Camino baggage: Sådan får du din baggage transporteret (2024 guide)

Camino baggage: Går din næste vandreferie til Caminoen, men er du i tvivl om hvordan du skal transportere din baggage undervejs? Vi giver dig her vores guide til transport af baggage på Caminoen, uanset om du rejser med backpack, kuffert eller noget helt tredje.

Camino baggage
Caminoen er en pilgrimsvandrerute, som tager del i UNESCO’s verdensarvsliste og som strækker sig gennem Frankrig, Spanien og Portugal.

Når du skal vandre på Caminoen, kan det være en god ide at overveje hvordan din baggage skal transporteres. Hvis du rejser med backpack, vælger de fleste at vandre med rygsækken på ruten, så man har alle ting med sig.

Hvis du derimod rejser med kuffert, kan det godt blive en lidt større udfordring, men vi giver dig i denne guide vores bud på, hvordan du bedst får din baggage transporteret på Caminoen.

Baggagetransport på Caminoen

Det er meget almindeligt for vandrere på denne rute at vandre med backpack, og derfor bære baggagen på ryggen undervejs på ruten. Hvis du hellere ønsker at være fri for baggage undervejs, så findes der forskellige muligheder for baggagetransport mellem overnatningsstederne.

Der findes flere firmaer der transportere transport på Caminoen, hvor de om morgenen tager imod din baggage på overnatningsstedet, og transportere baggagen videre til det næste sted du skal overnatte.

Hvordan foregår transport af min Camino baggage?

Det første man skal gøre, er at tage kontakt til et af de firmaer der tilbyder baggagetransport på Caminoen. Her skal du arrangere med dem, hvor din rute starter fra og hvor den slutter, samt hvor mange dage baggagen skal transporteres.

Dernæst bliver der aftalt et sted og tidspunkt, hvor baggagen skal samles op. Her vil firmaet så samle din baggage op, og transportere den til dit næste overnatningssted.

Dog er det værd at bemærke, at der her også godt kan være begrænsninger på baggagen vægt og størrelse. Typisk vil vægten være omkring 20 kg og størrelsen vil være en almindelig kuffert/taske størrelse.

Vi anbefaler at bestille baggagetransporten i god tid, specielt hvis du rejser i højsæsonen, da der her godt kan være meget travlt hos firmaerne. Derfor anbefaler vi at du som minimum booker transporten til din baggage nogle uger i forvejen, for at sikre dig at de er ledige.

Hvilke firmaer tilbyder baggagetransport på Caminoen?

Camino Facil: Dette firma tilbyder transport af baggage på Camino de Santiago, og tilbyder derudover også at hjælpe dig med at planlægge overnatning undervejs.

Correos: Correos er et spansk postfirma, som også tilbyder at transportere baggage på den del af Caminoen, som går gennem Spanien. Firmaet er tilgængeligt som baggagetransport, på de fleste af de store ruter.

Camino Ways: Camino Ways er et rejsebureau, som specialisere sig i rejser til Caminoen. Derfor har firmaet gode kontakter med lokale overnatningssteder, taxier og guider, og kan derfor tilbyde dig at booke baggagetransport.

Express Bourricot: Express Bourricot er et fransk firma, som tilbyder transport af baggage for vandrere på den franske del af Caminoen. Derudover tilbyder de også hjælp med planlæggelse af rute og overnatning.

Hvad gør jeg, hvis jeg får brug for nogle ting undervejs?

Vi anbefaler at du medbringer en dagsrygsæk, også kaldet en daypack, hvor du kan opbevare mad, drikkevarer og andre vigtige ting, som du ikke kan undvære i løbet af vandringen til dit næste overnatningssted. 

Det er meget vigtigt at du medbringer vand, snacks, solcreme osv., når du vandre på Caminoen. Derudover er der også nogle supermarkeder undervejs, hvor du kan gøre indkøb. 

Vigtige ting at medbringe på dagsvandringen

Fordele og ulemper ved baggagetransport

Fordele

  1. Du slipper for at skulle bære på din tunge baggage, mens du vandrer.
  2. Du kan pakke flere ting, da du ikke behøver at bekymre dig så meget om vægten.
  3. Du er mere fleksibel, når det kommer til seværdigheder, idet du ikke skal tænke på din baggage.

Ulemper

  1. Du har mindre frihed, ift. hvis du ønsker at tage en alternativ rute undervejs.
  2. Mindre autentisk, da det giver noget at vandre med backpack.
  3. Øgede omkostninger, da det koster at få baggagen transporteret.

Ofte stillede spørgsmål om baggagetransport på Caminoen i 2024

Hvordan får jeg min baggage transporteret på Caminoen?

Der findes flere forskellige firmaer der tilbyder baggagetransport, hvis du ikke ønsker at medbringe din baggage på vandreturen. Du kan læse mere om hvilke firmaer der tilbyder dette her i denne guide. 

Hvad gør jeg med de ting jeg skal bruge på dagsvandringen?

Hvis du vælger at få din hoved-baggage transporteret, anbefaler vi at du medbringer en daypack, som du kan vandre med om dagen. Den kan du bruge til drikkevarer, snacks, solcreme osv. Tjek pakkelisten ud her. 

Er det nødvendigt at få sin baggage transporteret?

Det er ikke nødvendigt, nej. Der er både fordele og ulemper ved at få sin baggage transporteret. Dem kan du læse i denne guide. Nogle pilgrimme mener, at det mister den autentiske vandring, hvis ikke man har rygsæk på. 

5/5 - (8 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *