Camino Finisterre (2024): Ruten til Verdens Ende

For mange er Finisterre det egentlige slutpunkt på caminoen. Efter at være ankommet til Santiago de Compostela fortsætter mange vandrere på en rute på yderligere 90km ud til Atlanterhavet. Her er det en tradition at brænde ens tøj, som afslutning på ens camino vandretur – men dette er ikke længere en lovlig praksis grundet mulighed for skovbrænde på grund af de mange pilgrimsrejsende.

Camino Finisterre sidste etape
Den endegyldige muslingeskal på halvøen Finisterre

Overblik over ruten:

Længde:146km
Etaper:5 etaper
Antal dage:4-6 dage
Overnatning:Gode muligheder
Sværhedsgrad:Let

Ved Verdens Ende

“Finisterre” betyder på romersk “verdens ende”. I den gamle middelalder troede man, at Finisterre halvøen var Verdens Ende – sandsynligvis på grund af sin placering, som det mest vestlige punkt på det europæiske kontinent. Det har imidlertid vist sig, at Finisterre ikke er det mest vestlige punkt, men navnet hænger ved.

Ruten til Finisterre fandtes også før, man vandrerede til Santiago de Compostela som en del af en pilgrimsrejse. Ruten blev brugt af hedninge, der så stedet som værende af stor kraft. Hele kysten i det område bliver også kaldt for “Dødens Kyst”, da det er her solen “dør”, idet den går ned i Atlanterhavet.

Hvorfor skal man gå Camino Finisterre?

Camino Finisterre adskiller sig fra de andre camino-ruter, da den som den eneste rute ikke slutter i Santiago de Compostela, men i stedet har sit startpunkt her.

For mange er Camino Finisterra en helt naturlig udvidelse af deres Camino de Santiago-tur. Måske du også har hørt om “vandrere, der går caminoen, går derefter til Verdens Ende”. Camino Finisterre markerer for mange afslutningen på den lange rejse.

Ruten er i forhold til de andre caminoer meget kort på kun fem etaper. Den er oplagt at tage i forlængelse af en af de andre ruter. Og du vil blive belønnet på denne sidste del af caminoen med bakker, hyggelige stier og smukke landskaber, inden du når det brusende og vilde Atlanterhav. Ved Atlanterhavet kan du finde din helt egen personlige muslingeskal, som minde på din store bedrift ved at gennemføre caminoen.

Hvilket udstyr skal jeg have med?

Går du Camino Finisterre som en udvidelse af en af de andre camino-ruter, skal du have de vigtigste ting som vandrestøvler og vandrerygsæk med. Går du kun Camino Finisterre, kan du overveje om du hellere vil gå i noget lettere som vandresko. Vandresko er behagelige i varmen, men på længere strækninger er det en fordel at have en støvle, der støtter mere op om dine ankler.

Overnatning på Camino Finisterre

Der er rig mulighed for overnatning på ruten, der både har herberger, hoteller. Men skal du gå i spidsperioden om sommeren, er det en god ide at have booket sig ind på forhånd. Går du derimod i foråret eller efteråret, hvor ruten er mindre befærdet, vil du sandsynligvis ikke finde nogle problemer med overnatning. Du kan se overnatningsmulighederne for ruten her.

4.8/5 - (13 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *