Backpacker rygsæk: Sådan vælger du den perfekte rygsæk

At vælge den rigtige backpacker rygsæk på ens rejse er vigtigt, da din rygsæk er dit hjem når du rejser. Men med et enormt antal af backpacker rygsække derude, så kan det være svært at finde den helt rigtige. Fordi valget af din rygsæk skal både passe ind i dit budget, være den rigtige rygsæk i forhold til typen af rejse  og være i et design man kan lide.

Så hvordan finder man en backpacker rygsæk? Det vil vores erfarne backpacking eksperter svare på herunder.

Hvordan vælger man den perfekte backpacker rygsæk?

Når du skal vælge din backpacker rygsæk er der fem primære elementer, som du skal have for øje

  1. At rygsækken har justerbart rygsystem
  2. At rygsækken har et polstret hoftebælte
  3. At rygsækken har justerbare skulderstropper
  4. At rygsækken er “teknisk” nok til din tur
  5. At du vælger en rygsæk med det rigtige liter-antal

Vores klare erfaringer er, at de tre øverste elementer er de vigtigste. Når du vælger din backpacker rygsæk skal den kunne justeres i rygsystemet, så den passer til din ryg-længde. Derudover er det vigtigt at du ved at stramme/justere hoftebæltet og skulderstropperne, så du kan distribuerer vægten fra dine skuldre/ryg og ned til dine ben. Dine ben er nemlig meget stærkere end din ryg nogensinde bliver.

Derudover skal du lede efter en backpacker rygsæk, som er teknisk nok. Det vil sige, at hvis du skal trekke lange ture, så vil du have en rygsæk der har mange inddelingsmuligheder og påspændingsmuligheder. Hvis du skal rejse i tidspunkter med mulighed for regn, så kan det også være en fordel at have en backpacker rygsæk med indbygget raincover. Jo mere din rygsæk kan jo mere teknisk er den.

Slutteligt skal du selvfølgelig vælge en rygsæk med det rigtige liter antal. Vi anbefaler at vælge en “full-size” rygsæk på mellem 50-70 liter. Det er den klart mest gængse rygsæk for backpackere. kan du down-size, og ønsker kun at rejse med carry-on, så anbefaler vi en rygsæk størrelse på ca. 40 liter. Men for langt de fleste vil det være svært, at begrænse sig til mindre end 55 liter på flere måneders lange rejser.

Yderligere tips og artikler til valg af backpacker rygsæk

Hvis du har overstående på plads går du sjældent forkert med dit valg af rygsæk. Er du en kvinde kan du læse mere om valg af rygsæk til kvinder her, læse her om hvorfor du bør have en cargo/transit-bag med til din rygsæk, samt læse vores komplette backpacking pakkeliste her.

Bedst sælgende backpacker rygsække

Vi bliver ofte spurgt hvilke rygsække der er den perfekte backpacker rygsæk. Og hvilket svar er mere konkret, end de rygsække som rent faktisk er storsællerter? Så her er tre stærke bud på din næste backpacker rygsæk – i tre forskellige prisklasser. Let’s go:

Høj value for money – Treklife Backpacker 65 liters rygsæk

Vandrerygsæk - Treklife Backpacker 65L - Sort

En meget populær rygsæk fra Treklife. Lavet i slidstærkt ripstop materiale, har justerbart rygsystem, intgreret raincover og mange praktiske rum.

Skotske Highlanders Ben Nevis 65 liter

Rygsæk - Highlander Ben Nevis - 65 liter

Den nye model af klassikeren fra skotske Highlander, er Ben Nevis på 65 liter. Backpacker rygsækken er meget teknisk, har smarte lommer, kan åbnes på fronten som en kuffert, lavet i slidstærkt materiale, har integreret raincover og det stærke T3 Tri Active Adjust ryg-system. En imponerende rygsæk til kun 1099,-.

Tatonka Yukon 60+10 liter rygsæk

Tyske Tatonka er blandt de ypperste indenfor rygsække. Deres topmodel Yukon er lavet til lange backpacking rejser. Lavet i Tatonkas CORDURA® materiale, har jsuterbart V2 bæresystem og er designet høj og relativ aflangt for at kunne vægtdistribuere rygsækkens vægt bedst på din ryg.

5/5 - (2 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *