Hvis en krise skulle opstå, hvor der ingen strøm er tilgængelig, så kan en nødradio være afgørende. Med den danske regerings anbefaling om at kunne klare sig minimum 3 dage uden strøm og vand, så er vigtigheden af beredskabsudstyr blevet endnu mere understreget. I denne artikel vil vi gennem gå vores bedst i test nødradioer, så du er sikker på at radioen har de nødvendige funktioner i en nødsituation.
Vi tester de bedste og billigste nødradioer i 2024.
Hvad er en nødradio?
En nødradio er en ekstra robust radio der kan give dig vigtige informationer og nyheder i tilfælde af strømafbrydelser. For at din nødradio kan give dig ekstra sikkerhed, så bør den være udstyret med alternative strømkilder, som for eksempel solpanel eller håndsving. Derudover kan nødradioer også have andre nyttige funktioner som lommelygte, powerbank eller SOS-nødsignal. Er du i tvivl om hvilken nødradio du skal vælge, så guider vi dig her til forskelle og ligheder for radioerne, så du bliver bedst klædt på til at vælge den rigtige for dig.
Nødradio fra Aquipe
Denne nødradio har både FM og AM, som sikrer dig, at du har en pålidelig kommunikations kilde. I vores test ligger vi også vægt på andre brugbare funktioner til krisesituationer. Her kan det nævnes at nødradioen fra Aquipe også har en kraftig LED lommelygte og et 2000 mAh indbygget batteri, som også kan bruges til at oplade mobilen med en USB-A indgang.
Du har mulighed for at oplade radioen med USB-C, med det indbygget solpanel eller med håndsvingsdynamoen. Valgmulighederne er ideelle hvis du ikke har adgang til elektricitet. Opladningen af batteriet tager 40-50 timer i sollys, 2,5 timer med håndsving eller 4-5 timer med USB til fuld opladt. En fuld opladning giver 12-15 timers radiobrug eller 10-12 timers lys fra lommelygten. Desuden er der en batteriindikator, så du kan holde øje med batteriniveau på din nødradio. Den har dimensionerne 13 x 6,5 x 5,5 cm, hvilket gør det til en kompakt nødradio.
Bedste nødradio til prisen
Nødradio – FM/AM – Håndsving – Solcelle – 2000 mAh powerbank
Nødradio med indbygget AM/FM radio samt LED lommelygte, så du kan se i mørket. Nødradioen har et dynamo håndsving og har desuden også et solpanel på toppen, så det er muligt at generere strøm selvom der ikke er adgang til ladning via kabel.
Nødradio fra Denver
Denne nødradio fra Denver er et andet godt bud på en pålidelig nødradio, som vi har testet. Med denne nødradio får du også både en FM og AM-funktion. Denver radioen har en 1W lommelygte, som kan give et kraftigt lys. Derudover har du også flere muligheder for at oplade radioen – gennem et microUSB, solpanel og håndsvingsdynamo. Nødradioen kan desuden også benytte 3x AAA-batterier, som giver en ekstra fleksibilitet i krisesituationer.
Opladningstiden minder om Aquipe nødradioen; 40-50 timers sol, 2,5 timers start eller 4-5 timer via USB-opladning til fuld opladning. Du får også en 2000 mAh powerbank, hvor det er muligt at oplade mobilen med et USB-A udgang. Nødradioen vejer 400 g og måler 6,5 x 14,5 x 7,8 cm. En ekstra feature på Denver radioen er en SOS-lydfunktion, der altså også kan være essentiel i en krisesituation.
Nødradio med ekstra funktioner
Nødradio FM/AM Denver – Håndsving – Solcelle
Denne nødradio fra Denver har indbygget AM/FM radio samt LED lommelygte, så du kan se i mørket. Derudover er der et solpanel på toppen, så du kan få den opladet, hvis der ikke er mulighed for at få fat i batterier eller lade via kabel.
Sammenligning og konklusion
Uanset hvilken af de to nødradioer du vælger, så er du sikret pålidelig og sikkerhed hvis krisen skulle opstå. Det er små forskelle der adskiller de to nødradioer, og er en præference sag. Opladningsmulighederne er forskellige, hvor Aquipe bruger den nyere USB-C, men Denver nødradioen benytter Micro-USB. Denver nødradioen har et par ekstra funktioner i form af SOS-lyd samt mulighed for brug af AAA-batterier. Dog er Denver nødradioen en smule større end Aquipe nødradioen.
Skriv et svar