Drikkesystemer: Det bør du overveje inden køb af et drikkesystem

i: Tips, Udstyr | 0

Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at det er ekstremt vigtigt at holde sig hydreret. Dette er især relevant, hvis man skal være meget aktiv eksempelvis på længere vandre- eller løbeture.

Der findes heldigvis mange forskellige slags drikkesystemer, som gør det lettere for dig at få den rette mængde væske, så man undgår at blive dvask eller få hovedpine. Dog er det en god idé at gøre nogle overvejelser omkring hvilken løsning, der vil være den optimale løsning for netop dig og din turs behov. Denne artikel vil hjælpe dig med at finde frem til dette.

Drikkesystemer til rejse
Det er vigtigt at holde sig hydreret under rejsen – husk derfor et godt drikkesystem.

Hvorfor er det vigtigt med et godt drikkesystem?

Væske er essentielt for at kunne præstere optimalt fysisk, og hvis du eksempelvis skal på længere vandreture eller løbeture. Det vil også kunne give dig stor fordel og komfort at have nem adgang til væske. Med en drikkeblære har du væsken lige ved hånden. Det betyder at du slipper for at skulle stoppe op gentagne gange på din tur.

En anden fordel ved en drikkeblære, eller camelbag, som de også kaldes, er at de er designet til at være mere fleksible end almindelige drikkedunke. Det betyder altså at de nemmere kan være i din daypack eller rygsæk. De optager altså ikke optager lige så meget plads som en almindelig drikkedunk.

Overvej vægt og destination

En vigtig overvejelse at gøre inden køb af et drikkesystem, er bl.a. hvor meget det må veje, hvilket også hænger sammen med hvor stor kapaciteten skal være. Den mest almindelige størrelse er 2 liter, hvilket også giver vand nok til en hel del timer med fysisk aktivitet. Dog kan man også have brug for en lidt større, hvis det eksempelvis ikke er muligt, at få sin drikkeblære fyldt op særlig tit. Derfor er det også muligt at få en drikkeblære, der kan indeholde 3 liter væske. Destinationen for ens vandretur spiller også en stor rolle, da der er meget varierende muligheder for at få rent drikkevand rundt om i verden. I flere europæiske lande og i et land som New Zealand er der bl.a. gode muligheder for at få rent drikkeland, mens det i eksempelvis i flere lande i Asien og Afrika er mere besværligt at få rent vand.

Overvej også prisen

En anden faktor er selvfølgelig også at overveje hvilket prisniveau, som man ønsker at bruge på det eller de drikkesystemer, som du vælger. For lige over 100 kr. kan man få en god standard drikkeblære på 2 liter. Det er dog også en mulighed at betale lidt mere for sin drikkeblære, og hermed få en mere deluxe udgave. Bl.a. findes der et drikkesystem i Pro-Force SL MIL fra Highlander, som har den ekstra egenskab at den er behandlet med “microban”, som virker anti-baktielt. Dette kan især være en fordel, hvis man skal på tur i et varmere klima, da der her hurtigere kan ophobe sig bakterier i vandet. Med denne version vil man altså bedre kunne beskytte sig selv mod de harmfulde bakterier. Dette er en funktion, som specielt nyere drikkesystemer har.

Drikkesystemer til rejse
På vandreture kan det være praktisk med et vandfilter som Lifestraw, så man kan tappe drikkevand direkte fra fx. vandløb. 

Alternativer til drikkesystemer

Det er dog ikke sikkert at du føler, at det er nødvendigt med en drikkeblære på din tur, og her er det oplagte alternativ selvfølgelig en drikkedunk. Drikkedunke findes i flere forskellige materialer og størrelse. Du kan helt sikkert finde en der passer lige netop til din tur. En god mulighed på mange rejser, er også at have en drikkedunk med et vandfilter. Især hvis området eksempelvis ikke har rent drikkevand, eller man tvivler på kvaliteten af vandet. Med et vandfilter vil 99,99% af alle bakterier og parasitter nemlig blive fjernet fra vandet. Du vil derfor ikke skulle bekymre dig om, at komme til at mangle rent drikkevand på din rejse.

Hvis det især er kvaliteten af vandet du er bekymret for på din backpackerrejse eller vandretur, så er en anden mulighed også vandrensningstabletter. Vandrensningstabletterne er chlorin baseret. De dræber alle farlige bakterier og virusser i vandet.

Mangler du andet udstyr til din vandretur?

Vi har samlet det bedste udstyr til din vandretur, baseret på erfaring fra hundredevis af rejsene.

Summit rygsæk - 40 liter - Grøn
Highlander
Summit rygsæk – 40 liter – Grøn
599 kr
  • Rygsæk lavet i slidstærk Ripstof materiale
  • Justerbar og polstret skulder og hoftespænde
  • Integreret regnslag
  • "AVB Air Vented" rygsystem for øget komfort og øget luft til ryggen
  • Et stort hovedrum og et sekundært rum i bunden med lynlås
  • To sidelommer
  • Påspændingsmuligheder til vandrestave eller økse
  • Volumen: 40 liter
  • Dimensioner: 56 cm x 29 cm x 31 cm
  • Vægt:1,1 kg

Læs vores andre artikler om vandreture, rejser og udstyr

FAQ – ofte stillede spørgsmål til drikkesystemer

Behøver et drikkesystem være dyrt, før kvaliteten bliver god?

Nej, prisen afgører ikke kvaliteten. Du kan finde et drikkesystem for lidt over 100 kr., som holder den samme kvalitet som et til 1000. kr.

Kan man få filtre der renser vandet?

Ja, du kan få drikkedunke med filter integreret. Med et vandfilter vil 99,99% af alle bakterier og parasitter nemlig blive fjernet fra vandet.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *