Vandreture i Asien (2024): 10 fantastiske vandreruter

I Asien gemmer der sig en verden af vilde og eventyrlige vandre destinationer, der strækker sig fra majestætiske bjergkæder til naturrige nationalparker. For de eventyrlystne sjæle, der elsker at træde uden for de velkendte stier og udforske naturens skatte, er Asien et paradis af uendelige muligheder. Drømmer du om dit livs vandretur, så har vi her samlet 10 fantastiske vandreture i Asien.

Tip: Gør dig selv en tjeneste og køb et par robuste og solide vandresko til vandreturen, og pak så let som muligt.  

1. Annapurna Circuit i Nepal

Mærk solens stråler varme dig og oplev vilde blomster når du skal bestige Annapurna i foråret

Annapurna er beliggende i Nepal, og hører under bjergkæden Himalaya. Den berømte bjergkæde går gennem 5 lande: Nepal, Bhutan Kina, Indien og Pakistan.

Er du nybegynder og ønsker du en berigende trekking oplevelse, så anbefaler vi at du starter din trekking tur i The Annapurna Base Camp Trek (beliggende i Nepal). Det er en let stigende trekking tur, som tager omkring 7-12 dage afhængigt af dit tempo. Den bedste periode at vandre i Nepal er i foråret, dvs. fra marts til maj.

Ønsker du en mere udfordrende vandring, bør du overveje at vandre Mount Everest med start fra Mount Everest Base Camp i Nepal.

2. Mount Apo i Filippinerne

Mount Apo er det højeste bjerg i det filippinske øhav, Mindanao

Mount Apo (også kendt lokalt som Apo Sandawa) er en stor sovende kegleformet vulkan med tre toppe på øen Mindanao, Filippinerne. Det er udnævnt som et beskyttet område og en naturpark i Filippinerne. Vulkanen har en højde på 2.954 meter over havets overflade. Oplev en bred vifte af blomsterarter og mere end 200 forskellige fuglearter, heriblandt landets nationalfugl, den filippinske ørn.

På toppen af vulkanen, kan du nyde den smukke udsigt over byerne: Davao, Digos, Kidapawan og andre byer. Er du en øvet vandrer, bør du overveje den populære vandrerute for backpackere, som er 14,6 km frem og tilbage i nærheden af Santa Cruz, Davao del Sur. Bjerget er åbent året rundt, men vi anbefaler at du vandrer Mount Apo i tørperioden, som er fra september til maj.

3. Tiger’s nest i Bhutan

Det siges at legenden, Guru Rinpoche, ankom på en flyvende tiger. Heraf kommer navnet Tiger’s nest

Tiger’s nest Monastery er en af Himalayas mest utrolige oplevelser. Det er et helligt buddhistisk tempel ved navn Paro Taktsang. Templet klinger sig til siden af en dyb klippe, 900 meter over bunden af Parodalen, og hele 3120 meter over havets overflade. Templet ligger næsten 12 km væk fra byen Paro, så derfor skal du køres ud til en base camp, hvor du bliver kørt ud til trekking ruten. Det tager ca. 3 timer at vandre op til toppen af Tiger’s nest, men det kan godt gøres hurtigere, hvis man er en mere erfaren vandrer.

Ruten er betegnet som en svær vandrerute, men det er et populært sted at vandre, så derfor vil du højst sandsynligt ikke være den eneste på denne vej. På vejen op er der omkring 250 trapper, mens der på vejen ned er 700 trapper.

Når man ankommer til templet, er der en ret strikt dresscode, man skal tage hensyn til for at træde ind i templet. Du skal være iført tøj der dækker knæ og skuldre, så medbring et par lange bukser og en langærmet trøje. Vi anbefaler at du hiker i månederne: september, oktober og november, da du får den bedste udsigt og kan nyde de behagelige temperaturer.

4. Phong Nha-Ke nationalpark i Vietnam

Oplev kalksten og drypsten i Son Doong grotten

Oplev Phong Nha-Ke Bang Nationalpark i Vietnam, som grænser op til Laos. Med sine 85.753 hektar er nationalparken en del af UNESCO’s verdensarvs liste. I nationalparken finder du et væld af blomster- og dyrearter. Oplev hvirveldyr, pattedyr, krybdyr, padder, fugle og fisk.

Phong Nha-Ke Bang er berømt for sine mere end 300 kolossale grotter, hvoraf mange stadig ikke er udforsket. Oplev også underjordiske floder såsom Son floden og Chay floden, som de fleste huler er blevet formet af. Verdens største grotte, Son Doong er også til at finde i nationalparken. En trekking tur i denne grotte byder på forunderlige kalkstenslandskaber og drypsten hængende fra grottens loft. Ikke nok med det befinder der sig også en jungle midt i grotten. En vandretur i grotterne kræver, at man er i god form og har en smule erfaren inden for trekking.

Tip: Medbring en god pandelampe når du skal gå inde i de mørke grotter.

5. Mount Kinabalu i Malaysia

Mount Kinabalu kan bestiges af alle, også selvom du ikke er en erfaren vandrer

Mount Kinabalu er med sin højde på 4095 meter over havets overflade et af Sydøstasiens højeste bjerge. Bjerget ligger i Kinabalu Nationalpark, som blev etableret i 1964. Den er sidenhen blevet optaget på UNESCOs Verdensarvsliste for dets ”enestående universelle værdier”.

Det bedste tidspunkt at bestige Mount Kinabalu, vil være fra marts til september på grund af det tørre vejr, hvilket gør stigningen meget mere behagelig. Der er flere valgmuligheder når du skal bestige bjerget, men vælger du den klassiske vandretur til toppen af bjerget tager det kun 2 dage.

Kinabalu Nationalpark er meget speciel, da den består af 4 forskellige højder, hvilket giver 4 forskellige klimaer. Med over 4500 blomster arter, 326 fuglearter og over 100 pattedyr er parken et af de mest hyldede biologiske steder i verden.

6. Mount Fuji i Japan

Den smukke bjergtop ligger ca. 100 km fra Tokyo

En populær seværdighed i Japan er Mount Fuji, som er en snedækket bjergtop og vulkan i Japan. Det er faktisk den 7. højeste øbjergtop i verden med sine 3776 meters højde. Afhængigt den sti du vælger at bestige Fuji, kan turen tage mellem 5-10 timer. De fleste vandrere vil begynde fra Subaru Line 5. station, som i gennemsnit er en 5-6 timers stigning til toppen. Mount Fuji er kendt for hurtigt skiftende vejr og stejle stigninger, hvilket kan være en udfordring for mange begyndere.

En vandrestav er vigtig og hjælper dig en hel del på vej op ad bjerget. Ønsker du at låne en hjelm anbefaler vi, at du gør det på station 6. Det kræver dog at du betaler et depositum, som du selvfølgelig får tilbage når du returnerer den igen. Det bedste tidspunkt at bestige bjerget er fra juli-september. Jo tættere du nærmer dig september, desto koldere bliver det, så hav dette i mente, når du skal bestige Mount Fuji. Vi anbefaler, at du vandrer en hverdag for at undgå flest mulige mennesker. Mange vælger at bestige bjerget fra de tidlige nattetimer for at få den smukke solopgang med fra toppen af bjerget. Det forstår vi godt, for udsigten er virkelig smuk!

7. Wulingyan Scenic Area i Kina

Fascinerende høje og smalle bjerge kommer hurtigt til syne

Tag på vandretur i Kinas mest betagende natur, Wulingyan Scenic Area, som består af opdelte bjerge i høje, smalle og lige søjler. På søjlernes top vokser små træer. Wulingyuan Scenic Area består af fire dele: Zhangjiajie National Forest Park, Yuanjiajie, Tianzi Mountain Natural Reserve og den nyligt opdagede Yangjiajie. For et ekstra adrenalin-kick kan du også begive dig ud i en svævebane ud over den smukke natur, men det koster dog ekstra.  

Der findes flere vandrestier inde i Wulingyan Scenic Area. Er du en øvet vandrer anbefaler vi Tianzi Mountain, da det tager en del tid samt Yangjiajlie vandreruten, som er vanskelig at gennemføre. Til dig som er en let øvet vandrer, anbefaler vi at du vælger vandreruter i Zhangjiajie National Forest Park, da det er den mest klassiske rute. Wulingyuan kan besøges hele året rundt, men det bedste tidspunkt er forår og efterår. Højsæsonen er fra marts til november, hvorfor en billet også er dyrere end i lavsæsonen, som løber fra december til februar.

8. Mount Batur i Indonesien

Oplev den smukke solopgang fra toppen af vulkanen

Mount Batur er en 1717 meter høj aktiv vulkan, som er forholdsvis let at bestige. Vulkanen er beliggende i det nordøstlige Bali, nær byen Denpasar. For at bestige vulkanen kræver det, at du booker en tur, hvor du vil blive hentet og kørt hen til startpunktet for vandreturen. Med på din vandretur er en lokal guide, som er meget erfaren vandrer, men har du brug for en pause, siger du bare til. Så kan du nyde omgivelserne og udsigten over den smukke sø.

Alt efter dine præferencer, kan du vælge at bestige vulkanen til solopgang eller solnedgang. Sørg for at have et par gode vandresko, da du undervejs vil støde på skiftende terræn såsom vulkansk aske, sand og små klipper.

Vi anbefaler dog, at du bestiger Mount Batur ved solopgang. Så sørg for at få en god nattesøvn, da du vil blive hentet i de tidlige nattetimer. Mens du venter på solopgangen, kan du nyde et simpelt men godt måltid på toppen. Ved 6-tiden kan du opleve den smukke solopgang fra toppen. Turen op er ret krævende, og på toppen af vulkanen kan det godt være ret køligt. Husk derfor rigeligt med tøj på. Det er muligt at få varmen fra naturlige varmekilder. Pas på når du skal ned af vulkanen, da du nemt kan snuble i asken og sandet.

9. Mount Victoria i Myanmar (Burma)

Mount Victoria er dækket af smukke blomster og træer mellem oktober og februar

Bjerget, Mt Victoria, er med sine 3070 meter over havets overfalde, den højeste bjergtop i Chin State, Myanmar (Burma). Bjerget er beliggende i Nat Ma Taung National Park, og er dækket af farverige blomster og rododendron træer i månederne mellem oktober og februar.

Startpunktet for vandreturen ligger 45 minutters kørsel op ad bakke fra den lille by Kanpetlet, hvor det er muligt at overnatte. Vandreturen tager ca. 5 timer til toppen og tilbage igen. Vandreturen er ikke specielt udfordrende, så hvis du er nybegynder, kan du sagtens tage denne tur. Der findes mange andre stier på tværs af bjerget, men her skal du bruge transport og en guide for at få adgang til dem.

Det bedste tidspunkt at bestige Mount Victoria er i månederne mellem november og februar, da der på denne tid af året vil være en kølig og klar luft.

OBS: Det er ikke muligt at bestige Mount Victoria i regnsæsonen, dvs. fra midten af maj til midten af oktober.  

10. Bukhansan nationalpark i Sydkorea

Tag på en vandretur i den naturrige Bukhansan nationalpark. Vi lover du ikke vil fortryde det

Nationalparken Bukhansan i Sydkorea byder på naturrige skovområder, smukke vandløb mellem kløfter og granittoppe samt fjerntliggende templer. Nationalparken dækker næsten 80 km og ligger kun 45 minutters metrotur væk fra hovedstaden, Seoul. Parken er inddelt i Bukhan-san omårdet i syd og Dobong-san området i nord med flere naturskønne vandreture til bjergtoppe. Parkens tre bjergtoppe er: Baekundae, Insubong og Mangnyeongdae.  

Den mest populære rute er Bukhansan Main Route, som har en længde på 7,6 km. Ruten vurderes at være udfordrende, så vi anbefaler at du er i god form og har erfaring inden for vandring.  Vi anbefaler, at du vælger en hverdag, da parken ellers bliver proppet af mange mennesker i weekenden. Det bedste tidspunkt på året at besøge denne rute er fra september til oktober.

Ofte stillede spørgsmål om vandreture

Hvad gør vandring ved kroppen?

Vandring byder på mange fordele ved kroppen. Det styrker hjertet, reducerer risikoen for slagtilfælde og hjertesygdomme. Vandring er også med til at reducere angst, forebygge depression og mindske stress.

Hvad skal man have med på en vandretur?

Du skal have en vandrerygsæk, vandresko, praktisk tøj, mad og vand med på din vandretur. Planlægger du at overnatte på din vandretur, skal du huske en sovepose, liggeunderlag, pandelampe og toiletartikler.

Hvor meget vand skal man have med på vandretur?

Mængden af vand du skal have med på din vandretur, afhænger af vejrforholdet, terrænet, hydrering og kropstype. En tommelfingerregel vil være 2 liter, men hvis det er varmt, så indtag gerne mere.

Hvad er forskellen på hiking og trekking?

Hiking er en vandretur der typisk varer en dag eller et døgn, hvor man ofte ikke har meget oppakning med sig. Trekking er hvor man vandrer i et bjergrigt og udfordrende terræn.

4.9/5 - (17 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *