Bedste vandresko (2024): Vi tester de bedste og billigste vandresko

Bedste vandresko: Overvejer du at anskaffe dig et par vandresko, men er i tvivl om hvilke du skal vælge? Vandresko er ligesom vandrestøvler designet til at give støtte og komfort under vandreturen uanset hvilket terræn, som du vandrer i.

Vandresko er med til at sikre dig den rette komfort på specielt de længere ture. Vi giver dig i løbet af denne artikel vores bud på de bedste og billigste vandresko.

Vandresko testens vindere

Bedste vandresko
Når man er på backpacking- eller outdoor tur er vandreskoens en vigtig del af oppakningen.

Hvorfor skal jeg købe vandresko?

Det kan være en god ide, at anskaffe sig et par vandresko inden man skal ud og vandre. Vandreskoene er med til at yde dig den støtte og komfort du har brug for under vandring.

Skoene kan være en god investering, da de hjælper på dit overskud på din tur. Ofte er vandresko også noget mere letvægtige end store vandrestøvler, hvilket klart kan være en fordel under længere vandreture.

Vandresko kan ikke blot bruges til vandring, men generelt som outdoorsko, og endda også som løbesko eller hverdagssko.

Du kan få vandresko i mange forskellige udgaver og varianter, alt efter om de skal være vandtætte, vindtætte eller noget helt tredje.

Vandreskoene er med til at give dig en behagelig vandretur, ved at sikre stabilitet ved hjælp af skoenes stødabsorberende såle.

Se vores store udvalg af vandresko og støvler

Fem gode råd til at vælge de rigtige vandresko for dig

 1. Destination og rute: Overvej hvilken destination du skal vandre på, og hvilket terræn. Er det varmt, koldt, vådt eller tørt, så er det væsentligt at have med i dine overvejelser.
 2. Pasform: Det er vigtigt at finde en vandresko der passer til ens fodstørrelse. Det kan hurtigt blive ubehageligt at vandre i sko, som er for små eller smalle.
 3. Åndbarhed: Det kan være en fordel at have sko, som er åndbare. Hvis skoene er åndbare, slipper du for gene i form af sved og fugt i skoene og strømperne.
 4. Gå dem til: Vi anbefaler at man går skoene til inden brug, da nye sko først skal tilegne sig din fod. Ellers kan man hurtigt få vabler og sår på fødderne.
 5. Stødabsorberende sål: De fleste vandresko kommer med en stødabsorberende sål. Vi anbefaler at man vælger dette, for at få den bedste komfort og stabilitet.

De bedste vandresko til prisen

Kvinder

Vandrestøvler til kvinder – Trespass Mitzi low-cut – Grå
Trespass Mitzi

Trespass Mitzi vinder i vores test den bedste vandresko til prisen i kvindekategorien. Du får en vandresko med åndbar og vandtæt membran, samt polstring for en øget komfort. Derudover er ydersål lavet af gummi, for at sikre dig et godt greb i alt slags terræn. Skoene vejer blot 400 gram pr. stk., alt efter størrelse.

Mænd

Vandresko herre – Trespass Fisk
Trespass Fisk

Trespass Fisk vinder i vores test den bedste vandresko til prisen i herrekategorien. Du får her en solid vandresko med en skridsikker ydersål. Derudover kommer skoen med beskyttet tå konstruktion, samt en polstret og støbt indersål. Skoene er perfekt til din outdoor tur, hvad enden det er vandring, eller blot hverdagsbrug.

Bedst i test vandresko

Kvinder

Vandresko til dame – Trespass DLX Zindzi

Vandresko til dame – Trespass DLX Zindzi

Disse vandresko til kvinder fra Trespass i modellen Zindzi er et par fremragende low-cut vandresko. Skoene er udført i vind- og vandtæt membran, der gør skoene yderst anvendelige hele året i forskelligt klima. Skoene er letvægtige og åndbare og kan derfor både bruges til både vandring og backpacking. Skoene har en polstret ankelstøtte for god komfort selv på lange vandreture.

Mænd

Vandresko til mænd – Jack Wolfskin Vojo 3 Texapore Low M – Sort

Jack Wolfskin Vojo 3 Texapore

Jack Wolfskin Vojo 3 Texapore vandt vores bedst i test i herrekategorien. Skoene er både åndbare og vandtætte, med dens TEXAPORE membran. Derudover er skoen meget robust med en god komfort. Skoene med en skridsikker sål, så du er sikret et godt greb i alt slags terræn. Skoene er lavet i ruskindslæder, og vejer blot 890 gram, alt efter selve størrelsen på skoene.

Bedste premium vandresko

Kvinder

Vandresko til dame – Merrell Moab Speed GTX – Blå
Merrell Moab Speed GTX

Moab Speed GTX kan bruges til både hverdag og til de længere ture i det fri. Disse sko har GORE-TEX® membran, som gør skoene vandtætte og åndbare. Overdelen af skoene er lavet i mesh og TPU og har 100% genanvendt mesh for.

Mænd

Vandresko til herre – Merrell Moab 3 GTX Walnut
Merrell Moab 3 GTX Walnut

Merrell Moab 3 GTX Walnut er nogle gode vandresko til herre. Skoene har en GORE-TEX® membran, som gør skoene vandtætte og åndbare. Overdelen på skoene er lavet af syntetisk læder og mesh.

Hvad er vandreskoens overdel?

Vandreskoens overdel er den del der beskytter dine fødder mod regn, sne, vand eller hagl på din vandretur. Overdelen af ofte lavet af åndbart materiale som f.eks. mesh, tekstil eller læder, for at give den bedste komfort. 

Overdelen er med til at beskytte din fod og sikre den bedst mulige komfort under din vandretur. Det er vigtigt at overdelen er robust, og at materialet er holdbart, da skoene bliver udsat for meget slid under en vandretur i naturen.

Mange vandresko kommer med en vandtæt membran, som med andre ord betyder at du undgår at få våde fødder på trods af regnvejr eller små vandløb. 

Bedste vandresko
Vandresko er ideelt til når du skal vandre i alsidigt terræn.

Hvad er vandreskoens mellemsål?

Vandreskoens mellemsål er den sål der ligger skoens overdel og ydersålen i bunden af skoen. Det er mellemsålen der er med til at stødabsorbere når du er ude og vandre i forskelligt slags terræn. 

Mellemsålen er oftest lavet af skum materiale, som giver dig den stødabsorbering der er brug for. De materialer der oftest bliver brugt i mellemsålen er EVA-skum og PU. Det kan du læse mere om her

Der er fordele og ulemper ved hvert slags materiale, og du bør derfor læse grundigt på det, og overveje hvordan det primære terræn du skal vandre i ser ud. 

Hvad er skoens ydersål?

Skoens ydersål er bunden på dine vandresko, som er den sål der skal hjælpe med at holde dit greb i alt slags terræn. Ydersålen er ofte lavet i gummi, da det er det materialer der er mest skridsikkert. 

Derudover er gummi også et meget slidstærkt materiale, som sikre at det holder i flere år. De fleste ydersåle er formet med forskelligt mønster, så man står mere sikkert fast på ujævnt terræn. 

Ydersålen er altså den sål der er i direkte kontakt med terrænet. Den vigtigste opgave for ydersålen er altså at sikre et godt greb, samt at give dig tilstrækkelig komfort, uanset hvor langt du skal vandre. 

Kombiner dine vandresko med et par vandresokker

Vi anbefaler at du kombinere dine nye vandresko med vandresokker, da vandresokkerne er specielt designet til at yde den rette komfort, når du vandre og vil give dig en mere behagelig oplevelse. 

Det er vigtigt at du vælger nogle vandresokker der passer i størrelsen. Vandresokkerne er med at sikre, at du undgår de værste vabler og sår uanset hvor langt du skal ud og vandre. 

Mange vandresokker er designet af tekstil der er hurtigtørrende og åndbart, for at undgå at fugten og sveden samler sig i sokkerne, og dermed hjælper med at regulere føddernes temperatur under vandreturen. 

De fleste vandresokker er udstyret med ekstra polstring de steder hvor de er mest udsatte, heriblandt på vristen og i hælen, hvor skoene ofte gnider imod. 

Du kan læse mere i vores vandresokker test, hvor vi tester de bedste og billigste vandresokker. 

Ofte stillede spørgsmål om de bedste vandresko i 2024

Hvad er de bedste vandresko?

Den vandresko der vandt vores bedst i test er i kvindekategorien modellen Trespass DLX Zindzi og i herrekategorien er det modellen Jack Wolfskin Vojo 3 Texapore

Er det nødvendigt med vandresko?

Vi anbefaler at du anskaffer dig et par vandresko og vandresokker, hvis du skal ud og vandre. Det vil gøre din tur meget mere behagelig og komfortabel. 

Hvor lang tid holder vandresko?

Det kommer meget an på kvaliteten og materialet skoene er lavet af. Hvis det er god kvalitet som f.eks. læder, så kan det godt holde mange år, hvis man behandler det godt. 

Hvorfor er vandring populært?

Du får en masse naturoplevelser mens du vandre, og får set en masse unikke landskaber. Du kommer også til at mærke freden og stilheden. Læs mere om tendenser for vandring her.

4.7/5 - (22 votes)

2 kommentarer

 1. Ole Sørensen

  Hej!
  Jeg skal på cykel/vandreferie på Bornholm og kunne i den forbindelse godt tænke mig et par sko.
  Jeg bruger str 42 og har en kort og bred fod.
  Skoen skal helst ikke være med snørebånd der skal bindes og den skal være let.
  Jeg lurer på denne: Vandrestøvler til mænd – Finley low-cut sat ned fra 699,- til 399,-
  Kunne det være et emne? Og hvad vejer den?
  Mvh Ole!

  • Sofie Kolding

   Hej Ole

   Det lyder som en rigtig god tur! 😊️

   Finley low-cut kunne være et rigtig godt bud – Skoene vejer 982 g. (Ca. 400 gram pr sko)

   Du må have en rigtig god dag!

   Med venlig hilsen
   Sofie fra Backpackerlife

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *