Camino del Norte (2024): Alt du skal vide om Den Nordlige Rute

Camino del Norte går langs med Spaniens nordlige kyst, og den bliver af mange vandrere kaldt for “den smukkeste camino”. Ruten starter i Irún lidt ude for San Sebastian, hvorefter du kommer til at opleve den nordspanske kyst, gå gennem naturreservater såvel som charmerende landsbyer, før du ender i Santiago de Compostela.

Camino del Norte ved den nordspanske kyst
Camino del Norte bliver af mange kaldt “den smukkeste camino

Overblik over ruten:

Længde:825km
Etaper:34
Antal dage:30-40 dage
Overnatning:Gode muligheder
Sværhedsgrad:Middel

Hvorfor skal man gå Camino del Norte?

Som sagt bliver denne rute kaldet “den smukkeste” af mange, hvorfor mange vælger at gå netop denne rute til Santiago de Compostela. Ruten er fyldt med alsidig natur som smukke strande, stejle klippeformationer, det vilde Atlanterhav og frodige skove. Derudover giver ruten rig mulighed for at smide vandreskoene og dyppe tæerne i det kølige vand. Og er man rigtig frisk, er der også gode surfing muligheder på denne strækning. Vil du desuden gerne væk fra alle menneskemængderne på den mere befærdet franske camino, er Camino del Norte et forrygende alternativ.

Hvornår er det bedst at gå den nordlige camino?

Det bedste tidspunkt for at vandre på Camino del Norte er enten i foråret eller efteråret, hvor temperaturene er lidt lavere, og der er knap så mange mennesker. Sommeren er dog den mest populære tid for at gå ruten, og selv om temperaturene er høje, har man Atlanterhavet til at give nedkøling. I det hele taget forbliver temperaturene normalvis stabilt på grund af det store ocean. Til gengæld kan der godt komme en uforudsigelig regnbyge, så det er en god ide at pakke regntøjet med.

Det anbefales ikke at gå ruten om vinteren, hvor vejret er køligere og vådere. Ruten kan også blive mere ufremkommelig og flere af herbergerne holder lukket i denne periode.

Hvor lang er Camino del Norte?

Den nordlige camino er på 825km, og er dermed en af de længste af camino-ruterne. Ruten har 34 officielle etaper, hvoraf flere er på mere end 30km. Den er dermed også en af de hårdere ruter på caminoen. Mange vælger dog at forkorte ruten, og andre vælger kun at tage dele af ruten.

Rygsække på Camino del Norte
Ved den nordlige rute kommer man forbi meget forskellig natur

Hvilket udstyr skal man have med?

Når du skal gå Camino del Norte er det først og fremmest vigtigt med et par gode vandrestøvler og en god vandrerygsæk. Dernæst kan det være værd at overveje om du skal have et par vandrestave. Et par vandrestave kan især give god mening på denne strækning, hvor du vil møde en del højdemetre. Til sidst er det smart at have regntøj, såvel som lag-på-lag tøj, så du er forberedt på den pludselige regnbyge, der kan ske at skylle ind over fra havet af.

Hvem kan gå Camino del Norte?

Camino del Norte er en af de mere udfordrende camino-ruter. På grund af rutens stejle op- og nedstigninger i bjergområde og ved kysten, kræver denne rute en god mængde optræning inden man tager afsted. Derudover byder ruten også på en del bakker og dale, når man bevæger sig ind over land. Ruten er dog langt fra uoverkommelig, men hvis man ikke er trænet i at vandre med rygsæk, kan det være en god ide at sætte lidt ekstra dage af til at gå den. Der er også mulighed for at tage alternative ruter på dagen, der kan være nemmere end hovedruten. På den måde kan du spare dig selv, når trætheden sætter ind.

Overnatning på Camino del Norte

I udgangspunktet er der et godt netværk af herberger eller albergues langs med den nordlige camino. Ruten er dog blevet mere populær de seneste år, og det kan derfor være en god ide at bestille plads på herbergerne for at være sikker på en seng at sove i. Det kan også være en ide at anskaffe et pilgrimspas, da nogle herberger kun tager imod folk med dette. Alternativt kan du også finde dig et hotel eller et pensionat, som der også er mange af langs den skønne rute. Find alle rutens overnatningsmuligheder her.

Camino del Norte rute ved Atlanterhavet

4.9/5 - (9 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *