Sovepose til børn (2024): Vi tester de bedste og billigste soveposer til børn

Sovepose til børn: Står du og overvejer at anskaffe dig en sovepose til dit barn? Vi har i denne artikel lavet en sovepose test, hvor vi tester de bedste og billigste soveposer til børn, så dit barn eller teenager kan sove godt og trygt under turen.

De findes i mange forskellige varianter, både i forskellige størrelser og materialer, hvilket kan gøre det svært at finde frem til det rigtige. Derfor har vi lavet denne guide, så dit barn kan sove komfortabelt og trygt på den næste tur.

Testvindere i sovepose til børn

Sovepose test - børn 2024

Hvorfor skal jeg vælge en sovepose til børn?

Det kan være være en rigtig god idé anskaffe dig en sovepose til dit barn inden i skal på en backpacking- eller outdoor tur.

En sovepose giver dit barn den nødvendige komfort, varme og tryghed, som barnet har brug for i både nye – men også koldere omgivelser.

En sovepose kan bruges til alt fra jordomrejsen, outdoor- eller vandreturen og så over til spejderlejren. Derudover kan en sovepose også være smart at have i hverdagen, hvis barnet skal sove hos venner eller familie.

En sovepose fungere på den måde, at man varmer luften i soveposen op med ens kropsvægt, og derfor vil en voksen sovepose være for stor til dit barn – både i unødvendig størrelse – men også svært at varme op med dit barns kropsvarme.

Når du vælger sovepose til dit barn, er at det vigtigt du overvejer hvilken temperatur soveposen primært skal bruges i. Der er markant forskel på, om posen skal bruges til en outdoor tur i februar, eller om det er en sheltertur i august.

Derfor skal man operere med termerne “sæsoner”, hvor 1 sæson er varmt klima, 2 er forår/sommer, 3 er efterår og 4 er helår.

Derudover skal du overveje kompaktheden af soveposen og soveposens vægt, da dit barn sandsynligvis går med en mindre rygsæk end normalt.

Fem gode råd til valg af sovepose til børn

  1. Størrelse: Vælg en sovepose som passer i dit barns størrelse, så soveposen opnår den ønskede effekt med komfort og opvarmning.
  2. Materiale: Soveposen materiale er også en god ting at have i overvejelserne. Vælg en sovepose i blødt materiale, så dit barn får mest mulig komfort. 
  3. Letvægtig: Det kan være en fordel at vælge en letvægtssovepose til dit barn, som er let at bære på, samt let at pakke ned i rygsækken. 
  4. Sæson: Husk altid at tænk over hvilken sæson soveposen skal bruges i. 1-2 sæsons soveposer er ofte beregnet til sommerbrug, og 3-4 sæsons er ofte beregnet til vinterbrug. 
  5. Lagenpose: Du kan forlænge soveposens levetid med en lagenpose, som blot kan vaskes ubegrænset gange. Læs evt. vores guide vedr. vask af sovepose.

Den bedste sovepose til prisen: Treklife Junior

Denne sovepose fra Treklife i modellen Treklife Junior, vinder i vores test den bedste sovepose til prisen. Det er en sovepose hvor du får virkelig meget for pengene.

Soveposen er 4-sæsons og har en komforttemperatur på -2 grader, og en nedre temperaturgrænse på -6 grader. Med andre ord kan denne sovepose benyttes hele året rundt, og er dermed også egnet til vinterhalvåret i Danmark.

Soveposen kommer også med en øget isolering i form af vindafskærmning ved lynlåsen og skulderen, for at sikre at dit barn ikke skulle gå hen og fryse i løbet af aftenen og natten.

En anden nyttig funktion er soveposens inderlomme, som kan bruges af dit barn til værdigenstande, så de er bedre beskyttet.

Derudover er soveposens også letvægtig og vejer 1100 gram. Med i prisen får du også en kompressionspose til soveposen, så dit barn let kan pakke soveposen i rygsækken, uden den fylder ret meget.

Treklife Junior – 4 sæsons sovepose til børn

Bedste sovepose til prisen

Treklife Junior er en 4-sæsons sovepose til børn. Den har en komforttemperatur på -2 grader og en nedre temperaturgrænse på -6 grader. Soveposen er lavet af 210T Ripstop polyester og med fyld af 350g/m2 hollowfiber.

Den bedste sovepose til sommer: Highlander – Sleepline Junior

Denne sovepose fra det skotske mærke Highlander i modellen Sleepline Junior, vinder i vores test den bedste sovepose til sommer.

Soveposen er 2-sæsons, hvilket betyder at soveposen kan benyttes indendørs, eller udendørs i sommermånederne. Soveposen er designet i det klassiske soveposedesign, som hedder mummy-design. 

Soveposen har en fuld længde 2-vejs lynlås, som er virkelig praktisk. Derudover kommer soveposen med et indre linned af Azted, som er meget blødt og behageligt for barnet.

Sleepline Junior soveposen har en komforttemperatur på 6 grader og en nedre temperaturgrænse på 4 grader. Derudover er soveposen meget letvægtig og vejer blot 850 gram. 

Highlander – Sleepline Junior sovepose til børn

Bedste sovepose til sommer

Highlander – Sleepline Junior er en 2-sæsons sovepose til børn. Komforttemperaturen er 6 grader og en nedre temperaturgrænse på 4 grader. Materialet er 190T polyester og med fyld af 300g mono hollow fibre.

Den bedste all-around sovepose til børn: Trespass Bunka

Denne sovepose fra Trespass i modellen Trespass Bunka, vinder i vores test den bedste all-around sovepose til børn. Det er en 3-sæsons sovepose, og kan derfor bruges i det meste slags vejr.

Soveposen kommer i det klassiske mummy-design, som er med til at omfavne barnet, og derfor holder godt på varmen, så barnet undgår at fryse.

Det ydre materiale af 100% polyester er vandafvisende, og er derfor meget let at rengøre og vedligeholde. Derudover kommer Bunka soveposen også med en 2-vejs lynlås, så barnet har mulighed for at lufte soveposen. 

En smart funktion denne sovepose besidder, er en inderlomme til værdigenstande. Derudover kommer soveposen med en komforttemperatur på 1 grad, en øvre temperaturgrænse på 6 grader, og en nedre temperaturgrænse på -10 grader. 

Trespass - Bunka

Trespass – Bunka sovepose til børn

Bedste all-around sovepose

Trespass Bunka er en 3-sæsons sovepose til børn. Komforttemperaturen er på 1 grad, en øvre temperaturgrænse på 6 grader og en nedre temperaturgrænse på -10 grader. Det ydre materiale er 100% polyester, det indre materiale er 35% bomuld og 65% polyester og fyldet er 100% polyester.

Lagenpose

Hvis du vil sikre dig, at dit barn ikke fryser i løbet af natten i sin sovepose, kan du med fordel købe en lagenpose sammen med soveposen til børn.

Lagenposen er lavet af tyndt stof, og er med til at beskytte soveposen mod fugt og snavs. Derudover giver lagenposen også et ekstra lag i soveposen, og beskytter derfor endnu bedre mod vand og vind.

Man benytter en lagenpose ved at hoppe ned i den, før man tager soveposen over sig. Lagenposen sikre også at dit barn sover på en ren og tør overflade. Den kan både fås i en tynd udgave men også i en fleecemodel, som giver lidt mere varme.

Det er specielt en fordel med en lagenpose, hvis dit barn sover på fugtig overflade som f.eks. græs eller jord.

Ofte stillede spørgsmål om soveposer til børn i 2024

Hvordan vælger man sovepose til børn?

Du bør overveje følgende faktorer, når du skal vælge sovepose til dit barn: Størrelse, materiale, sæson, og sikkerhed. Ud fra dette vælger du den sovepose der passer bedst til dit barns behov. 

Hvilken sovepose til børn er bedst?

Vinderen af den bedste sovepose til børn i vores test blev Treklife Junior, som er en sovepose hvor man får virkelig meget for pengene. Du kan læse mere om den i denne test. 

Hvor lang skal en sovepose til børn være?

En hovedregel ift. længden på soveposen, er at den minimum skal være barnets højde i længden. Dog anbefaler vi at du vælger en sovepose, som mindst er mellem 5-15 cm længere end højden på barnet. 

Hvor er det bedst at overnatte i naturen?

Et af de meget populære steder at overnatte i naturen, er shelteren i True Skov ved Aarhus. Shelteren har sågar udsigt til stjernehimlen. 

4.8/5 - (16 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *