Backpack til kvinder: Disse ting skal du holde øje med

Når man skal vælge sin backpacking rygsæk – kvinde eller mand – er der flere karakteristika, som kendetegner en god backpacker rygsæk. Det er først og fremmest at den har justerbart rygsystem, hoftebælte og justerbare skulderstropper.

Men når man skal finde en rygsæk som kvinde, er der imidlertid nogle karakteristika ved din backpack, som er ekstra vigtige for at sikre komforten – specielt hvis man trekker meget eller har planer om et flerdagstrek. Vi har ved Backpackerlife fået en del forespørgsler på netop hvad man skal holde øje med når man vælger en rygsæk som kvinde, og det forsøger vi at svare på med denne korte artikel.

Husk! Når du rejser fungerer din rygsæk som dit hjem

I vores længere generelle artikel om Valg af rygsæk, som du kan læse her går vi gennem de vigtigste egenskaber for en rygsæk og de generelle overvejelser vi synes, man som rejsende skal gøre sig. Kort fortalt er det:

 1. Indstilling af rygsystemet til at passe din ryglængde
 2. Vandafvisende materiale
 3. Polstret hoftespænde der kan spændes ind
 4. Polstret ryg og justerbare skulderstropper så rygsække kan “spændes ind” og sidde tæt på din ryg
 5. Gode og mange stropper til påspænding af rejsegear
 6. Evt. integreret raincover

Tro det eller ej – men man får et specielt forhold til ens rygsæk efter nogle rejser. Din rygsæk er din rejsekompagnon!

Disse ting skal man holde for øje når man vælger en backpacker rygsæk til kvinder

Størrelsen på rygsækken – det har betydning!

Det første spørgsmål man skal stille sig er, hvad man skal bruge backpacken til. Er formålet at trekke lange flerdagsture? Eller er formålet en klassisk backpacking rejse i Asien? Generelt anbefaler vi ikke kvinder at købe en rygsæk på mere end 65 liter. Dels fordi alt over 65 liter bliver meget tungt at bære rundt på, og generelt bare meget besværligt at rejse med medmindre man er i exceptionel god fysisk form. Husk at den plads man har – den bruger man! Køber du en 80 liters rygsæk med tanke om kun at fylde den op til 60 liter vil ikke ske i praksis. Du vil fylde den op med rejsegear, tøj og souvenirs.

Vi har selv på vores egne rejser set mange eksempler på kvinder der rejser med en ALT for overpakket og al for tung rygsæk – og det tager bare lige toppen af rejseglæden og tilføjer unødig besvær og stress til turen!

Indstilling af rygsystemet (torso mål)

Kvinder har typisk en kortere rygsølje end mænd, så find en rygsæk med indstilling af rygsystemet. Det vil sige du skal kunne indstille rygsystemet, så det tilpasser sig præcis din torso / ryg mål. Der laves backpacks der netop tager højde for en kortere ryg som kvinder ofte har, som eksempelvis Tatonkas Yukon 50+10, hvor ryglængden er henvendt en ryg mellem 46-56 cm.

Derfor kan der generelt siges, at når man taler torso mål, så skal du forstille dig at det er “længden” eller “højden” på rygsækken om man vil.. En alt for stor/lang rygsæk der ikke kan indstilles, vil være træls at backpacke med, og du vil gå rundt som et “svævende tårn” så at sige.

Indstilling ved brystet og hoftebælte

Tro det eller ej, men nogle rygsække er lavet uden indstilling af spændet ved brystet. Er du en kvinde med en stor barm vil det uden tvivl blive et irritationsmoment under din rejse, så hold øje med om alle stropper kan spændes ind og ud.

Det er ydermere vigtigt, at dit hoftebælte kan spændes og har en klips, så du kan stramme hoftespændet. Det hjælper med at overføre rygsækkens vægt til din ben og hofter, som kan håndtere betydeligt mere vægt end din ryg kan.

Overvej om du rejser med ekstra rygsække

Det er vores erfaringer, at mange kvinder rejser med et ekstra net, en daypack eller måske en kamerataske. Når du skal vælge din rygsæk, så husk at overvej præcis hvor meget du samlet rejser rundt med, da igen – størrelse og vægt har betydning.

Det er vigtigt at huske det at vælge en rygsæk er subjektivt og kommer an på både ens budget, ens design præferencer og personlige præferencer. Klik på dette link for at se alle vores rygsække, hvor der er en rygsæk til enhver rejse. Vi synes selv ydmygt sagt, at de rygsække vi har valgt at forhandle giver virkelig meget bang for the buck!

Har du yderligere spørgsmål, som ikke er besvaret i artiklen her er vi altid til at få fat på. Klik her for vores kontaktside.

Safe travels!

5/5 - (11 votes)

3 kommentarer

 1. Susanne Christiansen

  Jeg skal bruge en rygsæk til dag /weekend ture
  – Den må gerne være regntæt / vandafvisende.
  – Jeg er 167cm høj
  – den skal ikke være for tung inden oppakning
  – gerne rød/blå/sort
  Men farven er ikke altafgørende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *