Vandresokker test (2024): Disse vandresokker vinder vores test

Vandresokker test: Overvejer du at anskaffe dig et par vandresokker inden din næste vandretur? Vi tester og guider dig til de bedste og billigste vandresokker, alt efter hvilke præferencer og ønsker man har.

Vandresok testvindere

Vandresokker test
Vandresokker er et must-have på din næste vandretur. Vi tester her de bedste vandresokker.

Uanset om du skal på vandretur i skoven, vandretur i bjergene eller blot på en dagsvandring, så har vi et bredt udvalg til billige priser.

Vi tester de bedste og billigste vandresokker og giver dig vores bud på gode vandresokker til din næste tur. 

Hvad er vandresokker? 

Vandresokker er sokker som er specielt designet til at yde den rette komfort, støtte og åndbarhed når du er ude og vandre. Vandresokker er ofte designet med en tæt pasform, for at forhindre at de genere i skoene.

Der findes mange forskellige udgaver af vandresokker, uanset om du blot skal på en outdoor-tur, eller en vandreferie. Vandresokker er oftest lavet i åndbart og hurtigtørrende materiale, som er med til at sikre dig en behagelig vandring.

Derudover har vandresokker ofte ekstra polstring, som giver dig øget støtte til anklerne og fødderne. 

Fem fordele ved vandresokker

1. Komfort: For det første er vandresokker designet til at give dig den rette komfort, når du er ude og vandre. Sokkerne giver dig ekstra støtte til fødderne og anklerne, og sidder stramt, som sikre at strømperne ikke folder sig på alverdens måder, og giver dig vabler. 

2. Støtte: En af de faktorer der specielt er vigtige når man overvejer at købe et par vandresokker er om de yder den rette støtte. Vandresokker er med til at give dig den rette støtte til fødderne, hvor især hælen er udsat under vandring. Her er sokkerne designet med et slidstærkt stof, som sikrer den rette støtte. 

3. Åndbarhed: Vandresokker er specialdesignet til at være meget åndbare, som hjælper med at fødderne ikke bliver så svedige, og at de samme tid får luft gennem det åndbare materiale. 

4. Beskyttelse: Udover at være komfortable, yde den rette støtte og være åndbare, beskytter sokkerne blandt andet også dig mod vabler og sår på fødderne. Når man vandre langt og i meget forskelligt terræn, kan man let komme til at få vabler og sår, og derfor er vandresokker designet til at beskytte dig mod dette. 

5. Pasform: Vandresokkerne er designet til at være meget tætsiddende, da det på denne måde opnår den bedste effekt. Ved at sokkerne er meget tætsiddende, slipper du for at sokkerne kommer til at genere dig i dine vandrestøvler, og dermed giver pasformen dig øget komfort. 

 Hvilke vandresokker findes der?

Der findes vandresokker i mange forskellige slags materialer og det kan være svært at vælge, hvilket materiale man ønsker. Vi giver dig nogle bud på hvad de forskellige materialer er gode til.

Uld: Uld er det mest populære materiale at lave vandresokker i, da uld er god til at hjælpe med at aflede fugten og regulere temperaturen i sokkerne. Derudover minimerer uld også mere lugt end andet syntetisk stof.

Merino uld: Merino uld er kendt for at være mere fint og blødt end almindelig uld, og indeholder derudover antibakterielle egenskaber og er god til at holde fugt og sved ude.

Nylon: Nylon er også et populært materiale til vandresokker, da det er slidstærkt, åndbart og hurtigtørrende. Derfor er nylon-sokker også meget holdbare. 

Polyester: Polyester er også kendt for at være slidstærkt og åndbart. Fordelen ved dette materiale er, at det kan tåle at blive vasket ofte og samtidigt er hurtigtørrende. 

 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber vandresokker?

 • Materiale → overvej hvad du ønsker af funktionalitet, da det er meget forskelligt hvad de forskellige materialer er gode til. 
 • Støtte → tænk over hvor du plejer at være øm/har sår efter en vandretur, og tjek herefter om sokkerne har ekstra støtte i disse områder. 
 • Pasform → pasformen kan også være meget forskellig, alt efter hvor stor, lille, bred eller smal din fod er. Prøv sokkerne på og find nogle sokker der passer til dine behov. 
 • Åndbare → det er også vigtigt at overveje om dine sokker er åndbare, da dette kan være meget behageligt, så man undgår fugt og sved ved fødderne. 
 • Kvalitet → find nogle sokker af god kvalitet, da disse ofte holdere længere og er mere slidstærke. Se vores vindere i testen nedenunder. 
 • Vask → overvej om vandresokkerne er besværlige at vaske, og hvordan de skal vaskes. Derudover bør du overveje om de er nemme at vedligeholde. 

 

Skal man vælge en sok eller flere sokker?

Det er meget forskelligt om folk vælger at have indersokker under vandresokkerne, når man vandre. Indersokkerne er også kaldt linersokker. 

Du kan vælge at købe et par linersokker til at have inden under dine vandresokker. Typisk bruger man en liner sok som en indersok, og med en tykkere ydersok udover. Linersokker kan være med til at øge komforten, og samtidigt minimere sved og genering af dine fødder. 

Udover at øge komforten, er en liner sok også god til at temperaturregulere, så du dermed undgår overophedning. Derudover transporterer en liner sok også sved og fugt væk fra fødderne. 

Du kan også vælge at bruge linersokker som vandresokker, men den er dog ikke lige så tyk som almindelige vandresokker. Dog er sokken stadig varm og blød ved huden. 

 

Vandresokker test: Vores bud på 3 gode vandresokker

Treklife Merino

Bedste billige vandresokker

Disse vandresokker fra Treklife i modellen “Merino uld”, vinder vores test af de bedste billige vandresokker. De kan bruges fra alt fra en aktiv dagstur til en længerevarende vandreferie. Vandrestrømpen er både bløde og isolerende. Materialet er 78% Merino uld, 20% nylon og 2% elastan. Mørkegrå farve.

Ulvang Spesial

Bedst i test

Disse vandresokker fra norske Ulvang, vandt i vores test de bedste vandresokker. På trods af den billige pris, får du her virkelig meget strømper for pengene, og disse sokker er nogle af de mest populære vandresokker i Norge. Materialet er 60% merino uld, 38% nylon og 2% elastan (lycra). Derudover har strømpen termo-materiale i sålen.

Norwegian Army

Bedste premium vandresokker

Disse vandresokker fra skotske Highlander, vandt i vores test de bedste premium vandresokker. Sokkerne kommer med en meget høj kvalitet. Sokken har en høj uldblanding, og er derfor meget isolerende imod kulde. Derudover er sokken ekstra slidforstærket på de udsatte områder. Materialet er 80% uld, 10% nylon og 10% elastan

Ofte stillede spørgsmål om vandresokker i 2024

Hvad er vandresokker?

Vandresokker er sokker som er specielt designet til at yde den rette komfort, støtte og åndbarhed når du er ude og vandre. Vandresokker er ofte designet med en tæt pasform, for at forhindre at de genere dig, når du vandre med dine vandrestøvler- eller vandresko. 

Hvilke vandresokker er bedst i test?

Vi har i denne artikel testet hvilke vandresokker der var bedst i test, og de vandresokker der klarede sig bedst i testen, var Ulvang Spesial sokkerne. Du kan se mere om hvordan andre vandresokker klarede sig i denne artikel. 

Hvordan vasker man vandresokker?

Det er vigtigt at når du vasker dine vandresokker er opmærksom på, hvilket materiale sokkerne er lavet af. Dog anbefaler vi generelt, at du vasker dine sokker ved lav temperatur på 30-40 grader. Hvis du kommer til at vaske uld ved for mange grader, så skrumper sokkerne. 

4.5/5 - (13 votes)

2 kommentarer

 1. Sanne

  Og hvis man skal vandre i plus 30 grader/jungle – bliver uld så ikke for varmt?

  • Lars Kjær

   Hej Sanne

   Uld er temperaturregulerende, så det kan faktisk afhjælpe på problemet med at have det varmt når man vandre. Det man dog skal overveje er tykkelsen på dine strømper – hvis det er meget varmt kan du overveje at vandre med tynde sokker, som fx Ulvang Ultra: https://backpackerlife.dk/produkt/vandresokker-uld-ultra-sort/ 😊🌏

   Sig endelig til hvis der er andet vi kan hjælpe med ift. din tur 🙌

   De bedste hilsner
   Lars, Backpackerlife

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *