Hurtigtørrende håndklæder – Alt du bør vide

posted in: Rejseudstyr, Udstyr | 0

Har man én gang prøvet at putte et vådt bomuldshåndklæde i farten i sin rygsæk, og så tage en lang bustur efterfølgende, så forstår man med ét værdien af et hurtigtørrende håndklæde. Læs i dette blogindlæg alt du bør vide om rejsehåndklæder.

Hvorfor er et hurtigtørrende håndklæde vigtig for ens rejse?

Vi er klar over, at microfiber håndklæder nok ikke er verdens mest sexede samtaleemne indenfor rejser – men det gør ikke et hurtigtørrende håndklæde til et mindre essentielt stykke rejsegear.

Mikrofiber håndklæder er nemlig perfekte til rejse og outdoor livet! Hvorfor? Fordi de er letvægtige, tørre meget hurtigere end almindelige bomuldshåndklæder og er relativt billige. Hurtigtørrende håndklæder er som skabt til backpackere og andre rejsende.

Derudover er rejsehåndklæder gode på grund af;

  1. Mange hostels kræver betaling for at leje et håndklæde. Spar de penge og medbring dit eget.
  2. Et rejsehåndklæde kan bruges til strand, fitness og som siddeunderlag på trek.
  3. Et håndklæde kan bruges som tæppe hvis du ikke har et med på rejsen.

Et hurtigtørrende håndklæde bør betragtes som en essentiel stykke rejsegear-

De forskellige typer af materiale brugt i hurtigtørrende håndklæder

Hurtigtørrende håndklæder findes i materialer alt fra tyrkisk bomuld (som ikke er hurtigtørrende i vores optik), linned, bambus og mikrofiber. Vi har valgt kun at lagerføre mikrofiber håndklæder, da det er det materiale med som besidder de bedste egenskaber til et rejsehåndklæde. Mikrofiber er et syntetisk materiale som basalt set mere børster vandet af din hud fremfor at absorbere vandet i materialet. Det er grunden til et mikrofiber håndklæde føles anderledes end klassiske bomuldshåndklæder – selvom de fleste håndklæder lavet i mikrofiber generelt er meget bløde.

Mikrofiber er derudover et meget letvægtigt materiale, hvilket er årsagen til disse håndklæder vejer forbavsende lidt.

Hvad størrelse håndklæde skal man vælge?

Det vigtigste at huske på i størrelsesvalget af ens hurtigtørrende håndklæde er, at håndklædet jo skal kunne bruges! Mange backpackere vælger lige en tand for lille håndklæde, og glemmer, at man jo ikke tager et viskestykke med på stranden derhjemme. Hvorfor så gøre det på rejsen? Så får man det ganske enkelt ikke brugt.

Derfor anbefaler vi at man vælger et håndklæde på 60 x 120 cm eller større. Skal du bruge mikrofiber håndklædet som dit primære håndklæde på hele rejsen, anbefaler vi at man vælger en stor størrelse.

Vask

Hurtigtørrende håndklæder kan vaskes som man kender det fra “normale” håndklæder. Husk altid at følge vaskeanvisningen ved maskinvask.

Bedste hurtigtørrende håndklæder i 2019

Mest value-for-money håndklæde – Yellowstone 140 x 90 cm

Engelske Yellowstone har lavet et hurtigtørrende håndklæde, som virkelig kan konkurrere på prisen. Med en tilbudspris på blot 99,- får du hermed et af Danmarks billigste rejsehåndklæder. På trods af prisen lav, er håndklædet stadig lavet i mikrofiber, kommer med beskyttende etui og håndklædet er antibakterielt. Klik her for link til at se mere.

Hurtigtørrende håndklæde 140 x 90 cm.

Højeste kvalitet fra skotske Highlander – 120 x 60 cm

Highlanders mikrofiberhåndklæde er yderst absorberende og tørrer meget hurtigere end et normalt håndklæde. Det er derfor særdeles velegnet, når man er på farten og måske kommer lidt for sent ud af sengen inden morgen check-out. Størrelsen på håndklædet er 120 x 60 cm og den kommer med en tilhørende netpose. Vælg mellem farverne blå, grøn og pink.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *