Termisk nødtæppe – det SKAL med!

posted in: Rejseudstyr, Udstyr | 0

Alu tæppe, aluminiumstæppe, redningstæppe, antichoktæppe, termisk tæppe, nødtæppe, safety blanket, førstehjælpstæppe, folietæppe, emergency blanket – kært barn har mange navne – uanset hvad du kalder det, kan det potentielt redde dit liv!

Et termisk nødtæppe er en essentiel del af ethvert førstehjælpskit og med en pakkestørrelse på mindre end et spil kort, og en vægt betydeligt lavere, er det nemt at have i førstehjælpssættet eller i en lille lomme i rygsækken. Trods den beskedne fylde og vægt, kan et nødtæppe vise sig at være det bedste køb, du lavede inden du tog afsted på din rejse. Hvis uheldet skulle være ud og du bliver udsat for ekstrem kulde (såsom at falde i koldt vand), en ulykke eller choktilstand, vikles nødtæppet rundt om kroppen og reflekterer dermed mellem 75-85% af den kropsvarme man udleder.

Man regner aldrig med at uheldet sker for én selv og hos Backpackerlife.dk har vi heldigvis aldrig været nødsaget til at bruge et nødtæppe, men vi lytter til eksperterne, når de siger, at det kan redde liv! Vi opfordrer derfor alle rejsende til at have et termisk nødtæppe med i rygsækken. Af den grund har vi også sat prisen helt helt i bund og til kun 15 kroner, er det ingen grund til ikke at forberede sig bedst muligt, hvis uheldet skulle være ude.

Flere brugbare funktioner

Alutæppet er skabt til nødssituationer. Når det så er sagt, er der ingen grund til ikke at kigge på, hvad et kreativt sind ellers kan få ud af nødtæppet, når det nu alligevel er med i rygsækken.

Skal man overnatte udendørs på et liggeunderlag, kan den kolde jordbund afgive en masse kulde, der gør, at man nemt kan komme til at fryse. Her kan nødtæppet bruges som et ekstra isolerende lag! Fold nødtæppet ud, placér dit liggeunderlag ovenpå og derefter vil kulden fra det kolde underlag ikke længere kunne trække op igennem dit liggeunderlag.

En anden måde at bruge et termisk nødtæppe på er at tape det samme i siden og i bunden og forme en “sovepose,” med en bredde på ca. 65 cm. Denne kan bruges indvendigt i din sovepose som et ekstra lag isolering. Dette kan specielt være brugbart hvis din sovepose uheldigvis skulle være blevet våd.

Køb termisk nødtæppe hos Backpackerlife.dk

Hos Backpackerlife.dk har vi som nævnt sat prisen helt i bund på vores termiske nødtæppe, da vi mener, at det SKAL med i din rygsæk. Du kan derfor finde det termiske nødtæppe her – kun til 15 kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *