mastercard. Men så skal du tjekke op på, om det kan betale sig med det høje gebyr Mastercard kører med.

Hvilke selskaber anbefales?

Helt ærligt, så får vi ikke noget monetært for at skrive artiklen her. Derfor får i også mit ærlige råd. Der findes mange forsikringsselskaber (prøv bare at Google det), men jeg har selv været ovenud tilfreds med Europæiske.

Alternativt, så kan man spare en del penge ved at bruge internationale World Nomads.

Tips når du skal vælge en rejseforsikring

  1. Din indboforsikring vil muligvis dække tabet af dine ejendele! Så kontrollere du ikke bliver dobbeltforsikret
  2. Tag billeder af alle dine ejendele med et tidsstempel, hvis uheldet er ude
  3. Skriv police numret ned, skriv serienumre ned – generelt vær klar til at dokumenter ejerskab af dine ejendele.
  4. Gem PDF’er af alle kvitteringer m.m.
  5. Er uheldet ude, så husk en politirapport. Typisk vil dit forsikringsselskab kræve en politirapport for at udbetale forsikringssummen, hvis uheldet sker i udlandet.

Forsikringer ved MEGET lange rejser

Skal du ud på en meget lang rejse (oftest over 1 år) er der flere internationale virksomheder, som kan tilbyde gode alternativer til de danske selskaber. Da jeg rejste 1 år i Asien brugte jeg henholdsvis først Gouda og senere Europæiske – og av det var dyrt!

Jeg vil anbefale at tjekke de her selskaber ud:

Jeg håber, at det giver en smule mere overblik. Skal du bruge rejseudstyr til Danmarks skarpeste priser, så se vores rejseudstyr her. Du kan også læse mere om backpacking her på vores blog eller på Wanderwind.

4.7/5 - (3 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *