Guide: Gode ting at få styr på inden din rejse til Cambodia

For at hjælpe dig bedst muligt på vej, har vi lavet en oversigt over det du skal vide inden din backpacker tur til Cambodia. Om end du starter din rejse i sydøst asien med at tage på backpacking i Cambodja eller ej, er der nogle ting vi anbefaler dig at få styr inden du rejser afsted.

Få styr på dit visum inden din backpackertur til Cambodia

Det kræver et visum for at kunne rejse ind i Cambodja, så det er en god idé at få styr på visuminformationerne inden du din backpackertur til Cambodia. Før du kan ansøge om et visum, er det vigtigt at du har følgende:

  • Et pas med gyldighed på mindst seks måneder efter indrejse
  • Dokumentation på et hotel/ophold i kaldet
  • Det pasfoto i farve du kan tage med

Skal du ikke opholde dig i landet i mere end 30 dage, kan du søge om et visum online her.

Et turistvisum med ophold i 30 dage koster 36 USD, svarende til 250 kr. Du kan betale det online.

Du kan også købe dit visum direkte i lufthavnen, og gøres dette, skal dit visum betales i USD og et pasfoto i farve skal medbringes. Grundet Covid-19 er der endnu uklare regler om visum til Cambodja, da alt indrejse frarådes på nuværende tidspunkt. Vi anbefaler dig derfor om at holde dig opdateret på Cambodjas rejsevejledning samt på ambassadens hjemmeside.

Guide: Gode ting at få styr på inden din backpackertur til Cambodia
Lokale mænd i Cambodia

Forsikringer

Det er altid en god idé at have tegnet en rejseforsikring når du skal ud at rejse. Selvom vi i Danmark har både det gule- og blå sygesikringsbevis, er vi ikke dækket hvis en skade eller sygdom skulle opstå. Du kan med fordel undersøge, om du har en rejseforsikring i dit nuværende forsikringsselskab. Hvis ikke, kan du tegne en forsikring med et privat forsikringsselskab.

De private forsikringsselskaber tegner din forsikring, så den rækker i den tid du vil være ude at rejse. Hvilken forsikring der vil være bedst at få er en individuel sag, og vi anbefaler dig derfor at snakke med forsikringsselskabet for det rigtige valg af forsikring. På den måde er du bedst klædt på til din backpackertur til Cambodia.

Du kan se en liste potentielle rejseforsikringer her.

Få styr på vaccinationer inden din backpackertur til Cambodia

Det er en god idé at få styr på, om potentielle vaccinationer skal foretages i god tid, inden du rejser afsted på din backpackertur til Cambodia. Ofte skal vaccinationerne gives af flere omgange, og derfor kan du komme ud for at skulle have den første vaccine, 2-3 måneder inden du skal afsted.

Vaccinerne kan ofte fås ved egen læge, men vi anbefaler dig at bestille en tid ved en rejsemedicinsk klinik. Disse klinikker har alle vaccinerne på lager, og ved alt om hvilke vacciner du skal have, alt afhængig af dine destinationer. 

Du kan med fordel undersøge om du er medlem af Danmark. Alt afhøngig af hvilken gruppe du er medlem af, kan du få dækket på til 50% af det samlede beløb. Du kan læse mere om Danmarks tilskud her.

Vi har lavet et lille overblik over de vacciner du skal have, når du rejser til Cambodja. De angivende priser er vejledende, da prisen afhænger fra læge til læge. Ud fra vaccinerne er angivet et tal der viser, hvor mange gange du skal have den enkelte vaccine

RejselængdeVaccinationer + AntalVejledende priserBeskyttelse
Uanset rejselængdeDiftei-stivkrampe, 1
Hepatitis A, 2
260 kr.
500 kr.
10 år
30 år
1-4 ugerDifteri – stivkrampe
Hepatitis A,
Hepatitis B, 3
Japansk hjernehindebetændelse, 2-3
Rabies (huldegalskab), 2


500 kr.
1000 kr.
800 kr.


Livslang
5-10 år
Livslang
1-6 månederDifteri – stivkrampe
Hepatitis A,
Hepatitis B, 3
Japansk hjernehindebetændelse, 2-3
Rabies (huldegalskab), 2
Tyfus, 1

400 kr.

3 år
Oversigt over vacciner til Colombia

Valuta

Valutaen i Cambodia hedder Riel, og 10 danske kroner svarer til ca. 6500 Riel.  

En af de ting der gør sydøst asien speciel, og herunder Cambodia, er at størstedelen af alt betaling foregår på gammeldags facon – nemlig med kontanter. Vi anbefaler dig at have hævet lidt valuta hjemmefra – dette kan gøres i din bank. Det er en underlig følelse at have så mange kontanter på sig når man rejser rundt i Cambodia. Specielt når der i Danmark ikke bliver brugt så mange kontanter længere, men betaling sker med kontaktløs betaling eller mobile Pay.

Du vil godt kunne betale med dit VISA dankort nogle steder i Cambodia, især på de større restauranter eller turistattraktioner. Du skal dog være opmærksomme på eventuelle gebyrer når du betaler med kort. Det nemmeste er at betale med kontanter, da det er denne betalingsform cambodjanerne foretrækker.

Sørg for ikke at have alle dine kontanter på dig på en gang, for 1000 danske kroner svarer til over 600.000 Riel – og det er for det første mange penge at have på sig på en gang, og for det andet super ærgerligt at miste. Et godt lille tip: placer kontanter flere steder i din bagage, så du ikke har det hele samlet et sted. Vi har altid en smule kontanter placeret i en sok, så skulle uheldet være ude, er der altid en back-up i din backpack. En god idé er dog her at skrive ned hvor du lægger pengene

Se andre artikler i serien omkring Cambodia

4.5/5 - (2 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *