Carry on håndbagage – regler, tips og info om carry-on rygsække

Når man skal ud og rejse kan det være fristende, at vælge indtjekket bagage fra. På den måde kan du spare massere af penge, og samtidig have større frihed og fleksibilitet på rejsen. Det kan også være, at du rejse med rigtig meget udstyr, og du er interesseret i at have så meget med op i flyet som muligt. Uanset hvad så kan det være en jungle at finde ud af hvilken rygsæk fungere som carry bagage – og hvilken ikke gør.

Derfor har vi lavet en guide til dig som overvejer om at rejse kun med carry-on rygsæk er noget for dig. Denne guide kan også bruges hvis du er på jagt efter at have så meget som muligt med i carry-on ved siden af din indtjekkede bagage. Slutteligt har vi en oversigt over de mest populære flyselskabers carry-on regler, samt link hertil.

Hvad kendetegner carry-on håndbagage?

Det varierer fra flyselskab til flyselskab hvor stor ens carry-on bagage såsom en rygæk må være når den skal gå som håndbagage. Vi anbefaler at du køber en rygsæk på omkring maksimalt 40 liter (45 liter kan gå alt efter rygsækkens design). Selvom flyselskaberne siger, at rygsækken du tager med som håndbagage skal passe i indenfor deres mål, så anbefalinger vi altid at man pakker sin rygsæk dagen før, og vejer og ser hvor stor din rygsæk i realiteten er. Du bør derfor altid:

 • Tjekke din carry-on håndbagage når den er pakket. Passer den ift. målene i guiden herunder?
 • Overvej din type af tur og pak herefter.
 • Pakke multifunktionelt tøj.
 • Tjekke vejrudsigten og pak herefter.

Rejser du kun med håndbagage som bagage på din rejse kan du spare en masse tid og penge.

Vigtigste egenskaber ved en god carry-on rygsæk

Hvis du er på vej ud på en lille tur, så vil du nogle gange kunne nøjes med blot en 20-25 liters rygsæk. Er du på en lidt længere weekendtur – eller du sågar har rejst 2 år jorden rundt med carry-on bagage som Natalia – så vil du gerne have en så stor backpack som muligt. De fleste rygsæk producenter producerer enten rygsække der er lavet som carry-on compliant som denne Lowe Alpine, alternativt kan du bruge litermålene som en tommelfingerregel.

Der er nogle generelle egenskaber, som du bør overveje hvis du vil bruge din carry-on håndbagage som din primære bagage på turen. Dette stiller lidt større krav til din rygsæk, så du bør overveje om rygsækken har følgende egenskaber:

 1. Et hoftebælte. Et hoftebælte kan vægtdistribuerer kiloene fra din ryg og skuldre til dine meget stærkere ben.
 2. Vandafvisende og stærkt materiale. En carry-on rygsæk får ofte en del tæsk på turen.
 3. Carry-on størrelse kompatibel.
 4. Kompressionsstropper. Så du kan spænde og komprimerer din rygsæk mest muligt.
 5. Frontåbning eller ej. Nogle foretrækker frontåbning, andre topåbning.

Hvilke størrelse rygsæk til hvilken rejse?

Backpacks er næsten altid opgivet i litermål for at angive størrelsen. Det kan virke lige forvirrende for nogle, så derfor kan følgende litermål bruges som en guide til dit valg af rygsæk:

 • 15-30 L: Mindre rygsæk der kan bruges på weekendture, til minimalister eller til daypack eller urban backpack.
 • 30-45 L: Dette er ofte en form for sweet spot når man snakker carry on rygsække. Det er en fin størrelse for mindre ture, men samtidig en stor nok størrelse til at pakke til flere måneder lange turer hvis du er god til at pakke let.
 • 50-65 L: Fin størrelse hvis du skal bruge ekstra plads, eller skal backpacke lange ture eller ikke pakker så let. Ofte vil nye rejsende have svært ved at downsize til 30-45 L.
 • 65+ L: Ofte er dette ikke nødvendigt medmindre du skal sove i naturen.

Slip afsted med at bruge en større rygsæk som carry-on

Selvom man ikke kan være sikker på, at følgende virker, så har vores rejseeksperter slippet afsted utallige gange med en for stor bagage som carry-on håndbagage. Hvis man ved indtjekning kan smile og være venlig, samt en smule distraherende ved indchecknings skranten, eller onboarding af flyet – så vil man i l mange tilfælde slippe afsted med en i teorien for stor carry-on rygsæk. På den måde kan du spare mange penge på din flybillet, som i stedet kan bruges på endnu flere rejser eller oplevelser.

Gode carry-on rygsække

Hvis du er på jagt efter en rygsæk, som du kan bruge  som håndbagage rygsæk er følgende tre gode bud.

1. Hiker 40 liters rygsæk

Skotske Highlander’s Hiker rygsæk på 40 liter er ideel til både heldagsture, trekking og til backpacking rejser, hvor man rejser med lidt gear og tøj. Rygsækken er et stærkt bud på en prisvenlig rygsæk der kan bruges som carry-on. Læs mere om Hiker rygsækken her.

2. Rambler 44 liters rygsæk

Highlanders Rambler 44 er en robust og rummelig backpacker rygsæk. Rambler 44 har en airmesh polstret ryg, et rummeligt hovedrum samt et bundrum, der er adskilt fra hovedrummet med en strop. Foruden hovedrummet og bundrummet, har Rambler to store sidelommer med lynlås. Yderligere er der mulighed for at bære ekstra gear vha. bungee-elastikken på fronten af rygsækken. En god rygsæk som er så stor om den må være for at være en carry-on rygsæk. Læs mere om Rambler 44 liter rygsækken her.

 

Carry-on bagage mål ved 10 forskellige flyselskaber

Hvis du vil være sikker på, hvorvidt du kan tage dit ind

Ryanair håndbagage regler

Alle der rejser med Ryanair må medbringe en lille håndtaske om bord, som skal passe under sædet. Målene er 40 x 20 x 25 og den må max veje 10 kg. Læs mere om Ryan Airs regler her.

Norwegian håndbagage regler

Norwegian har inkluderet i håndbagagen en gratis kabinetaske på 10 kg ved Lowfare med 55 x 40 x 23 cm mål samt en lille personlig taske på 33 x 25 x 20 cm. Læs mere om Norwegians håndbagage regler her.

British Airways håndbagage regler

Ved British Airways må du have to stykker med på henholdsvis max. 23 kg op til 40 x 30 x 15 cm, samt en ekstra bagage på op til 23 kg på 56 x 45 x 25 cm. De betegner begge store bagager som henholdsvis “handbag” og “cabin bag” trods at vægten er stor. Læs mere om deres regler her.

SAS håndbagage regler

Ved SAS må man medbringe et stykke håndtage og en perosnlig ejendel som f. eks. en lille håndtage. Håndbagagen må max veje 8 kg. og fylde 55 x 23 x 40 cm samt den lille taske på 40 x 30 x 15 cm. Læs mere om SAS bagageregler her.

Emirates håndbagage regler

Ved Emirates kommer ens håndbagage an på ens billettype, men på Economy Class må man medbringe et styk håndbagage på 7 kg som ikke må overskride 55 x 38 x 20 cm. Læs mere her.

KLM håndbagage regler

Rejser du med KLM må du medbringe et stk. håndbagage på maks. 55 x 35 x 25 cm samt 1 stk. tilbehør på maks. 40 x 30 x 15 cm. Samlet vægt for begge er max 12 kg. Læs mere om KLMs håndbagage regler her.

Icelandair håndbagage regler

Hos Icelandicair (som ofte laver billige flyvninger til USA) gælder at din kabinebagage må fylde 55 x 40 x 20 cm og maksimalt veje 10 kg. Derudover må du have en lille rygsæk med på 40 x 30 x 15 cm. Læs mere om Icelandairs bagage regler her.

Lufthansa håndbagage regler

Tyske Lufthansas bagageregler for carry-on bagage gælder en taske samt mulighed for at tage et net med. Carry-on bagagen må max være 55 x 40 x 23 cm. Læs mere om Lufthansas bagageregler her.

Wizz Air håndbagage regler

Ungarnske Wizz Air tillader max en 10 kg carry-on taske på 40 x 30 x 20 cm. Du kan læse mere og se mål på følgende link.

Thai Airways håndbagage regler

Thai Airways tillader håndbagage med max. mål på 56 x 45 x 25 cm, og som ikke vejer mere end 7 kg. Læs mere om Thai Airways bagageregler her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *