Backpacking i 2024: 10 destinationer du ikke må gå glip af i det nye år (visuel guide)

Drømmer du om at rejse med backpack i 2024? Verden byder på virkelig mange unikke muligheder for backpacking, og det kan derfor være svært at vælge, hvilken destination man ønsker at rejse til.

Paradisøerne Gili i Indonesien er højt på mange backpackers bucket list i 2024.

Backpacking er en virkelig unik og spændende rejseform, som også er budgetvenlig. Vi har sammensat en liste over vores bud på de 10 bedste backpacking destinationer i 2024, som er baseret på vores egne rejsedrømme, sammensat med backpacking drømmene fra professionelle rejseskribenter fra bl.a. amerikanske The Lonely Planet og Rough Guides.

Top 10 backpack destinationer I 2024

1. Tyskland

Tyskland lyder måske ikke som den mest spændende destination med backpack, men landet byder på et væld af gode oplevelser, fantastisk smuk natur og utroligt mange spændende seværdigheder. Tyskland er både et billigt og sikkert land at rejse i, hvilket også er et stort plus, når folk drager afsted på deres backpackerrejser. Vi giver dig her 3 bud på destinationer du bør overveje, når du planlægger din rejse med backpack til Tyskland: 

Alperne

Backpack

De tyske alper byder på et væld af unikke vandreruter og charmerende byer, som du ikke må gå glip af. Berchtesgaden i tyske delstat Bayern, er et af de mest unikke og smukkeste bjergområder i en nogenlunde afstand fra den danske grænse.

Rhinen

Backpack

Rhinen er en af Europas længste floder og samme tid den mest betydningsfulde rent økonomisk. Floden er cirka 1320 km lang, og strækker sig fra Schweiz, gennem hele Tyskland, og ender i Holland. Rhinen byder på unikke byer, og et meget smukt landskab.

Schwarzwald

Backpack

Schwarzwald er et meget stort og unikt bjerg- og skovområde, som ligger i det sydvestlige Tyskland. Området er kendt for sine store og tætte skove, og smukke landsbyer, og derfor vælger mange også at vandre med backpack i dette område.

 

2. Indonesien

Indonesien er et land i Sydøstasien og består af verdens største ø-gruppe. Landet er en meget populær destination for folk der rejser med backpack, og der er virkelig også mange spændende muligheder i Indonesien. Du kan opleve alt lige fra de fineste sandstrande med azurblåt hav, til frodige regnskove og et væld af gamle og unikke templer. Indonesien byder altså på noget for en hver sjæl, og vi giver dig 3 bud på destinationer du bør overveje når rejsen går til Indonesien:

Bali

Backpack

Bali er kendt for sit tropiske klima, smukke klippeformationer, fineste sandstrande med azurblåt hav, og en meget livlig og ungdommelig kultur. Øen byder på virkelig mange aktiviteter, heriblandt de mest populære som er dykning og surfing. Hvis du nyder at møde andre mennesker på din rejse, så er Bali en oplagt destination.

Gili-øerne

Backpack

Gili-øerne er en ø-gruppe af 3 små øer, Gili Air, Gili Trawangan og Gili Meno. Øerne ligger lige ud for kysten ved Lombok i Indonesien. Gili Air er den ø der ligger tættest på Lombok, og er også den mest befolkningsrige ø. Snorkling og dykning er de mest populære aktivteter på øen, og det skal lige siges, at her er meget smukt!

Lombok

Backpack

Lombok minder meget om Bali, men byder alligevel på mange muligheder. Du kan blandt andet komme på trekkingtur til toppen af vulkanen Rinjani. Derudover byder Lombok ligesom Bali på en utrolig smuk natur, fine sandstrande, smukke bjergformationer og en frodig natur med smukke regnskove.

 

3. Thailand

Thailand er et kongerige i det sydøstlige Asien, som byder på et væld af muligheder med backpack. Derfor er Thailand også et af de lande der er meget populært at rejse til, da landet byder på en masse spændende kultur, et stort udvalg af god og billig mad, smuk natur, og generelt med budgetvenlige priser. Du bør inden din rejse til Thailand overveje hvilken form for rejse du vil på, da landet både har noget for de kulturelle, og noget for dem som bare gerne vil på ferie og solbade ved de smukke strande. Vi giver dig her 3 bud på destinationer du bør overveje:

 

Bangkok

Backpack

Bangkok er hovedstaden i Thailand, og med sine næsten 10 millioner indbyggere, bor der altså tæt på dobbelt så mange mennesker i byen, som der bor i hele Danmark. Der er mange seværdigheder at se i Bangkok, heriblandt en masse templer, en sejltur i klongerne hvor man oplever forskellen mellem rig og fattig, og en masse markeder som både har åbent dag og nat.

Nordthailand

Backpack

Når du er i Nordthailand, bør du blandt andet besøge byen Chiang Mai, som er Thailands næststørste by. Byen og området byder på smukke templer, smuk natur og unikke rismarker. Du har også mulighed for at komme ud og se elefanter, og derudover byder Chiang Mai og området ligesom i Bangkok på et væld af markeder, samt et meget populært nat-marked i byen.

Sydthailand

Backpack

Når du er i Sydthailand, bør du tage på ø-hop til de meget populære og unikke øer der er. Alt efter dine interesser, så er der Phi Phi-øerne, Maya Bay, Bamboo Island og James Bond Island. Du kan vælge mange forskellige ture, alt efter om du vil afsted tidligt om morgenen og have morgenmad på turen, eller grille til solnedgangen på en af øerne, hen på aftenen.

 

4. Frankrig

Frankrig byder på et væld af muligheder når du rejser med backpack, uanset hvilken sjæl du er. Landet har nogle meget populære og unikke seværdigheder, men byder derimod også på noget af det smukkeste landskab og natur, der findes i verden. Frankrig er også EU´s største land. Der er mange muligheder, når din rejse med backpack går til Frankrig. Hvis du elsker at vandre med backpack, så har du også muligheden for at vandre på caminoen, som er en af verdens mest kendte pilgrimsrejse, som strækker sig over både Frankrig, Portugal og Spanien. 

 

Paris

Backpack

Paris er Frankrigs hovedstad, og byen byder på mange unikke seværdigheder, og en lang historie. Når du er i Paris er der mange seværdigheder du bør opleve, heriblandt Eiffeltårnet, Louvremuseet, Triumfbyen m.m. Så hvis du ønsker at din backpackingrejse også skal præges af at være lidt kulturel, så er Paris et virkelig godt bud.

Normandiet

Backpack

Normandiet er en meget smuk region i Frankrig, som blandt andet er kendt for D-dagen, og dens invasion i 1944. Derfor kan du her opleve museer og fortællinger om invasionen, og derudover byder dette område også på det flotte slot Mont Saint-Michel og en meget unik omkringliggende natur, samt smukke klippeformationer.

Caminoen

Backpack

Caminoen er en af verdens mest kendte pilgrimsruter. Vandreruten strækker sig over Frankrig, Portugal og Spanien, men den mest populære rute er Camino Francés, som er omkring 780 kilometer lang. Denne rute strækker sig fra Frankrig til Spanien og tager omtrent 35-40 dage at vandre. Du kan også vælge blot at gå noget af ruten.

 

5. Schweiz

Schweiz er et utroligt smukt land, som grænser til Tyskland mod nord, Liechtenstein og Østrig mod øst, Frankrig mod vest og Italien mod syd. Landet er virkelig ideelt at rejse til med backpack, og specielt hvis du elsker at vandre, da Schweiz byder på nogle af de smukkeste vandreruter i verden, blandt enorme bjerge og smukke søer. Du har i Schweiz både mulighed for at være kulturel, men den primære grund til at rejse til landet, er for at opleve de unikke landskaber og den ualmindeligt smukke natur landet byder på. 

Interlaken

Backpack

Interlaken er en velkendt by blandt turister i Schweiz, og du har mange muligheder fra denne by. En af de anbefalelsesværdige ture du kan tage på, er en heldagstur med tog fra Interlaken til Jungfraujoch-bjerget. Her vil du opleve det smukkeste landskab på en meget idyllisk måde med interrail, og du kommer blandt andet til at opleve Europas højest beliggende togstation. Jungfraujoch er blandt andet også en del af UNESCOS verdensarvsliste.

Zermatt

Backpack

Zermatt er en meget lille by i Schweiz med cirka 5720 indbyggere. På trods af byens meget lave indbyggertal, er det et meget velkendt turistmål i Alperne, hvor du blandt andet kan opleve gletsjere, og du har endda mulighed for at stå på ski på gletsjere i dette område hele året rundt uanset årstiden. Derudover byder området omkring Zermatt på unikke landskaber, som det meste af Schweiz er kendt for.

Zürich

Backpack

Zürich er den største by i Schweiz men cirka 435.000 indbyggere. Du kan i byen opleve mange kulturelle seværdigheder, heriblandt kunstmuseer. Derudover kan du komme i ZOO, hvis du vil sikre dig at opleve dyr under din rejse til Schweiz. Der er også mange gode forbindelser til andre byer i landet fra Zürich, så du let kan komme fra A til B. Vær dog opmærksom på, at Schweiz er et meget dyrt land at leve i.

 

6. Vietnam

Vietnam er et land i Sydøstasien, som i løbet af de seneste år er blevet en meget populær destination at rejse til med  backpack. Landet har en befolkning på over 95,5 million mennesker. Der er mange smukke steder at opleve i Vietnam, både hvis du ønsker at være kulturel, hvis du ønsker at møde nye mennesker og andre med backpack, eller hvis du ønsker at opleve landets smukke natur. En kombination af dette er helt klart noget der bør overvejes. 

 

Hanoi

Backpack

Hanoi er hovedstaden i Vietnam, og byen har cirka 8,2 millioner indbyggere. Der er mange smukke ting at opleve i byen, heriblandt det gamle kvarter i byen, hvor det er meget autentisk vietnamesisk. Derudover byder byen også på mange kulturelle seværdigheder i form af templer, katedraler, søer, og skønne blomsterhaver. Hanoi byder også på mange skønne markeder, streetfood, shopping og en livlig atmosfære.

Halong Bay

Backpack

Halong-bugten er en virkelig unik bugt med en kyststrækning på 120 kilometer. Med en bådtur på Halong Bay vil du opleve det virkeligt smukke landskab og klippeformationer fra vandsiden. Du har blandt andet mulighed for at besøge nogle af de mange øer i bugten, hvor Cat Ba Island er den største ø i Halong-bugten. Øen byder ligesom området på smuk natur og frodig regnskov. Halong Bay er et must see i Vietnam, når du rejser med backpack.

Ho Chi Minh City

Backpack

Ho Chi Minh City er Vietnams største by med cirka 10,3 millioner indbyggere. Her finder du flere store shoppingcentre og originale internationale brands, som landende i Asien generelt set ikke er så kendt for. Er du kulturel, så er byen helt klart et besøg værd, da byen har mange museer, specielt fra krigstiden med Vietnamkrigen. Du kan også kravle i Cu Chi tunellerne, som blev brugt som beskyttelse for soldaterne i krigen.

 

7. Australien

Hvis du er villig til at rejse langt på din backpackerrejse, så er Australien virkelig også et bud på en fed destination. Rejsen til Australien tager lidt over et døgn fra Danmark, og du skal forvente et par mellemlandinger undervejs på din rejse til landet. Australien byder på smuk natur og alverdens dyrearter, heriblandt kænguruer, ja de har endda en ø der er opkaldt Kangaroo Island, som er en ø hvor kænguruerne lever frit. Derudover byder Australien også på et væld af smukke nationalparker, som du bør ligge et besøg forbi under din rejse i landet. Mange vælger at leje en autocamper, og opleve landet på egen hånd. Der er mange muligheder, alt efter dine interesser og ønsker. 

Melbourne

Backpack

Melbourne er Australiens næststørste by og byen er hovedstad i delstaten Victoria. Melbourne er en by du bare må besøge som backpacker. Det er en meget moderne by, og om natten er det meget festligt med mange unge mennesker. Byen byder på lidt af hvert, uanset om du er til kultur og kunst, historie eller bare ferie og shopping. Du kan komme på mange ture fra Melbourne, heriblandt en guidet tur på floden, eller ud og se vildtlivet med pingviner og kænguruer.

Sydney

Backpack

Sydney er Australiens største by og er hovedstad i delstaten New South Wales. Byen byder på mange forskellige oplevelser, heriblandt de fineste strande, hvor der er massere af liv. Her har du blandt andet mulighed for at surfe, som generelt er meget populært i landet. En af de ting du bør gøre under dit besøg i Sydney er, at tage turen til The Blue Mountains, som ligger cirka 100 kilometer fra Sydney, men byder på virkelig unikke bjergformationer af sandsten.

Uluru

Backpack

Uluru/Ayers Rock er en klippeformation som ligger i midten af landet. Klippeformationen er en af verdens mest besøgte og berømte naturskabte fænomener. Klippen er over 2,5 kilometer lang, og mere end 330 meter høj. Klippen befinder sig i nationalparken Uluru-Kata Tjuta. Klippen opstod for mange millioner år siden, i forbindelse med tektoniske bevægelser i undergrunden. Et must see når du er i Australien.

 

8. New Zealand

Med backpack tager du ofte både Australien og New Zealand på din rejse til området. New Zealand er verdens tredjestørste ø, og er beliggende i Stillehavet med Australien som nærmeste nabo. Befolkningsmæssigt er New Zealand næsten på størrelse med Danmark, med et indbyggertal på cirka 5,2 millioner mennesker. Landet er en meget populær destination for backpackers, da New Zealand byder på smukke landskaber og et væld af udendørsaktiviteter. Vi giver dig her nogle bud på hvad du bør se under din rejse til New Zealand. 

Tongariro

Tongariro

Tongariro National Park, også kaldt Tongariro Alpine Crossing er en af New Zealands mest populære endagsvandreture og opfattes også som en af de bedste endagsvandreture der findes i verden. Derfor bør du som backpacker i New Zealand overveje, at vandre denne smukke rute. Du kommer til at opleve et unikt vulkanlandskab. Området er også en del af UNESCO´S verdensarvsliste.

Wellington

Wellington

Wellington er New Zealands hovedstad og byen har cirka 420.000 indbyggere. Der er lidt for en hver sjæl i Wellington uanset om du er til kultur og kunst, natteliv, lækker mad eller noget helt fjerde. Mange der besøger byen elsker den for hvor smuk en by det er, og hvor mange muligheder man har i besøget i byen. Du kan blandt andet tage kabelbanen op af bjergsiden fra Central Business District.

Queenstown

Queenstown

Queenstown ligger på Sydøen i New Zealand og har blot 8.500 indbyggere. Byen er virkelig et kendt turistmål, og specielt for backpackere. Byen er blandt andet kendt for sin ekstremsport, og mange backpackers ønsker at overskride nogle grænser på en backpackerrejse. En af aktiviteterne er blandt andet Bungee Jump, hvor man hopper ud fra et højt spot med benene spændt fast til en snor.

 

9. Slovenien

Slovenien er et af de lande som virkelig er en uopdaget perle med virkelig smukt landskab, fantastisk natur, flotte byer og store søer. Landet ligger i Centraleuropa og har et indbyggertal på cirka 2,1 million mennesker. Det er ikke som sådan et oplagt sted at tage hen som backpacker, men på trods af det så er det virkelig et land man burde prøve at opleve med backpack. Landet er både budgetvenligt, og byder samme tid på en masse smukke vandreruter. 

Ljubljana

Ljubljana

Ljubljana er hovedstaden i Slovenien og har omkring 280.000 indbyggere. Den gamle by i Ljubljana er virkelig smuk og en af de ting man skal opleve, når man befinder sig i hovedstaden. Derudover byder byen på mange andre seværdigheder uanset om du er kulturel eller ikke. Der er mange museer at finde, og bygninger er en seværdighed i selv, som er malet i alverdens forskellige farver. Det er virkelig smukt og byen er et besøg værd.

Bled-søen

Bled søen

Bled-søen er Sloveniens smukkeste sø, og er et meget populært turistmål. Søen er virkelig smuk, og er en perfekt sø til dig der nyder en dukkert. Mange vælger også at vandre rundt om søen, som også er en virkelig smuk vandretur. Hvis du vælger at løbe en tur rundt om søen, tager det cirka 40 minutter. Turen rundt om søen er cirka 6 kilometer lang, og er derfor ideel til en vandretur, uanset om man er trænet eller ikke.

Juliana Trail

Juliana Trail

Juliana Trail er en vandrerute i Slovenien, som er 267 kilometer lang, rundt om de Juliske Alper. Vandreruten er fordelt på 16 etaper og ruten byder på en masse overnatningsmuligheder og kultur undervejs. Du kommer til at vandre i Sloveniens eneste nationalpark Triglav, og du kommer på denne vandrerute til at opleve hvor idyllisk der faktisk er i Slovenien. Du kan også vælge blot at vandre noget af ruten og så gemme resten til en anden gang.

 

10. Brasilien

Det sidste land på listen er udvalgt på baggrund af nyudkommen guiden 11 incredible spring break destinations for 2023″ fra Lonely Planet. Brasilien er det største land i både Syd- og Latinamerika. Brasilien har over 210 millioner indbyggere og er også det femte største land i verden. Landet byder på noget for enhver sjæl, og er specielt kendt for karneval og for fodbold. Mange af de store fodboldstjerner er født og opvokset i Brasilien. 

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro er både en by og en stat og derudover er byen også hovedstad i staten. Rio er specielt kendt for karneval og strandende i Copacabana. Byen tiltrækker mange turister årligt, og du har blandt andet også mulighed for at hangglide og paraglide i byen. Derudover har du mulighed for at komme på en fantastisk smuk helikoptertur i området. Når du er i Rio de Janeiro, skal du også se kristus-statuen.

Iguazu vandfald

Iguazu vandfald

Iguazu-vandfaldende er nogle af de smukkeste vandfald der findes i verden. Vandfaldende ligger i Iguazu Nationalpark. Vandfaldende regnes også for nogle af de mest vandrige vandfald i verden. Der ses også nogle store faldhøjder på vandet i vandfaldet, hvor det højeste sted falder vandet over 80 meter og generelt set falder vandet over 70 meter i vandfaldende. Et must see hvis du er i Brasilien.

Amazonas

Amazonas

Amazonas regnskoven er verdens største regnskov. Regnskoven dækker områder i hele 9 forskellige lande, heriblandt Brasilien. Der findes et væld af forskellige dyrearter i regnskoven, heriblandt myreslugere, oddere og jaguarer. Der lever hele 427 arter af pattedyr, over 1300 fuglearter og over 400 paddearter. Skoven har dog været præget af store skovbrænde, og det ødelægger også dyrelivet.

 

Pakkeliste inkl. udstyr

Når du efter nøje overvejelser har valgt hvor din backpackerrejse skal gå hen, så kan du begynde at overveje hvilket udstyr du skal have skaffet dig og hvad du evt. har i forvejen. Vi giver dig her vores bud på en pakkeliste:

 1. En god rygsæk
 2. Et godt og behageligt liggeunderlag
 3. Sovepose
 4. Varm jakke
 5. Vandrestøvler eller vandresko
 6. Kompas, og eller kort (offline)
 7. Pas og andre vigtige dokumenter
 8. Solbriller og solcreme
 9. Toilettaske 
 10. Håndklæde (smart med et hurtigtørrende)
 11. Lommelygte eller pandelampe
 12. Evt. et telt
 13. Tøj
 14. Vandflaske

 

Rygsæk

Ben Nevis backpack 85 liter
Ben Nevis – 85 liter

Denne Ben Nevis Rygsæk med 85 liter fra det skotske mærke Highlander, er en perfekt rygsæk til din backpackerrejse. Den har mange justerbare funktioner, så du kan tilpasse den præcis til dit behov og ønsker.

Sovepose

Treklife Compact sovepose
Treklife Compact

Denne sovepose fra Treklife er meget kompakt og er perfekt at have i rygsækken. Soveposen er 1 sæsons, hvilket vil sige, at den er bedst hvis du skal på backpackerrejse i et lidt varmere klima. Derudover er soveposen også meget letvægtig.

Kompas

Highlander kompas

Dette kompas fra skotske Highlander, er ideel til din rejse med backpack. Kompasset kan være din bedste ven i en udfordrende periode uden internet. Kompasset er endda selvlysende og kommer også med en justerbar skive.

Håndklæde

Treklife håndklæde

Dette hurtigtørrende håndklæde fra Treklife, er ideelt og virkelig et must til din rejse. Håndklædet er praktisk, kompakt og hurtigtørrende. Derudover er håndklædet antibakteriel, ultra absorberende og blødt, og vejer blot 65 gram.

5/5 - (10 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *