5 unikke backpacking ture i 2024

Backpacking er en budgetvenlig måde at rejse jorden rundt på, og denne form for rejse giver dig en unik mulighed for at dykke ned i lokalsamfundet og opleve kulturen på en mere autentisk måde. Med et minimalt bagage-setup og fokus på eventyr åbner rygsækken døre til uforglemmelige oplevelser og muligheder for at skabe minder, der varer hele livet. Vi har sammensat 5 unikke backpacking destinationer til dig der gerne vil ud at opleve verden i 2024.

Ønsker du at opleve verden uden for Danmarks grænser, så kan vi klart anbefale at tage på en backpackerrejse (rygsækrejse). Med denne form for rejse har du frihed til at rejse i dit eget tempo, mens du bærer dit såkaldte “hjem” på ryggen.

Thailand

Thailand er et kongerige i Sydøstasien, der byder på en naturlig skønhed og en varm gæstfrihed. Forbløffende templer og gyldne Buddhaer præger Thailands gader. Oplev Thailands hovedstad, Bangkok og bevæg dig videre rundt i landet til smukke bjerge og rismarker. Det er relativt billigt at rejse fra sted til sted i landet, om du ønsker fly, bus eller en tredje transportmulighed.  

Bangkok

Oplev en pulserende storby som Bangkok, fyldt med mennesker, imponerende højhuse og farverige neonlys. Her er der uendelige muligheder for aktiviteter, og kedsomhed er stort set utænkeligt. Besøg det livlige marked i China Town for at udforske et væld af tekstiler, smykker og diverse varer. Oplev imponerende paladser og templer med gyldne Buddha statuer, der hæver sig majestætisk over dig. Hvis du søger en vild og festlig aften, er Khao San Road det perfekte sted at tilbringe din nat.

Bangkok er en pulserende storby med en masse templer, gyldne buddhaer og neonlys

Nordthailand

Tag til det nordlige Thailand, hvor Chiang Mai, landets næststørste by ligger mellem bjergene. Byen byder på fascinerende templer og bjergområder der er ideelle til vandreture. Byen har også populære natmarkeder, hvor det bugner med mad, tøj, smykker og brugskunst. Du har rig mulighed for at se elefanter i området, og der findes masser af gode elefantreservater her.

Hvis tiden tillader det, bør du overveje at besøge den charmerende bjergby, Pai, i det nordvestlige Thailand, blot 2 timers kørsel fra Chiang Mai. Her kan du nyde en afslappende atmosfære med hotsprings og smukke udkigspunkter. For de mere aktive rejsende er der muligheder som riverrafting, trekking eller udforskning af grotter.

De fleste aktiviteter ligger udenfor byen, så det kan være en god idé at leje en scooter, men vær opmærksom på de stejle veje.

Rismarker og bjerge er ikke til at overse når du bevæger dig op i Thailands nordlige del

Sydthailand

Lad dig betage af det tyrkisblå hav, når du tager på på ø-hop til de populære og unikke øer i det sydlige Thailand. Udforsk Phi-Phi-øerne eller hop mellem øerne: Ko Samui, Ko Phangang og Ko Tao. Transporten mellem øerne er nem. Hvis de hvide sandstrande begynder at kede dig, kan du tage til Khao Sok Nationalpark, en af verdens ældste regnskove. Tag på vandretur gennem junglen og oplev et væld af forskellige dyrearter.

Tag på ø hop enten i en longboat eller almindelige speedbåde

Argentina

Landet med storslåede landskaber, pulserende byer og en rig kulturel arv, er en ideel backpacking destination, for eventyrlystne sjæle der ønsker en unik rygsækrejseoplevelse. Fra de majestætiske Andesbjerges snedækkede tinder til de stemningsfulde gader i Buenos Aires, byder Argentina på en overflod af oplevelser for backpackere, der ønsker at opleve landets mangfoldighed.

Buenos Aires

Argentinas pulserende hovedstad byder på gader fyldt med liv og farve, hvor dygtige gadeartister, fra musikere til tango dansende par, skaber en unik atmosfære.

Forkæl dine smagsløg med en gastronomisk oplevelse og prøv de berømte argentinske bøffer – en oplevelse du ikke vil fortryde.  

Hovedstaden summer af liv i de farverige gader

Nordargentina

Når du udforsker det nordlige Argentina, vil Andesbjergene, som er verdens længste bjergkæde møde dig. Byerne i området byder på små charmerende butikker og gader, hvor lamaer frit bevæger sig. En anden smuk og imponerende naturseværdighed du skal opleve i det nordlige Argentina, er Iguazu vandfaldene, der grænser op til Brasilien. Oplev vandfaldene både oppefra og nedefra i båd.

Oplev bl.a. Andesbjergene i det nordlige Argentina

Sydargentina

Bevæger du dig sydpå, anbefaler vi at du besøger Patagonien, som er en 250 km2 stor og 30 km lang gletsjer. Den er hjemsted for nogle af Argentinas og verdens mest betagende landskaber.

Gletsjeren er en af højdepunkterne og inviterer til vandreture mellem imponerende og majestætiske bjerge.

Argentina byder også på kæmpe store gletsjere såsom Patagonien

Balkan

Balkan er en halvø i den sydøstlige del af Europa, som omfatter Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Serbien, Kosovo, Albanien, Makedonien, Bulgarien, Grækenland eksklusive øerne samt den europæiske del af Tyrkiet. Oplev en perle af kulturel diversitet og naturskønhed. Fra de storslåede kystlinjer ved Adriaterhavet til de dramatiske bjergkæder og charmerende landsbyer, byder Balkan på et væld af kontraster og fascinerende oplevelser.

Adriaterhavskysten

Kystlinjen langs Adriaterhavet strækker sig gennem Kroatien og Montenegro og udgør det ideelle sted at nyde solens varme stråler og forfriske sig i det smukke blå hav. Nyd det klare Adriaterhav fra Kroatiens fantastisk lækre badestrande.

Trænger du til afslapning, så nyd solen og havet fra Kroatiens lækre badestrande

Bjergsiden

Ønsker du en mere autentisk naturoplevelse, kan du begive dig ud på en forfriskende vandretur ud i bjergene i Slovenien, Serbien og Albanien. Oplev f.eks. dale, hvor uberørte floder som Soča og Tara eller lad dig betage af søer som Bled, Shkodërsøen og Plitvice-søerne. Tag eventuelt på opdagelse gennem balkan landende. Det er relativt billigt og nemt at leje en bil.

Oplev de mange smukke søer fra Balkans bjergside

Afrika

Afrika er et kontinent der består af storslåede safarier, kulturel rigdom og en overflod af eventyr. Med sine enestående landskaber, mangfoldige dyreliv og en rig kulturel arv er Afrika en backpacking destination, der appellerer til eventyrlystne sjæle, der ønsker at opleve kontinentets magi.

Kenya

Hvis du ønsker at fordybe dig i det vilde dyreliv, anbefaler vi en rejse til Kenya. Med en safaritur rundt på savannen kan du komme helt tæt på elefanter, løver, giraffer, zebraer osv. Her har du også mulighed for at møde det lokale Maasai-folk og opleve deres unikke skikke og dragter.

Oplev det vilde dyreliv helt tæt på med en safaritur rundt på savannen

Zimbabwe

Oplev det betagende Victoria Falls vandfald, som strækker sig på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe og er et af verdens største vandfald med en imponerende bredde på 1708 m. Derudover kan du udforske ældgamle stenruiner fra et stort rige, hvor handel med elfenben og metal prægede fortiden.

Victoria Falls er betagende og et af verdens største vandfald

Østafrika

På den østlige del af Afrika har du mulighed for at bestige kontinentets højeste bjerg, Kilimanjaro, og nyde en utrolig udsigt over savannen. Efter den udfordrende vandretur venter afslappende og eksotiske omgivelser på Zanzibar, hvor du kan nyde solens stråler og den lækre sandstrand.

Har du brug for at slappe af i eksotiske omgivelser, så bør du tage til Zanzibar

Indien

Indien er et land med en rig historie, farverige traditioner og en overvældende mosaik af landskaber, der byder eventyrlystne backpackere velkommen til en rejse gennem et hav af kontraster og oplevelser. Fra de livlige basarer i Delhi til de storslåede Himalaya-toppe og de solrige strande i Goa, er Indien en destination, der fascinerer og fortryller rejsende fra hele verden.

Delhi

Storbyen hvor Indiens største frihedskæmper, Gandhi, døde, byder på en intens oplevelse med deres 15 mio. indbyggere og et kaotisk, farverigt gadeliv. Dyk ned i byens historie ved at udforske de mange historiske monumenter. Oplev også Yamuna floden, der med sin længde på 1370 km flyder gennem Delhi.

Kør rundt i små tuktuk og oplev storbyen, hvor Gandhi holdt til

Det nordlige Indien

Mens du befinder dig i Indien, bør du ikke gå glip af muligheden for at opleve den storslåede Himalaya bjergkæde, som grænser op til Nepal, Bhutan Kina, Indien og Pakistan. Nyd den friske og ren luft under din trekking tur, mens du bliver omsluttet af roen og den fantastiske udsigt over sneklædte bjergtinder. Under din trekking tur og lad dig omslutte af roen og de betagende udsigter til sneklædte bjergtinder.  

Elsker du at vandre, så er Himalaya bjergene lige noget for dig. Nyd den friske luft helt oppe fra toppen

Goa

Hvis du trænger til ren afslapning, bør du sætte kurs mod Goa, som er Indiens ultimative strand destination. Maden i Goa domineres af frisk fisk og skaldyr, samt mange grøntsager, krydderier og ris. Goa er også et fantastisk rejsemål for dem, der vil opleve gamle bygninger i eksotiske omgivelser.

Omring dig i eksotiske omgivelser med turkisblå badestrande, og et hav af friske fisk og skaldyr

5 gode råd til backpacking

1. Hav ekstra lommepenge med

Der kommer for det meste altid ekstra uforudsete udgifter, hvis du f.eks. ønsker at tage på trekkingture. Husk at opbevare dine penge tæt på kroppen ved hjælp af et pengebælte.

2. Hav en adapter og powerbank med

Mange lande uden for Danmarks grænser har andre stikkontakter, så derfor er det vigtigt at have en adapter der passer til din valgte rejsedestination. Husk også en powerbank, så du altid kan få strøm på mobilen uanset hvor du befinder dig.

3. Hav det rigtige fodtøj med

Skal du ud at trekke i de stejle bjerge, så husk at pakke gode vandrestøvler. Til de mere afslappende dage, er det også rart med et par vandresandaler, du nemt kan hoppe i.

4. Håndsprit er et musthave

Det er en god idé at have en håndsprit i tasken, da mange toiletter du møder på din rejse ikke er særlig hygiejniske.

5. Køb en god rejseforsikring

Det er yderst vigtigt at du har købt en rejseforsikring inden din rejse, for hvis du kommer ud for en uheldig episode, så dækker din forsikring det hele eller dele af skaden.

Pakkeliste til din backpackerrejse

Er du blevet inspireret til din næste backpackerrejse, og ved du ikke hvad for noget udstyr du skal have med på din backpackerrejse. Bare rolig vi har lavet en pakkeliste til dig, som du finder her.

Ofte stillede spørgsmål om backpacking

Hvad betyder backpacking?

Backpacking er en rejseform, hvor man oplever verden med en rygsæk. Backpacking bliver derfor også kaldet for rygsæksrejse.

Hvor meget koster det at backpacke?

Alt efter hvor du vælger at backpacke i verden varierer udgifterne. Asien og Østeuropa er typisk meget billigere at rejse i. Vi anbefaler at du lægger et budget inden du rejser med plads til uforudsete udgifter.

Hvilken backpack skal jeg vælge?

Under din backpackerrejse er din rygsæk ligesom dit hjem. Vi anbefaler en backpacker rygsæk mellem 60-75L

4.9/5 - (25 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *