Backpacking for nybegyndere – USA

Verden har utroligt mange spændende steder at byde på. Det kan næsten være svært at beslutte, hvor rejsen skal gå hen. Er det første gang, du skal afsted på en længere rejse, kan det være endnu mere vanskeligt at finde ud af, hvilke lande der er oplagte at besøge samt hvor planlægningen skal begynde.

Vi har lavet artikelserien “Backpacking for nybegyndere” til at hjælpe dig. Vi giver dig tre artikler med tre stærke bud på, hvor du skal rejse hen med din backpacker rygsæk. Herunder hvad du skal være opmærksom på, inden du rejser, og hvad du skal opleve på de forskellige destinationer. I denne tredje og sidste artikel rejser vi til USA. Læs med herunder.

Populære Golden Gate Bridge ved San Francisco

USA

Det er populært at rejse til USA – også som backpacker. Det er der rigtig mange grunde til, men den mest væsentlige grund er nok, at USA har det hele. Du kan både besøge vilde storbyer med masser af liv, få smukke og vilde naturoplevelser, spise fantastisk mad og meget mere til.

Der er mange unge mennesker, som rejser til USA for at få den vilde oplevelse, det er at rejse dér. Det er et dyrere land at leve i, sammenlignet med eksempelvis Asien, som er en anden populær backpacking-destination. Du kan til gengæld heller ikke sammenligne de to kontinenter, da du får to vidt forskellige oplevelser. USA har ry for at være vildt og stort, hvilket det også er – du vil helt sikkert få nogle vilde oplevelser, som du sent glemmer. Du vil omvendt også få nogle fantastiske rejseminder, som du ikke kan få andre steder.

Det er særligt populært at roadtrippe i USA, og der er fantastiske muligheder for at gøre netop dette. Byerne er bygget op omkring de store motorveje. Vi vil gøre dig meget klogere på både mulighederne for roadtrips og på rejse i USA nedenfor.

Når du rejser til USA, er den eneste vaccine, du behøver, mod difteri-stivkrampe. Opholder du dig i landet i mindre end 90 dage, er det ikke nødvendigt at have et visum. Du skal til gengæld være opmærksom på, at du skal søge om en Travel Authorization – også selvom du er i landet mindre end 90 dage.

Valutaen i USA er amerikanske dollars, som forkortes USD. 1 amerikansk dollar svarer cirka til 6,5 danske kroner.

Lad os komme afsted!

Østkysten

Der er mange forskellige muligheder for rundrejse i USA. Vi begynder på Østkysten, hvor vi vil anbefale at begynde rejsen i New York. Flyver du fra Kastrup er den en flyvetur på minimum otte timer – hvis du er heldig at finde et direkte fly.

Når du ankommer til New York, kan det virke overvældende. Byen er den mest besøgte by i USA. Den er kendt for alt fra mode over fantastiske spisesteder til utrolig kunst – og alt derimellem. Byen har alt, du kan drømme om, og du bliver i virkeligheden aldrig færdig med at udforske den. Vi vil her komme med vores bud på, hvad du skal opleve, mens du er i New York. Vi har udvalgt budgetvenlige must-see seværdigheder, da du hurtigt kan bruge mange penge i den hæsblæsende by.

  1. Frihedsgudinden. Det er et af de kendte symboler på New York, som klart er et besøg værd. Du kan tage færgen “Staten Island”, som er en gratis færgetur. Det tager 20 minutter hver vej, og turen giver dig fantastisk udsigt til både den berømte statue og New Yorks skyline.
  2. Gå en tur gennem Central Park. Der er masser af stier og hyggelige kroge i parken, og der sker næsten altid noget. I løbet af sommeren afholdes der ofte gratis koncerter. Pak en madkurv og tag en afslappende eftermiddag med en bog, eller gå en tur rundt – det er en oplevelse i sig selv.
  3. Der er masser af kunst i byen, og en række museer, som er store og berømte. Vi vil fremhæve Metropolitan Museum of Art, Museum of Modern Art og Guggenheim, som alle er ikoniske kunstmuseer i byen.

Derudover er det naturligvis ikonisk at besøge Times Square. Der er altid fyldt med mennesker, typisk turister, og du kommer der for at spise, shoppe eller se et show – der er ikke meget andet at lave. Det er ikke her, de lokale hænger ud, og selvom det kan virke som et sansebombardement, er det fantastisk at opleve. Du kan eventuelt komme om aftenen, hvor hele gaden lyser op.

Du kan sagtens bruge flere dage i byen. Vi vil anbefale, at du tager på roadtrip fra New York. Når du er mættet af storbyens indtryk, kan du vælge at køre til Pennsylvania, hvor Philadelphia er et besøg værd.

New York, Manhattan, med berømte Central Park i midten

Essentials til storbyferien

Pennsylvania, Philadelphia

Du kan leje en bil i New York, som du henter i lufthavnen, hvorfra du kører direkte til Philadelphia. Det er en køretur på lige knap to timer, hvis trafikken glider.

Philadelphia er kendt for sine “Tours”, som er guidede ture rundt i byen med forskellige temaer. Der er ture for enhver smag – alt fra madture til spøgelsesture. Du booker din tur på forhånd.

Derudover er der også i Philadelphia spændende museer, som er et besøg værd, eksempelvis det historiske Museum of the American Revolution. Byen byder også på flere kulturelle og historiske seværdigheder, som The National Historical Park, Independece Hall, hvor uafhængighedserklæringen blev underskrevet i 1776, og den 1000 kilo tunge Liberty Bell hænger.

Når du bliver sulten, kan vi anbefale at spise en cheese steak fra Geno’s Steaks. Det er fint at gøre et stop i Philadelphia, men du behøver ikke regne med at være i byen flere dage. Du kan bruge en enkelt dag, eller du kan tage en overnatning og fortsætte dit roadtrip morgenen efter. Det er op til dig, og hvor lang tid du har til din rejse.

Washington D.C. – den kendte hovedstad

Det er naturligvis en anbefaling værdig at tage et stop i Washington. Det er en køretur på cirka 2,5 time fra Philadelphia.

Den helt store attraktion her er naturligvis Det hvide hus. Området Capitol Hill er et historisk nabolag i Washington, som huser hele den amerikanske regering. Det er en god idé at tage en guidet tour til området. Du skal på forhånd have arrangeret turen til det hvide hus gennem den danske ambassade i Washington. Det tager flere uger at få godkendt den nødvendige sikkerhedsinformation, så du skal planlægge dit besøg i god tid.

Du kan tage på en gratis, guidet tour rundt i byen. Det er en rigtig god måde at se byen, de bedste seværdigheder og høre om byens historie. Da det er en gratis tur, er det rigtig god stil at betale din guide et lille beløb.

Byen byder på mange måder på klassisk storbyliv, men noget mere afdæmpet end i New York.

Washington D.C. med udsigt til Det hvide hus

Florida, Miami

Der er rigtig mange muligheder for at besøge flere byer ned langs Østkysten. Vi vil her springe til Miami, som for mange vil være endedestinationen på Østkysten. Byen er virkelig smuk med hvide sandstrande og storbystemning. Det er for mange her, at feriestemningen virkelig indtræffer.

Der er palmer på gaderne, god shopping og god mad. Derudover er klimaet varmt året rundt. Det er særligt en populær by for unge mennesker. Der er et fedt natteliv i byen, og Miami har nogle af verdens bedste clubs.

Der er masser af liv langs stranden i Miami, som naturligvis er et besøg værd. På strandpromenaden er der både rige muligheder for at cykle, gå ture eller jogge. Sport er en stor del af Miami, og det er en vild oplevelse at tage ind at se en kamp i byen. Du kan både vælge amerikansk fodbold, hvor Miami Dolphins er de lokale helte, eller basketball hvor Miami Heat er på hjemmebane.

Der er vilde shopping muligheder i Miami. Det foregår på Lincoln Road, hvor du finder alt mellem kendte kæder til små designforretninger.

Miami byder på smuk sandstrand, lækker mad, shopping og masser af liv

Vestkysten

Det er naturligvis også muligt at roadtrippe på USAs modsatte kyst, Vestkysten, som byder på helt andre oplevelser. Her vil vi anbefale dig at begynde din rejse i San Francisco. Flyver du fra Kastrup er det en flyvetur på mellem cirka 14 og 20 timer, hvor du skal forvente en mellemlanding.

San Francisco er en spændende by at besøge. Der er en meget sammensat befolkning og bred diversitet i byen, alt fra college-studerende over hippier til tech giganter. Det er særligt fede parker og virkelig lækker mad, du får i byen – det er blandt andet her, du finder noget af USAs bedste asiatiske mad. Det er også en af de dyreste byer i landet at leve i, så det kan betale sig at undersøge budgetvenlige alternativer.

Vi kan anbefale at tage en aften ude i “The Mission District”, hvor du kan få en fantastisk udsigt over byen, spise lækker mexikansk mad drikke drinks på en af de mange hippe barer.

Det er i San Francisco, du finder den ikoniske Golden Gate Bridge. Det er et varemærke for byen og naturligvis et must-see. Du kan gå en tur på broen, eller nøjes med at se den fra jorden.

Det er også rigtig hyggeligt at se byen fra vandsiden, hvor du fra havnen kan tage på en færgetur. Hvis du vælger en offentlig færge er det billigst.

San Franciscos farverige gader

Los Angeles

Fra San Francisco vil vi anbefale, at du tager til Los Angeles. Det er den anden største by i USA, og mange har et kærligheds/had-forhold til byen. Byen sprudler filmstjerner, wannabe skuespillere, musikere og surfere.

Byen er ikke det oplagte turistmål, hvorfor du heller ikke finder deciderede turistattraktioner. Det er i stedet en by, du kommer for at opleve, som den er. Her nyder du livet; går på stranden, spiser dejlig mad, går til koncerter og så videre.

Når det er sagt, er der naturligvis ikoniske steder i byen, som vi vil anbefale dig at se. Byen er hjemsted for Hollywood, og for mange er Hollywood Boulevard et vigtigt punkt på rejsen. Det er her, du ser “The Walk of Fame”, hvor kendte stjerne har deres egen stjerne på vejen med deres navn graveret i.

Det er helt klart også et besøg værd at bruge en dag på populære Venice Beach. Der er altid masser af gang i den med blandt andet gadekunstnere, surfere, skatere. Der er masser af restauranter langs stranden, og generelt en rigtig hyggelig stemning.

Populære Venice Beach

Las Vegas

Det er på mange måder en vild by, som er fyldt med farver, lys, kasinoer, dyre hoteller, et vildt natteliv og restauranter i verdensklasse.

Det er svært at finde underholdning bedre end den, du finder i Las Vegas. Du kan derfor med fordel tage ind at se et show af den ene eller anden art. Der er penge at spare ved på forhånd at booke billetter.

Det er ikke kun fest og farver, når du besøger Las Vegas. Du kan også få en naturoplevelse ved eksempelvis at besøge Hoover Dam, som er en dæmning der oprindeligt blev bygget for at tæmme Colorado River.
Derudover byder Las Vegas på Shark Reef, som er et akvarium som er designet som et skibsvrag. Her kan du komme helt tæt på alt fra hajer til havskildpadder.

Lake Mead ved Hoover Dam

Grand Canyon

Når du er i Las Vegas, kan du køre længere ind i landet for at se Grand Canyon Nationalpark. Det er en køretur på mellem fire og fem timer. Grand Canyon er en en kæmpestor kløft, som er en meget populær turistattraktion i USA. Det er utroligt smukt og bestemt køreturen værd, når du er i det vestlige USA.

San Diego

Vi vil anbefale, at du kører til San Diego som dit sidste stop på dit roadtrip på Vestkysten. Byen ligger helt ude på kysten lige ved grænsen til Mexico.

Byen betegner sig selv som værende USAs fineste by. Det er en langt mere rolig by end Los Angeles og Las Vegas, som du kommer fra. Byen har et super surfspot ved Encinitas på de mange smukke strande. Er du til smuk og anderledes arkitektur, skal du gå en tur i området La Jolla.

Vi kan anbefale at besøge Balboa Park. Det huser mere end 16 museer, og du finder både natur, kultur og science. Du kan sagtens bruge en hel dag her uden at komme til at kede dig.

Derudover er der rig mulighed for at slappe og nyde nogle rolige dage både på stranden og med gåture rundt i den smukke by.

Stranden ved La Jolla

Gode råd til din rejse i USA

  • Når du er på Vestkysten, er en af de bedste burgere, du kan få, In-N-Out burger
  • USA er kæmpestort og du kan ikke nå alt det, du gerne vil – udvælg derfor det vigtigste for dig, og læg en realistisk plan for din rejse
  • Husk at have styr på dine rejseforsikringer
  • Fordel dine penge over flere tasker

Hvordan rejser jeg bedst i USA?

Vi vil anbefale dig at roadtrippe i USA. Byerne er bygget op omkring de store veje, og det er en fed måde at opleve landet på.

Hvad er de klassiske destinationer i USA?

Det er populært at rejse både på Vestkysten og Østkysten i USA. Byer som New York, Miami, Los Angeles og San Diego er klassiske bud på de rejse til USA.

Hvad er de tre mest berømte seværdigheder i USA?

Skal vi vælge tre seværdigheder, vil vi fremhæve Frihedsgudinden i New York, Grand Canyon i Arizona og Hollywood Boulevard i Los Angeles.

5/5 - (6 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *