Sovepose test (2024): Vi tester de bedste og billigste soveposer

Det at tage på tur med en sovepose under armen på en outdoor tur er populært som aldrig før, men vi oplever, at mange har svært ved at finde den helt rigtige sovepose til ens rejse- eller outdoor tur.

Din sovepose er en vigtigt del af et stærkt sove-setup, og vi har derfor lavet denne sovepose test, hvor vi har testet soveposer fra mere end 10 forskellige mærker. På den måde kan du blive klogere på, hvilken sovepose passer præcis til din tur.

Vi har derfor i denne sovepose test testet ud fra seks kategorier, herunder bedste sovepose til prisen, bedst sovepose til udfordrende ture og den bedste dunsovepose. Derudover kommer vi i testen ind på gode generelle råd til at holde dig varm under din næste tur i det

Hvis du er mere nysgerrig på at lære tips og tricks omkring at sovepose i sovepose på en backpacking- eller outdoor tur, så kan du læse mere og se vores video-guide til valg af sovepose her.

Sovepose testens vindere

Sovepose test 2024
Vores eksperter har testet markedet for bedste soveposer 2024

Den bedste sovepose til prisen: Treklife Down 600

Denne dunsovepose er fra Treklife og er fra deres Down serie. Treklife Down 600 er en høj value for money dunsovepose, som er fyldt med 600 gram RDS (Responsible Down Standard) certificerede andedun.

Treklife Down 600 er lavet til fire sæsons brug og kommer med en komfort temperatur på- 4 grader, hvilket vil sige at soveposen kan bruges næsten helårligt i Danmark. Soveposens materiale er Oeko-tex certificeret.

Soveposen har mange praktiske features som en kraftig to-vejs YKK lynlås, vindbeskyttelse ved lynlås og en kompressionspose til brug under transport.

Til soveposen medfølger en mesh opbevaringspose, som kan bruges når soveposen opbevares hjemme. Opbevaringsposen er et stort net, som hjælper med at skåne dunene mod komprimering for længe af gangen, hvilket øger levetiden af soveposen og sørger for høj isolering.

Treklife Down 600 er designet i et mummy-design, som medvirker til at soveposen varmeisolerer mest effektivt, samtidig med at det reducerer vægten. Selve stoffet er lavet i blødt og vandavisende nylon materiale, som føles behageligt mod huden.

Du får derfor i Treklife Down 600 en dunsovepose lavet i stærke materialer, og som kan bruges til alt fra outdoor- og vandring, men også til backpacking rejsen.

Treklife Down 600 – 4 sæsons

Bedste value for money sovepose – til all-round brug

Denne varme dunsovepose er fra Treklife og er fra deres Down serie. Treklife Down 600 er en høj value for money dunsovepose, som er fyldt med 600 gram RDS (Responsible Down Standard) certificerede andedun. Komforttemperaturen er -4 grader, og nedre komforttemperatur er på -8 grader.


Den bedste sovepose til udfordrende ture: Sea To Summit Spark serien

Når man skal på længere ture, hvor der kan være udfordrende vejrforhold eller terræn, så vil Sea To Summit Spark serien være et stærkt valg. Spark serien kan både fås i 1,2,3 og 4 sæson modeller, så du kan få lige præcis den model, som passer årstiden og din tur. Sea To Summit har en position som en af de førende producenter af letvægts udstyr i verden. Spark serien er deres high-end ultra letvægts serie, og er en prisvindende sovepose-serie lavet til krævende, lange og udfordrende backpacking ture, og derfor dukker disse soveposer også op i løbet af vores sovepose test.

Som udgangspunkt har alle Spark soveposerne en lav komprimeringsstørrelse, så de kan passes ned, og fylde nærmest ingenting. De er lavet af certificeret dun, som går ind og giver dig en ultra god komfort og maksimal isoleringsevne. 

Alt efter om du skal rejse til et koldere sted eller et varmere sted, så har Sea To Summit Spark serien lige præcis den sæsonsovepose, som du skal bruge.  

Sea to Summit har en position som en af de førende producenter af letvægts udstyr i verden. Spark serien er Sea to Summits high-end ultra letvægts serie, og er en prisvindende sovepose-serie lavet til krævende backpacking ture og rejser.

Sea to Summit Spark serien

Sea To Summit Spark serien

Vinder: Bedst til udfordrende ture

Spark serien fra Sea To Summit er en fantastisk soveposeserie til dig, som gerne vil have en let, blød og isolerende sovepose. Soveposen er lavet i mumie-design, som reducerer vægt og øger isolering. Du kan få denne serie i både 1,2,3 og 4 sæsons sovepose, så du kan få lige netop den Spark sovepose, som passer til dig og dine behov.


Den bedste sovepose til sommer: Treklife Compact

Skal du ud på tur i sommeren eller skal du bruge en indendørssovepose, så vil Treklife Compact være en rigtig god sovepose. Treklife Compact er en letvægtig og kompakt sovepose, perfekt til at tage med på tur i det lidt varmere klima og spare plads i rygsækken. Soveposen måler kun 18 x 15 x 15 cm., når soveposen er pakket ned i den medfølgende kompressionspose. Denne sovepose er en 1 sæsons sovepose, som har en komforttemperatur på 12-25 grader, og er derfor vinderen i vores bedste sovepose til sommer sovepose test.

Selve Compact soveposen er lavet i et behageligt, men hårdført, 400T/20D ripstop nylon materiale, som har en vandafvisende overflade, så det vil være helt perfekt til de let duggede sommermorgner i det fri. 

Treklife Compact kommer med en anti-snag to-vejs lynlås, og soveposen er designet med et vindbeskyttende lag langs lynlåsen, som er med til at give øget isolering.

Treklife Compact sovepose

Treklife Compact

Vinder: Bedst til sommer

Compact soveposen fra Treklife er en dejlig sovepose, der er perfekt til en spejderlejrtur, sommertur eller til dig, som skal til et varmere klima. Det er nemlig en 1 sæsons sovepose, som kommer med en kompressionspose, så den ikke fylder særlig meget.


Den bedste dunsovepose: Nordisk Tension Comfort 300

Nordisk Tension Comfort 300 soveposen er et musthave, hvis du bare går efter det bedste af det bedste inden for dunsoveposer. Denne sovepose har et rummeligt æggeformet design, som giver dig massere af plads og god komfort. Tension Comfort 300 er til dig, som har behov for en sovepose med ekstra meget plads at boltre dig i. Soveposen er lavet til en tur i naturen, hvor det kan forventes at temperaturen falder.

Soveposen byder på en tovejs lynlås, som er dækket med et dun kammer. Dette er perfekt, så den varme luft bliver der, hvor du har glæde af den – Nemlig inden i soveposen. Soveposens justerbare hætte er blød og føles behagelig for hovedet, mens dens tovejslynlås i fuld længde gør det muligt at åbne soveposen helt op. Vinderen i denne kategori sagde helt sig selv i vores sovepose test.

Nordisk Tension Comfort 300 sovepose

Nordisk Tension Comfort 300

Vinder: Bedste dunsovepose

Tension Comfort 300 er fra mærket Nordisk som har lavet denne ultra skønne dunsovepose, som er perfekt til dig, der ikke vil gå på kompromis med hverken komfort, design eller kvalitet.


Den bedste vintersovepose

Budget version: Snugpak Sleeper Expedition – 4 sæsons

Denne Snugpak Sleeper Expedition 4 sæsons sovepose giver dig mulighed for at få en utrolig lækker sovepose, som har en høj value for money. Sleeper Expedition er komfortabel helt ned til -12 C°, og Snugpak selv anbefaler den endda ned til -17 C°. Soveposen kan derfor bruges både om sommeren og om vinteren, og den kan sikre dig en komfortabel nattesøvn i det fri uden problemer, så derfor vinder den kategorien bedste vintersovepose – budget version i vores sovepose test.

Sove soveposen kommer i et mummy-design og har en justerbar elastik ved hovedet, som gør, at du bedre holder på varmen og dermed øge komforten i soveposen. Sleeper Expediton har to-vejs lynlås, som gør at du nemt kan få lidt luft ned i din sovepose, hvis du får det varmt. Som bonus kan du faktisk også lave din sovepose om til en dyne. Til denne sovepose får du en komprimeringspose, så den nemt kan pakkes ned til en medgørlig størrelse. Det, kombineret med soveposens lette vægt gør, at den er helt perfekt til både vandreturen i skoven men også rejsen til udlandet.

Sleeper Expedition sovepose

Snugpak Sleeper Expedition – 4 sæsons

Vintersovepose med et attraktivt prispunkt

Sleeper Expedition er Snugpak’s lækre 4 sæsons sovepose, der kan bruges både om sommeren og vinteren. Den er lavet i et mumie-design, som gør at du nemmere holder på varmen i soveposen.


Hybrid version: Klymit KSB 20 3-4 sæsoner

KSB 20 soveposen fra amerikanske Klymit er en komfortabel og behagelig sovepose, som kan klare næsten alle sæsoner. Denne sovepose kan gå ned til -7 grader. KSB 20 er primært fremstillet i grå andedun og har samtidig et solidt nylon ydre materiale. Soveposen har en mumiehætte med træksnor, så du kan undgå træk ved hovedet. Det er nemlig godt at have hovedet godt beskyttet mod kulde, da det er her at meget af varmen forsvinder. 

Som bonus i denne sovepose er der en indbygget ‘fodboks’, som kan holde dine fødder ekstra varme til de kolde nætter – derfor vinder den bedste hybrid version i denne sovepose test. Der er lynlås i top og bund, så du nemt kan få luft ind i soveposen, hvis du får det for varmt. Soveposen vejer, trods de solide materialer, ikke særlig meget – Nemlig kun 1700 g. Den er derfor helt ideel til vandreture, da du nemt kan have den med dig i eller på rygsækken. Der medfølger også en kompressionspose, så soveposen kan pakkes kompakt sammen, så den er transportabel. 

Klymit KSB 20 3-4 sæsons sovepose

Klymit KSB 20 3-4 sæsoner

Stærk hybrid sovepose fra amerikanske Klymit

KSB 20 3-4 sæsons soveposen fra Klymit har den særlige egenskab, at der er indbygget fodboks, så du kan bibeholde varmen ved dine fødder. Hvis det går hen og bliver for varmt, så kan du også lune den op fra bunden, så du kan få luft til fødderne uden problemer.


Bedste: Sea To Summit Spark SP4

Går du efter en yderst rar og letvægtig sovepose, så skal du lige tage et ekstra kig på Sea To Summit Spark SP4 soveposen.  Denne sovepose består af dun og har vægt på kun 985 gram. Spark SP4 er lavet til dig, så du kan forblive så varm som muligt om aftenen og natten samtidig med, at man minimerer vægt og størrelse på soveposen. Den er designet i denne mummy form, som gør, at du får en meget effektiv isolering. Den er god, når der bliver så koldt, at vi rammer frysepunktet. 

Soveposens yder materiale er lavet i 10D nylon som sikrer en slidstærk yderside, mens indersiden er i 7D nylon som er med til at gøre soveposen ekstra komfortabel og behagelig at ligge i. Spark SP4 er udstyret med en venstresiddet YKK lynlås, som går helvejs ned af soveposen med trækrør som er med til at bibeholde varmen i selve soveposen. Det smarte ved dunene i Spark SP4 er, at de er polymer behandlet, så de kan tåle mere fugt end andre dun og tørrer samtidig hurtigere – derfor ligger den som vinderen af bedste vinter dunsovepose i denne sovepose test.

Selve designet af denne sovepose er utrolig smart. Den er nemlig lavet sådan, at der ligger lodrette kanaler i soveposen på oversiden, som gør at dunene bliver på plads og ikke pakker sig i siderne af soveposen og klumper. Sea To Summit Spark SP4 har en komforttemperatur på -8 grader. Ekstremtemperaturen ligger på -36 grader. Der medfølger en Ultra-Sil kompressionspose, så der er mulighed for at pakke den sammen, så den ikke fylder så meget. Når du så kommer hjem, kan du bruge den større medfølgende netpose til at opbevare soveposen derhjemme, så du er sikret længst mulig levetid af dunene og soveposen. 

Sea To Summit Spark SP4 sovepose

Sea To Summit Spark SP4

Vinder: Bedste dunsovepose

Spark SP4 er Sea To Summits 4 sæsons sovepose. Dette er en dunsovepose, som har indsyet lodrette kanaler, så man fastholder dunenes plads, så de ikke bliver klumpet og ødelagt. Som bonus kan denne sovepose også komprimeres rigtig meget med den medfølgende Ultra-Sil kompressionspose, så du nemt kan pakke den, så den ikke fylder særlig meget på din tur.


Den bedste børnesovepose: Sleepline junior

Highlander har lavet en fantastisk børnesovepose, som har navnet Sleepline Junior 300. Det er en 2 sæsons sovepose, som man kan bruge til indendørsbrug eller om foråret og sommeren. Soveposens design er det klassiske mummy-design og kommer med blødt Azted indre linned og en fuld længde 2-vejs lynlås. Soveposen har dimensionerne 170 x 70 x 46 cm.

Sleepline Junior 300 er lavet i et linned materiale af blødt 190T polyester, og med fyld af 300g mono hollow fibre. Den har en komfort temperatur på 6 grader og en nedre grænse på 4 grader.

Børnesoveposen er den perfekte sovepose til barnet, som skal på en spejderlejr, skoleudflugt eller blot ønsker at sove i telt om sommeren i haven.  

Sleepline junior sovepose

Sleepline junior

Vinder: Bedste sovepose til børn

Når vi snakker børnesoveposer, så vil Sleepline junior fra det kendte mærke Highlander være et virkelig godt bud. Skal dit barn på fx spejderlejr, sommercamp eller på telttur med vennerne, så vil denne sovepose være et godt bud, da den vinder vores sovepose test for børn.

Hvis du søger mere inspiration til valg af sovepose til børn, så kan du finde vores børnesovepose test her: Sovepose til børn (2024): Vi tester de bedste og billigste soveposer til børn


Tænk ikke kun på sovepose, men i et helt sove-system

Det er ikke kun soveposen, som alene kan holde dig varm og gøre det behageligt på en rejse eller en vandretur. Man skal huske, at der er nogle ting, som er en god idé også at have styr på inden, at man begiver sig væk hjemmefra. 

Lagenpose

Især hvis du skal et koldt sted hen, så er det en rigtig god idé at have en lagenpose med sig. En lagenpose er en pose, som man kan have inden i soveposen. Denne giver dig ekstra varme og komfort samt holder din sovepose ren og forlænger levetiden af den. Et godt eksempel på en value for money lagenpose er denne Mumie pose fra Treklife. Her får du en hurtigttørrende lagenpose, som er lavet af polycotton og vejer blot 240g. Der følger en netpose med, så den kan pakken let sammen. 

Treklife lagenpose

Treklife lagenpose

Denne bløde og behagelige lagenpose fra Treklife er et musthave, hvis du skal have lidt ekstra varme i din sovepose. Du kan blot tilføje denne nede i din sovepose, hvis der er koldt. Hvis der derimod er meget varmt, så kan du også bruge lagenposen som sovepose.

Liggeunderlag

Når vi snakker liggeunderlag så vil der være nogle forskellige parameter, som man kan vælge ud fra. Blandt andet er det en godt at have fokus på det, som kaldes en R-værdi. R-værdien er nemlig den værdi, som fortæller dig, hvor god isoleringsevnen er ved et liggeunderlag. Noget som du skal være opmærksom på er, at et liggeunderlag med høj R-værdi sagtens kan benyttes i varmt klima. Det frigiver nemlig ikke varme i sig selv, men isolerer blot for eventuel kulde fra jorden / dit underlag. Et god bud på et liggeunderlag med en R-værdi på 4,4 vil være Klymit Insulated Static V Lite. Det er et meget let underlag med en vægt på kun 567 gram.

Her er en tabel over R-værdier og grader:

R-værdi 0 – 2: Sommer eller indendørs overnatning 15 til 25°
R-værdi 2 – 3,5: Forår, sommer og efterår 5 til 15°
R-værdi 3,5 – 5,5: Vinter -10 til 5°
R-værdi + 5,5: Ekstrem vinter alt under – 10°

Vi har lavet  en overskuelig tabel, som kan fungere som en rettesnor. Men husk at alle mennesker og alle ture er forskellige. Tabellen er opstillet efter danske sæsoner, men du kan sagtens bruge den til både varmere og koldere klima, hvis du tager udgangspunkt i temperaturen. Hvis du mangler ekstra isolering kan du med fordel benytte en alu-mat under dit liggeunderlag. Dette vil sikre dig et ekstra lag varmeisolering, som kan udvide minimums temperaturen på dit liggeunderlag. Et bud på en god alu-mat er High Peak’s underlag.

High Peak alu-underlag

High Peak underlag

Alu-underlaget fra High Peak vil gå ind og give dig ekstra isolering, så det kolde underlag ikke på samme måde vil gå ind og give dig kulde. Der kommer stropper med, så man kan rulle den sammen og nemt have det med på tur.

Base layer

Generelt er det en fantastisk idé at have base layer på, når man skal sove i en sovepose, hvilket vi også erfarede da vi lavede denne sovepose test. Et godt bud på et holdbart, åndbart og behageligt Base Layer sæt vil være Trespass DLX trøjer og bukser til både herre og dame. Disse dele er nemlig lavet af 50% merinould, 50% polyester, som gør, at du med garanti har en komfortabel og blød fornemmelse, som faktisk også er udstyret med antibakterielle egenskaber.

Merinould er fugttransporterende, som afleder fugten væk fra kroppen. Det er også et stof som er med til at reducere lugt og som er åndbart, hvilket gør at luften kan cirkulere frit og hjælper dig med at holde dig frisk under din rejse, outdoor- og vandretur. 

Hvis du ender med at få det for varmt, så kan man altid tage et lag af, så man får en behagelig temperatur i soveposen. Det vil altid være bedre at tage et lag af end at skulle have et lag på, som man ikke fik med sig på turen. Så ligger man og fryser hele natten, og så bliver det en lang og kold nat. 

Trespass DLX base layer herre

Herre

Trespass DLX herre base layer er lavet af 50% merinould og 50% polyester. Dette sikrer et komfortabelt og blødt materiale, som også er udstyret med antibakterielle egenskaber. Du kan bruge sættet som et ekstra varmt lag under dit almindelige tøj eller blot til at sove i, hvis der er koldt om natten.

Trespass DLX base layer dame

Dame

Trespass DLX dame base layer er den perfekte tilføjelse til de lidt køligere ture, hvor du har brug for et ekstra lag tøj. Det har flade sømme, har antibakterielle egenskaber og holder dig tør og varm hele dagen.

Ofte stillede spørgsmål til sovepose testen i 2024

Hvad kendetegner en sovepose test vinder?

Vores eksperter vurdere, at soveposen skal fungere til din tur, have den rette komfort temperatur og være indenfor dit budget – det er de vigtigste egenskaber.

Hvad er den bedste sovepose?

Vores test vinder som bedste sovepose er Treklife Down, som er en dunsovepose til all-round brug til backpacking og vandring.

5/5 - (16 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *