Santiago de Compostela – 10 oplevelser i den historiske camino-by i 2024

Endestationen og kulminationen på Caminoen er den historiske by Santiago de Compostela. Dette er en by som byder på mange seværdigheder og kulturelle oplevelser. Vi har samlet top10 over ting du bør se i den spanske by.

Katedral Santiago de Compostela
Endestationen for Caminoen er den smukke katedral i Santiago de Compostela

1. Katedralen

Katedralen I Santiago de Compostella er byens stolthed, og er historisk set det punkt hvor de pilgrimsrejsende som vandrede Caminoen endte deres tur. Det skulle også være her i katedralen, hvor skytsenglen Jakob skulle være begravet.

På pladsen foran er der opført en stor, forgylden statue som pilgrimsrejsende bønfaldt efter den lange vandring. Katedralen er placeret i byens midte, og du kan derfor se den fra de fleste gader og stræder i byen. Husk at tjekke åbningstiderne inden du planlægger dit besøg.

Der er dagligt pilgrimsmesser, hvor du kan opleve, at der slynges røgelse ud i hele katedralen. Dette er den største skar af røgelse i hele verden, og der skal bruges otte mænd for at slynge det rundt.

Vi anbefaler, at du planlægger din afslutning på camino turen, så du kan få en masse i den historiske katedral. Der er pilsgrims-messer i katedralen på følgende tidspunkter:

  • 07.30 om morgenen
  • 09.30 om morgenen
  • 12.00 middag
  • 19.30 om aftenen

2. The Old Town

Santiago de Compostela er en gammel og smuk by, der rummer meget historie. Man har valgt at bibeholde den autentiske gamle by ved at dele den op i to distrikter. Den ene er The Old Town Zona Vella, og den anden The New Town Zona Nova.

Det gamle distrikt indeholder gamle og historiske bygningsværker, torve, kirker samt nogle af de ældste bygninger i Spanien. Den nyere del af byen er mere moderne med lejlighedskomplekser, parkeringspladser, shoppingcentre og restauranter. Dermed kan du kombinere din tur i byen med oplevelser af historisk indsigt og shopping.

3. Alameda Park

Alameda Park som også er kendt som byens grønne oase, og er byens symbolske grønne område. Her kan du nyde en frokost, kaffe eller hvad du ønsker i parkens historiske alléer, græs- og stisystemer, omgivet af historiske statuer. Parken er besøgt af både turister og lokale.

Parken har en statue til minde om de to søstre ”As Marias”, der eftersignende skulle have brugt parkens arealer til en gåtur hver dag kl.14.

4. Monastery of San Martino Pinario

San Martino Pinario er et kloster, som blev opført i det niende århundrede, og er det næststørste kloster i Spanien med sine 20.000 kvadratmeter. Det store og flotte kloster indeholder flere forskellige ting som man den dag i dag kan opleve. Det er også muligt at overnatte der, da det er hjemsted for et hotel. Klosteret rummer også et museum og kirke med mange smukke og historiske artefakter.

Bygningsværkerne er præget af et romantisk og arkitektonisk tema, som gør det et populært sted at besøge i byen.

5. Hostal de los Reyes Católicos

Da byen gennem historien var endestationen for de mange trætte og sultne pilgrimsrejsende, stod denne bygning som husly. Dette hostel/ vandrehjem husede mange rejsende gennem 1400’erne, men er i dag restaureret til et 5- stjernet hotel, hvor bygningens autentiske facade er blevet vedligeholdt.

Dette hotel er klart et besøg værd hvis du skal overnatte i byen, og gerne vil have en ekstra historisk oplevelse gennem din overnatning.

Museumsbesøg i Santiago de Compostela
Byens attraktioner byder på imponerende historisk arkitektur

6. Museo Do Pobo Galego

Dette museum, beliggende i San Domingo de Bonaval- klosteret udstiller en omfattende samling af genstande fra populær galicisk kultur. Udstillingerne omfatter blandt andet genstande fra Fiskeri, landbrug, husdyravl, handel, kostumer, musikinstrumenter og mange andre historiske artefakter.

En anden populær attraktion på museet er dets snoede trappe som forbinder de forskellige etager. Udover museet er det også muligt at besøge klosterets kirke, som sommetider også benyttes til udstillinger. Kirken er historisk i den forstand at der ligger berømte personligheder fra galicisk kultur begravet der.  

7. Casco Historico

Hvis du gerne vil udforske de små gader der ligger omkring katedralen, er Casco Historico stedet du bør tage hen. Her finder du mange skjulte pladser som blandt andet Plaza de Cervantes, som har smukke statuer og flotte springvand. Denne bydel er fuld af aktiviteter, og når du bevæger dig rundt i de gamle gader, vil du muligvis støde på en messe eller et optog. Der findes også masser af caféer og restauranter, hvor det er muligt at nyde spansk tapas og atmosfæren i byen.

8. Botafumeiro

Når du besøger katedralen i Santiago de Compostela omkring middagstid er der pilgrimsmesse, og her kan du være heldig at se den berømte Botafumeiro som er en røgelsesspreder der vejer hele 80 kilo og har en højde på 1,6 meter, som slynger røgelse ud i hele katedralen. Dette er den største skar af røgelse i hele verden, og der skal bruges otte mænd for at slynge det rundt. Det er en akt som tiltrækker mange mennesker, og er et meget fascinerende syn når den slynges rundt.

9. Plaza del Obradoiro

Inden du går ind i byens berømte katedral, kan du med fordel bruge tid på den storslåede Plaza del Obradoiro. På denne plads, som er hovedtorvet i den gamle bydel, med lokation ude foran katedralen kan du få tid til at beundre katedralens imponerende syn. Pladsen er omgivet af historiske bygninger, hvoraf nogle har været brugt som tidligere pilgrimshospital. I dag er der flere forskellige ting i de forskellige bygninger, hvor du også finder universitetet i Santiago de Compostela- hvilke flotte omgivelser for de universitetsstuderende. Du vil altså møde en bred vifte af folk på pladsen, både fra turister til lokalbefolkningen.

10. Markedspladser i Santiago

En tur sydpå er som regel forbundet med besøg på eksotiske markeder. Dette findes også i Santiago, som med garanti giver uforglemmelige oplevelser. Stemningen på et spansk marked kan noget helt særligt, og sælgerne i boderne giver dig en følelse af, at blive hevet direkte ind i den spanske dagligdag. Santiago byder på mange markeder af forskellig omfang og karakter, hvilket giver dig rig mulighed for at besøge en af byens markeder.

Ofte stillede spørgsmål om byen Santiago de Compostela

Hvad kan man opleve i Santiago de Compostela?

Santiago de Compostela er endepunktet for caminoen. Byen er kendt for dens katedral, men byder også på museer, madsteder og en flot Old Town.

Hvor ligger katedralen i Santiago?

Den historiske katedral er beliggende i centrum af Santiago de Compostela. Katedralen er byens stolthed og kan ses fra de fleste steder i byen.

Hvilke seværdigheder skal man se i Santiago de Compostela?

Katedralen i Santiago de Compostela byder på flere historiske oplevelser som man bør se og prøve. Derudover byder byen på parker, museer, markeder samt hoteller og meget mere man bør opleve.

5/5 - (3 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *