Højskole i udlandet (2024): Vores guide til valg af højskole

Højskole i udlandet: Drømmer du om at rejse ud i verden og opleve unikke og anderledes kulturer med andre unge? Du får utallige unikke oplevelser med undervisning under varmere himmelstrøg, hvor man kombinerer undervisning med spændende oplevelser og et fælleskab uden lige.

Højskole i udlandet
Unikke fællesskaber og venner for livet, er en del af et højskoleophold.

På en højskole kommer du til at opleve et unikt fællesskab på tværs af forskelligheder og køn. Du vil med en højskole i udlandet ovenikøbet få en masse oplevelser med hjem i baggagen.

Vi giver dig her vores guide til. hvad du bør overveje inden valg af højskole, samt besvare generelle spørgsmål omkring højskoler i udlandet.

Hvad er højskole i udlandet?

En højskole i udlandet er en form for videregående uddannelse, hvor man kan vælge at tage et semester på en skole i udlandet, alt efter hvor du ønsker at rejse til. Du kan også vælge at tage på højskole i en længere periode, det er helt op til dig.

Du har på en højskole i udlandet mulighed for at vælge kurser, alt efter hvilken interesse du har. Du vil på et højskoleophold i udlandet få ny viden, og samme tid blive mere afklaret på, hvordan din fremtid skal formes.

Derudover er et af målene med en højskole i udlandet også, at give de studerende ny viden om anderledes kulturer, og samme tid forbedre sprogkundskaberne.

Du kan med fordel vælge en højskole som tilbyder fag, der relaterer sig til din fremtidige karriere, og at højskolen derfor fungerer som et springbræt til fremtiden.

Hvad koster det at tage på højskole i udlandet?

Priserne for at tage på højskole i udlandet varierer meget, alt efter hvilken destination og højskole du vælger at rejse med. De fleste højskoler i udlandet har ofte en varighed af 3 måneder, og ligger omkring et prisleje på 40.000-90.000 kr., alt efter hvilken destination du ønsker at rejse til, samt hvor længe.

Nogle destinationer er dyrere at rejse til og i, og derfor er prisen meget varierende. Dog er der også mange af landende hvor leveomkostningerne er billige, og at der derfor også er højskoler i udlandet, som er budgetvenlige.

5 gode råd til højskole i udlandet

  1. Planlægning: Det er vigtigt at du starter tidligt med planlægningen, når du drømmer om at tage på højskole i udlandet. Det tager en del tid at lave research på hvilken højskole man skal vælge, samt at undersøge hvad et højskoleophold på den pågældende skole koster.
  2. Budget: Det anbefales at man lægger et budget inden man vælger et højskoleophold, da en højskole i udlandet godt kan koste en del. Du vil med et budget bedre kunne holde et overblik over omkostninger, samt at holde styr på, hvad de forskellige ting koster. Derudover kan det være en god ide at starte tidligt med at spare op til opholdet.
  3. Destination: Du bør overveje hvilken destination du ønsker at rejse til. Der er mange muligheder for højskole i udlandet på mange forskellige destinationer, og derfor bør du have dine egne interesser og ønsker i tankerne, når du skal vælge en højskole. På denne måde får du mest muligt ud af dit ophold, da din interesse er at opleve landet og den anderledes kultur.
  4. Sprog: Det kan være en god ide at forberede sig på sproget de taler på destinationen, og evt. lære de mest basale ting på deres sprog inden afrejse. Ved at have nogenlunde styr på sproget, og at kunne det mest basale, får du mest mulig ud af dit ophold ved at kunne kommunikere med de lokale.
  5. Komfortzone: Det kan være en stor omvæltning at tage på højskole i udlandet, så du skal være forberedt på at springe ud af din komfortzone. Et højskoleophold i udlandet kan være meget udfordrende til tider, men samme tid er det også en virkelig unik og meget lærerig oplevelse.

Overblik over danske højskoler i udlandet i 2024

HøjskolenavnDestination for næste afrejseNæste afrejsedato
Højskolen BaobabBali & Indonesien29. juni 2024
HöjskolenDKIndien, Nepal, Thailand & Sri Lanka14. februar 2024
Zanzibar HøjskolenAfrika3. januar 2024
Højskolen BoseiSydkorea15. maj 2024
Annas HøjskoleMallorca18. april 2024
Pure MoroccoMarokko18. april 2024
Mayoka HøjskoleMalawi, AfrikaSensommer

Pakkeliste til dit højskoleophold

Der er nogle ting der er meget vigtige at huske at have med, når man skal på højskoleophold i udlandet. Vi giver dig her vores bud på, hvad der generelt er en god ide at medbringe.

Ofte stillede spørgsmål om højskole i udlandet

Hvad koster højskole i udlandet?

Priserne på højskole i udlandet variere meget, alt efter rejsens længde og destination. En tommelfingerregel er dog, at man som minimum bør have sparet mellem 30-40.000 kr. op inden man tager på højskole i udlandet. Enkelte højskoler koster også op mod 90.000 kr., da nogle destinationer er dyre at rejse til og i. 

Hvad er højskole i udlandet?

Højskole i udlandet er en form for videregående uddannelse, eller et springbræt til din fremtidige karriere. Dog lære du på dit højskoleophold i udlandet, også andre kulturer at kende, samt at du får en masse spændende oplevelser med hjem i baggagen. Der er mange forskellige programmer at vælge imellem, så der er noget for en hver sjæl.

Hvordan får man råd til højskole?

Det kan være en god ide at planlægge sit højskoleophold i god tid inden, da man derfor kan spare penge sammen til opholdet. Derfor kan det være en god ide at have et arbejde, så du hurtigere kan tjene penge, og ligge dem til side til dit højskoleophold i udlandet. Dog kan du også søge stipendier og være heldig at modtage en sum til dit ophold. 

Hvor mange penge skal man have med på højskole?

Det er forskelligt fra højskole til højskole, hvad der er inkluderet i prisen. Dog er det en god ide at have lommepenge med på rejsen, hvis man vil shoppe eller andet. Du bør inden afrejse undersøge hvad der er inkluderet i prisen, og hvad der ikke er, og herudfra lægge et budget. 

2.5/5 - (53 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *