10 vigtige ting at pakke med til din rejse til Bali, Indonesien

Den store paradisø, Bali, i Indonesien er blandt de mest yndede rejsemål for danskerne. Hos Backpackerlife teamet er Bali også blandt vores absolutte favoritter! En tur til Bali bør altid inkluderer Monkey Temple i Ubud, men snyd ikke dig selv for også at se de fantastiske Gili Øer eller Nusa Lembongan!

Da vi ofte får spørgsmål omkring hvad man skal medbringe af rejseudstyr til Bali, har vi derfor ud fra vores egne erfaringer udarbejdet en top 10 liste over det rejseudstyr man bør tage med til Bali eller de omkringliggende Indonesiske øer. Se top10’en herunder.

Bali er blandt verdens mest populære øer – og det med god grund! Et paradis af rismarker, dykning og lækre sandstrande.

Dry Bags

De omkringliggende koralrev både ud fra Balis kyster, men også på de små øer indenfor få timers sejlads er i verdensklasse. Det er derfor meget normalt enten at tage på en snorkel-tur eller deciderede dykkerture. Rejser du til Bali i regnsæsonen fra Oktober til April, som også er Bali’s lavsæson, kan der forekomme sporadisk nedbør.

Derudover er Balis centrale bjerge (eller vulkaner) også et udsat sted i for hold til nedbør og køligere klima, da de ligger over 3000 meter over havets overflade. Derfor er første ting på vores liste, som vi anbefaler, denne dry bag. Vi anbefaler at pakke alt du har med af værdi (såsom pung og pas) og elektronik i en dry-bag eller to og dermed slippe for bekymringer om dine ting går i stykker på bådturen.

Klik her for at se vores forskellige dry bags, lige fra små vandtætte poser, til 8 eller 15 liters dry bags eller en smart dry bag rygsæk på 20 liter.

Dry bag – 15 liter

Førstehjælpskit

Vejret er 9/10 dage fantastisk på Bali, og man er derfor naturligt udenfor hele tiden. En tur på Bali involverer også mange dagsture, treks, dykning og lignende for de fleste. Når man laver aktiviteter stiger chancen for at komme til skade – store som små. Et førstehjælpssæt kan spare en for en masse besvær ved småskavanker og er perfekt, da det ikke fylder meget i normale backpack eller i din daypack. Se vores førstehjælpskit fra engelske Lifesystems her.

Lagenpose

Yellowstones lagenpose kan både benyttes som et ekstra indvendigt lag i din sovepose, men kan ligeledes benyttes som en lagensovepose i varmere klima – og det er varmt på Bali! Lagenposen tilføjer ekstra varme til din sovepose, forlænger levetiden på soveposen samt holder den ren. Desuden har lagenposen en en pudelomme. Bor du på et hostel med tvivlsom hygiejne kan du bruge et lagenpose til at højne hygiejnen og få en bedre nattesøvn. En lagenpose er blandt vores bestsellere i hele vores sortiment og kan fås for kun 129,- kroner.

Lagenpose fra Yellowstone

En daypack

Der er mange som rejser til Bali uden en daypack.  Vi anbefaler altid at man rejser med en daypack, da en daypack er genial til at holde styr på dine essentielle ting og rejseudstyr på dagsturer rundt på Bali. Hos Backpackerlife rejser vi ofte med både et kamera, en pung, vandflaske og et ekstra sæt tøj på dage hvor turen går til templer eller vandfald. Ved templerne viser man respekt ved at være tildækket, og hvis du skal besøge et vandfald (som f. eks Tegenungan Waterfall) så skal man selvfølgelig have badetøj med! 🙂 Alt dette kan du let bære i en 15+ liters backpack.

Et godt bud på en praktisk daypack er Tatonkas sammenfoldelige daypack – modellen Squeezy.

Squeezy sammenfoldelig 18 liter daypack

Bali rejseguide og rejsebøger

For mange er planlægningen af en ens tur en stor del af rejsen. Der er ikke noget værre end at komme hjem fra en tur, og så finde ud af, at man har misset en fantastisk rejseoplevelse! Vi er store tilhængere af Lonely Planet bøgerne, og Lonely Planet har skrevet en glimrende bog om Bali og Lombok øerne – fyldt med ideer og huskelister til din rejse!

Bali & Lombok travel guide

Hurtigtørrende håndklæde

Om det er svømning, snorkling, dykning eller bare hygge på stranden, så er det at have et hurtigtørrende håndklæde essentielt på enhver rejse til Bali. Hos Backpackerlife har vi forskellige størrelser af vores hurtigtørrende håndklæde. En bestseller er dette hurtigtørrende håndklæde fra engelske Yellowstone. Det er lavet i blødt mikrofiber, som gør at sand ikke sætter sig fast samt at det tørrer hurtigere end normale bomuldshåndklæder.

Hurtigtørrende håndklæde 140 x 90 cm.

Pengebælte

Med et Highlander pengebælte kan du være sikker på at holde dine værdigenstande på sikker afstand fra smarte lommetyve. Pengebæltet har to lynlåslommer, en justerbar rem samt en blød bagside. Det kan bæres uden på tøjet, men vi anbefaler at bære det under tøjet, for ikke at friste sarte sjæle. Det er smart om man er i byen i Denpasar eller man er på tur – så har du altid dine penge og kreditkort sikkert på dig. Vi anbefaler Highlanders pengebælte til kun 59,- kroner!Pengebælte fra Highlander

Kodehængelås

En kodehængelås er essentiel at have med under rejsen – specielt hvis du skal bo på hostels. Kodehængelåsen kan f.eks. bruges til at låse rum på din rygsæk, til at låse din rygsæks cargo bag under transport eller til at låse værdier inde i opbevaringsskabe på hostels. Specielt hvis du rejser til Bali i højsæsonen kan det give ekstra tryghed at kunne låse din rygsæk inde imens man er ude og opleve øen.

Kodehængelås

Lommelygte

Når man rejser til Bali, er der i de store byer ikke noget problem med belysning om natten. Men på øer som fx. Gili Air eller Nusa Lembongan, kan det være et problem. Selvom øerne bliver betragtet som værende sikre, så hjælper det at have en lygte med når man skal gå tilbage til sit hotel eller hostel om natten på stier, hvor der ikke er lys. Skal du ud og trekke på eksempel bjerget Mount Batur, så får man typisk lygter udleveret af guiderne. Men disse lygter er af dårlig kvalitet, så det at have sin egen med kan være en stor hjælp. Yellowstones lommelygte til blot 49,- er et godt bud på en billig men god lommelygte.

Lommelygte inkl. batterier.

Vandfiltreringstabletter og drikkedunk

Drikkevandet på Bali er ikke sikkert at drikke. Så enten skal du købe dig til rent vand, eller også skal du benytte dig af vandfiltreringstabletter. Den store mængde af plastikaffald på Bali er efterhånden et velkendt problem efter en række virale videoer (som fx. denne her af en britisk dykker, som dykker rundt blandt plastik ud fra Balis kyst).

Vi anbefaler derfor, at du enten benytter dig af vandfiltreringstabletter, eller køber en drikkedunk og så køber vand ind i store dunke. På den måde minimerer du dit “plastik-aftryk” på øen, og sørger for at holde den asiatiske perle smuk til næste gang du eller andre rejsende besøger øen!

Klik her for at trykke dig videre til vores Oasis vandfiltreringstabletter eller se vores fede Camelbak drikkedunke.

Vandresnings tabletter

 

Andet brugbart rejseudstyr når man skal rejse til Bali:

  • En rygsæk! – Selvom det kan virke som en selvfølgelighed, så er vi kæmpe fans af at have en god backpack på ryggen. Det sparer dig for en masse besvær i forhold til at rejse med en kuffert. Se vores store udvalg af rygsække her.
  • Ørepropper – Ørepropper er gode til at holde lyden ude på flyturen til Bali, men de er også gode til at sikre en god nats søvn. På Gili Øerne er der moskeer, som nogle gange kalder til bøn allerede kl 4 om morgenen – her kommer de også til sin ret. Køb ørepropperne her.
  • Myggenet – Et myggenet er altid en god investering, og kan spare dig for rigtig mange trælse nætter. Asiatiske myg er bare værre end danske! Se vores myggenet fra skotske Highlander her.
  • Flip Flops – Du vil opleve at du skal tage dine sko af før du går ind i nogle bestemte butikker eller hvis du skal besøge de lokale. Derfor er det meget lettere at gå rundt i flip flops (også pga. varmen) end at have sneakers på. Vi anbefaler at købe dem på Bali, så har du også en souvenir med hjem.

Hvis du skal på en større backpacking rejse, eller du er på jagt efter en endnu mere udtømmende liste så tjek da vores fulde backpacking pakkeliste ved at klikke her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *