Dry bag Guide (2024): Stor guide med alt du bør vide om dry bags til turen

En dry bag er en alsidig pakkeløsning, men kort fortalt er det en solid pose udført i vandtæt materiale, der kan holde dit gear tørt. Den bør derfor være en essentiel del af dit backpacking og outdoor udstyr, hvad end du rejser rundt, er på en tur i det fri eller dyrker vandsport.

dry bag til outdoor og backpacking
En dry bag er en essentiel del af dit outdoor udstyr, så du er sikret tørt gear, hvis uheldet skulle være ude.

Hvad er en dry bag?

En dry bag er en fleksibel og solid pakkepose med en rulletop. I modsætningen til en klassisk lynlås sikrer en rulletop med en vandtæt lukning, der er med til at holde dit udstyr tørt. Dry bag’en lukkes altså ved at rulle toppen sammen minimum tre gange, og derefter klipse spænderne sammen. De fåes også i mange forskellige størrelser, og kan derfor indeholde alt lige fra din smartphone til flere dages oppakning af tøj og sko.

Dry bags giver ikke kun sikring mod vand, den giver også et ekstra lag af beskyttelse, da det solide materiale ofte kan være lavet af tykkere PVC, og kan derfor i modsætningen til tyndere plastikposer klare mange udfordringer. Dry bag’en kan modstå torne, sten og andre skarpe genstande du skulle møde på dit eventyr. En dry bag er derfor et slidstærkt outdoor bekendtskab, der vil holde til at blive brugt igen og igen.

Populære dry bags i vores shop

Hvornår skal jeg vælge en dry bag?

Det er vigtigt at påpege, at der findes vandtætte lynlåse på markedet. Disse ligger generelt i et højere prisniveau end dry bags. De fleste vandtætte lynlåse vil kun være vandafvisende, og de giver dig altså ikke samme sikkerhed som en drybag med rulletop. Ulig en lynlås vil rulletoppen på dry bag’en også holde dig en livstid, da der ikke er samme slid på en dry bags rulletop.

De vandafvisende lynlåse kan sagtens holde til en almindelig omgang regnvejr en dansk efterårsdag. De er derfor fine at have på sin hverdagsrygsæk, så computer og papirer er sikret mod fugt. Men de kan ikke holde til længere udsætning for vand enten fra kraftige skybrud eller hvis din oppakning ender i havet, hvis du eksempelvis tager dem med til vandsport som kajaking. Et godt bud på en vandafvisende og slidstærk rygsæk til hverdagsbrug kunne være vores Highlander Duffel Bag 45L. Denne rygsæk vil kunne opfylde dine behov for mindre vandafvisning. Men duffel bag’en er grundet syningerne ikke fuldstændig vandtæt som en dry bag ville være det.

En dry bag er derfor en ideel makker til udendørs aktiviteter, såsom kajak, paddle board, surfing, dykning og svømning. Men den er også god at pakke i, hvis du skal på vandretur, og vil sikre dig at dit tøj og elektronik holder sig tørt. Her fungerer dry bag’en som en pakkepose, som du pakker dit gear i, hvorefter du lægger det ned i din rygsæk. Dry bag’en er også god at have med på backpacking rejse, da den hverken fylder eller vejer meget, og nemt kan bruges som en day pack, da den kan bæres over skulderen som en crossbody taske.

Tips til at tjekke om din dry bag er vandtæt

Din dry bag skal i udgangspunktet være fuldstændig vandtæt, men ligesom med så meget andet hænger pris og kvalitet sammen. Hvis du har fået en gammel dry bag af din onkel eller har købt en billig på et marked i Asien, kan det være en god idé at tjekke dens vandtæthed før du tager den i brug. Så kan du med ro i sindet bruge den til al din elektronik og dine værdigenstande.

Trin til test:
1. Fyld posen halvvejs op med vand
2. Luk den uden at presse luften ud som du normalt ville. Lad i stedet så meget luft blive i posen som muligt
3. Rul toppen ned, så du langsomt lægger mere og mere pres på posens inderside
4. Hold presset et minuts tid, så du kan se om der skulle lække vand fra syninger eller toppen

Hvis du vil være helt sikker på, at dit udstyr er tæt på rejsen, så køb en dry bag inden afrejse på linket her.

Hvilken størrelse dry bag skal jeg vælge?

Når du skal vælge en dry bag er der mange forskellige størrelser at vælge i mellem. Lad dit valg blive guidet af det gear du vil have i posen, og læs med herunder hvad du kan forvente der kan være i de forskellige dry-bag størrelser.

Lille dry bag: En lille dry bag på 1 eller 4 liter er ideel til opbevaring af mindre værdigenstande som telefon, pung og kamera. Disse størrelser kan du nemt finde plads til både i den store back pack eller i den mindre day pack. De små dry bags kan også med fordel bruges som pakkeposer, så du har et nemmere overblik over din oppakning. De små dry bags er også nemme at hæfte direkte på rygsækken. På denne måde har du let adgang til dit vigtige udstyr, mens det stadig er beskyttet for regn.

Mellem dry bag: En mellem dry bag på 13 eller 20 liter kan rumme udstyr til en dagstur. Her kan du altså have både ekstra trøje, madpakke og værdigenstande i samme pose. Disse størrelser er derfor gode til at medbringe på kano- eller fisketur, hvor du gerne vil have ekstra udstyr med. De kan også bruges som day pack på backpacking rejse, hvis du skal på surf skole eller en tur på stranden. De kan nemt pakkes sammen og fylder næsten ingenting uden indhold.

Stor dry bag: En stor dry bag på 40 eller 80 liter har samme rummelighed som større rygsække. De kan derfor indeholde alt dit friluft udstyr som sovepose og liggeunderlag, hvis du vil sikre dig at det ikke bliver vådt. Vi vil ikke anbefale dig at bruge disse størrelser som rygsæk i sig selv, da de vil være ubehagelige at bære rundt på. Men de er gode til at holde alt dit udstyr samlet og sikret for regn og vand.

Dry bag til kano
Det er en god idé at pakke telt, liggeunderlag og sovepose i en stor dry bag på kanoturen.

Hvordan pakker jeg min dry bag?

Din dry bag kan nemt blive tung, særligt hvis vi kommer op i de store størrelser. Derfor er det vigtigt at pakke den rigtigt, så den bliver lettere at håndtere. Du bør pakke tungt udstyr i bunden, da dette er med til at stabilisere tasken. Du skal selvfølgelig overveje om du skal bruge dette udstyr ofte, da det er irriterende at skulle pakke op og ned mange gange. Det er også vigtigt at overveje om det nederste udstyr kan gå i stykker. Dette kunne ske hvis du sætter tasken hårdt ned på jorden eller hvis du fylder tasken op med andet udstyr ovenpå.

Når du har pakket dit tungeste udstyr i bunden kan du pakke resten i lag ovenpå ligesom i en vandrerygsæk. Hvis du pakker i en større dry bag kan du med fordel bruge de små til at holde styr på din oppakning. Et godt tip er her at bruge små dry bags i forskellige farver. På denne måde kan du nemt kan huske, hvad du har pakket i de forskellige poser. Vores Highlander Dry Bag 4L kommer både i sort, grøn og orange. Du kan derfor let kende forskel på hvilken du skal hive op af tasken.

Populære vandtætte poser i vores shop

Populær dry bag til rejse og outdoor

Trespass – Exhalted dry bag 20L

Medium dry bag med praktisk vindue

Dry bag på 20L fra engelske Trespass. Den har et praktisk vindue-design, der gør at du let kan holde overblikket over dine ting. Et solidt vandsøjletryk på 10.000 holder dine ting knastørre.

Ofte stillede spørgsmål om dry bags i 2024

Hvad er en dry bag?

En dry bag er kort fortalt en vandtæt og slidstærk pose med rulletop, der kan holde dit gear tørt.

Hvornår skal jeg vælge en dry bag?

Du skal vælge en dry bag hvis du vil være sikker på vandtætheden.

Hvilken størrelse dry bag skal jeg vælge?

Dry bags kommer i mange størrelser og designs. Ofte er 5-15 L ideelt for de fleste. I disse kan du både have værdigenstande, madpakke og en ekstra trøje.

Hvordan lukker jeg min dry bag?

Du lukker din dry bag ved hjælp af rulletoppen. Denne skal foldes ned minimum tre gange og derefter lukkes spænderne. En rulletop-lukning er med til at gøre din dry bag vandtæt.

4.8/5 - (6 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *