Glamping (2024): Guide og tips inkl. pakkeliste

Glamping er camping med et ekstra drys luksus. Glamping er for livsnyderen, der gerne vil ud og overnatte i naturen. Der findes mange dejlige steder, der tilbyder glamping rundt om i Danmark og udlandet. Uanset hvor du skal hen på din get-away, har vi lavet en pakkeliste.  

Hvad er glamping?

Glamping er sammensat af ordet glamour og camping. Du får den gode campingoplevelsen, som indebærer at være sammen uden forstyrrende elementer, nyde naturen og sove ude, mens du undgår alt besværet. Normalt kræver campingture en masse udstyr, og at du selv finder en plads, sætter det hele op og efterfølgende pakker det hele ned igen. Med glamping konceptet er det hele er gjort klar for dig. Teltet er slået op, sengen er redt og alt udstyr du behøver er fundet frem. På den måde får du nærmest hotelværelse midt i naturen.

Glamping er en god måde at komme ud og slappe af i naturen. Du kan indsnuse den friske luft og nyde de små naturoplevelser uden at skulle på den helt store overlevelsestur. Kom væk fra alt det distraherende i hverdagen og nyd roen som naturen bringer, mens du sidder med et glas vin i hånden. Når du bliver træt, kan du og kæresten (eller familien) gå ind i det opslået telt og falde i søvn til naturlydene under varme lagner i en rigtig seng.

Glamping kan se ud på mange måder, men ofte byder konceptet på glampingtelte, som dét du ser på billedet herunder. Nogle steder er der sågar vildmarksbade, der giver en helt unik oplevelse af at sidde i det varme vand, mens du kan kigge op på den oplyste stjernehimmel.

Hvad skal jeg pakke med på en glamping tur?

Det er forskelligt fra sted til sted, hvad der er med i glamping oplevelsen. Som regel er det hele klart til din ankomst, men nogle steder skal du selv medbringe sengetøj.  Undersøg derfor inden du skal afsted, hvad dit ophold inkluderer. 

Nogle glamping-steder kan du tilkøbe mad og drikke. Nopgle steder serverer de det for dig, andre steder skal du selv stå og svinge grillgaflen over et par saftige bøffer. Skal du selv medbringe mad, som skal tilberedes, så undersøg inden hvilke madlavningsredskaber, der er til rådighed. Medbring mad, der kan tilberedes ud fra det, du har til rådighed. Tjek også vejret inden du skal afsted, så du kan pakke tøj og sko til vejrforholdene. Oftest ligger toilettet lidt væk fra dit telt, derfor er det rart at have nogle sko, du hurtigt kan hoppe i. Husk også en regnjakke eller paraply, hvis det skulle dryppe.  

Mange glamping-steder er der sat hyggelige lyskæder og lamper op. Det kan dog stadig godt være rart med en lommelygte eller pandelampe, hvis du skal udenfor teltet efter mørkets frembrud. Det er ikke alle steder, der er strøm tilgængeligt, og derfor kan en powerbank også være god at have med, så du har mulighed for lade din telefon op.     

Pakkeliste:

Derudover skal du selvfølgelig have det med du normalt har med på en overnatning som tøj, toiletsager, nattøj osv. Din pakkeliste afhænger desuden af hvor i verden du skal på glamping. Skal du “glampe” om sommeren eller i et varmere klima skal du huske badetøjet, hvis du ønsker at nyde en dukkert, skulle der være mulighed for at bade. Ligeledes skal du afsted i de kolde måneder bør du pakke fleece lagenpose, handsker, halsedisse og hue, så du er sikret at holde varmen. 

Du kan med fordel pakke dine ting i en robust duffelbag. Duffelbags er rummelige og kan klare alt slags vejr og er robuste overfor alternative måder at blive fragtet på.

Hvor kan jeg opleve glamping? 

Der er flere steder at prøve glamping i Danmark. Både på Fyn, Jylland, Sjælland og Bornholm. Ja i hele Danmark kan du finde glamping-muligheder. Nogle af de populæreste er Krusmølle Glamping, Glamping Skovgaardsminde og Lillero Glamping.

Men glamping findes også i udlandet. Specielt Norge og Sverige har smuk natur, hvor glamping blevet et hit. Glamping kan være en god getaway med din partner, hvor I kan få kvalitetstid sammen og nyde hinanden selskab. Men en del glamping-steder er også stilet mod familier. Så hvis du og hele familien vil have en ny, anderledes og mere luksuriøs camping-oplevelse, så skal I da på glamping.

Skal du afprøve glamping på din backpackerrejse, findes der også mange muligheder i udlandet. Glamping kommer i mange formater alt fra luksuriøse telte på stranden med havudsigt, en autentisk jurt fra Mongoliet, gennemsigtige bubble telte med frit udsyn til stjerner og natur, safaritelte på savannen, i en tipi mellem bjerge eller små trætophytter med fantastisk udsigt. Mulighederne er mange. Med en søgning på glamping på Instagram kan du finde frem til fantastiske overnatningsmuligheder rundt om i verdenen. Det er også muligt at søge efter glamping på bookingportaler, hvor du ellers vil finde overnatning.  

Rigtig god tur.

3.7/5 - (7 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *