Dagsture i Danmark – Inspiration til ferie eller weekend i 2024

i: Tips, Vandring | 0

Skal du holde ferie eller mangler du inspiration til weekendens udflugt? Vi har samlet inspiration til fem ture ud i det danske land. De passer alle sammen til en dagstur, men kan også kombineres med en overnatning, hvis du ønsker en længere tur – og samtlige ture passer året rundt. Lad dig inspirere til din dagstur herunder.

Der er masser af muligheder for at tage ture i naturen

1: Bestig Himmelbjerget

Himmelbjerget ligger i et naturskønt område mellem Ry og Silkeborg i Midtjylland. Området er oplagt til vandreture, da det er omgivet af skove og smuk natur. Der er 147 meter til toppen af Himmelbjerget, hvorfra du kan nyde den gode udsigt over Julsø – enten fra jorden eller fra toppen af det 25 meter høje udkigstårn, der står på toppen.

Der findes mange smukke vandreruter i Silkeborgområdet, som er smukke at tage på alle tider af året. Du kan kombinere besøget på Himmelbjerget med vandreture over flere dage. Begynder du i Silkeborg-Ry området, kan du tage vandreruten “Silkeborg-Aarhus”, som er en utrolig flot rute, hvor du går langs søer og gennem skove store dele af turen.

2: Tag en tur på mountainbike i skoven

Skal der fart på din dag, kan du prøve kræfter med en tur på mountainbike på en af Danmarks mountainbikeruter. Naturstyrelsen har udpeget ti områder i Danmark, hvor du finder de bedste ruter til mountainbiking. Der er tilsammen 200 kilometers ruter rundt i de danske statsskove. De forskellige ruter er inddelt i farver, som angiver ruternes sværhedsgrad.

I Danmark er der 200 kilometers ruter til mountainbiking

3: Besøg Møns Klint

Møns Klint er et smukt udflugtsmål, som gemmer på en fantastisk natur og historie. De betagende, hvide klinter er 128 meter høje, og troner op over det turkisbå hav over en kyststrækning på syv kilometer. Det er imponerende natur, som er et besøg værd.

Når du står på toppen på klinten, kan du tage de knap 500 trappetrin ned til stranden. Du finder også en sti af træ på toppen, så både kørestolsbrugere, barnevogne og gangbesværede kan være med. Udover et imponerende natursyn, kan du gå på fossiljagt eller opleve GeoCenter Møns Klint og høre om områdets historie.

4: En dag i skoven

Det er sundt for både både krop og sjæl at være udenfor. Derfor kan du også bruge en dag eller nogle timer i skoven, hvor du enten går en tur i stilheden eller laver aktiviteter. Skal du afsted med familien, findes der mange steder naturlegepladser. Når I bliver sultne, kan I lave hjælpe hinanden med at samle brænde til et bål og slutte af med mad over bål.

Tager I afsted i efteråret eller vinteren, er det hyggeligt at medbringe tæpper, så I kan hygge jer rundt om bålet, mens maden bliver tilberedt. Der er i mange skove shelters, som I kan overnatte i. Det kan sagtens lade sig gøre at overnatte udendørs på andre tidspunkter end sommer og forår. Det handler blot om at iklæde sig den rette beklædning.

TIP: Varm kakao kan nemt tilberedes på bålet og er en lækker drik for hele familien at varme sig på.

Brug en dag i skoven med venner eller familie og slut af med bålhygge og madlavning

5: Besøg Det Sydfynske Ø-hav

Ø-havet består af 12 øer, som du kan hoppe imellem eller se enkeltvis. Der er færgeruter mellem alle øer. Der er aktiviteter for enhver smag rundt på de forskellige øer, men fælles for dem alle er, at de rummer fantastisk natur og dyreliv.

De 12 øer byder både på spændende kultur, betagende natur og gastronomi i særklasse. Derudover finder du en af Danmarks længste vandreruter, nemlig Øhavsstien, som med sine 220 kilometer i fuld længde giver dig en smuk vandretur.

Der er masser af muligheder for at overnatte på en af øerne. Du kan også tage afsted på en dagstur, hvis du er i området. Det Sydfynske Ø-hav byder på alsidige oplevelser for både store og små.

Gode råd til dagsturen:

  • Undersøg på forhånd, hvad og hvor meget I gerne vil opleve
  • Tag afsted i god tid – tiden går stærkt, få mest muligt ud af den
  • Tjek vejrudsigten inden afgang
  • Undersøg, om der kan købes mad på lokationen – eller skal I have madpakker med?
5/5 - (4 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *