Hvordan vælger man den rigtige rygsæk?

At vælge rygsæk til din rejse eller outdoor tur er en vigtig del af forberedelsen på turen. Når man er afsted på en backpacking rejse, så fungere ens rygsæk som ens hjem, og derfor er det også vigtigt, at du vælger din rygsæk med omhu. Er det første gang, at du vælger en rygsæk, så har du sandsynligvis mange spørgsmål, såsom:

 • Hvilken størrelse rygsæk skal man vælge?
 • Hvad skal en rygsæk have af egenskaber førend det er en “god” rygsæk?
 • Kan man ikke bare nøjes med en rullekuffert?
 • Findes der rygsække kun til mænd, kvinder eller er alle rygsække unisex?
 • Og sidst, men ikke mindst: Hvordan justere og pakker jeg min rygsæk korrekt?

Alle disse spørgsmål kaster vi et lys over i denne artikel, så du kan blive klogere på dit valg af rygsæk. Læs med herunder.

Dit valg af rygsæk bør tage udgangspunkt i din tur – om det er en outdoor tur eller en backpacking rejse til Asien.

Hvad er det vigtigste en rygsæk skal kunne?

Hvis vi tager et holistisk syn på at vælge en rygsæk, så er der som udgangspunkt tre ting, som din rygsæk skal kunne:

 1. Vægtdistribuere vægt fra din ryg til dine ben
 2. Have den rigtige størrelse, så du kan bære alt dit udstyr og tøj
 3. Være indenfor dit budget

Princippet om at flytte vægt fra din ryg til dine ben

Under vores egne rejser har vi erfaret, at en essentiel feature er, at man kan indstille ens rygsæk. En god indstilling af din rygsæk gør, at du kan distribuere vægten fra din rygsæk ned til dine Generelt vil dine ben altid være stærkere end din ryg, og du kan med et godt hoftebælte vægtdistribuere din rygsæks vægt ned til dine ben – dine ben vil altid være stærkere end din ryg. Dét kombineret med at rygsækken har den rigtige størrelse og kan indstilles til dig, er principielt de vigtigste ting rygsækken skal kunne. Alt andet er nice to have – men ikke need to have.

Derudover lægger vi vægt på, at man har et raincover med til rygsækken som forberedelse på dårligt vejr og som beskytter rygsækken under transport.  På baggrund af dette, har vi valgt en række rygsække, der alle har et justerbart rygsystem, samt næsten alle inkluderer et raincover i prisen. Vores bedste råd er at sætte nogle kriterier op for hvad du synes, at din rygsæk skal kunne, og derefter sammenligne de kriterier med rygsækkene nedenfor. Vi er sikre på, der er mindst én, der møder dem alle!

Din type af tur bestemmer størrelsen på rygsækken

Men hvilken størrelse skal man vælge når man vælger sin backpack? Det kommer ofte an på din tur. Vælger du en for lille rygsæk, kan du ikke have alt, hvad du skal bruge undervejs på turen. Vælger du derimod en for stor rygsæk, kan du ende med at slæbe rundt på en masse overflødige ting. Alle rygsække er nemlig født med den menneskelige skavank, at de bliver fyldt til randen. Dette til trods for, at man lover sig selv, at der skal være plads til indkøb og souvenirs undervejs. Hovedreglen er derfor, at har du plads til overs, så fylder man den op.

Budget

Forventningsafstemning er et andet vigtigt aspekt af forberedelsen når du vælger rygsæk. Vær ærlig overfor dig selv om hvad din rygsæk skal bruges til, og hvilken prisklasse du har behov for at investere i. Vores erfaringer siger os, at rygsække i den helt dyre prisklasse sjældent adskiller sig bemærkelsesværdigt fra prisvenlige alternativer med samme features. Hos Backpackerlife.dk har vi derfor indgået aftaler med mærker som Vango og Highlander, hvor man får uhørt meget for pengene, UDEN at gå på kompromis med kvaliteten.

Kan man ikke bare nøjes med en rullekuffert?

Ovenstående spørgsmål er et klassisk spørgsmål, som vi har modtaget mange gange. Svaret kort og godt er: Nej, du kan ikke nøjes med en rullekuffert. Når man rejser, møder man en sjælden gang en såkaldt flashpacker, der rejser rundt med kuffert. Dette er dog et dårligt alternativ til en rygsæk. En kuffert er ufattelig klodset at have med på vejen, det er svært at gå op af trapper samt ændre retning med den – og du afskriver dig selv fuldstændig for muligheden for trekkingture samt andre spændende dagsture, du ikke havde regnet med at støde på hjemmefra.

En rygsæk er handy og har forskellige rum, hvor du kan inddele dine ejendele. Rygsækken ender med at blive en naturlig del af dig som rejsende.

Hvor stor skal min rygsæk så være?

Størrelsen på ens rygsæk varierer efter temperament. Vi vil dog argumentere for, at du aldrig vil få brug for en rygsæk på +75 liter til en backpacking tur. Det eneste scenarie hvor

En klassisk backpacker benytter oftest en rygsæk med en kapacitet mellem 50-70 liter. Vi anbefaler en rygsæk med 50-60 liters kapacitet for den kvindelige backpacker og 60-70 liter den mandelige backpacker. Dertil vil man typisk købe en day-pack til kortere ture, hvor ens hovedrygsæk bliver tilbage på hostelet.

Dit valg er rygsæk er vigtig da din rygsæk er dit hjem under rejsen

Rygsæk til kvinder

Langt de fleste vil sagtens kunne bruge mange moderne rygsække og backpacks med stor komfort når de rejser – om det er en ‘kvinde model’ eller ej. Kan rygsækkens indstilles, så vil man ofte kunne opnå en meget komfortabel rygsæk.

Men når det er sagt er der adskillige huskeregler, som kan hjælpe dig med at vælge den helt rigtige rygsæk hvis du er en kvinde:

1. Tag udgangspunkt i din krop
Tag udgangspunkt i din krop og fysik. Er du en lille bygget vil det have indflydelse på hvor mange liter en backpack du skal vælge. Har du en stor barm er det vigtigt, at skulderstropperne kan indstilles og rykkes op og ned for ikke at genere dig når du går med rygsækken. En kvinde vil typisk ikke vælge en større kapacitet end 70 liter.

Er du lav så kan du med fordel vælge en S-version (small) af rygsækken hvis det er muligt. Men er du højere end gennemsnittet og har du smalle hofter, så vil en kvinde-model ofte sidder dårligere på dig end en normal rygsæk.

2. En backpack burde ikke veje mere end 15 kg
Når du har loadet din backpack med dit gear og dit tøj, så burde den ikke veje mere end 15 kg. Rejser du let vil din rygsæk typisk ligge på 7 kg og gennemsnitligt på omkring 13 kg.

3. Spørgsmål du skal stille dig selv når du tester din rygsæk som kvinde
Når du har købt din rygsæk så er der følgende spørgsmål, som du kan checke af for at have ramt den rigtige rygsæk:

 • Sidder stropperne behageligt ved dine skuldre?
 • Sidder hoftebæltet behageligt og ved din hofte?
 • Gnider rygsækkens materiale ubehageligt op og ned af dine arme når du bevæger dig?
 • Er rygsækken større end dig?

Sådan pakker du din rygsæk korrekt

Uanset hvilken størrelse rygsæk du vælger, og hvor meget du betaler for den, er der et par universelle retningslinjer omkring vægtfordeling og tyngdepunkt, der er værd at kende til. Følger du disse retningslinjer, får du det fulde udbytte af din rygsæk samt opnår maksimal komfort under rejsen.

Rygsække er designet til at bære vægten så tæt på dit naturlige tyngdepunkt som muligt. Dette gør det nemmere at gå, skifte retning og holde balancen i vanskeligt terræn. En rygsæk, der er pakket korrekt, er dermed også væsentlig mere behagelig at gå med, end selv samme rygsæk, der er pakket forkert.

Når du pakker din rygsæk, er det derfor vigtigt, at tunge ting pakkes så tæt ind mod ryggen som muligt. Dette gør, at rygsækken føles mest muligt som en naturlig del af din kropsvægt – og den er let at manøvre rundt med. Lette ting skal dermed enten placeres i toppen eller længst muligt ud mod forsiden af rygsækken.

En smart måde at organisere dit tøj på, er ved brug af gennemsigtige plastposer. Dette gør det lettere at pakke samt holde orden i rygsækken. Tøjet foldes og rulles sammen. Dette gøres for at tøjet bliver mindst muligt krøllet og fylder mindst muligt. Jo bedre du organiserer dine ting, jo mere plads får du i rygsækken.

Sikkerhed

Hvis du er uheldig og din rygsæk bliver stjålet, så er der sjældent meget man kan gøre ved det efterfølgende. Det er irriterende og desværre en risiko ved at rejse. Derfor er en rejseforsikring vigtigt, samt at følge rådet om at tage dine mest værdifulde ejendele i en daypack, som du enten kan gå rundt med eller låse inde på dit hostel eller hotelværelse.

Majoriteten af gange folk får stjålet værdigenstande under en rejse, er fordi det var let for tyven. Dvs. hvis man eksempelvis glemmer at gemme sine penge væk, eller har værdigenstande gemt i en let tilgængelig lomme. At have en rygsæk hvor du kan låse lynlåsene sammen gør det markant mere besværligt at stjæle fra dig, hvilket mindsker risikoen for at tyveriet sker markant!

Hvilke features skal man se efter når man vælger sin rygsæk?

Det vigtige ved en rygsæk er, at du kan stole på den. Forinden rejsen er det derfor en god idé at indstille rygsystem samt stropper, efterfulgt af en lille gåtur for at teste, om rygsækken er indstillet korrekt.

Når det er sagt, så er følgende egenskaber også vigtige:

 • Vandafvisende materiale – En rygsæk behøver ikke være 100% vandafvisende, men den burde være lavet i et materiale, der er vandafvisende. Dette behøver du ikke at bekymre dig om, når du handler hos Backpackerlife.dk, da alle vores rygsække er fremstillet i vandafvisende materiale.
 • Raincover – Husk dit raincover! Der er intet værre end at have vådt tøj i tasken! Et raincover kan ligeledes beskytte tasken under transport. Næsten alle vores rygsække hos Backpackerlife.dk har indbygget raincover.
 • Forskellige rum – At kunne inddele sin rygsæk i forskellige rum overskueliggører din rygsæk, om det er på et hostel eller på farten.
 • Polstret hoftespænde – Et polstret hoftespænde øger komforten markant. Specielt hvis rygsækken er fyldt til bristepunktet.
 • Polstret ryg – En polstret ryg øger ligeledes komforten og letter følelsen af rygsækkens vægt.

Eksempler på gode rygsække og deres kvaliteter

Highlander Ben Nevis 65 liter – En teknisk topmodel

1

Toplåget har både en inderlomme og en yderlomme, som kan bruges til små ting, der skal være lettilgængelige på rejsen.

2

Rygsækken kan åbnes fra fronten vha. lynlås, der åbner i et L. Dermed har du altid utrolig let adgang til alt dit udstyr.

4

Praktisk yderlomme til småting.

6

På hver side af hoftebæltet er der en lomme med lynlås til f.eks. mobil, pas eller andre vigtige ting.

7

Hank og stropper til at fastspænde forskelligt udstyr, f.eks. sovepose.

5

Lomme til f.eks. drikkedunk.

8

Separat bundkammer på 10 liter.

3

Rummelige sidelommer.

Topseller fra Highlander

Ben Nevis er Highlanders absolutte toprygsæk, hvilket afspejler sig i kvaliteten af rygsækken, samt de mange features.

Materialet er et slidstærkt 450D Ripstop Nylon materiale, der passer til al slags vejr, lige fra Asien til Canada. Ripstop Nylon materialet er naturligvis vandafvisende og sørger for at holde dine ting tørre.

Funktionelt og smart design

Rygsækken har adskillige smarte features, der giver en brugeroplevelse i særdeles høj klasse. Flere af lommerne er strækbare, hvilket gør, at der er plads til ekstra baggage, men samtidig sidder lommerne tæt ind til rygsækken, når de er tomme.

Derudover giver de mange stropper rig mulighed for at spænde yderligere baggage på ydersiden af rygsækken for ekstra opbevaring.

Foruden at kunne åbnes i bund og top, kan Ben Nevis åbnes fra fronten som en kuffert. Dette gør organiseringsprocessen af rygsækken mere overskuelig, da indholdet både kan nåes fra top, bund og midte.

Derudover kommer Ben Nevis med et integreret orange raincover, der ligeledes kan bruges til at skabe opmærksomhed på vandreture i mørke.

1

Toplomme.

2

Hank, der hjælper på den helt korte transport ud af tog, bus osv.

3

Stropper til at justere skuldrene – hjælper med fordelingen af vægt på skuldre og hofter.

4

Refleks som er med til at øge sikkerheden.

6

Juster ryglængden med Highlanders T3 rygsystem, der gør det let at indstille efter dine behov.

5

Air-Mesh rygstøtte der øger komforten og hjælper på luftcirkulationen.

7

Brystspænde.

8

Air-Mesh hoftebælte der sørger for at komforten altid er i top – og øger samtidig luftcirkulationen.

9

Integreret raincover i et rum i bunden.

Nyeste ryg-systems teknologi

Da Ben Nevis er Highlanders topmodel, kommer den naturligvis med deres nyeste ryg-system, T3 Tri Active Adjust ryg-system. Systemet er let justerbart, øger bæreevnen og er designet til at øge komforten. Derudover er systemet designet til at ventilere bedst muligt, hvilket kommer brugeren til gode i varmere klima.

Anbefalet til dig, der ønsker en rygsæk, der kan det hele

Udover at være Highlanders topmodel, er Ben Nevis ligeledes Backpackerlife.dk’s bestseller.
Rygsækken anbefales til dig, der vil have en funktionel rygsæk, med alle features du drømmer om! Rygsækken kan bruges i alle henseender, om du ønsker en troværdig trekkingmakker eller blot et sted du kan kalde “hjem” på din 3 måneders jordomrejse.

Kombinerer du denne rygsæk med et af vores pakketilbud, skal du absolut ikke være nervøs for, at du kommer til at mangle noget undervejs. Dernæst er der blot at ønske dig god tur og held og lykke med din nye bedste ven, Ben Nevis.

Læs mere om Highlanders Ben Nevis her.

 

 

 

Trespass Trek 66 liters backpack – en af vores bestsellers

1

Toplåget har både en inderlomme og en yderlomme, som kan bruges til små ting, der skal være lettilgængelige på rejsen.

2

Rygsækken kan åbnes fra fronten vha. lynlås, der åbner i den ene side. Dermed har du altid utrolig let adgang til alt dit udstyr.

4

Hank og stropper til at fastspænde forskelligt udstyr, f.eks. sovepose.

5

Separat bundkammer på 10 liter.

3

Rummelige sidelommer.

Populær rygsæk

Trespass er en britisk mærke, som er kendt for deres høje kvalitet til prisen. Denne trek rygsæk er lavet i 600D Ripstop PVC materiale, som sikre at materialet kan tåle slid under rejsen.

En god og teknisk rygsæk

Rygsækken har mange tekniske features, hvilket vil sige at den er meget alsidig. Trek rygsækken har blandt andet et stort hovedrum med adgang fra top, bund og side og to udvendige sidelommer med lynlås. Derudover har bundrummet en separat lynlås hvis du vil opdele dit beskidte tøj med det rene tøj. Trek rygsækken er teknisk da den har mange kompressionstropper og påspændingsmulgheder til rejseudstyr udenpå – til alt fra sovepose eller telt. Derudover har rygsækken også et integreret raincover, som er sin vægt værd i guld hvis vejret pludseligt vender.

1

Toplomme.

2

Hank, der hjælper på den helt korte transport ud af tog, bus osv.

3

Stropper til at justere skuldrene – hjælper med fordelingen af vægt på skuldre og hofter.

5

Juster ryglængden med et rygsystem, der gør det let at indstille efter dine behov.

4

Air-Mesh rygstøtte der øger komforten og hjælper på luftcirkulationen.

6

Brystspænde.

7

Air-Mesh hoftebælte der sørger for at komforten altid er i top – og øger samtidig luftcirkulationen.

8

Integreret raincover i et rum i bunden.

Justerbar rygsystem der sikre komfort

Trek rygsækken har et justerbart rygsystem, så den kan indstilles alt efter din højde. Rygsækken kan indstilles i small, medium, large og extra-large.

Anbefalet til dig, der ønsker en rygsæk, hvor du får høj kvalitet til lav pris

Trek rygsækken er derfor en rygsæk som vil kunne bruges i langt de fleste situationer og på mange forskellige rejser. Rygsækken har mange forskellige inddelingsrum både i toplåg og i sidelommerne, som gør at man let kan inddele ens rejseudstyr når du er afsted på rejsen eller vandring.

Læs mere om Trespass populære Trek 66 liters rygsæk her.

 

 

 

 

 

Vango Sherpa 60+10 – En stilren og hårdfør model

1

Toplåget har både en inderlomme og en yderlomme, som kan bruges til små ting, der skal være lettilgængelige på rejsen.

2

Praktisk yderlomme til småting.

4

Daisychains og elastiksnor med spænde sidder på begge sider, som kan bruges til at fastspænde udstyr.

6

Separat bundkammer på 10 liter.

5

Lomme til f.eks. drikkedunk.

7

Hank og stropper til at fastspænde forskelligt udstyr, f.eks. sovepose.

3

Rummelige sidelommer.

Robust rygsæk med 70 L volumen

I ovenstående guide anbefaler vi en max rygsækkapacitet på 70 liter. Kombineret med en day-pack, er dette rigeligt til en 3+ måneders rejse.

Opdelingen af Vangos Sherpa er 60 L i hovedrummet og mulighed for at bruge top-, bund- og sidelommer til ekstra opbevaring.

Slidstærkt materiale

Rygsækken er lavet i Excel® 1680D Polyester, der er vandafvisende og slidstærkt, så den kan modstå at blive kastet rundt af bus- og flypersonale.

På rygsækkens side sidder to professionelt vævet sidelommer, der er aldeles slidstærke, men samtidig yderst fleksible. Når lommerne er tomme, sidder de helt tæt ind til rygsækkens side. Foruden lommerne, finder du på siden et håndtag, der gør rygsækken let at bære som en normal sportstaske.

Smarte features indbygget

Indbygget i rygsækken er der adskillige lækre features, såsom integreret raincover og Hydrations integration til camelbags. På indersiden af rygsækkens toplåg, er der en indbygget lynlåslomme, der er velegnet til opbevaring af værdigenstande.

Sherpa har udover sidelommerne et stort rum i bunden, der er adskildt fra hovedrummet, men har en smart åben-luk funktion således, at bunden af indholdet i hovedrummet ligeledes kan nåes herfra.

Derudover giver rygsækkens spændestropper mulighed for at spænde et liggeunderlag eller andet fast udenpå rygsækken, som en ekstra opbevaringsmulighed.

 
1

Toplomme.

3

Hank, der hjælper på den helt korte transport ud af tog, bus osv.

2

Stropper til at justere skuldrene – hjælper med fordelingen af vægt på skuldre og hofter.

4

Reflekser på begge sider øger sikkerheden.

6

Juster ryglængden vha. det patenterede Self-Adjust rygsystem fra Vango. Tallene nedenunder angiver ryglængden i cm, så det er let at indstille efter dine behov.

5

Air-Mesh rygstøtte der øger komforten og hjælper på luftcirkulationen.

7

Brystspænde med inkluderet nødfløjte.

8

Air-Mesh hoftebælte der sørger for at komforten altid er i top – og øger samtidig luftcirkulationen.

9

Hoftebæltet har en sidelomme med lynlås til f.eks.
mobil, pas eller andre vigtige papirer.

10

Integreret raincover i et rum i bunden.

AirMesh og justerbar ryg

Vangos Sherpa har AirMesh på rygsækkens stropper, der sørger for en blød og komfortabel luftcirkulation. Rygsækkens hoftebælte er ligeledes lavet i AirMesh, understøtter bæresystemet og føles som to behagelige puder.

Rygsækken kan justeres med A3 systemet og kan indstilles til at passe stortset alle ryglængder. Du måler blot din ryglængde (mål fra hofte til øverste nakkehvirvel) og derefter indstiller rygsystemet direkte herefter. Dermed er Sherpa et sikkert valg, uanset din størrelse.

Anbefalet til den kvalitetsbevidste backpacker

Vango er et anerkendt engelsk mærke, der er kendt for høj kvalitet til en god pris.
Vangos Sherpa har mange features, du finder på markant dyrere rygsække og det er ikke uden grund, at rygsækken er opkaldt efter de hårdføre lokale nepalesiske bjergbestigere. Den er dermed særdeles velegnet til trekking, såvel som til brug på en tre måneders jordomrejse.
Vi anbefaler Vangos Sherpa til backpackeren, der søger en sikker, trofast og veludført rejsekompagnon uden at skulle betale 2500 DKK, men ej heller ønsker at gå på kompromis med kvalitet, komfort og sikkerhed.

Læs mere om Vangos Sherpa her.

Vi forhandler ligeledes Vangos Contour 50 + 10, der har mange af Sherpas features, der er beskrevet her. Contour-modellen har dog en kapacitet på 50 liter i hovedrummet og 10 ekstra liter i sidelommerne. Så er du ude efter en lidt mindre rygsæk til din rejse, er Contour et godt valg. Læs mere om Contour her.

 

Highlander Discovery – Mange features & høj value for money

Kvalitet og prisbevidst rygsæk

Highlanders Discovery rygsæk er en 65 liters rygsæk, der indeholder adskillige features, der oftest kun ses på rygsække i den dyre ende. Heriblandt er bla. et justerbart rygsystem samt en justerbar bryststrop. Derudover har Discovery polstret skulderstropper og et stort polstret hoftebælte med en lynlåslomme, der tilsammen sikrer, at komforten er i top.

Rygsækken er lavet i vandafvisende og slidstærkt materiale (240 hex polyester, 500/600D)

Rummelig og funktionsdygtig

Rygsækken har et stort hovedrum, der giver mulighed for opdeling, så våde sager eller beskidte sko kan afholdes fra den resterende bagage.

Rygsækken har flere udvendige lommer, heriblandt de to store sidelommer, der har komprimerende og justerbare stropper, der sørger for at rygsækken fylder mindst muligt og dertil ligeledes kan benyttes til yderligere opbevaring ved fastsætning af løse genstande. Ligeledes har rygsækken komprimerende stropper på front, der tilsvarende kan benyttes til ekstra opbevaring af genstande, der ej er plads til i rygsækken. Yderligere har Discovery en indvendig lynlåslomme i toplåget til mindre værdigenstande.

Justerbart rygssytem og raincover

Highlanders Discovery har justerbar ryg-system, det såkaldte Adjustable Back System (ABS), der kan indstilles alt efter hvor “lang” en ryg man har. Det er specielt brugbart, hvis du vil indstille den efter hvor tungt en oppakning, du går med.

Rygsækken har en netholder til vandflaske i siden og en Hydration port til camel-bag. Derudover har rygsækken to store sidelommer, der kan bruges til ekstra opbevaring.
Rygsækken kommer med et integreret raincover, der normalt er en ekstra udgift for en backpacker.

Anbefalet til den prisbevidste backpacker

Der er ikke nogen tvivl om, at du får ufattelig meget rygsæk for pengene ved køb af en Highlanders Discovery. Rygsækken kommer med et integreret raincover og allerede her, er der utrolig meget værdi for pengene, da dette normalt er en ekstraudgift på 100-200 kr. At du derudover får en pålidelig kvalitetsrygsæk viser endnu engang, hvorfor dette er et fordelagtigt køb for dig, der ikke gider at bruge ekstra penge på småting som raincover og ekstra features. Rygsækken er derfor anbefalet til den kvalitetsbevidste backpacker, der foretrækker at bruge penge på oplevelser frem for fancy udstyr.

Læs mere om Highlanders Discovery her.

 

 

 

Highlander Rambler 65 liter – Den slidstærke budgetmulighed

Fantastisk value-for-money alternativ

Highlanders Rambler er vores billigste rygsæk til en pris på kun 479 kroner.

Rygsækken har fokus på elementære rygsækfunktioner – den skal sidde ordentlig og være holdbar, hvilket netop er hvad Rambler lever op til!

600D XTP Polyester og design

Ved første øjekast på Rambler rygsækken bemærker man med det samme designet.
Farven er dyb mørk med neon blå features, der tilføjer kant til designet.

Materielet er 600D XTP polyester og er vandafvisende. Skulderpudderne kan indstilles, så de passer til flere rygstørrelser og hoftebæltet er foret. De justerbare stropper giver vedhæftningsmuligheder for ekstra opbevaring udenpå rygsækken.

Kan bruges på længere backpacking ture

Det er klart, at en rygsæk til 479,- ikke har et væld af features. Dog er det netop dette, der gør Rambler til en attraktiv rygsæk for nogle backpackere. Her får du en rygsæk med en kapacitet, der dækker flere måneders ture, men samtidig ikke tømmer din tegnebog.

AirMesh og justerbart rygsystem

Selvom prisen er lav, har Rambler et justerbart rygsystem, der gør, at den kan indstilles efter din ryglængde – om du er høj eller lav. Dette er en stor fordel, da det kan være en god ide at justere ryglængden på rygsækken, alt efter hvor stor vægt du bærer rundt på.

Anbefalet til dig, der ønsker en rygsæk, der kan det elementære

Highlanders Rambler rygsæk er til dig, der ikke ønsker at bruge en formue på en rygsæk, men stadig ønsker noget funktionelt og brugervenligt. Med en kapacitet på 66 liter og en pris på kun 479,- får du ved køb af Rambler stor værdi for dine penge. Derudover har Rambler features såsom slidstærkt materiale, justerbar ryg samt polstret holftebælte og kan dermed sagtens benyttes til din 3 måneders backpackingrejse.

Hermed er Highlanders Rambler et bevis på, at en funktionel rygsæk ikke behøver at koste en formue.

Læs mere om Highlanders Rambler her.

Daypacks – fra mindre daypacks over til vandrerygsække

Hvilken daypack skal man vælge?

Valget af daypack kommer i høj grad an på hvilken type af rejse eller tur du skal på. Nogle daypacks fungerer blot som en ekstra rygsæk du kan bruge ved siden af din vandrerygsæk. Her vil kunne pakke værdigenstande samt elektronik. Disse daypacks vil typisk ikke være så tekniske, eller ikke behøves at være så tekniske. Omvendt, skal du ud og trekke med din daypack, så er det nødvendigt at du overveje om daypacken har brug for påspændingsmuligheder, airmesh på ryggen, polstring på hoftebælte osv.

Vi kommer derfor med tre gode bud på tre daypacks til tre forskellige scenarier herunder.

Summit daypack – 25 liter – daypack til trekking

Summit rygsækken fra skotske Highlander er en trekking og vandringsrygsæk. Rygsækken er lavet i et slidstærkt materiale, har polstret hoftebælte med lynlåslomme og vejer blot 1200 gram. Der er raincover inkluderet og der er flere inddelingsrum i daypacken. Slutteligt har daypacken et AVB luftventilerende rygsystem, som sikre ventilation og øget komfort under vandring.

Klik her for mere info om Summit 25 liter daypacken.

F10 GR rygsæk – 35:40 liter – decideret rygsæk i daypack størrelse

Er du på jagt efter en mindre rygsæk, som har tæt på en daypack størrelse, men som skal fungere som din primære rygsæk? Så er skotske Vangos F10 GR rygsæk på 35:40 liter et rigtig stærkt bud! Rygsækken har en vægt på blot 1440 gram, men kommer i blandt andet det slidstærke Excel® 210D Ripstop Nylon materiale. Rygsækken har let justerbart og komfortabelt såkaldt “Alo-Fit” rygsystem med Airmesh på både ryg, skulderstropper samt hoftebælte. Der er adgang til hovedrummet fra top samt front og elastiske front- og sidelommer.

Se mere om Vangos F10 GR 35:40 rygsæk ved at klikke her.

Venture daypack – 20 liters god allround daypack

Venture daypacken fra Highlander på 20 liter er en god klassisk daypack i et fedt design. Rygsækken har en vægt på blot 470 gram, har airmesh polstret ryg-system og airmesh justerbare skulderstropper for øget komfort. Der er derudover mesh sidelommer og en lomme på fronten til dokumenter og lignende. Slutteligt er rygsækken “hydrerings-klar”, hvilket vil sige man kan bruge en camelbag i rygsækkens hovedrum og på den måde drikke vand imens man trekker.

Læs mere om Venture daypacken på 20 liter her.