Camino Primitivo (2024): Stor guide til Den Oprindelige Camino

Camino Primitivo eller “den oprindelige camino” er en af de mindre befærdede strækninger. Det på trods af, at som navnet antyder, er den oprindelige Camino rute. Ruten starter i Oviedo i det nordlige Spanien, går igennem den gamle romerske by Lugo og ender ligesom alle caminoens forgreninger i byen Santiago de Compostela.

Camino Primitivo
Camino Primitivo går gennem grønne bakker og landlig natur

Overblik over ruten:

Længde:370km
Etaper:13 etaper
Dage:9-16 dage
Overnatning:Færre muligheder (book på forhånd)
Sværhedsgrad:Middel

Camino Primitivo’s forløb

Når du starter på Camino Primitivo, starter du i Oviedo. Oviedo var den gamle hovedstad i Asturien, og det var herfra, at Kong Alfonso gik som den første caminoen til Santiago de Compostela. I dag er byen kendetegnet ved smukke torve og pladser og fantastisk arkitektur. Her kan du f.eks. finde Oviedos katedral, Cámara Santa, der er på UNESCO’s verdensarvliste. Når du bevæger dig videre fra Oviedo vil du krydse de de Kantabriske bjerge. Denne del af ruten byder især på omskifteligt vejr, grundet bjergene. Efter bjergene vil du opleve landlig skønhed, før du kommer til den romerske by Lugo. Lugo er fyldt med gamle gågader og er omkranset af bymuren, der har haft til opgave at beskytte byen siden det 3, – 4, århundrede. Kort efter Lugo vil ruten støde til den franske Camino, hvor du vil gå de sidste 70km til Santiago de Compostela.

Derfor skal du gå Camino Primitivo

Hvis man ikke er vild med at gå i en stor gruppe af mennesker, og gerne vil have naturen for sig selv, er den alternative camino helt perfekt. Med kun ca. 5% af alle caminovandrere på denne rute, er der større sandsynlighed for, at du hører fårenes brægen eller køernes “muh”-en, end sniksnak fra andre vandrere. Naturelskere vil således også elske denne tur, der byder på flotte udsigter og tæt interaktion med dyrene.

Hvor lang tid tager det?

Camino Primitivo strækker sig ca. 370 km, og har i alt 13 etaper. At gå ruten kan dog tage alt mellem 9-16 dage alt efter ens tempo. Også det omskiftelige vejr kan have en indflydelse på længden af din tur. Du bør derfor være forberedt på, at du kan have brug for en dag eller to mere til at gå ruten.

Hvad skal du have med?

På grund af rutens udfordrende terræn, er det en god ide at have vandrestøvler og vandrestave med. Vandrestøvler støtter mere op om foden end vandresko, hvilket er en fordel ved ujævnt terræn. Vandrestavene er gode til at aflaste dine knæ især, når du bevæger sig nedad bjergene igen. Derudover er det god ide at have regntøj og varmt tøj med på grund af bjergenes omskiftelige vejr. Til sidst har du brug for en god rygsæk, der kan indeholde alt, hvad du skal bruge. Se evt. vores pakkeliste til caminoen.

Udsigten fra den oprindelige camino
På Camini Primitivo kommer du op i højderne og får fede udsigter

Hvornår skal man gå Camino Primitivo?

Du kan gå Camino Primitivo fra det sene forår til i starten af efteråret. Det bedste tidspunkt er nok sommeren, hvor det tørre vejr sikrer, at du ikke kommer til at gå i mudder, og hvor temperaturene i bjergene er behagelige.

Samtidig fraråder vi at tage turen om vinteren, da det er farligere at bevæge sig i bjergene på grund af sneen og kulden.

Hvem kan gå Camino Primitivo?

På grund af rutens mere udfordrende terræn, anbefales det at være i god fysisk form, hvis man vil gå Camino Primitivo. Men hvis man træner op til turen, vil de fleste kunne klare ruten, der består af sikre stier.

Hvad skal du være opmærksom på?

“Primitivo” på spansk kan også betyde “primitiv”, og i forhold til sine søsterruter, kan man godt betegne Camino Primitivo som sådan. Ruten har længere mellem herbergerne, færre hoteller og færre restauranter. Dog kommer der stødt flere og flere til. Du kan orientere dig om rutens herberger her.

Vigtigt er det også at bemærke, at der kan være langt mellem mulighederne for at købe proviant. Nogle strækninger på 14-16km er der ikke mulighed for købe mad og drikke. Det er derfor en god ide at have planlagt og orienteret sig inden.

4.4/5 - (22 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *