Vandring i regnvejr

i: Praktisk, Tips | 0

Der findes ikke dårligt vejr – Kun dårlig påklædning. Dette princip går vi ud fra, og derfor vil vi ruste dig til, at du sagtens kan gå en god, lang tur i regnen uden, at det skal være trist og surt. Vi hjælper dig godt på vej, så du får en god tur på trods af det grå vejr.

Vandring i regnvejr

Til at starte med så er det en god idé at have styr på det mest basic vandtætte beskyttelse til dit udstyr, som man kan tage med på vandring i regnvejr. Det er nemlig ikke altid, at regntøj og rygsække m.m. har vandtætte lynlåse og er 100% vandtætte, så som ekstra sikkerhed kan man tilføje for eksempel regnslag eller vandtætte etuier til pakkelisten:

Næsten uundværligt udstyr til turen i regnen

 • Vandrestave
  Ved vandring i regnvejr kan underlaget i skoven og naturen bliver meget vådt og mudret, så kan det være svært at stå fast, da det hurtigt kan blive glat og ujævnt. Derfor er det en god idé at have vandrestave med sig. Disse giver dig nemlig en god støtte til det usikre terræn.
 • Vabelplaster
  Regnvejr eller ej så kan vabler forekomme på vandreturen. Derfor er det altid en god ting at have liggende i rygsækken, når man skal på tur.
 • Pandelampe
  Hvis man beslutter sig for at tage ud, når det er mørkt og det regner, så er det en fordel at have en pandelampe med, som giver et godt lys. Så kan man se både sti og omgivelser, så der ikke kommer nogle trælse oplevelser på vejen.
 • Hurtigtørrende håndklæde
  Når du endelig er nået hen til dit telt, shelter eller bil, så er det rart, at man lige kan tørre sig eller sit udstyr af med et hurtigtørrende håndklæde.

Tøjtips til din vandretur i regnvejr

 • Undgå bomuldsundertøj – Base Layer til både herre og dame
  Bomuld har rigtig mange gode egenskaber men når vi snakker regn, sved og kulde, så er det knap så godt. Bomuld holder nemlig på vand og sved samtidig med, at det vil køle dig ned i stedet for at holde dig varmt. Du skal derfor vælge noget godt undertøj i fx uld, nylon eller polyester. Disse materialer er meget bedre til at holde dig tør og varm på turen.
 • Fleecetrøjer til herre og dame
  Hvis du gerne vil have et ekstra, varmt og behageligt lag mellem hud eller base layer og din regnjakke, så er det en god idé at tage en fleecetrøje på. Fleecetrøjer er nemlig gode til at isolere varmen. På denne måde fortsætter du med at have det rart under hele din vandretur i regnen.
 • Regntøj til herre og dame
  Regntøjet er super vigtigt, når der er tale om vandring i regnvejr, da det er dette, som skal holde dig tør hele dagen. Sørg for at dit regntøj er vandtæt og er uden huller eller andet, hvor vand og kulde kan trænge ind til din krop.
 • Imprægnering
  Hvis du ønsker, at din regntøj skal være ekstra vandtæt, så kan man med fordel imprægnere det. Så giver man det nemlig et afvisende lag, så regnen forbliver ude. Ovenikøbet forlænger det regntøjets levetiden markant, hvis man imprægnere regntøjet.
 • Have ordentligt fodtøj på
  Mange gange kan det være en god idé lige at genoverveje sit fodtøj. Det er en rigtig god idé at have vandtætte vandresko / støvler på, når man skal ud i regnvejr. Du kan ovenikøbet forny vandtætheden ved at imprægnere skoene også. Så du kan holde vandet ude fra top til bund.
 • Pak tørt tøj og strømper
  Hav altid et par ekstra strømper og tøj med på turen, hvis du nu skulle blive våd. Det er aldrig sjovt at gå rundt og være drivvåd en hel dag. Du kan let blive forkølet og syg, hvis du er våd og kold hele dagen. Derfor er det altid godt med et reserve sæt i rygsækken.

Tips til vandreture i regnen

 • Det er nemmere at forblive tør end at blive tør, når du er våd
  Du skal ikke tøve med at tage dit regntøj eller regnponcho på, når regnen melder sin ankomst. Det er nemlig meget bedre, at du tager det på med det samme, så du ikke bliver kold og våd, så det ødelægger hele turen.
 • Hold øje med vejret, når du skal på tur
  Det er altid en god idé at holde øje med, hvordan vejret bliver, når du skal på vandre- eller backpackertur. Regn kan være fedt at vandre i, men hvis det står ned i flere dage, og der ikke er særlig meget mulighed for læ, så er det en god idé lige at genoverveje situationen og turen.
 • Vær opmærksom på lyn og torden
  Lyn og torden kan være utrolig flot og hyggeligt, MEN det er dog vigtigt, at du passer på dig selv og søger dækning indendørs, hvis der skulle opstå farligt vejr. Man skulle nødig komme til skade på sin vandretur.
 • Hav dig selv med og vurdér situationen
  Når du er afsted så husk altid at have dig selv med og vurdér om det er ved at blive farligt eller ude af dine hænder. Der kan nogle gange opstå farligt vejr, som for eksempel storm eller udfordringer, hvor det kan være en meget bedre idé at vende om end at fortsætte turen. Sikkerhed frem for alt.
5/5 - (26 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *