Jordomrejse og det at rejse jorden rundt: Rejsebureau eller rejse selv?

Dette blogindlæg er udarbejdet som en guide med tips og overvejelser hvis du skal ud på en længere rejse til flere lande. Her skal man vælge hvorvidt man selv arrangerer sin jordomrejse eller backpacking tur selv – eller hvorvidt et etableret rejsebureau med en rejsekonsulent skal hjælpe i at arrangere turen.

Dette har betydning for både fleksibilitet og pris – om man er en rejselysten familie eller solo-rejsende der skal på sin første længere rejse. Begge rejseformer har sine styrker og svagheder listet herunder.

Derudover så lister vi i denne artikel en liste over de bedste rejseselskaber hvis du vil få hjælp til at få din rejse arrangeret baseret på vores egne erfaringer ud fra rejser til næsten 50 lande.

Når du planlægger din rejse kan du enten vælge trygheden i et rejsebureau eller fleksibiliteten i at arrangere rejsen selv

Fordele og ulemper ved at vælge et rejsebureau eller planlægge rejsen selv

Fordele

Hvis du vælger at arrangere din rejse med et etableret backpacker rejsebureau giver det nogle helt specifikke fordele såsom:

  1. Du får trygheden ved at have en rejsekonsulent tilknyttet din rejse
  2. Du får i høj grad convenience i form af hjælp af valget af dine rejsedestinationer og transporten under rejsen
  3. Rejser du med et grupperejse rejsebureau får du venner med på turen fra starten fra Danmark
  4. Backpacker rejsebureauerne har ofte adgang til alle dagsture, indgangsbilletter m.m. så du får et godt overblik
  5. Med et fastlagt skema hjemmefra ved du hvor du skal hen og hvornår du videre til nye destinationer

Ulemper

Men det giver også nogle ulemper at rejse jorden rundt med et rejsebureau, hvor de største ulemper er følgende:

  1. Prisen vil være dyre med et rejsebureau end hvis du planlagde rejsen selv
  2. Du mister fleksibiliteten ved at arrangere rejsen selv hvis du bliver forelsket i et sted på turen du gerne vil opholde dig længere tid på
  3. Du kommer måske ikke helt ud af din komfort- og tryghedszone

Valget om du skal arrangere rejsen selv eller vælge rejsebureauet kommer derfor meget an på ens budget og hvor høj grad af fleksibilitet man vil have. En stor fordel ved et etableret rejsebureau er den øgede tryghed som det giver at have en rejsekonsulent man kan ringe til både før, under og efter ens rejse. Men hvis du vælger et bureau vil du ofte betale en noget højere pris end hvis du arrangerede backpacking rejsen selv. Trygheden kommer dermed med en betydelig økonomisk meromkostning.

Liste over danske backpacker rejsebureauer

Vi anbefaler ofte vores kunder, at de indhenter tilbud fra etablerede rejsebureauer på store flere måneders ture – både som målestok og som inspiration. Det giver et godt indblik i hvordan kemien er mellem dig og rejsekonsulenten, og det giver dig et bedre indblik i det generelle prisleje. Vi anbefaler at du minimum indhenter to tilbud, da du så kan sammenligne priserne. Da vi ofte bliver spurgt om hvilke rejsebureauer vi vil anbefale er her en liste over de mest populære backpacker rejsebureauer, samt adventure og outdoor rejsebureauer i Danmark.

1. AdventureDK

AdventureDK har base i Herning og er kendt for sine grupperejser i aldersgruppen 18-25 år samt aldersgruppen 28-35 år. Med en Trustpilot score på 9,7/10 er det et populært rejsebureau der hvert år sender tusindvis af danskere afsted til oversøiske rejsemål i Asien, Afrika, Australien og Syd og Mellemamerika. AdventureDK er vores bedste bud på et rejsebureau hvis du er på jagt efter grupperejser.

2. Kilroy Travel

Kilroy travel er en del af Jysk Rejsebureau og er blandt de største udbyder af jordomrejser, flybilletter og backpacking rejser. Kilroy er specielt populære blandt unge backpacking rejsende der gerne vil have outdoor rejser.

3. Jysk Rejsebureau

Jysk Rejsebureau er Danmarks største udbyder af backpacking rejser og jordomrejser. Jysk Rejsebureau har en lidt bredere profil og arrangere også rejser for familier, par, unge og seniorer til hele verden. Jysk Rejsebureau er et godt bud på et selskab der har størrelsen til at finde gode priser, og som har erfaring med alle former for backpacking og adventure rejser. To af de tre medejere i Backpackerlife har rejst med Jysk Rejsebureau på deres første regulære længere rejse.

4. Danske Studiecenter

Dansk studiecenter er kendt for deres højskole jordomrejser med speciale i grupperejser for eventyrlystne.

5. STA Travel

STA travel er en del af en rigtig stor international koncern og bryster sig af at være verdens største rejsebureau for alle eventyrlystne unge og voksne.

6.  Safarieksperten.dk

Hvis du skal på safari og har en relativ kort tidshorisont, som for eksempel at tage på en 2-3 ugers safarirejse, er en udbyder af Safarirejser et godt bud. Safarieksperten.dk har et godt ry og er rimelige på priserne.

Gode links og råd hvis du vil arrangere din jordomrejse eller backpacking rejse selv

Hvis du i stedet for at rejse med et etableret backpacker rejsebureau og vil vælge at rejse jorden rundt selv, så kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev og få en gratis 15 siders e-bog om alt du skal vide når du rejser første gang. Derudover ka følgende links give dig en masse brugbart info, såsom:

Vi håber denne artikel har givet dig et bedre overblik om dine overvejelser om du selv skal arrangere rejsen eller vælge et etableret rejsebureau til din længere rejse. Hvis du har nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os her.

Safe travels!

Vil du have mere rejseinspiration?

Vi har samlet en masse guides, vejledninger, inspiration og gode tips til destinationer verden over. Du finder ligeledes pakkelister, oversigt over forsikringer, information om vaccinationer mm.

5/5 - (2 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *