Bedste rejsemål 2019: Se top 10 listen over rejsemål i verden

posted in: Info, Rejseinspiration, Rejsemål | 0

Vi danskere rejser som aldrig før, og hos Backpackerlife oplever vi en stigning i efterspørgslen på fede og anderledes rejsedestinationer rundt omkring i verden. Vi satte os derfor for, at efterkomme spørgsmålene og undersøge – hvor er de bedste rejsemål i 2019? Dette prøver vi at besvare med denne artikel.

Denne artikel bygger, udover vores egen rejseerfaring, også på indspark fra både Lonely Planets 2019 rejsemåls liste, ligesom både Rough Guides 5 lande at besøge 2019 samt New York Times 52 Places to Go 2019 danner inspiration. Dermed kommer her et kvalificeret bud på listen over de bedste rejsemål 2019 i verden.

Denne liste er derfor kondenseret fra pålidelige rejseeksperter, samt krydret det med vores egen rejseerfaring hos Backpackerlife – og hvor vi gerne  selv vil hen i 2019. Artiklens liste er fordelt på en top 10 baseret på bedste rejsemål i landeform – efterfulgt af en top 10 liste over de mest anbefalede byer at rejse til i bunden af artiklen. Safe travels!

Tyskland er meget mere end øl og Berlin. Tyskland er land nr. 3 på listen, og her finder du i bl.a. det bayerske slot Schloss Neuschwanstein der er brugt som slotsmodel for Disneyland parkens slotte.

Bedste rejsemål 2019: Lande

Vi starter ud med de bedste rejsemål i 2019 fordelt på landeform – baseret på overstående kilder.

1. Panama

En konsensus både hos os, New York Times, Lonely Planet og Rough guides er, at Panama er et af verdens bedste lande at besøge i 2019. Panama er blandt andet kendt for det azurblå hav, Panama City og landets fantastiske kaffeplantager – men også for blandt andet Nationalparken “Parque Nacional Coiba”, der består af landets største marinepark og landets største ø, den 503 kvm2 store “Isla de Coiba”, hvor du kan se massere af delfiner og hvaler – både spermhvaler og humpbacks!

Panama City Skyline

2. Rwanda

Nr. 1 på Rough Guides liste over rejsemål 2019 er Rwanda i Afrika. Rwanda har en blodig historie, men er stigende i popularitet som turistmål. Dette skyldes blandt andet deres fantastiske dyreliv. Blandt andet er der hundredvis af bjerggorillaer og en vulkan nationalpark på Rwandas side af Virunga Mountains. Derudover er hovedstaden Kigali beliggende blandt bjerge i en flot dal med traditionelle og trendy kaffesteder.

Rwanda er kendt som et af Afrikas bedste destinationer for vildt dyreliv. Landet er blandt Afrikas mest sikre at rejse i – nr. 7 på World Economic Forums liste.

3. Tyskland

Overraskende for nogle er, at Tyskland er nr. 2 på Lonely Planets liste over bedste rejsemål i 2019. Men hvis man har travet igennem Berlins historiske gader og prøvet at shoppe i deres vintage butikker, eller været i operaen i München – så ved man også, at vores naboer mod syd bestemt ikke bør overses. Kölns fantastiske domkirke er også et besøg værd (kaldet Mt. Everest af kirker), ligesom et besøg på Zugspitze i bjergtoppen er verdensklassen – herfra kan du på en god dag se ind i fire lande!

Berlin der til forveksling ligner San Francisco

4. Puerto Rico

Følger vi i sporene på NY Times liste, så er Puerto Rico nr. 1 på deres liste over rejsemål i 2019. Puerto Rico blev som bekendt ramt af en voldsom orkan for halvanden år siden, men nu er både flyafgange og dagligdagen så småt ved at være tilbage på den caribiske ø. Når du besøger Puorto Ricos hovedby San Juan får du alt det man forventer af en populær turistattraktion. Byen blev etableret i 1521, og er kendt for blandt andet ældgamle fort “El Morro” og de fantastiske strande ved Playa Isla Verde eller Playa Ocean Park. Derudover har Puerto Rico mange fede museer med “Museo de las Américas” hvor du kan lærer alt om Amerikas historie.

Puerto Rico er ikke kun flotte sandstrande. Du kan også finde tætte jungler!

5. Israel

Israel figurerer på både Lonely Planets og NY Times liste – og er en favorit blandt os hos Backpackerlife. Israel har det hele – fantastisk historie, koralrev ved den sydlige del af Eilat, hvor du kan se stingrays, hajer og neon fish. Derudover har Tel Aviv en pulserende byliv med fede diskoteker og en sitrende kulturscene. Læg dertil til, at du fra Tel Aviv kan flyve rundt i hele Mellemøsten – og Israel er en god kandidat til et fedt rejsemål i 2019.

Jerusalem i Israel

6. Kirgisistan

Kyrgyzstan på engelsk, er ikke et land som ringer mange klokker hos mange danskere. Men ikke desto mindre er dette centralasiatiske land at finde på Lonely Planets liste over bedste rejsemål 2019. Kirgisistan er et traditionelt samfund, hvor en stor del af tiltrækningskraften kommer af de smukke bjergkæder og det faktum, at man typisk vil skulle rejse rundt på homestays i landet. Kirgisistan blev kendt som en rejsedestination, da landet deltog i 2018’s World Nomad Games. Læg dertil at landet har fået 2700 km ny trekking rute (mangler du en vandrerygsæk så se her) – og du har en ny potentiel superstjerne destination!

Landet Kyrgyzstan er nr. 6 på årets liste over bedste rejsemål i 2019. Et ukendt rejsemål for mange – men se blot dette vilde naturbillede taget på en roadtrip

7. Indonesien

Da vi inde på vores kontor talte om vores yndlingsland at rejse til i 2019 faldt svaret på vores nr. 1: Indonesien! Vi er måske biased af, at en af os snart skal rejse til Bali, eller at en anden har boet på Gili Øerne ud fra Lombok – men dette udgør kun to ud af 17.000 (!) indonesiske øer! Vi anbefaler dig at købe en engelsk udgave af turen går til Sydøstasien, hvis du ønsker at vide mere om Indonesien. Men det bliver ikke mindre attraktivt af, at der for nyligt er kommet visa-fri indgang for nationaliteter fra 169 lande – Danmark inklusiv. Kom afsted!

Kelingking Beach, Indonesien. Øen Nusa Penida er en af Indonesiens 17.000 øer

8. Hviderusland

Hviderusland ligger kun 2 timer væk fra Danmark i fly – så hvorfor rejser så få danskere til denne del af det østlige Europa? Det har været grundet landets stramme visumregler. Men nylige ændringer i visum reglerne (30 dages visum) får det ind på en 8. plads på Lonely Planets liste. Hviderusland er en kontroversielt valg, men landet fester som man gjorde det i 90’erne i hovedstaden, har massevis af bierstuben og så ligger landet som en oplagt “eksotisk” destination på en interrail tur (du kan læse vores store interrail guide her). Overvejer du at tage til Minsk kan du kombinerer det med European Games 2019.

Hviderusland er en tidslomme i Europa – endnu! Landet ligger blot få timer væk i fly fra Danmark og er “nyåbnet” grundet landets nye visum-regler

9. Seychellerne

Når man siger “Seychellerne” så tænker man ofte på “über-luksus” og millionærer. Men Seychellerne er meget mere end det. Seychellerne er næsten mere fantastisk under vand end over vand – og du kan her se alt fra skildpadder til nogle af verdens smukkeste koralrev. British Airways har nu direkte ruter til Mahé International – og med en billig Ryan Air billet fra BLL eller CPH til London er det nu mere tilgængeligt end før.

Seychellerne er for mange essensen er paradis

10. São Tomé & Príncipe

Vi slutter vores top 10 liste over bedste rejsemål i 2019 af med endnu et afrikansk land. Zimbabwe har været på mange af årenes tidligere lister (bl.a. Lonely Planets 2019 liste), men i stedet har vi valgt at tage et ukendt afrikansk land med – São Tomé & Príncipe (STP) som ligger ud fra Guinea. STP er Afrikas 2. mindste land og består blot af to øer. Selvom øgruppen er lille (der bor blot 7000 på Principe) er lokalbefolkningen fantastisk imødekommende, strandene er for vilde og så er junglen fyldt med stor biodiversitet. Skal du kun til én af øerne skal du tage Principe hvor du kan få verdensklasse fiskeretter. Hvor fantastisk øgruppen end lyder, så er det også en dyr destination – hvorfor det sandsynligvis ikke vil være det oplagte backpacker rejsemål i forhold til andre rejsemål. For billeder af paradisøerne klik her

Sáo Tomé & Principe er ukendt for mange – men det er et eksotisk og fantastisk rejsemål som ligger højt på Lonely Planets 2019 liste over bedste rejsemål

Top 10 byer at besøge i 2019

Hvis du allerede er ude at rejse og bare mangler inspiration til næste storbydestination, kan du kige på hvad Lonely Planet mener du ikke må gå glip af. De har lavet følgende liste over bedste byer at besøge i 2019. Tjek lige byen som indtager førstepladsen ud – vores alle sammens København!

  1. Copenhagen, Denmark
  2. Shēnzhèn, China
  3. Novi Sad, Serbia
  4. Miami, Florida, USA
  5. Kathmandu, Nepal
  6. Mexico City, Mexico
  7. Dakar, Senegal
  8. Seattle, USA
  9. Zadar, Croatia
  10. Meknès, Morocco

Vi håber overstående guides kan give dig fornyet rejseinspiration. Har du fået så meget inspiration, at du snart skal ud og rejse igen kan du få hjælp til din pakning med vores backpacking pakkeliste her. Safe travels!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *