Backpacking for nybegyndere – Sydøstasien – Thailand, Cambodia og Vietnam

Verden har utroligt mange spændende steder at byde på. Det kan næsten være svært at beslutte, hvor rejsen skal gå hen. Er det første gang, du skal afsted på en længere rejse, kan det være endnu mere vanskeligt at finde ud af, hvilke lander der er oplagte at besøge samt hvor planlægningen skal begynde.

Vi har lavet artikelserien “Backpacking for nybegyndere” til at hjælpe dig. Vi giver dig tre artikler med tre stærke bud på, hvor du skal rejse hen med din backpacker rygsæk. Herunder hvad du skal være opmærksom på, inden du rejser, og hvad du skal opleve på de forskellige destinationer. I første omgang rejser vi til Thailand, Cambodia og Vietnam. Læs med herunder. 

Lad dig inspirere til en tur med backpack til Sydøstasien

Sydøstasien

Når det kommer til backpacking, er Sydøstasien det helt oplagte valg. Det er her mange vælger at rejse til første gang, de skal på en længere rejse. Det er godt at tænke i sikkerhed, når du rejser, særligt hvis det er første gang, du skal afsted. Her er Sydøstasien et sikkert valg, da de har en stor turistindustri. Det er vigtigt, at du som nybegynder i backpacking ikke kommer alt for langt væk fra civilisationen. Derudover er særligt Thailand et veludviklet land i forhold til de omkringliggende asiatiske lande.

Du får derudover meget rejse for pengene i Asien. Du kan rejse cirka tre gange så langt i Asien, som du kan rejse for samme penge i eksempelvis USA eller Australien. Det kan være et vigtigt punkt for dig, særligt hvis du har arbejdet hårdt og længe for at spare op til din drømmerejse.

Lad os komme afsted!

Thailand

Vi begynder i Thailand. Når du skal rejse fra Danmark, er det mest oplagt at flyve fra Kastrup til Bangkok. Hvis du er heldig at finde et direkte fly, tager turen lige i underkanten af 12 timer. Det vil dog ofte være nødvendigt med et stop undervejs.

Der er nogle ting, du skal være opmærksom på inden afrejse til Thailand. Det vigtigste er, at du skal have et visum, hvis du skal være i landet i mere end 30 dage. Du skal derudover vaccineres inden indrejse i Thailand – vaccinerne gælder for alle tre lande i denne sammensammensætning af tur. Der er krav om vaccination mod difteri-stivkrampe og hepatitis A, uanset længden af din rejse. Øvrige vacciner afhænger af, hvor længe du skal være i landet. Du kan læse alle informationer på linket ovenfor. Vi anbefaler dog altid, at du rådfører dig med en læge.

Valutaen i Thailand er Bath, som er den thailandske krone. Bath forkortes BTH, og 5 BTH svarer til 1 dansk krone. Den gængse betalingsform i Thailand er kontant. Du kan med fordel hæve lidt Bath hjemmefra, så du ikke behøver at stå i kø ved en hæveautomat den første dag.

Du kan sejle mellem Thailands øer i Thailandbugten

Bangkok – Thailands farverige hovedstad

Når du lander i Bangkok, er det oplagt at bruge nogle dage på at tage ud at opleve byen. Der er masser af seværdigheder i den store by, så det er en god idé at beslutte på forhånd, hvad du gerne vil opleve.
Der er en række oplevelser, som er oplagte, når du besøger Bangkok. Her kan nævnes, et lille udvalg af seværdigheder, i tilfældig rækkefølge:

  1. Templet Wat Pho, som er et af Bangkoks ældste og største templer. Det er mest kendt for sin store, guld Buddha. Det er en god idé at komme så tidligt på dagen som muligt – der kommer mange turister.
  2. Floating markets er, som navnet antyder, et marked på floder. Her kan du lade dig inspirere af flotte farver og duften af blomster, frugt og traditionel thailandsk mad, som spreder sig, mens du sejler ned ad floden. Det kan her være en god idé på forhånd at booke en tur.
  3. Rooftop bars. Den mest populære rooftop bar i Bangkok må være Sky bar. Her kan du drikke drinks til en af byens absolut bedste udsigter. Det kan godt betale sig at tænke en ekstra gang over din påklædning, inden du tager mod baren; de lukker dig nemlig ikke ind, hvis du ikke er præsentabel.
Bangkok er fyldt med seværdigheder, men byen i sig selv er også en oplevelse

Thailands øer

Når du er færdig med at opleve Bangkok, vil næste stop typisk være at tage ud til Thailandbugten, som rummer nogle af Thailands mest populære øer. Her kan du enten tage en stor båd eller en færge, som du kommer til ved at tage nattoget fra Bangkok. Det vil typisk være en rejse på 14-15 timer.

Koh Phangan

Øen som er kendt for sine full moon parties – et populært punkt på rejsen for rigtig mange backpackere. Den nordlige del af øen byder på smuk natur, mens du på den sydlige del kan få stillet enhver trang til en god fest. Festen holder sig dog til øens sydspids, og øen byder i øvrigt på jungle og bjerge. Har du flere dage i træk på øen, kan du nå at se hele øen. Der er rig mulighed for at tage rundt på øen på mountainbike, hvor du kan cykle til øens nationalpark og bade i vandfald. Der er på Koh Phangan også rig mulighed for at snorkle og se farverige koraller.

Thailands øer byder på smuk natur

Koh Samui

Cirka 20 kilometer syd for Koh Phangan liger Koh Samui, som er Thailands næststørste ø. Det er en ø med flere turister, grundet størrelsen – af samme grund har øen også en lufthavn, hvortil du kan vælge at flyve fra Bangkok. Koh Samui er særligt kendt for sine hvide sandstrande. Stranden Chaweng Beach er særligt et besøg værd. Stranden står som billedet af en bounty ø med sine fem kilometer lange, hvide sandstrand, turkis-blå vand og palmer. Du kan på helt nede på stranden i enten hytter af bambus, bungalows eller på luksuriøse hoteller. På Koh Samui er der både gourmetmad og mulighed for at spise de lokale fiskeres mad.

Koh Tao

Er du på udkig efter et af verdens bedste steder at dykke, så skal du tage til Koh Tao. Der er rig mulighed for både dykning og snorkling på øen, hvor du i det helt klare vand kan udforske koraller og se masser af liv under vandoverfladen. Du kan tage en bådtur ud i bugten, hvor vandet er lavt, hvilket gør det oplagt at opleve de smukke koraller. Der er også masser af liv at udforske på landjorden, da Koh Tao også byder på både klipper og livlig jungle. Du får en rolig og hyggelig stemning på Koh Tao, som helt sikkert får dig ned i gear efter Bangkoks hæsblæsende stemning og full moon party på Koh Phangan.

Vi har samlet mange flere tips og gode råd til Thailand – læs om backpacking i Thailand og ti must-see seværdigheder.

Udforsk de forskellige, thailandske øer, som alle kan noget specielt, inden du tager videre på din rejse

Cambodia

Når du rejser fra Thailand, foreslår vi, at næste land på din rejse er Cambodia. Landet rummer en masser fede oplevelser, og det er, som Thailand, et oplagt rejsemål for backpackere.

Du skal have et visum for at komme ind i Cambodia. Du er dækket af de samme vaccinationer, som du har fået for at komme ind i Thailand, når du kommer til Cambodia, så længe du ikke opholder dig i landet i mere end en måned. Vi anbefaler dog altid, at du rådfører dig med en læge.

Valutaen i Cambodia er Riel, som forkortes KHR. Du kan ikke veksle til Riel på forhånd, det kan du først gøre, når du er landet i Cambodia. Vi anbefaler, at du har nogle amerikanske dollars i store sedler med, som du kan veksle ved indrejse. Det kan være rart at have lidt lokal valuta, men det vil i langt de fleste tilfælde også være muligt for dig at betale med amerikanske dollars.

Essentials til backpack rygsækken

Seværdigheder

Der er generelt utroligt mange seværdigheder at opleve i Sydøstasien. Det kan virke overvældende, hvis du ikke forbereder dig lidt på forhånd. Cambodia er et relativt fattigt land, men du kan sagtens få en masse fede oplevelser alligvel. Du kan sagtens afsætte en uge eller to til at opleve Cambodia. Det vil typisk afhænge af, hvor længe du bliver Angkor Wat.

Siem Reap – Angkor Wat

Når du kommer til Cambodia, vil du typisk lande i Siem Reap, som er et populært sted for backpackere. Her ligger et af verdens syv vidundere; Angkor Wat. Det store tempelkompleks er en kæmpe national stolthed for Cambodia, og et punkt på din rejse, som er et must-see.

Der er masser af smuk natur i området omkring Angkor Wat. Der er både rig mulighed for fede vandreture og flere kulturelle seværdigheder og monumenter, som bestemt også er et besøg værd.

Sydøstasien byder på et væld af buddhistiske templer og kultur – Cambodia er bestemt ingen undtagelse

Phnom Penh – Cambodias millionhovedstad

Vi vil herefter anbefale, at du fortsætter rejse til Phnom Penh – Cambodias hovedstad. Byen er kæmpe stor, med to millioner indbyggere, og byder på både kultur og historie.
Når du tager til Sydøstasien, er det næsten svært at undgå de “berygtede” markeder, hvor sælgere forsøger at sælge dig varer af enhver afskygning. I Phnom Penh vil vi anbefale dig at besøge det russiske marked. Medbring kontanter og vær klar til at prutte om prisen.

Det kommer formentlig ikke som en overraskelse, at madkulturen i Sydøstasien er helt særlig. Det er dog ikke så ofte, at de cambodjanske retter får lov at træde frem, fordi naboerne i Thailand og Vietnam tager scenepladsen. Det betyder ikke, at det ikke er en kulinarisk oplevelse at tage til Cambodia. Landets primære ingredienser er ris og fersk fisk. Er du lidt usikker på, hvor du skal gå hen for at smage lokal, traditionel cambodjansk mad, kan du booke en food tour.

Phnom Penh er et must-see stop på din rejse i Cambodia

Sihanoukville

Når du er færdig med at udforske storbylivet, vil vi anbefale, at du tager ud til vandet i Sihanoukville. Byen er et feststed for backpackere. Der er derudover rige muligheder for at dykke og snorkle, hvor du kan se smukke koraller og eksotiske fisk. Området byder på smukke, hvide sandstrande, lækkert seafood og kan fungere som en base for besøg på de omkringliggende øer.

Vi kan anbefale at besøge Koh Rong, en smuk paradisø, hvor hverdagen foregår i et stille og roligt tempo. Her kan du tage et par dage med afslapning på stranden, og få en smuk oplevelse hvis du svømmer i mørke. Der er nemlig tang og alger, som “popper” som stjerneskud, når du rører ved dem. Øen byder derudover på vild natur og barer og restauranter med lækker mad.

Vi har samlet endnu mere viden om Cambodia i vores blogindlæg om backpacking i Cambodia og top tre seværdigheder.

Er du klar til at rejse videre? Vi vil anbefale, at du tager fra Sihanoukville tilbage til Phnom Penh, hvorfra du hopper på en bus mod Vietnam. Du kan rejse med bus fra Phnom Penh til Ho Chi Minh City (Vietnams største by), som er en tur på fem timer.

Fem gode råd til backpacker-nybegynderen i Sydøstasien

  • Undersøg det praktiske hjemmefra – det gør din tur meget lettere
  • Det er vigtigt at udvise respekt og ydmyghed overfor lokalbefolkningen
  • Fordel dine penge over flere tasker
  • Vælg den rigtige rygsæk, og pak den rigtigt – du skal selv bære din bagage store dele af rejsen
  • Hav styr på dine rejseforsikringer og dine vacciner

Vietnam

Når du skal rejse ind i Vietnam, skal du på forhånd have besluttet, om du skal opholde dig i landet under eller over 15 dage. Antallet af dage er nemlig afgørende for, om du skal have et visum. Er du i landet i mindre end 15 dage, behøver du ikke et visum. Der er dog andre regler, som gælder; dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder fra indrejse, og du skal på forhånd have en returbillet, som har afrejse, før der er gået 15 dage.

Valutaen i Vietnam er Dong, forkortet VND. Det er ikke muligt at veksle til Dong hjemme fra Danmark, men du kan veksle amerikanske dollars til Dong, når du kommer til Vietnam. Du kan, som i Cambodia, også betale med amerikanske dollars mange steder i landet.

Du er dækket af de vacciner, du fik inden afrejse fra Danmark, så længe du ikke opholder dig i landet i mere end en måned. Vi anbefaler dog altid, at du rådfører dig med en læge.

Ho Chi Minh City

Byen er Vietnams største, og den kan virke kaotisk ved første møde. Det er samtidig en af de mest populære byer for backpackere, så vi vil selvfølgelig anbefale dig at begynde din rejse i Vietnam her.

Du kan med fordel besøge Chinatown, som er et stort sammensurium af templer, restauranter og ornamenter. Der er naturligvis rig mulighed for at spise lækkert, vietnamesisk mad – hovedingredienserne her er fiskesauce, soya, kokosmælk og krydderierne citrongræs og koriander. Der er som i de to andre lande rig mulighed for at få skøn, traditionel mad på diverse street foods.

Du spiser godt og billigt, når du backpacker i Sydøstasien

Hanoi – Vietnams hovedstad

Der er masser at byde på Hanoi, og du kan sagtens bruge flere dage her. Det er billigt at leve og spise i Hanoi, og det er særligt kendt for stedet, hvor du kan spise masser af lækre bowls af nationalretten pho. Hanoi er en storby, men det kan let glemmes, da bygninger er lave og er i stil med fransk koloni. Der er en følelse af landsby i byen, og selvom Hanoi er hovedstaden, er der en helt anden stemning her end i pulserende Ho Chi Minh City.

Der er masser af templer, som i de to andre lande. Quan Su er et af landets vigtigste templer, som er et besøg værd, når du er i Hanoi. Du kan se store dele af byen ved at tage en cykeltaxi rundt. Du finder desuden mange museer i Hanoi – vi kan generelt anbefale dig at få stillet din lyst til kultur og historie.

Hanoi er en hyggelig by, hvor du nemt kan bruge flere dage

Halong Bay

Du skal unde dig selv at tage på en bådtur til Halong bugten, som er en kæmpe turistattraktion. Bugten er desuden på UNESCOs verdensarvsliste. Der ligger mere end 3000 små øer rundt i det grønlige vand, som du kan se og besøge fra et mini krydstogt. Bugten er kæmpestor, og der er på nogle bådture mulighed for at tage en sejltur ind i grotterne. Halong Bay er smukt syn, som vi varmt anbefaler dig at se.
Der vil være mange turister, men det vil primært mærkes på og omkring kajen.

Vi har her samlet yderligere tips til at backepacke i Vietnam.

Halong Bay er en smuk oplevelse på din rejse

Husk at passe på dig selv – god rejse!

Sikkerheden i Sydøstasien er generelt høj – kriminaliteten for turister kan ofte måles på lidt lommetyverier. Det kan du let selv være med til at fohindre ved at bære dine personlige ejendele og dine penge tæt på kroppen. Vi anbefaler en pengekat. Derudover kan du undgå at have for mange kontanter på dig ad gangen, og vis ikke mange pengesedler frem på gaden. Når du forlader hotellet om morgenen, så lås de vigtigste genstande inde.

Hvad skal jeg have styr på inden afrejse?

Det vigtigste er at have styr på praktiske ting, som om du skal have et visum, hvilke vacciner gælder og har du en korrekt rejseforsikring?

Hvad skal jeg være opmærksom på i Sydøstasien?

Der er en helt anden kultur, end vi er vant til fra Danmark. Det er vigtigt at have respekt for den og for lokalbefolkningen. Vær høflig og hav et åbent sind.

Hvad koster det at backpacke i Sydøstasien?

Det er et af de billigste steder i verden, du kan backpacke. Du kan som tommelfingerregel lave et budget, hvor du lever for 150-250 kr. om dagen.

4.4/5 - (26 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *