Dolomitterne: Paradiset i Alperne (Opdateret 2024 guide)

Dolomitterne er en utrolig smuk og unik bjergkæde beliggende i Alperne i det nordlige Italien. Området er kendt for at have nogle af de smukkeste bjerge og bjergformationer i verden, og er blandt andet en del af UNESCO´s verdensarvsliste.

Dolomitterne Norditalien

Mange mennesker drømmer op at opleve Dolomitterne på egen hånd, og det er ikke så sært når man ser det imponerende landskab. Alperne er generelt meget smukke, men Dolomitterne skiller sig ud i form af mange forskellige klippeformationer i alverdens farver og former.

Hvad er Dolomitterne?

Dolomitterne er en utrolig smuk og unik bjergkæde beliggende i Alperne i det nordlige Italien. Området er blandt andet kendt for at have nogle af de smukkeste bjerge- og bjergformationer i verden. Derudover er området en del af UNESCO´s verdensarvsliste. Dolomitterne er specielt populært blandt vandrere, klatrere og i vintermånederne også for skiløbere. Hvis du elsker at vandre, så byder området på et væld af muligheder og ruter for vandring, både for dig der er nybegynder eller for dig der er øvet. Det højeste bjerg i Dolomitterne er Punta Penia og er imponerende 3.300 meter over havets overflade. Der er også mulighed for at opleve mange forskellige vilde dyr i området, heriblandt kongeørne og bjørne.

Hvor ligger Dolomitterne?

Dolomitterne ligger i Alperne i det nordlige Italien. Området er en del af Tyrol, som deles mellem Italien og Østrig. Området grænser op til både Østrig og Slovenien. Bjergene består af dolomit og kalksten, og det er virkeligt et unikt og utroligt smukt område af Alperne. Dolomitterne ligger cirka 14 timer i bil fra den dansk-tyske grænse, hvor det med fly cirka tager 2 timer fra Danmark til Milano eller Venedig, som er tættest på bjergområdet. Det er helt klart et bud på din næste kør selv ferie, og vi anbefaler at den går til Dolomitterne i Norditalien. Uanset om du skal på vandreferie eller blot en aktiv ferie, så er området fantastisk for enhver sjæl.

Hvordan kommer man til Dolomitterne?

Der er virkelig mange muligheder for at komme til Dolomitterne. Den letteste måde er med bil, hvis man vil kører rundt i området og opleve det på bedst mulig måde og på egen hånd. Det tager cirka 14,5 time i bil fra den dansk-tyske grænse og cirka 1300 kilometer. Du kan dog også vælge at flyve til Milano eller Venedig og leje en bil. Det tager cirka 2 timer at flyve fra Danmark til enten Milano eller Venedig. Du kan dog også tage med bus til Dolomitterne, enten med Flixbus eller andre der tilbyder busrejser til området.

Egen bil

Dolomitterne

Lejebil

Fly

Bus

Dolomitterne

Hvor skal jeg overnatte på min rejse til Dolomitterne?

Der er mange muligheder for overnatning i området. Hvis du er på vandretur i området, og gerne vil opleve Dolomitterne på den bedst mulige måde, så anbefaler vi at du overnatter i vandrehytterne i området. Hvis du hellere vil bo på hotel, er der også et stort udvalg af hoteller i området i alle prisklasser. Hotellerne ligger primært i de omkringliggende storbyer og de mindre landsbyer. Du kan også vælge at leje en feriebolig på egen hånd på AIRBNB, hvor private udlejer ferieboliger. Hvis din rejse skal være mere budgetvenlig, er der også mulighed for at overnatte på Bed&Breakfast eller vandrehjem i området til billigere penge. Campingpladser er også at finde, og derfor også en mulighed for overnatning. Du skal være opmærksom på, at Dolomitterne er et meget populært ferieområde blandt turister, og det er derfor vigtigt at du er tidligt ude med booking af overnatning. Ellers kan du risikere at overnatningsmulighederne er optaget.

Vandreferie i Dolomitterne

Dolomitterne er et meget populært og besøgt område blandt vandrere. Området er præget af nogle helt unikke vandreruter, med udsigt over det virkelig imponerende landskab. Uanset om du er nybegynder, øvet eller professionel, så er der vandreruter til alle niveauer. En af de meget populære vandreruter i området er Val Fiscalina ruten, så er omkring 17 kilometer lang. På ruten kommer du til at opleve alt det bedste ved Dolomitterne med imponerende bjergformationer, smuk natur og et vildt dyreliv. Det er en god ide at have lidt drikkevarer, mad og snacks med på turen, på trods af at der kommer flere muligheder undervejs. Du kan dog prøve at spise frokost ved en af hytterne i bjergene på din rute, og det er en oplevelse i sig selv at prøve. Du kan dog godt risikere at der er mange mennesker i området, alt efter hvilken årstid det er. Alt efter hvor mange dage du skal vandre eller om det blot er en dagstur, anbefaler vi at du har det rigtige udstyr med.

Cykelferie i Dolomitterne

Cykelferie er også en af de meget populære ferietyper i området, hvor der både findes cykelruter med svært terræn og stejle bjergstigninger, eller ruter som er lidt nemmere at gennemføre alt efter dit niveau og erfaring. En af de populære cykelruter i området er Sella Ronda. Ruten er 55 kilometer og går over fire bjergpas. Du vil både komme til at opleve stejle stigninger og meget stejle bakker nedad. Du vil på ruten komme til at runde cirka 1600 højdemeter. Udover at være en populær skirute, er ruten også blevet en populær rute for cykelryttere og dem imellem. Du kommer på ruten til at opleve små landsbyer, et vildt landskab, og en meget smuk natur. Nogle mener at det er en af verdens flotteste cykelruter.

4.7/5 - (14 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *