Bedste rejsemål i 2024: Se top 10 listen over rejsemål i verden

Selvom alt for tiden virker koldt og mørkt er der lys forude. Corona gjort 2020 til et rejseår vi hurtigt vil glemme, da landegrænserne har været lukket og flyene har stået stille. Dog er håbet kommet tilbage til de rejstelystende i form at den længe ventede vaccine. 2021 blev året hvor det tabte skal indhentes og rejseglæden skal genfindes. Derfor håber og tror vi på at 2021 og mange år frem giver mulighed for at danskerne kan krydse landets grænser og udforske ny kultur. Imens du sidder og mindes gamle ferieoplevelser, vil vi her give dig vores top 10 drømmerejser for i år.

Denne liste er derfor kondenseret fra pålidelige rejseeksperter, samt krydret det med vores egen rejseerfaring hos Backpackerlife – og hvor vi selv drømmer om at rejse hen. Artiklens liste er fordelt på en top 10 baseret på bedste rejsemål – efterfulgt af en top 10 liste over de mest anbefalede byer at rejse til i bunden af artiklen. Safe travels!

Tyskland er meget mere end øl og Berlin. Tyskland er land nr. 3 på listen, og her finder du i bl.a. det bayerske slot Schloss Neuschwanstein der er brugt som slotsmodel for Disneyland parkens slotte.

Bedste rejsemål 2024:

Vi starter ud med de bedste rejsemål i 2023:

1. Island

Højt på vores liste ligger Island. Et land med der for enhver naturelsker, har alt hvad hjertet begærer. Oplev gletschere og funklende strand. Tag til gletsjerlagune Jökulsárlón, og se de lysende blå isbjerg flyde rundt i en lagune dannet af smeltevand.

Besøg også halvøen, der har navn efter det vrede kvindespørgelse Gudrun. Historien siger hun for 400 år siden blev fanget i de varme kilder, og er grunden til at hele undergrunden syder og damper.

Husk at få den islandske natur med, og spis et halvt fårehoved – Glem ikke at få øjet med, det siger islændinge skulle være fyldt med vitaminer!

Bedste rejsemål Island

Gullfoss Falls, Iceland

2. Interrail i Østeuropa

Køb dig et interrail-Pass og pak rygsæk, og du er klar til at tage toget ned gennem Europa, og oplev den gradvise ændring i kultur og natur.

Friheden er enorm, du kan tage toget når det passer dig. Hvis du ankommer til en helt fantastisk destination, hvor du vil tilbringe et par ekstra dage – så gør du bare det. Du kan nemt ændre din rute undervejs, og lade toget tage dig på eventyr.

Drømmer du om at rejse langt væk i tog, kan interrail også være en mulig. Brug toget som transport ned gennem Østeuropa, og når du ender ved din ønskede slutdestination kan du tage en flyver hjem – Så skal du ikke brug lang tid på at ramme Danmark igen.

Interail Østeuropa rejse 2021

Český Krumlov, Czech Republic

3. Tyskland

Overraskende for nogle er, at Tyskland er nr. 2 på Lonely Planets liste over bedste rejsemål i 2021. Men hvis man har travet igennem Berlins historiske gader og prøvet at shoppe i deres vintage butikker, eller været i operaen i München – så ved man også, at vores naboer mod syd bestemt ikke bør overses. Kölns fantastiske domkirke er også et besøg værd (kaldet Mt. Everest af kirker), ligesom et besøg på Zugspitze i bjergtoppen er verdensklassen – herfra kan du på en god dag se ind i fire lande!

Tyskland Berlin Rejse 2021

Brandenburger Tor, Berlin 

4. Israel

Israel er en favorit blandt os hos Backpackerlife. Israel har det hele – fantastisk historie, koralrev ved den sydlige del af Eilat, hvor du kan se stingrays, hajer og neon fish. Derudover har Tel Aviv en pulserende byliv med fede diskoteker og en sitrende kulturscene. Læg dertil til, at du fra Tel Aviv kan flyve rundt i hele Mellemøsten – og Israel er en god kandidat til et fedt rejsemål i 2021.

Jerusalem i Israel

5. Kirgisistan

Kyrgyzstan på engelsk, er ikke et land som ringer mange klokker hos mange danskere. Kirgisistan er et traditionelt samfund, hvor en stor del af tiltrækningskraften kommer af de smukke bjergkæder og det faktum, at man typisk vil skulle rejse rundt på homestays i landet. Kirgisistan blev kendt som en rejsedestination, da landet deltog i 2018’s World Nomad Games. Læg dertil at landet har fået 2700 km ny trekking rute (mangler du en vandrerygsæk så se her) – og du har en ny potentiel superstjerne destination!

Landet Kyrgyzstan er nr. 6 på årets liste over bedste rejsemål i 2021. Et ukendt rejsemål for mange – men se blot dette vilde naturbillede taget på en roadtrip

6. Nepal

Har du ligesom mange andre danskere har begivet dig ud på længere gåture i forbindelse med nedlukningen af Danmark, vil en tur til Nepal give fremragende mening. Du behøves ikke bestige Mount Everest for at besøge Nepal. Det lille, eventyrlige kongerige på sydsiden af Himalaya tilbyder både små og lange vandreruter, hvor du kan opleve enorme gletsjere, brusende floder og bjergenes overvældende storhed. Befolkningen i Nepal er kendt for deres utrolige gæstfrihed og fredsommelige sind. Hvis du planlægger en længere vandretur, kan du også få hjælp af en sherpa, som besidder livslang erfaring indenfor vandring i Nepals smukke natur.

Bedste rejsemål Nepal

Swayambhunath Stupa (Monkey Temple), Katmandu

7. Holland

Hvis alt går vel med vaccineplanen i Europa, vil landegrænserne være åbne hen imod april. Det ville derfor være oplagt at besøge Holland d. 27. april i forbindelse med Kongedagen. Her vil du blive mødt af et specielt syn, idet hollænderne iklæder sig orange tøj, og fejrer Kong Willems fødselsdag. I år 2020 lå Holland på Lonely Island 7. plads over oplagte rejsedestinationer og det er ikke uden grund. Holland er et land fyldt med smuk natur og interessante byer. Du kan hurtigt bruge et par dage på at udforske Amsterdam. Om dagen kan man beundre det unikke flodsystem og de mange spændende butikker. Hvis man vil, er bylivet i Amsterdam også fuld af liv, hvor især Red Light District vil stå som en oplevelse man sent glemmer.

Holland rejse 2021

Red Light District, Amsterdam

8. Aruba

Kan du mærke det? Følelsen når du træder ud af flyet og bliver ramt af en lun brise. Selvom flyene for tiden holder stille, kommer de forhåbentlig på vingerne igen i 2021. Herved vil du få muligheden for at besøge drømmeøen Aruba. Øen er især kendt for sine kridhvide strande, turkisblå hav og venlige folkefærd. I 2020 blev det belønnede med en 4. plads på Lonely Islands liste over bedste rejsemål. Øens kulturelle midtpunkt San Nicolas, giver hvert år liv til en overflod af festlige arrangementer og god mad. For at bevare øens smukke og kostbare rev, arbejder øen hårdt på at udrydde alle former for plastikaffald som kan ende i havet.

Aruba rejser 2021

Palm Beach 

9. Hviderusland

Hviderusland ligger kun 2 timer væk fra Danmark i fly – så hvorfor rejser så få danskere til denne del af det østlige Europa? Det har været grundet landets stramme visumregler. Men nylige ændringer i visum reglerne (30 dages visum) får det ind på en 8. plads på Lonely Planets liste. Hviderusland er en kontroversielt valg, men landet fester som man gjorde det i 90’erne i hovedstaden, har massevis af bierstuben og så ligger landet som en oplagt “eksotisk” destination på en interrail tur (du kan læse vores store interrail guide her).

Hviderusland er en tidslomme i Europa – endnu! Landet ligger blot få timer væk i fly fra Danmark og er “nyåbnet” grundet landets nye visum-regler

10. Puerto Rico

Vi slutter vores top 10 liste over bedste rejsemål i 2021 af med  Puerto Rico. Følger vi i sporene på NY Times liste, så er Puerto Rico nr. 1 på deres liste over rejsemål i 2021. Puerto Rico blev som bekendt ramt af en voldsom orkan for halvanden år siden, men nu er både flyafgange og dagligdagen så småt ved at være tilbage på den caribiske ø. Når du besøger Puorto Ricos hovedby San Juan får du alt det man forventer af en populær turistattraktion. Byen blev etableret i 1521, og er kendt for blandt andet ældgamle fort “El Morro” og de fantastiske strande ved Playa Isla Verde eller Playa Ocean Park. Derudover har Puerto Rico mange fede museer med “Museo de las Américas” hvor du kan lærer alt om Amerikas historie.

Puerto Rico er ikke kun flotte sandstrande. Du kan også finde tætte jungler!

Top 10 byer at besøge i 2024

Hvis du allerede er ude at rejse og bare mangler inspiration til næste storbydestination, her har Lonely Planet lavet en liste over byer airbnb mener du ikke må gå glip af. De har lavet følgende liste over bedste byer at besøge i 2023.

  1. Bogotá, Colombia
  2. Seoul, Korea
  3. Hampton, London
  4. Tisbury, Massachusetts
  5. Maafushi, Maldiverne
  6. Main, USA
  7. Salon-de-Provence, Frankrig
  8. Taos Country, New Mexico
  9. La Misión, Mexico
  10. Ischia, Italien

Vi håber overstående guides kan give dig fornyet rejseinspiration. Har du fået så meget inspiration, at du snart skal ud og rejse igen kan du få hjælp til din pakning med vores backpacking pakkeliste her. Safe travels!

2.3/5 - (105 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *