Tips til at binde snørebånd – Opnå max komfort på vandreturen

De fleste lærer at binde snørebånd i børnehaven og tænker herefter ikke over at optimere den måde det bliver gjort på. Men hvis du under en vandretur pludselig får ømme fødder eller tæer, kan det give god aflastning at binde dine støvler på en anderledes måde. Vi vil i denne artikel give dig tre gode tips til hvordan du kan snøre dine støvler, så de kan tilpasses dine fødders behov.

Det er vigtigt at dine vandrestøvler er tilpasset dine fødder, så du kan have glade fødder hele dagen.

Hvordan binder man snørebånd?

Det er vigtigt til en start at påpege, at disse alternative løsninger ikke kan veje op for en vandrestøvle, der ikke passer til din fod. Det er vigtigt, at du starter ud med en støvle, der passer til dine fødder. Du kan læse vores vandrestøvle guide her hvis du er i tvivl om dette valg.

De fleste vandrestøvler kommer med solidt snørebånd, der allerede sidder i snøreringe i en krydsformation henover støvlen. Denne snøremetode er den klassiske måde at snøre mange forskellige sko og støvler. Den hjælper til at holde skoen stramt på plads omkring foden. Du kan løsne og stramme denne metode alt efter velbehag, men snørebåndene skal altid sidde til så din sko ikke svupper. For løse sko kan resultere i stor friktion, som kan skabe vabler i huden.

Men hvis du har trætte og ømme fødder på en vandretur kan det virke fristende at løsne snørebåndene for at aflaste. I stedet for at risikere unødvendige vabler, kan vi anbefale dig at forsøge med alternative snøremetoder, der kan hjælpe med aflastning af udsatte områder.

Populære vandrestøvler i vores shop

Snoninger

Metoden med snoninger kan formindske hæl-friktion. Hvis du kan mærke at din hæl svupper og og ned i støvlen når du går, kan det betale sig at stramme dine støvler til. Det kan være et problem, at dine snørebånd langsomt løsner sig selv. Og derfor også løsner støvlen så der bliver skabt ekstra plads. I uheldige situationer vil dette skabe stor gnidning mellem støvle, sokker og hud, som i værste tilfælde kan resultere i vabler.

Du kan komme dette i møde ved at lave snoninger på snørebåndet inden du binder støvlerne. Snoningerne vil sikre, at snørebåndene ikke kan løsne sig og derfor bliver på plads hele dagen. Du skal blot løsne snørebåndene tre eller fire rækker ned, sno snørebåndene to gange rundt om sig selv i et par rækker, og herefter bindene din støvler som vanligt.

snørebånd støvler

Vindue

Metoden med en åben sektion i snørebåndene kan aflaste udsatte områder. Hvis du kan mærke et pres henover vristen, kan det betale sig at lave et vindue til aflastning. Det kan give store problemer efter en lang dag med vandring, hvis du har haft ondt i fødderne. Dine fødder vil være trætte om aftenen. Og det kan være ubehageligt at skulle tvinge sine fødder ned i samme støvler dagen efter igen.

Dette kan du komme i møde ved at lave et såkaldt vindue med snørebåndene. Vinduet vil sikre dig en god aflastning af det udsatte område, da snørebåndene ikke længere vil presse eller stramme. Du skal blot løsne snørebåndene ned til efter det ømme område, indsætte snørebåndene i snøreringene på samme side, så de ikke skaber et kryds henover foden, og derefter binde dine støvler som normalt.

vandrestøvler snørebånd

Åben tå

Denne metode med åben tå kan hjælpe med aflastning af ømme tæer. Hvis du kan mærke, at dine tæer er ømme eller er under et stort pres, kan det være en god idé at skabe bedre plads i forenden af støvlen. Det kan være smertefuldt at have ondt i tæerne. Og det kan resultere i vabler hvis støvlen strammer i forenden. Det kan være yderst ubehageligt at gå rundt med ondt i tæerne på en lang vandretur.

For at afhjælpe denne situation kan du skabe en åben tå for at give dine tær ekstra plads. Åben tå metoden vil sikre dig afalstning af ømme og trætte tæer. Du skal løsne snørebåndene helt fra støvlerne, starte en eller to rækker oppe i snøreringene, og herefter binde snørebåndene som normalt.

snørebånd
4.8/5 - (5 votes)

3 kommentarer

 1. Lone

  Hvad kan man gøre når den ene støvles snørebånd har tendens til at gribe fat i den øve “krog” til snørebånd på den anden støvle. e

 2. Lars Kjær

  Hej Lone

  Tak for din besked. Den letteste måde at afhjælpe problemet på er at spænde dine snørebånd relativt stramt, og lave en dobbelt-løkke, så snørrebåndene ikke “flavre” – det bør afhjælpe problemet.

  Hvis det ikke gør det så må du gerne sende et billede en kort video af problemet til vores kundeservice på kontakt@backpackerlife.dk, så kan vi komme nærmere på en løsning, så du har nogle støvler der ikke driller 🌏😊

  De bedste hilsner
  Lars, Backpackerlife

 3. Yvonne Kristiansen

  Hvordan skal jeg snøre min vandrestøvle, så jeg ikke får øm storetå, når jeg går nedad?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *