Camino Inglés (2024): Alt du skal vide om Den Engelske Rute

Camino Inglés – eller den engelske camino – er en mindre tur på 115km typisk med start i A Coruna eller Ferrol til knudepunktet Santiago de Compostela.

Caminoen muslingeskal og rejsestempler

Overblik over ruten:

Længde:118km
Etaper:5-7 etaper efter eget valg
Antal dage5-7 dage
Overnatning:Få herberger, mange hoteller
Sværhedsgrad:Let

Hvorfor skal man gå Camino Inglés?

Den engelske camino er lige noget for dig, der ønsker at gå en mindre rute, men som også vil have hele camino-stemningen med. Turen kan gås på 5-7 dage og er altså perfekt som ens første camino-vandring. Ruten går gennem bakker og skove, og du vil opleve både små karismatiske landsbyer og historiske kirker og klostre på vejen. Selvom Camino Inglés er den korteste rute, så vil du desuden opdage, at der er flere spændende attraktioner undervejs – bl.a. byen Ferrols berømte påskemarked, A Corunás Herculas Tower (som er på UNESCO) og det hyggelige Old Town i Betanzos.

Hvornår er det bedst at gå Camino Inglés?

Det bedste tidspunkt at gå den engelske camino er om sommeren. Temperaturen holder sig typisk på de behagelige 25 grader. Selv om ruten tager til i popularitet, er det stadig en af de mindst befærdede camino-ruter. Så selv i højsæsonen om sommeren vil du have god plads omkring dig på din vandring. Hvis du ønsker at se Spanien dækket af forårsgrønt eller i varme efterårsfarver, er disse årstider også gode for at gå Camino Inglés.

Hvem kan gå Camino Inglés?

Camino Inglés er en god begynderrute og kan gås af alle. Med nogle forholdsvis lave stigninger på op til 300m, kommer du ikke ud i et alt for udfordrende terræn. Ruten er derfor god til at mærke efter, om det der vandring er noget for dig. På grund af rutens længde er den også oplagt til at tage børnene eller teenagerne med på en uges ferie i Spanien.

Ruten kan gås med forholdsvis lidt optræning. Vi anbefaler dog, at du får gået nogle km med rygsæk herhjemme i Danmark, før du tager afsted.

Camino Ingles hvilestop
Selvom Camino Inglés er en kort rute, så anbefaler vi, at du træner dig op i nogle uger til vandreturen

Hvilket udstyr skal man have med?

På en kortere rute som Camino Inglés kan man godt overveje, om man skal have vandresko med i stedet for vandrestøvler. Vandresko er behagelige at gå i om sommeren, hvor vejret er varmt, og er som oftest også lidt lettere. Uanset fodtøjet er det vigtigt at vælge en god rygsæk, som din rejsemakker. Husk at afprøve den hjemme i Danmark først, så der ikke er noget, der gnaver eller niver, når du skal ud på din vandring.

Overnatning på Camino Inglés

Ruten byder ikke på et overvæld af muligheder for at bo på herberg. Så hvis du vil have en “autentisk” pilgrimsoplevelse, kan det være en god ide at bestille plads på forhånd. Hvis du ikke har noget imod at bo på hotel, er der mange muligheder for overnatning på ruten. Se alle muligheder her.

Sådan får du camino pas på Camino Inglés

Vær opmærksom på, at hvis du ønsker et pilgrims certifikat, skal du starte i byen Ferrol. A Coruña er nemlig under 100km fra Santiago de Compostela, og derfor er du ikke kvalificeret til et bevis, hvis du starter her. Der er flere steder, du kan købe et camino pas, der gør dig kvalificeret til et pilgrimsbevis på slutningen af turen. Passet kan du købe ved flere herberger, i visse kirker og på turistkontorer. Passet giver også adgang til alle herbergerne. Vær også opmærksom på, at med lidt færre herberger end andre ruter, kan det være en god ide at booke plads forud. Er du nysgerrig på at lære endnu mere omkring caminoen, så kan du læse vores store guide om caminoen her.

4.9/5 - (14 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *