Den perfekte rygsæk til børn

At tage på en vandretur eller tilbringe en dag ude med ens børn kan være en skøn aktivitet for familien. Der er nemlig utrolig mange ting som man skal huske på, når man skal ud og vandre eller på en backpackingtur med familien og de små.

 Der er heraf lige så mange overvejelser i forbindelse med køb af en rygsæk til ens børn, som der er ved et valg af en backpackerrygsæk til voksne.

Vi har derfor skrevet et indlæg, hvor du kan blive klogere på hvilken rygsæk dit barn skal have så de er klar og sikre til deres næste eventyr.

Den perfekte rygsæk til børn
Når man vælger rygsæk til børn er vigtigt at kigge på blandt andet volume, pris og justeringsmuligheder.

Alder & volume:

Noget af det første man skal tage stilling til når ens barn er klar til at tage på en vandre- eller hikingtur er om de skal have deres egen rygsæk på turen. En rygsæk til ens børn kan være med til at motivere og engagere ens barn, så de er mere involveret i turen. Barnets alder og evner bestemmer længden og vanskeligheden af turen. Til børn som skal på deres første tur med egen backpack så anbefales det, at de vælger en lille rygsæk, så de har bedst mulig kontrol over oppakningen. Ældre børn og teenagere kan derfor vælge en større backpacking rygsæk med større volume og bæreevne, hvor de ofte er afsted i længere tid end yngre børn.

Pris

Der er mange forhandlere som tilbyder både dyre og billige rygsække, så hvordan skal man vælge en rigtige rygsæk til prisen? Prisen er afhængig af forskellige faktorer, men hvor bl.a. størrelse, samt produktets funktioner og kvalitet spiller en hovedrolle. Er det første gang, at dit barn skal afsted på tur med en backpack eller rygsæk, så anbefaler vi, at man kigger efter en billigere rygsæk men som samtidig skal være holdbar. Når barnet har fået lidt mere erfaring med at bære rygsæk, kan man kigge efter rygsække med mere avanceret funktioner.

Tilpasning og vægt

Som alle forældre ved, så vokser børn rigtig hurtigt (for hurtigt). For at man undgår at udskifte barnets rygsæk hyppigt, så kan man med fordel kigge efter en rygsæk som kan justeres i stropperne. På denne måde spilder man ikke en masse penge, og får en troværdig rygsæk med lang levetid. En anden vigtig ting når ens barn skal gå med oppakning for første gang er, at man kontrollere vægten som de bærer rundt på. Hvordan undgår man at de går rundt med for meget vægt? – Man skal vælge en rygsæk som passer til ens barns vægt, hvor vi anbefaler at man vælger en rygsæk med hoftespænde, da det hjælper med støtte under turen.

Vandafvisende

Man skal også tage stilling til om ens rygsæk skal være vandafvisende. Hvad rygsækken skal bruges til og hvornår den skal bruges? – det kan være at den slet ikke skal bruges i regnfuldt klima. Når man skal købe en rygsæk til ens barn, så skal man være klar over at de fleste små rygsække ikke er lige så vandafvisende som hos de store backpacker rygsække til voksne. De mindre rygsække med lavere volumen til børn er nemlig oftets bygget til små vandreture/dagsture, og tager derfor ikke altid højde for ustadigt vejr.

Farver

Farven har en STOR betydning – i hvert fald for dit barn, som skal gå og bære tasken. Men bare rolig, der er et hav af forskellige farver og muligheder, så det er nemt at finde den helt rigtige farve til ens barn. Man kan med fordel vælge en neutral rygsæk – et sikkert valg, hvis man ønsker at den skal bruges i flere år.

Bedste børnerygsæk på markedet i 2020:

Vi har givet vores bud på 5 af de bedste rygsække til dit barn, som kan købes her hos os. 

Rambler rygsæk – 33 Liter

Er en af vores billigste rygsække og et godt alternativ til dine børn, hvor du her får funktionalitet til en god pris. Hvis du ikke vil bruge en formue på en backpacking rygsæk men gerne vil have noget robust og funktionelt i en mellem størrelse, er Rambler 33 rygsækken for dine børn! Rygsækken har en kapacitet på 33 liter fordelt på et stort hovedrum og to store sidelommer. Det er dermed nemt for dit barn at holde sine ting adskilt, uden at de bliver væk i en masse forskellige små rum i rygsækken. Rygsækken koster 279 kr. og kan købes her

Den perfekte rygsæk til børn
Trek rygsæk – 33 liter

Trek 33 rygsækken er en smart vandrerygsæk på 33 liter og dermed særdeles velegnet hvis dine børn skal på korte rejser, vandreture eller dagsture.  Rygsækkens kapacitet fordeles i et hovedrum og to sidelommer. Yderligere, har rygsækken en stor forlomme på fronten af rygsækken samt et udvendigt rum i låget. Super praktisk rygsæk til børn! Rygsækken koster 399 kr. og kan købes her

Den perfekte rygsæk til børn
Hiker rygsæk – 30 liter

Hiker daypack rygsækken har et polsteret ryg-system med et indbygget “air-flow” system, som gør at der kan komme luft mellem din ryg og rygsækken for ekstra komfort til dit barn. Derudover har den polstret hoftespænde og justerbare skulderstropper. Rygsækken er lavet i polyester PU coating, som gør rygsækken vandafvisende og slidstærk. Denne daypack rygsæk har et indbygget rain cover, som ofte vil koste flere hundrede kroner. Det er placeret i bundet og klipset fast – en smart løsning, så du er sikker i regnen! Der er et indvendigt net i det store rum, så eksempelvis en iPad eller papirer står “fast”. Rygsækken koster 349 kr. og kan købes her

Den perfekte rygsæk til børn
Summit daypack – 25 liter 

Highlanders Summit daypack er en praktisk og letvægtig dagsrygsæk på 25 liter, som gør at den er et sikkert valg for de yngre børn. Med sine 25 liter passer rygsækken perfekt til længere dagsture. Rygsækken er kompatibel med et vandsystem og det rummelige hovedrum kan opdeles og nåes både via top- samt bundlynlåsen. Rygsækken koster 399 kr. og kan købes her

Den perfekte rygsæk til børn
Venture daypack – 20 liter 

Highlanders Venture daypack er en 20 liter dagsrygsæk til rejsen. Daypacken har mange funktioner som gør, at den er velegnet til dagsture. Daypacken er ideel til rejsen da den kun vejer 470 gram. Den er lavet i Ripstop Polyester med PU coatin, og er derfor vandafvisende. Denne rygsæk er samtidig den med mindst kapacitet, og derfor også en oplagt rygsæk til unge og yngre. Rygsækken koster 299 kr. og kan købes her (findes også i rød)

Den perfekte rygsæk til børn

Læs vores andre artikler om det rigtige valg af rygsæk

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *