Vandreture i Danmark – De 7 mest populære ruter

Vi har fået en del henvendelser fra backpackere og vandrer, som er kommet hjem fra rejser i udlandet, om det er muligt at finde nogle flotte vandreture i Danmark. Og det er det selvfølgelig!

Danmark er fyldt med flotte vandreruter, som også er gode ruter at øve sig på inden turen går til eksempelvis Skotland eller New Zealand.

Der er rigelig med ruter i Danmark til at få testet ens vandreudstyr og rejsegear, da mange ruter på denne lister består af delruter, som er sammensat i en stor rute.

Vandreture i Danmark
At vandre i Danmark er populært. Det er en billig måde at opleve Danmarks fantastiske natur, eller en god måde at teste dit nye vandregear.

Herunder er der udvidet info (herunder kilometermål) og links på fantastiske vandreture i Danmark rangeret efter de 7 mest populære vandreture:

1. Hærvejen i Jylland (Op til 500km)

Hærvejen kommer man ikke uden om. Hærvejen i Jylland er en vildt populær vandrerute, og består i realiteten af flere forskellige ruter hvor der er absolut fantastisk natur – og der er en grund til at Hærvejen er kendt som en af Danmarks bedste bedste naturruter.

Hærvejen fik sit navn netop da man transporterede hære af disse veje i gamle dage. Populære seværdigheder langs hærvejen er Immervad Bro, Hærulfstenen, Povlsbro og Gejlå Bro.

Læs mere om Hærvejen i vores uddybende artikel her.

2. Gendarmstien (84 km)

Gendarmstien er en populære vandrerute der foregår nede i det sydlige Jylland. Gendarmstien har med en rating på 4,7 ud af 5 på Google vist sig at være en meget populære rute. Stien starter ved Padborg og går til Als.

Gendarmstien er bestående af 5 ruter, som varierer mellem 10 km til 20 km i længde, og som alle er opkaldt efter det man oplever på ruten, dvs. der er en bjerg-etape, en strand-etape osv.

Læs mere om Gendarmstien her.

3. Nationalpark Mols Bjerge (små ruter)

En personlig favorit inde ved os er Danmarks vel nok mest populære nationalpark – i hvertfald for turister og interesserede i skandinavisk vandring, som vil have et stykke af Danmark med. Nationalparken Mols Bjerge er typisk kendetegnet ved kortere rute, de såkaldte Gulplet ruter.

Du kan booke en lokal guide, som viser nationalparken rundt eller prøve nogle den lokale Aros Adventure oplevelsesoperatør. Men Mols Bjerge er selvfølgelig også virkelig værd at opleve på egen hånd.

Af populære sightseeings i Nationalpark Mols Bjerge er blandt andet Kalø Slotsruin, Stubbe Sø og Ebeltoft.

4. Kyststien i Bornholm (120 km)

Da denne liste er rangeret efter popularitet kommer Kyststien i Bornholm ind på en fjerdeplads. Kyststien er specielt om sommeren et yderst populært rejsemål. Ruten er ca. 120 kilometer lang og kan tage op til en uge og gennemføre, så det kan være en glimrende og rigtig flot uges ferie.

Da man har Østersøen inde for rækkevidde langs meget af ruten, er det en fantastisk flot rute. Mange ved ej heller Danmarks største vandfald på 20-25 meter, det såkaldte Døndaleåen, ligger på den nordlige del i mellem Allinge og Gudhjem.

5. Øhavsstien i det Sydfynske Øhav (220 km)

Dette er kendt som en af de længste vandreture man kan tage i Danmark. Turen tager op til 9-11 dage (9 for erfarne vandrere) og består af en trampesti. Under turen får man set herregårde, naturområder, små byer og købsstader.

Turen er opdelt i syv delstrækninger fra Faldsled til Søby. Du kan se oversigt over ruterne ved Visitfyn her.

6. Den Danske Camino i Haderslev (106 km)

Haderslev har lavet et flot bud på den danske version af Caminoen (Europas mest populære vandretur i Spanien), som strækker sig fra Haderslev Domkirke og gennem 8 andre kirker og tilbage igen. Læs mere om ruten her.

7. Vesterhavsstien (160 km)

Vesterhavet er smuk året rundt, men mest populære i foråret og om sommeren. Vesterhavsstien er en vandring fra Thyborøn til Vejers, med mulighed for nærmest hele tiden at gå på en strand. Der er rig mulighed for at se en massere af bunkers undervejs.

Læs mere om Vesterhavsstien her.

Lær om flere vandreruter her

Hvis du ikke har fundet den vandrerute i Danmark du ledte efter, så har den danske Naturstyrelse lavet en glimrende oversigt over Danmarks vandreruter her hvor du kan lærer mere om overnatning i naturen her. Slutteligt har Dansk Vandrelaug en absolut glimrende oversigt over længere vandreture i Danmark (50 km) her og du kan læse om ture i Norden generelt her.

Har du brug for vandreudstyr så kan du se vores udvalg i links her:

Læs de andre artikler i serien om vandring og rejse her

4.6/5 - (12 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *