Pakkeliste til vandretur (2024)

Vandring er populært som aldrig før. Men når man skal afsted på vandretur, så er det vigtigt at have husket det hele, da det drønærgerligt at finde ud af, at du mangler noget essentielt udstyr, når man afsted i elementerne. Derfor har vi lavet denne pakkeliste til vandreturen, så du husker alt dit udstyr til turen.

Vandretur
Bliv klar til din næste vandretur i ind- og udland med vores pakkeliste til vandreture

Når du skal finde ud af hvilken oppakning og udstyr du skal have med på vandreturen, skal du blandt andet tænke på hvor langt du skal gå, hvilket terræn du kommer ud for samt vejrforholdene.

Husk, at denne vandretur pakkeliste er vejledende, og vil variere fra tur til tur – og i forhold til dit erfaringsniveau. Derudover er det vigtigt at huske på, at alt udstyr du tager med, skal du bære rundt på oppakningen, så pak ikke noget som er unødvendigt. Er du nybegynder indenfor vandring, anbefales du at læse vores guide til vandring for begyndere her.   

Vandretur pakkeliste

Udstyr pakkeliste til vandretur:

Pakkeliste vandretur med overnatning på turen:

Vandrerygsæk

Din rygsæk bliver din ven på vandreturen og er vigtig for din oplevelse. På dags vandreture anbefales en daypack rygsæk som rummer alt fra 5 til 40 liter. De mindre rygsække kan rumme det mest nødvendige på korte vandreture, mens de store rygsække kan rumme mere udstyr, forplejning, gear osv, hvor vandrerygsække typisk har en størrelse på 60-70 liter.

Beklædning og fodtøj

Når det kommer til din påklædning, er det vigtigt at holde øje med vejrforholdene. Pak gerne ekstra tøj hvis vejret er omskifteligt. Din krop har brug for at ånde og komme af med varmen når du er aktiv. Hav derfor praktisk tøj på som er fugt og svedtransporterende.

Dit fodtøj skal egne sig til den distance du skal gå samt det terræn du bliver udsat for. På vandreture med fladt terræn vil vandresko være et sikkert valg, mens det til udfordrende og kuperet terræn vil være godt med vandrestøvler. Derudover vil det være godt givet ud at erhverve sig et par vandresokker, som har mange gavnlige egenskaber.

Daypack til vandretur
Med en daypack kan du have langt det meste oppakning med på vandreturen

Mad og drikke på vandreturen

Det er vigtigt at have rigeligt med forplejning med, da din krop har brug for masser af energi. Kroppen skal hydreres godt, når du vandrer. Hav derfor små ting som energi eller myslibarer samt andre snacks med til under turen. Derudover kan du have mad med til frokost samt mad til aften hvis du skal overnatte i naturen. Her vil det være en god idé at medbringe et stormkøkken der kan lave mad og drikke i alle omgivelser. Medbring også knive eller multi-tools. Disse kan hjælpe til madlavningen, men også andre udfordringer du kan møde på turen.

Når det kommer til væske anbefales det at medbringe 2 liter vand pr. person. Husk at behovet for væske kommer an på turens længde, udfordringer, kropstype og hydrering. Udstyr dig gerne med en drikkedunk som kan holde vandet koldt hele dagen eller en rygsæk som har plads til et vandsystem. Befinder du dig i omgivelser uden adgang til rent drikkevand, kan du komme denne problematik til livs med et vandfiltreringssystem.

Udstyr til navigation

Du kan hurtigt komme afsides på vandreturen, hvor du får behov for at orientere dig om din placering. Derfor vil det være klogt med en form for grej der kan navigere. Dette kan være telefon, gps, et kort eller kompas.

Førstehjælpssæt

Uheldet kan ramme under turen, og forhåbentligt i mindre grad. Her vil det være praktisk med et førstehjælpssæt så du kan behandle mindre skader på turen. Får du nemt vabler kan du også medbringe vabelplaster så du kan gennemføre turen.

Overnatning på vandreturen

Der er mange muligheder for at overnatte i naturen, og det er en fed oplevelse at falde i søvn til havets brusen eller i hyggelige dale og skove. Er dette tilfældet på din tur anbefales det at medbringe sovepose, liggeunderlag, pude og evt. en lagenpose for ekstra varme. Derudover kan det være praktisk med en pandelampe og myggenet som kan holde myg og insekter væk. Derudover vil det også være nødvendigt med toiletartikler så du kan opretholde en god hygiejne.

Med ovenstående tips og tricks til pakkelisten vil du være klar til en god dag i naturen. God fornøjelse med vandreturen.

Ofte stillede spørgsmål om vandreture

Hvor meget vand skal man have med på vandretur?

Mængden af vand kommer an på turens længde, udfordringer, kropstype og hydrering. For dagsture anbefales 2 liter vand pr. person.

Hvad er det vigtigste udstyr til vandring?

Når du skal på vandretur er rygsæk, tøj og vandresko nogle af det vigtigste udstyr. Derudover er dit madlavningsudstyr også væsentligt at overveje.

Hvor meget kan man vandre på en dag?

Distancen man kan udholde er meget individuelt. En typisk vandretur er mellem 10-40 kilometer om dagen. Længden kommer an på terræn, oppakning og erfaringsniveau – så pak så let som muligt til vandreturen.

3.9/5 - (13 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *