Vandreture på Fyn: De 7 bedste vandreruter på Fyn

Fyn er for mange bare en motorvej, der forbinder Jylland og Sjælland. Men det kan altså godt betale sig at stoppe op på den dejlige ø. Fyn er fyldt med flotte vandreture med smuk kystlinje og bakket landskab – og du kan finde ruter af forskellig længde og niveau. Opdag de flotteste vandreture på Fyn her med vores top 7 vandreture på Fyn.

Den-Nye-Lillebaeltsbro-mellem-Jylland-og-Fyn
Lillebæltsstien går under Lillebæltsbroen og gennem Middelfart.

1) Tørvemose Skov og Storeskov (10,3 km)

Vandreturen gennem Tørvemose Skov og Storeskov er en mindre vandretur, der ikke desto mindre har nogle smukke sceniske omgivelser. Du kommer først til at gå gennem skovene, hvorefter du kommer til at gå langs med kysten.

Fra kysten kan du se over på Jylland på den anden side af Lillebælt. Vandreturen tager omkring 2 timer at gennemføre og gør også godt ud for en tur med hunden (som skal være i snor).

Gå ud til kysten og se helt over på den anden side af Lillebælt
Længde:10,3 km
Varighed:ca. 2 timer

2) Gå rundt om Enebærodde (12,1 km)

Parker bilen ved Enebærodde parkeringspladsen og begiv dig ud på den tynde strimmel land, der fører ud til Enebærodde. På turen går du forbi lækre sandstrande, og har du badetøjet med kan du tage et dyp. På vejen vil du også komme forbi massevis af enebærbuske, som odden har taget navn fra. For enden af Enebærodde står Enebærodde Fyr, som markerer, at du nu er halvvejs. (Vi advarer mod at bade for enden af Enebærodde, da strømmen her er stærk.) Herefter går turen tilbage den anden vej, hvor du kan kigge ind ad Odense Fjord.

Nyd de lækre sandstrande på din vandretur
Længde:ca. 12 km
Varighed:Ca. 2 timer og 20 min

3) Svanninge Bakker (13,8 km)

Svanninge Bakker er det mest besøgte naturområde på Fyn, hvor der hvert år er 300.000, der lægger vejen forbi. Og det med god grund. Området er en skattekiste af forskellig natur og denne vandretur tager dig med til de bedste steder. Start din tur ved parkeringspladsen ved ishuset Skovtrolden. Herfra kommer du direkte ind til Svanninge Bakker, der med sit kupereret landskab giver skønne landskaber og udsigter. Du kommer som det første forbi Galgebakken Tyveknappen, der på trods af sit uhyggelige navn giver en smuk udsigt over området. Senere på turen kommer du forbi de nuttede Galloway og welsh black-kvæg. Du kommer også et smut forbi Danmarks Arreskovsø, der er perfekt for de fugleinteresserede, da det er et yndet sted for trækfuglene.

Oplev skønne landskaber og udsigter
Længde:13,8 km
Varighed:ca. 3 timer og 25 min
OvernatningDer er mulighed for overnatning på den primitive overnatningsplads Rislebækken
Vandreture Fyn
Vandreturene på Fyn bærer præg af varieret natur.

4) Tarup Davinde Naturområde (13,4 km)

På denne tur rundt i Tarup Davinde Naturområde kommer du ikke til at kede dig. Ruten på 13,4 km skifter hele tiden mellem grønne enge og blå søer. Du kommer bl.a. forbi Store Ibjerg Sø, Birkum sø, Davinde sø og mange andre. Du kan tilgå området fra mange steder, og der er også mulighed for at overnatte i autocamper, såvel som flere fri teltningsområder og shelters. Er du interesseret i fugle, er denne tur oplagt. Området er kendt for en høj population af fugle som havørnen, grågåsen, nattergalen og mange andre. På kun ca. tre timer, kan du komme gennem det meste af området.

Tag kikkerten med hvis du ønsker at opleve de mange fuglearter helt tæt på

Du kan se alle toiletter, legepladser, parkeringspladser, teltpladser, shelters og alternative ruter på dette kort.

Længde:13,4 km
Varighed:ca. 3 timer
Ekstra:Teltpladser, shelters, parkering for autocampere.

5) Æbleø (15 km)

Denne tur ud til Æbleø og rundt er lidt anderledes end de andre vandreture på Fyn. Du starter nemlig ruten med at gå 1,5 km gennem knæhøjt vand. Der er nemlig ingen andre måder at komme ud til øen på. Der er ingen veje eller færger. Derfor er det også en tur, der er allerbedst om sommeren, hvor vejret er varmt. Når du først er kommet igennem vandet, vil du opleve, at det var hele turen værd. Vandreturen på Æbleø byder nemlig på en dejlig ro, da den ligger uforstyrret hen. Man kan mærke, at her er det naturen, der hersker med smukke strandenge, lange kyststrækninger, frodige skove og også døde væltede træer langs stien. På turen kan du lige så vel opdage sjældne vandfugle, dådyr og mufloner. Og kigger du ud mod havet, kan det ske, at du ser et marsvin svømme forbi.

Ønsker du en uforstyrret vandrerute, så er Æbleø et godt bud, men måske du får et marsvin at se i havet
Længde:ca. 15 km
Varighed:ca. 3 timer
Vær opmærksom på:Du skal gå de første 1,5 km i knæhøjt vand. (HUSK AT TJEKKE OM DET ER HØJVANDE ELLER LAVVANDE)

6) Lillebæltsstien (26,2 km)

Det er ikke sikkert, at man overvejer at gå under Lillebæltsbroen, når man kommer til Fyn. Ikke desto mindre finder du her en af de flotteste vandreture på Fyn. Lillebæltsstien er på 26,2 km og tager omkring 5 timer og 15 min at gennemføre. Ruten starter ved kystparkeringspladsen ved Røjle Mose, hvorefter du bevæger dig langs med kysten sydover. På vejen kommer du forbi Strib Fyr og Strib lystbådehavn, hvor du kan tage et kig på de mange skibe. Mens du bevæger dig videre sydover vil du se den nye Lillebæltsbro, der forbinder Jylland og Fyn. Når du har passeret broen, varer det ikke længe før du kommer til Middelfart. Omgivelserne skifter dog meget hurtigt fra bymiljøet til natur, idet du bevæger dig ind Karolineplantagen og Naturparken Hindsgavl Dyrehave. Du kommer også til at gå tæt på Hindsgavl Slot, der er blevet til et moderne hotel. Vandreturen fortsætter ned gennem Gamborg Fjord indtil du når Gamborg Kirke. Ikke langt derfra kan du vælge at overnatte på Lillebælt Naturistcamping, hvor der er både bad og toilet.

Følg stien og gå under Lillebæltsbroen mens du nyder horisonten
Længde:26,2 km
Varighed:5 timer og 15 min
Overnatning:Du kan overnatte halvvejs på hotellet Hindsgavl Slot eller for enden af ruten på Lillebælt Naturistcamping (mindre beløb opkræves).

7) Øhavsstien: Vandretur på det sydlige Fyn (51 km)

Svendborg, Fyn
Svendborg er endestationen for Øhavsstien

Dette er den længste vandretur på vores liste. 51 km fra Fåborg til Svenborg. Denne rute giver vandring til to eller tre dage, alt efter hvor langt man ønsker at gå per etape. Vandreturen starter som sagt i Fåborg, hvorefter du begiver dig ind i landet til skov og moseområdet omkring Agermose. Du kommer til at gå gennem skoven Enemærket, hvor der er mange oldtidsminder at finde, som langdysser og bronzehøje. Herefter går du mod havet igen til du kommer til Inddæmningen. Her følger du kysten og går over til Fjællebroen, hvor der er gode overnatningsmuligheder med shelterplads, og hvor du kan få en is om aftenen ved den lokale iskiosk.

Turen fortsætter langs kysten indtil du kommer til Syltemae Camping. Herefter går du ind i landet igen og følger Syltemade Å hele vejen op til Vester Skerninge. Du kommer op og runde Løvehaven inden det sidste stræk mod Svenborg.

Elsker du en god lang vandretur, så er Øhavsstien lige noget for dig
Længde:ca. 51 km
Varighed:ca. 11-12 timer
Overnatning:Flere overnatningsmuligheder i form af campingpladser, telt- og shelterpladser.
4.1/5 - (26 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *