Sovepose til rejse: Sådan Vælger Du Den Rigtige Sovepose

posted in: Rejseudstyr | 0

Vi har fået mange spørgsmål omkring valg af sovepose til rejse, og forsøger at gennemgå de vigtigste elementer i at vælge en sovepose til rejse, så du får det rigtige udstyr med til din næste backpacking tur.

En sovepose til rejses vigtigste egenskaber

Langt de fleste soveposer der bruges til at rejse med er “mummy-formet” dvs. formet som en mumie. Soveposen er typisk letvægt og kan pakkes sammen i et kompakt design.

Det første man skal spørge sig selv om er hvilken type rejse man skal på, hvilke destinationer og specielt hvilket klima (årstid) man rejser i. Generelt er de vigtigste egenskaber i ved en sovepose:

  1. Temperaturen soveposen er designet til. Hvilken sovepose du vælger kommer an på hvor du rejser hen.
  2. Isolering.
  3. Vægten og rummelighed. Når du backpacker vil man bære rundt på så få kilo som muligt, hvorfor der altid er en trade off i forhold hvor stor din sovepose skal være kontra og meget den vejer.
  4. Egenskaber. Prisen på ens sovepose afhænger selvfølgelig af hvor mange egenskaber den har såsom integreret myggenet ved hovedet, designet, kraven m.m.

Temperaturskala for soveposer

Det kan virke lidt forvirrende ift. temperatur og soveposer, så når man forstår temperaturskalaen vil det virke meget lettere at vælge din sovepose.

Når man taler om temperaturskala for soveposer er det hvilken temperatur der udenfor, og hvorledes man stadig vil have det behageligt i soveposen. Det nytter derfor selvfølgelig ikke at tage en vinter sovepose med til Sydøstasien og omvendt.

Bemærk at ens tøj, telt, stofskifte, aircondition/hostel osv. kan påvirke din søvnkomfort.

Den generelle temperaturskala for en sovepose er som følger:

Sæson Type af sommerpose Temperatur i celsius Beskrivelse
1. sæson Varmt klima 10 grader eller mere Til varmere verdensdele såsom Sydøstasien, Afrika og Syd- og Centralamerika.
2. sæsoner Køligere nætter 5 grader eller mere Til overstående verdensdele, men til køligere nætter.
3. sæsoner Kolde nætter uden frost 0 grader eller mere Til mildere vinter nætter.
4. sæsoner Frost og sne -5 grader eller mere Til når temperaturen går under frysepunktet.

 

 

En sovepose kan være forskellen på en god og en dårlig nattesøvn på rejsen

Eksempler på ekstra features

En sovepose til rejse kan have mange forskellige egenskaber, men det må stadig være temperaturskalaen der burde være guideline for hvilken sovepose du vælger. Men egenskaber såsom kraven, lynlåsen, materiale, indre sovepose og komprimeringsstropper kan være med i dine overvejelser.

Vores bud på god en sovepose til rejse

Langt de fleste danskere rejser væk fra kulden og ud til varmere himmelstrøg, typisk som backpacker. Skotske Highlanders sovepose i modellen Voyager superlite er et rigtig godt bud på en sovepose til rejse. Den er velegnet til et varmt klima (sæson 1), har en lav vægt på 900 gram og gode features såsom integreret myggenet og lynlåsåbning. Og så er den kompakt med en sammenfoldet størrelse på kun 15 x 14 x 14 cm!

Klik på dette link for at gå videre til soveposen eller på billedet nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *